Over de route

Zie jij een camperreis door Europa wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Viva España’ en dompel je onder in een andere cultuur heel dicht bij huis! Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Europa eruit kan zien!

 

Tip: geen enkel continent kent zoveel verscheidenheid in culturen, gebruiken en talen als Europa. Lees je voor vertrek in over de gebruiken en gewoontes van jouw bestemming, zodat jij onbezorgd kunt genieten van een andere cultuur!  

Barcelona

Vandaag ga je de camper ophalen in Barcelona. Na een korte uitleg en demonstratie ben je er klaar voor om op weg te gaan! Je kunt ervoor kiezen om de eerste nacht nabij Barcelona te overnachten.

 

Montserrat

Na je eerste overnachting in de camper is het tijd voor de eerste stevige rit naar het prachtige, authentieke Montserrat klooster. Je kunt een van de missen bijwonen die nog dagelijks worden gegeven of je kunt per kabeltrein naar het uitkijkpunt boven op de berg. Ook zijn er begeleide tours welke je meer vertellen over de geschiedenis van het klooster. Naast het bezichtigen van het klooster is Montserrat ook zeer populair vanwege het uitzicht. Aan de top van de berg heb je een prachtige uitzicht over de regio.

Afstand: 133 km

Girona

Vandaag rijd je naar de hoofstad van Catalonië, Girona. Girona is de hoofdstad van de regio. Deze oude stad heeft twee centra’s; De oude binnenstad met vele galerieën, toeristenwinkels, boetiekjes en terrassen. De nieuwe binnenstad is modern, maar wel met de oude, historische uitstraling van vroeger.

 

Afstand: 102 km

Figueres

Een leuke Spaanse stad bekend om het museum van Salvador Dali's Theatre-Museum. Je kunt een bezoek brengen aan dit prachtige museum. Salvador Dali is bekend vanwege zijn surrealistische kunstwerken. Werken zoals La persisténcia de la memória zijn voorbeelden van Salvador Dali's werk. Het museum is gevestigd in een prachtig pand. Ook al ben je geen fan van surrealistische kunst vanwege de diversiteit aan exposities is het toch zeker de moeite waard om te bekijken!

 

Afstand: 48 km

Figueres – Cadaquez

Na jouw bezoek aan de oude stad van Figueres ga je vandaag naar het vissersplaatsje Cadaquez. Je kunt door het centrum wandelen of lekker eten aan de haven. Struin langs de sfeervolle boulevard en geniet van het heerlijke mediterraanse klimaat. In de avond kun je jezelf prima vermaken met een Spaanse cocktail of een smakelijk wijntje op een van de gezellige terrasjes!

 

Afstand: 39 km

Cabo de Creus

Nu heb je een aantal leuke steden gehad, nu is het tijd voor wat natuur. Je rijdt naar het zonovergoten Parc Natural dels Aiguamolls de L'Empordà waar je mooie wandelingen kunt maken.
Na het bezoek aan dit prachtige park kan je doorrijden naar de Cabo de Creus het maanlandschap te bezichtigen, wat elk jaar vele toeristen trekt.

 

Afstand: 23 km

Tossa de Mar

Je rijdt vandaag naar Tossa de Mar, een van de kustplaatsen aan de Spaanse kust. Tossa de Mar is nog echt een plaats die nog niet overspoeld wordt door toeristen. Je kunt een wandeling maken door het centrum of een dagje heerlijk op het strand doorbrengen, het is tenslotte vakantie. 

 

Afstand: 109 km

Barcelona

De laatste camperdag brengt je terug naar Barcelona! Je gaat vandaag de camper weer inleveren bij de verhuurder.
Je kunt in de stad flaneren op de Ramblas, een bezoek brengen aan de Sagrada Familia, park van Gaudi, teveel om op te noemen! Ga lekker tapas eten bij Plaza Real, hier kun je genieten van de straatartiesten en gezellige live muziek. Twijfel niet om door de smalle straatjes te struinen, hier vind je leuke cafés en boetiekjes met allerlei typische souvenirs!

 

Afstand: 103 km

Barcelona

Helaas komt de vakantie ten einde, indien je een terugvlucht hebt in de avond heb je de ochtend en middag nog tijd om Barcelona verder te verkennen. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties