Zamość

Een unieke stad met een bijzondere geschiedenis. De stad die jaren terug is opgebouwd met een economisch doeleind. Het lag op de handelsroute die West- en Noord- Europa verbindt met de Zwarte Zee. Een stad die je veel te bieden heeft tijdens je camperreis. 

RENAISSANCESTAD

De stad is een harmonieuze afspiegeling van het leven van de Oost- en West- Europese culturen. Het heeft voornamelijk veel weg van de Italiaanse Renaissance vermengd met de Poolse tradities. Vroeger lagen de harmonieën tussen de buurlanden iets anders dan dat ze tegenwoordig liggen.  

UNESCO ERFGOEDLIJST

De mooie stad stad staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad heeft veel van haar originele ontwerpen behouden waardoor het erg uniek is. Een absolute aanrader om mee te bezoeken tijdens je camperreis door Polen.  

DE GROTE MARKT

Volgens architecturen wordt dit als een van de mooiste pleinen van Europa gezien. Wanneer je hier rondloopt begrijp je ook waarom. De markt stamt uit de 16e eeuw en het is een echte toeristische trekpleister in de stad. Het is een ontzettend leuk plein om over rond te struinen en zelfs als het regent kun je hier lopen zonder nat te worden omdat ze een overdekte galerij hebben! 

ROTUNDA MARTELAARSMUSEUM

Dichtbij de stad lag ten tijden van de Tweede Wereldoorlog het nazi-kamp Rotunda Zamosc. Dit kamp diende als een opvangkamp, waaruit veel Joden en krijgsgevangen door werden gestuurd naar andere kampen. Tegenwoordig dient het als een museum voor de omgekomen Joden uit de regio. Het is een erg indrukwekkend monument. Dit wordt ook vaak het Martelaarsmuseum genoemd. Als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog, dan is het een interessant en leerzaam om te bezoeken tijdens je camperreis door Polen

ZOMASC FORTRESS

De stad werd vroeger omringd met vestigingswerken bestaande uit verdedigingsmuren. De stad werd destijds gebouwd op de rivier de Lanbunka. Het werd net als in vele andere steden gebouwd om de stad te beschermen. Delen van de verdedigingsmuur zijn nog te bezichtigen. 

MET JE HUURCAMPER OVERNACHTEN NABIJ ZAMOŚĆ

Om zo veel mogelijk uit je bezoek te halen aan de stad Zamość kun je samen met je huurcamper overnachten op camping Duet. De camping biedt je enkele faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ook is de camping vlakbij de stad, waardoor je veel faciliteiten in de buurt hebt. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties