Toruń

De historische stad Toruń is een leuke stad om te bezoeken tijdens je camperreis. Het is geen grote stad maar doordat het zo compact is hoef je je niet te haasten om al het moois van Toruń te zien! Tegenwoordig wordt de stad als een culturele stad gezien door de vele musea en evenementen zoals festivals, concerten tentoonstellingen en theatervoorstellingen.

MIDDELEEUWSE STAD

De stad is gelegen in het noorden en is tevens een van de oudste steden van Polen. Door de ligging aan de Wisla was de stad een Hanzestad en werd het later zelfs een welvarende Hanzestad. De Middeleeuwse binnenstad behoort tot het werelderfgoed en is een van de zeven schoonheden van Polen

NICOLAUS COPERNICUS

De astronoom Nicolaus Copernicus is in de stad niet weg te denken. Hij was de man of wel de grondlegger van de heliocentrische theorie wat weergeeft dat de zon in het midden van het zonnestelsel staat en dat de planeten daar omheen draaien. Om meer over Nicolaus Copernicus te weten te komen kun je tijdens je campervakantie een bezoek brengen aan het huis van Copernicus. Dit is een museum en tentoonstelling over zijn werk en zijn leven. Om een indruk te krijgen van de man zelf kun je ook het standbeeld op het marktplein bezoeken tijdens je camperreis. In de kathedraal van Toruń waar Nicolaus Copernicus gedoopt is, is ook een een van de zijkappelen naar hem vernoemd. 

WISLA

De stad werd gekenmerkt als Hanzestad door de ligging aan de rivier de Wisla. Deze rivier loopt door verschillende Hanzesteden waaronder Toruń. Om de stad op een andere manier te ontdekken tijdens je camperreis is het zeker een aanrader om een boottocht te maken over de Wisla. Tijdens deze boottocht kun je je ogen uitkijken over de stad en ook even tot rust komen.

PIERNIKI

Naast Nicolaus Copernicus staat de stad nog ergens bekend om, namelijk peperkoek (pierniki). Nabij het huis van Nicolaus Copernicus bevind zich het Peperkoekmuseum. In het museum kom je alles te weten over de peperkoek. In 2017 kreeg dit museum zelfs het gouden certificaat van de Poolse organisatie voor Toerisme voor het beste toeristische product van het jaar! Ze wonnen dit doordat het museum van een streek product een belevenis weet te maken. Naast alle informatie die je krijgt over de peperkoek kan je ook zelf aan de slag gaan tijdens de workshop peperkoek bakken! Het koekje wordt hartvormig gebakken en het wordt afgetopt met chocolade of een laagje glazuur en wordt het nog versierd. Loopt het water je al uit de mond? Ga dan zeker een bezoek brengen aan het peperkoekmuseum tijdens je camperreis door Polen en geniet van je eigen gemaakte peperkoek! 

OVERNACHTEN NABIJ DE STAD MET JE HUURCAMPER

Om dichtbij de stad te overnachten kun je bij hotel en camping Tramp terecht. De camping ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van de stad vandaan. Je kunt zo gemakkelijk naar de stad toelopen maar ook kun je er gemakkelijk met de fiets komen. Zo kun je jouw huurcamper laten staan op de camping terwijl je zelf de stad ontdekt. De camping ligt ook op een gunstige locatie vanaf het station. De camping biedt diverse faciliteiten zoals een keuken, wasserette, WIFI en een multifunctionele speeltuin waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties