San Francisco

Om 05.00 uur klingelt het geluid van de wekker. Vandaag is de dag! Vandaag reizen wij af naar het mooie West Amerika. De laatste dingetjes stop ik in mijn koffer en rond 06.00 uur stappen we in de auto richting Schiphol! De reis kan nu echt gaan beginnen.


Eenmaal aangekomen op Schiphol blijken we direct in te kunnen checken . Aangezien wij het eerste traject (Amsterdam  - Chicago) business class vliegen gaat het inchecken een stuk vlotter. Dan breekt de controle aan.. op naar de douane. Na een uitvoerige controle kan het echt gaan beginnen. We halen dollars bij het wisselkantoor van ABN, winkelen nog wat en drinken een drankje. Dan kunnen we gaan boarden… Om 11.15 uur stappen we in het toestel van United Airlines. Een eigen televisie scherm maakt de vlucht een stuk aangenamer. 


Eenmaal aangekomen op Chicago airport moeten we wederom de hele douane procedure doorstaan. We leveren ons visum in, er worden foto’s gemaakt en vingerafdrukken genomen. Na dit alles wisselen we van terminal en checken we in voor de vlucht van Chicago naar San Francisco. Nog even.. en dan zijn we er!


Geland! 20.00 uur lokale tijd.


Eenmaal aangekomen in San Francisco halen we onze koffers op. Gelukkig hoeven we niet erg lang te wachten. Zo, nu snel in een taxi en op weg naar het Holiday Inn Golden Gateway hotel. Na een ritje van ongeveer 20 minuten arriveren we bij het hotel, we betalen de taxi chauffeur US$ 39. We nuttigen nog een drankje om de vakantie echt goed in de luiden en gaan dan naar bed.


We zijn benieuwd.. Wat zal de volgende dag ons gaan brengen?

San Francisco

Goedemorgen San Francisco!


We hebben niet een geweldige nacht gehad (last van het tijdsverschil) maar we zijn er klaar voor. Wat heeft San Francisco vandaag voor ons in petto? Na een ontbijtje in het hotel (US$ 16,95 per persoon) komen wij er al snel achter dat het hotel een goede ligging heeft ten opzichte van het openbaar vervoer wat naar de populaire attracties van San Francisco leidt.


We besluiten richting Fishermann’s Wharf te gaan. We nemen de bus (lijn 47) voor US$ 1,50 per dagkaart . De bushalte ligt zowat naast ons hotel. Eenmaal aangekomen op Fishermann’s Wharf krijgen we allebei een enorme glimlach op ons gezicht. Heerlijk weer en wat een gezelligheid!


We besluiten eerst naar pier 39 te lopen waar het geluid en de geur van de kolonie zeeleeuwen ons tegemoet komt. Wat ontzettend veel zeeleeuwen bij elkaar en wat een stank.. Vanuit Pier 39 hebben we een mooi uitzicht op het gevangenis eiland Alcatraz en de beroemde Golden Gate Bridge. Maar dit vinden wij niet voldoende.. We willen nog dichterbij komen.


We boeken de Bay Adventure Cruise die ongeveer een uur duurt. Kosten US$ 27 per persoon. Deze Cruise vaart om Alcatraz heen en onder de Golden Gate Bridge door. Wat een ontzettend mooie ervaring!  Tijdens deze boottocht krijgen we een audio tour. Op deze manier komen we meer te weten over de geschiedenis van Alcatraz en de Golden Gate Bridge.


Eenmaal terug op het vaste land besluiten we een ‘’Hop on Hop off’’ bus tour te boeken. Deze sightseeing brengt ons onder andere bij Union Square, China Town, City Hall, Lambard Street en pier 39. Een gids verteld ons erg enthousiast over de populaire attracties van San Francisco. Een ontzettend leuke manier om San Francisco in 1 dag te bezoeken en leuke bezienswaardigheden te ontdekken. Na deze tour duiken we het Ripley’s believe it or not museum in. Kosten: US$15 per persoon.


Uiteindelijk zijn we vermoeid van alle indrukken die we hebben opgedaan. We besluiten dan ook de bus terug te nemen naar het hotel (wederom lijn 47) en daar een hapje te eten. Na een heerlijke maaltijd drinken we nog een drankje en evalueren we de dag. Dan wordt het toch echt tijd om te gaan slapen, onze ogen vallen bijna dicht..  

Mariposa

Vandaag is toch wel erg spannend voor ons. De campertrip gaat echt beginnen. Gisteren hebben we telefonisch contact gehad met Cruise America waarbij zij ons vertelde, ons vandaag bij het hotel op te halen om 08.30 uur . Aangezien wij een Early Bird Departure Special hebben geboekt kunnen wij de camper ophalen tussen 09.00 – 12.00 uur. Normaliter is dit tussen 13.00 – 16.00 uur.


Na een ontbijtbuffet in het hotel US$40 voor twee personen lopen we naar buiten. We wachten op een Groen bay porter busje van Cruise America. Om 08.30 uur is de bus gearriveerd en stappen we in. Op naar het verhuurstation van Cruise America!


Na een rit van ongeveer 25 minuten komen we aan bij het verhuurstation. We krijgen vrijwel direct een instructie video te zien. Vervolgens maken we kennis met het personeel en de manager. John leidt ons naar ‘ons huisje op wielen’ waar we de komende twee weken in gaan leven. Daar staat ie dan: De C19, wat een geweldig mooie en compacte camper. We krijgen nog persoonlijk uitleg en controleren de camper op eventuele schade.


De voorganger blijkt schade gereden te hebben aan onze camper waardoor de achter bumper scheef is. Geen probleem, Cruise America noteert dit op ons contract zodat ze bij het inleveren weten dat wij deze schade niet gereden hebben. We zijn bijna klaar om te vertrekken.  De uitleg omtrent de camper is duidelijk, we hebben goed gecontroleerd op schade binnen en buiten de camper en het contract is getekend. Cruise America brengt ons vervolgens de inventaris pakketten. Ook dit ziet er prima uit, dus wij zijn er klaar voor! We nemen deze bolide met plezier mee!


Rond 11.30 uur vertrekken we richting Livermore ( Via de 880 en de 580 te bereiken) om boodschappen te doen en te tanken. Nadat we alle boodschapjes binnen hebben vertrekken we richting KOA Mariposa. Hier zullen we de komende twee nachten verblijven om Yosemite NP te bezoeken. We rijden via de 580, 205, 99 en als laatste stuk de 140 naar KOA Mariposa. We hebben veel snelweg gereden dus het uitzicht is nog niet denderend mooi. Eenmaal in de bergen (140) is het uizicht werkelijk schitterend. Onze aankomsttijd op de camping ligt rond 18.15 uur. We hebben niet zoveel trek . We eten daarom vanavond lekker een eitje met brood.


San Francisco Cruise America – Mariposa KOA West 233 mijl

Camping: Mariposa KOA West

Faciliteiten: Goed (Water, electra, sewage, dumpstation, douches, zwembad, winkel)

Ligging: Goed.

Service: Goed

Standaard kosten: US$40 per nacht


Brandstofkosten: US$ 2,99 per gallon. Totaalprijs US$70,90

Yosemite National Park

We ontwaken van ons eerste nachtje in de camper. Hier kunnen we wel aan wennen.


Vandaag gaan wij richting Yosemite NP om hier vervolgens de gehele dag door te brengen. Om 08.18 uur nemen we de shuttle voor US$12 per persoon/ per retour vanaf de Mariposa KOA West camping naar Yosemite NP. Deze rit duurt ongeveer  1 uur en 40 minuten. We stappen uit bij Yosemite Village. We gaan direct infomeren bij het Visitor Centre wat er te doen is, en vooral.. wat haalbaar is in 1 dag.


Na behoorlijk wat adviezen besluiten we te voet naar de Lower Falls te gaan. Dit is een wandeling van ongeveer een half uur. Tijdens deze wandeling gebeurd eindelijk waar we al zo lang op hoopte... We zien een beer! Uiteraard pakken we direct onze foto camera’s en proberen de een zo goed mogelijke shot te krijgen van de beer. Wij zijn een ervaring rijker, we hebben een beer gezien midden in de natuur! 


De wandeling naar Lower Falls is erg mooi en gemakkelijk te doen. Wanneer je uiteindelijk aankomt bij Lower Falls valt je mond open.. Wat geweldig mooi is het hier! We besluiten dan ook om even te gaan zitten en te genieten van dit magnifieke uitzicht.


Na deze wandeling hebben we geluncht nabij het Visitor Centre. Aangezien Yosemite NP meerdere shuttle services heeft door het park besluiten wij hier gebruik van te maken.  Wij kiezen dus voor een shuttle tour door Yosemite NP. Tijdens deze tour krijgen we onder andere Yosemite lodge, Curry Village en Mirror Lakes te zien. Ook komen we langs de Upper Pines en Lower Pines campgrounds. Tijdens elk stoppunt van de shuttle stappen we uit en wandelen we wat rond, ondertussen genieten we van het geweldig mooie uitzicht. Om 16.30 uur nemen we de shuttle terug naar de camping.      


Eenmaal terug op de camping nemen we allebei even de tijd om alle indrukken van vandaag te verwerken. Daarna staan we gezellig een maaltijd te koken in de camper. Wat is het camperleven toch heerlijk!

Visalia

Kom op, uit bed! We hebben een behoorlijke rit voor de boeg vandaag. We zullen namelijk Kings Canyon en Sequoia NP gaan bezoeken. We vertrekken na een ontbijtje in de camper rond 07.30 uur (Via de 140, 99 en de 180) en komen rond het middaguur aan in Kings Canyon. Uiteraard bezoeken we eerst de bekende General Grand Tree. Dit doen we met de camper aangezien er momenteel veel beren in het park aanwezig zijn. We verwachten dan ook wederom beren te zien, maar helaas is dit niet het geval.


De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden van Kings Canyon zijn vrij groot. Helaas hebben we hier de tijd niet voor aangezien we ook Sequoia willen zien. We besluiten daarom door te rijden naar Sequoia via de Generals Highway. Dit is de weg die Kings Canyon aan Sequoia verbindt. Een geweldig mooie weg aangezien we tijdens de rit al wat sequoia bomen mogen zien. Het is echter wel een pittige rit. We kunnen gemiddeld zo’n 15 a 20 mijl per uur rijden aangezien het zo’n smalle weg is. Deze weg is ook alleen toegestaan voor campers tot maximaal 22 foot.


Wanneer we Sequoia bereiken gaan we eerst naar het Visitor Centre. We willen namelijk de Sherman Tree zien en wandelen tussen verschillende sequoia bomen. We parkeren de camper bij het Visitor Centre en nemen de shuttle naar de Sherman Tree. Wow! Wat indrukwekkend. Heb je ooit zo’n grote boom gezien?! We weten allebei niet wat we zien. We zetten onze wandeltocht voort waarbij we een schitterende wandeling maken tussen wel honderden sequoia’s.


Na deze mooie wandeltocht nemen we de shuttle terug naar het Visitor Centre. Daar stappen we over in onze eigen bolide, de C19. We rijden  onder de sequoia bomen terug naar Visalia. Hier zullen we vanavond overnachten. We installeren ons op de Visalia / Fresno South KOA camping. We maken een lekker soepje warm en houden het vandaag vroeg voor gezien. Wat een vermoeiende dag, maar we zijn voldaan! Welterusten!


Mariposa KOA West  - Kings Canyon – Sequoia NP   240 mijl

Camping: Visalia / Fresno South KOA

Faciliteiten: Redelijk. (Water, electra, sewage, dumpstation, douches, zwembad, winkel, restaurant (alleen in de zomer))

Ligging: Matig. (Buitenwijk )

Service: Redelijk.

Standaard kosten: US$40 per nacht


Brandstofkosten: US$ 2,99 per gallon. Totaalprijs US$48,46

Barstow

Om 07.45 uur vertrekken we na een ontbijtje in de camper richting Barstow. (Via de 99, 58 en de 15) We rijden op een weg door de woestijn met weinig voorzieningen. Een tip dus: Tank voordat je vertrekt!


Tijdens onze rit naar Barstow hebben we ontzettend veel last van windvlagen. Beiden handen aan het stuur, dan is er niets aan de hand. Het wordt weer tijd om boodschappen te doen, onze voorraad raakt zo stilletjes aan op. Voor US$77 kunnen we er weer een behoorlijke tijd tegenaan. Bij de Wal-Mart doen we ook maar meteen lunch bij Subway, even een lekker een broodje buiten de camper.


We komen rond 15.15 uur aan op de Calico KOA in Barstow. Wat een hitte!! We veranderen onze plannen. Ons oorspronkelijke plan was om Calico Ghost Town te bezoeken ( 1 mijl van de camping vandaan) Maar we besluiten het vandaag voor gezien te houden.


We nemen een lekkere duik in het zwembad, even afkoelen! Hier brengen we een aantal uurtjes door. Even relaxen hoor.  Door de enorme hitte hebben we niet erg veel trek. We maken een kleine maaltijd klaar en evalueren de vakantie onder het genot van een drankje. Wat hebben we toch al veel gezien, gedaan en beleefd! Tot morgen!


Visalia / Fresno South KOA – Barstow 221 mijl

Camping: Calico KOA

Faciliteiten: Redelijk tot goed (Water, electra, dumpstation, douches, zwembad, winkel, restaurant , snackbar )

Ligging: Matig. (Buitenwijk )

Service: Goed

Standaard kosten: US$42,50 per nacht


Brandstofkosten: US$ 2,99 per gallon. Totaalprijs US$62

Las Vegas

Vandaag vertrekken we rond 08.00 uur richting Las Vegas.  Hier kijken we ontzettend naar uit. Van de natuur  gaan we nu naar 1 grote poppenkast!


Om 12.00 uur komen we aan in Las Vegas. Hier is het inmiddels nog warmer dan in Barstow. Zo’n 45 graden ongeveer. We maken daarom direct gebruik van het zwembad. Wanneer de avond aanbreekt besluiten we deze keer niet te koken in de camper maar Las Vegas strip op te gaan! We gaan gezellig uit eten vanavond.


Eenmaal aangekomen op de strip kunnen we onze ogen niet geloven. Even helemaal weg uit de realiteit. Op aanraden van het personeel van de KOA camping gaan we eten bij het Caesars Palace hotel. We maken gebruik van het buffet. US$ 30 per persoon. Het blijkt geen geweldig buffet te zijn, maar we zijn tevreden.


Na onze maaltijd verdwalen we in het hotel. Waar is nu de uitgang? Het hotel is zo groot dat je niet meer weet waar je naar toe moet. We zijn totaal gedesoriënteerd. Uiteindelijk vinden we de uitgang.  We besluiten de Deuce bus te nemen (US$7 per persoon, per retour binnen 24 uur) Deze bus laat je de hele strip zien. Op deze manier kunnen we goed verkennen hoe de hotels gelegen zijn en wat Las Vegas Strip allemaal te bieden heeft . Wow! Wat een belevenis.


Terug naar de realiteit.. Slapen in de camper en morgen vroeg op voor een tour naar de Grand Canyon..


Calico KOA Barstow – Circus Circus KOA Las Vegas  147,70 mijl


Camping: KOA Las Vegas Circus Circus

Faciliteiten: Goed (Water, electra, sewage, dumpstation, douches, zwembad, winkel )

Ligging: Centraal (Aan de strip)

Service: Goed

Standaard kosten: US$61 per nacht

Opmerking: De ligging van deze camping is ideaal. Vanuit deze camping kunt u te voet naar de strip. (Las Vegas Boulevard)

De camping heeft echter meer de uitstraling van een parkeerplaats dan van een natuurcamping.


Brandstofkosten: US$3,34 per gallon. Totaalprijs US$57,20

Grand Canyon National Park

Om 09.00 uur worden we bij het Circus Circus hotel opgehaald door Vision Air en naar het North Las Vegas Airport gebracht. Iedereen wordt voorzien van een lunchpakket. Zij verzorgen onze tour naar de Grand Canyon.


Om 11.15 uur vertrekt het vliegtuig naar de Grand Canyon, South Rim. Deze vlucht heeft ontzettend veel turbulentie waardoor we allebei behoorlijk ziek zijn. Het is echter wel een ontzettend mooie tocht. We vliegen over de Hooverdam en Lake Mead naar de South Rim van de Canyon.  De vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Eenmaal aangekomen maken we kennis met een ranger. Hij zal ons per bus een aantal mooie viewpoints van de Grand Canyon laten zien. Tevens krijgen we tijdens de bustour veel te horen over de geschiedenis van deze Canyon.  Onze eerste stop is bij de Bride Angels Lodge. Vanuit hier hebben we een werkelijk schitterend uitzicht over de Canyon..


Hoe is het mogelijk.. De kleuren.. de vorm.. de diepte.. de grootte?! We staan wederom met open mond te kijken. Helaas duurt deze stop maar 20 minuten en moeten we terug naar de bus voor de volgende viewpoints die komen gaan. Totaal kunnen we zo’n anderhalf uur verblijven in de Grand Canyon alvorens we terug vliegen naar Las Vegas.  We vinden anderhalf uur te weinig, tot nu toe maakt de imposante Grand Canyon op ons de meeste indruk!


Om 17.00 uur zijn we weer terug op de Circus Circus KOA. We moeten allebei nog bijkomen van een wederom erg turbulente vlucht. We besluiten vanavond wederom naar de strip te gaan. We zijn tenslotte in Las Vegas! Nu wordt het tijd om eens lekker te winkelen. Het winkelen onderbreken we met een prachtige fonteinenshow bij het Bellagio hotel. Ongelooflijk! Wat een mooie show. En wat trekt het ontzettend veel mensen.. Na deze show hebben we verschillende hotels van binnen bekeken. De hotels bestaan van binnen voornamelijk uit Casino’s! We wagen uiteraard zelf ook een gokje maar stoppen al na 2 dollar. Ach, je moet het een keer meegemaakt hebben!


Na ons gokje gewaagd te hebben brengen we nog een bezoek aan het New York hotel en bewonderen we het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. Wat een aparte gewaarwording!


Camping: KOA Las Vegas Circus Circus
Faciliteiten: Goed (Water, electra, sewage, dumpstation, douches, zwembad, winkel )
Ligging: Centraal (Aan de strip)
Service: Goed
Standaard kosten: US$61 per nacht
Opmerking: De ligging van deze camping is ideaal. Vanuit deze camping kunt u te voet naar de strip. (Las Vegas Boulevard) De camping heeft echter meer de uitstraling van een parkeerplaats dan van een natuurcamping. 

Las Vegas

Winkelen Las Vegas Premium Outlet


Vandaag staat eigenlijk het winkelen in de Las Vegas Premium Outlet op de planning. Iedereen weet dat het in Amerika allemaal net iets voordeliger is wat kleding betreft, dus wij zouden dit graag ontdekken. Helaas moeten we onze plannen wijzigen aangezien onze airconditioning kapot blijkt te zijn. Dit is nu ontzettend van belang aangezien we met zo’n 45 graden te maken hebben.


Nadat we de airconditioning een aantal uur uit hebben gezet blijkt het nog steeds niet te werken. Uiteraard leg ik telefonisch contact met de Travellers assistance van Cruise America. Zij bieden ons aan om naar het verhuurstation in Las Vegas te komen om de airconditioning na te laten kijken en te repareren. Wij gaan hiermee akkoord. Op het moment dat we willen vertrekken proberen we de airconditioning nogmaals aan te zetten. Wat blijkt; nu werkt het optimaal! Vreemd.. maar wel fijn!


Wederom leg ik telefonisch contact met de Travellers assistance van Cruise America om dit te melden. Zij geven aan dat dit wel eens kan voorkomen als de airconditioning langdurig gebruikt wordt. Logisch natuurlijk, aangezien we dagelijks met 45 graden te maken hebben.  Ons werd geadviseerd om de airconditioning een aantal uren rust te geven wanneer dit weer voor zou komen.


Al met al heeft dit enkele uren tijd gekost waardoor het plan om te gaan winkelen in de Las Vegas Premium Outlet verschoven moet worden. We besluiten de rest van de middag aan het zwembad door te brengen. We komen tenslotte aan het einde van de reis nog terug in Las Vegas!


De avond hebben we wederom doorgebracht aan de Las Vegas strip. We genieten volop. We wandelen nog wat over de strip en kopen wat souvenirs voor het thuisfront. Wat een belevenis. Viva Las Vegas!! 

Zion National Park

Circus Circus KOA Las Vegas – Glendale KOA 210,20 mijl


Bye bye Las Vegas, hello Zion NP!


We ontbijten in de camper en bespreken ons avontuur in Las Vegas. Vandaag staat Zion NP op de planning. Om 07.30 uur vertrekken we  richting Zion NP, waar we rond het middaguur aankomen. Wat is het hier heet! Het nadeel is dat we geen extra dag hebben in Zion NP. We komen nu namelijk rond het middaguur aan, wat tevens de heetste tijd van de dag is. Geen pittige trails/wandelingen voor ons vandaag, we gaan gewoon genieten van het uitzicht!


Zion NP heeft een shuttlebus die door heel Zion rijdt. Wij besluiten van deze bus gebruik te maken. De 90 minuten durende tocht brengt ons bij verschillende stoppunten met mooie viewpoints. We besteden de hele middag met het bekijken van al het natuurschoon, het fotograferen en het filmen van alle indrukken die wij op doen. Vervolgens rijden we via de Narrows Bridge richting camping Glendale. Hierbij passeren we een tijdzone waardoor we te maken hebben met een uur tijdsverschil.

 

Camping: Glendale KOA

Faciliteiten: Redelijk(Water, electra, sewage, dumpstation (centraal), douches, zwembad, winkel)
Ligging: Buitenwijk, aan de weg.
Service: Matig
Standaard kosten: US28 per nacht
Opmerking: Camping heeft weinig uitstraling. Een voordeel is dat de camping centraal ligt ten op zichte van Bryce Canyon en Zion NP.


Brandstofkosten: US$2,78 per gallon. Totaalprijs US$45,41

Bryce Canyon

Sunny greetings!


We besluiten vandaag vroeg op te staan zodat we voor de extreme hitte in Bryce Canyon arriveren. Om 07.30 uur zijn wij klaar om te vertrekken. We komen aan op de Ruby’s Inn campground  om 08.30 uur. We krijgen een mooi plaatsje toegewezen waar we ons direct installeren. De camping heeft een shuttleservice die naar Bryce Canyon rijdt. We besluiten dan ook gebruik te maken van deze service zodat we de camper op de camping kunnen laten staan. Wat blijkt; het is hartstikke koud! Wat vreemd dat de temperatuur op zo’n 50 mijl afstand zo veel kan verschillen. Lange broek aan, dikke trui aan; wij zijn klaar om te gaan. 


De shuttle brengt ons naar de meest mooie en indrukwekkende viewpoints van de Canyon. Na een aantal stoppunten bereiken we een geweldig viewpoint; Sunset Rise (Amphitheater). We zeggen tegen elkaar: hier gaan we wandelen! We kiezen dan ook voor de Navajo Loop. We wandelen ongeveer 1 uur via wandelpaden naar beneden tot in de canyon. Vervolgens moeten we weer omhoog.


Wow! Wat een uitzicht. We vinden het allebei een pittige wandeling, maar het is het meer dan waard!  Die kleuren.. die stilte.. de rust.. In 1 woord geweldig gewoon! Bij terugkomst op de camping gaat het onweren en regenen.. Snel: schuilen in de camper! Hier spelen we een spelletje en bekijken we de foto’s die we gemaakt hebben van deze mooie canyon. Bryce is toch wel onze favoriet hoor!


Dan komen wij ter oren dat er vanavond een Rodeo show gepland staat 800 meter van de camping vandaan. We kijken elkaar aan en zeggen tegelijk: Dat gaan we doen! Voor US$ 10 per persoon wonen we deze rodeo show bij. Jong en oud doet mee, erg leuk om te zien.


Tip: Deze show’s staan gepland van woensdag t/m zaterdag. Kaartjes zijn te verkrijgen bij Ruby’s Inn Campground. 

 

Glendale KOA  - Bryce Canyon City 44,60 mijl
Camping: Ruby’s Inn
Faciliteiten: Goed(Water, electra, sewage, dumpstation ,douches, zwembad, winkel, restaurant, hotel)
Ligging: Goed, aan het Nationaal Park.
Service: Goed
Standaard kosten: US40 per nacht

Lake Powell

Goodmorning! Rise and shine!


Vandaag rijden we hopelijk het goede weer tegemoet. Om 08.30 uur vertrekken we via 63, 12 en de 89 richting Page / Lake Powell. De Wahweap Campground is direct gelegen aan Lake Powell. Het is een schitterende weg om te rijden. Het rijden in een camper is echt geen straf. Het gaat ontzettend gemakkelijk en je doet onderweg zoveel mooie indrukken op. Geweldig!


We komen om 13.00 uur aan bij de Wahweap Campground. Wat een grote camping zeg! We krijgen een plaatsje toegewezen op ongeveer 15 minuten van het meer, de douches en het office vandaan. We vragen of er geen plaats vrij is dichterbij dit alles, maar helaas is dit niet het geval. 4 juli 2009 is namelijk feestdag in Amerika waardoor de camping geheel volgeboekt is. We accepteren dan ook het toegewezen plaatsje. Wat een mooie camping met een geweldig uitzicht op Glen Canyon.


We parkeren de camper, pakken onze rugzak en gaan richting het meer. We wandelen langs het meer en bewonderen de Glen Canyon, uiteraard maken onze foto camera’s overuren. We genieten volop van dit prachtige uitzicht. Na onze wandeling besluiten we het Lake Powell Resort te gaan bekijken. Lake Powell heeft namelijk niet alleen een camping maar ook een resort. De campinggasten mogen tevens gebruik maken van onder andere het zwembad van het Lake Powell Resort. We nemen even gauw een duik in het zwembad van het resort en wandelen weer terug naar de camping. Het resort ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de camping vandaan. 


In de avond krijgen we trek in een Barbecue. We doen dan ook alle mogelijke pogingen om de barbecue aan te steken maar helaas lukt het niet. We hebben deze avond ontzettend veel last van windvlagen!  We besluiten dan maar te koken in de camper en vanavond heerlijk na te genieten van deze dag.


Bryce Canyon City –  Wahweap Campground 148,70 mijl
Camping: Wahweap Campground
Faciliteiten: Redelijk(Water, electra, sewage, dumpstation douches, zwembad bij het resort, winkel)
Ligging: Aan het meer
Service: Goed
Standaard kosten: US44 per nacht
Opmerking: Er zijn alleen douches aanwezig bij office waarbij u ongeveer 15 a 20 minuten moet lopen. De camping is niet verlicht ‘s avonds dus een zaklamp is een must!  


Brandstofkosten: US$2,859per gallon. Totaalprijs US$63,02

Page / Lake Powell

Bezoek Page / Lake Powell


Vandaag staat een boottour op de planning. De tour bestaat uit een cruise + wandeling naar Antilope Canyon en Rainbow bridge. Helaas zit deze boottour helemaal volgeboekt aangezien het een feestdag is. We zien het dan ook steeds en steeds drukker worden op de camping. Iedereen neemt zijn of haar eigen boot mee om te varen op Lake Powell.  Veel toeristen maken gebruik van de georganiseerde boottours. Maar helaas zijn wij te laat, het zit vol.


We besluiten dan een bezoek te brengen aan Page; een klein dorpje nabij Lake Powell. Bij aankomst is er een parade gaande in verband met 4 juli, Onafhankelijkheidsdag. Wat leuk!


Page heeft niet zo heel veel te bieden waardoor we snel terug keren naar de camping. We maken nogmaals een wandeling langs het meer en besluiten vanavond te gaan kijken naar het vuurwerk!  Omdat het een feestdag is trekt iedereen er op uit om de vuurwerk show’s te bewonderen. Vanaf de camping is het niet ontzettend goed te zien, maar we krijgen er zeker wat van mee!


Wij hebben 4th of July meegemaakt! Goodnight!


Camping: Wahweap Campground
Faciliteiten: Redelijk(Water, electra, sewage, dumpstation douches, zwembad bij het resort, winkel)
Ligging: Aan het meer
Service: Goed
Standaard kosten: US44 per nacht
Opmerking: Er zijn alleen douches aanwezig bij office waarbij u ongeveer 15 a 20 minuten moet lopen. De camping is niet verlicht ‘s avonds dus een zaklamp is een must!  

Las Vegas

Time flies when you’re having fun!


Vandaag rijden we terug naar Las Vegas waar we morgen ons campertje helaas weer in moeten leveren. Wat gaat zo’n reis toch snel. Maanden aan voorbereiding, en zo zit de reis er ineens weer bijna op. Maar .. We hebben nog twee dagen voor de boeg dus niet getreurd.


We vertrekken om 07.15 uur richting Las Vegas (Via de 89, 9 en de 15) waar we rond 12.30 uur aankomen. We lunchen in de camper  en gaan voor een laatste middag aan het zwembad. Dit houden we een paar uurtjes vol want we moeten toch nog echt de koffer inpakken. Vanavond gaan we wederom naar de strip. Las Vegas Boulevard ligt ons wel!


Nu staat de Treasure Island show voor ons centraal! Het Treasure Island hotel geeft een piratenshow weg voor het hotel. Wat een spektakel, wat een show! We genieten volop! Uiteraard wagen we nog een gokje, maar we gaan helaas niet met een grote buit naar huis. Ongelooflijk om te zien dat mensen hier uren achter een stuk kunnen doorbrengen.


We sluiten te avond af met een lekker drankje. Het zit er alweer bijna op…


Wahweap Campground  -  KOA Las Vegas Circus Circus 331,40 mijl
Camping: KOA Las Vegas Circus Circus
Faciliteiten: Goed (Water, electra, sewage, dumpstation, douches, zwembad, winkel )
Ligging: Centraal (Aan de strip)
Service: Goed
Standaard kosten: US$61 per nacht
Opmerking: De ligging van deze camping is ideaal. Vanuit deze camping kunt u te voet naar de strip. (Las Vegas Boulevard) De camping heeft echter meer de uitstraling van een parkeerplaats dan van een natuurcamping.


Brandstofkosten: US$2,769 gallon. Totaalprijs US$46,88

Las Vegas

KOA Las Vegas Circus Circus – Cruise America verhuurstation Las Vegas  9 mijl


Om 06.00 uur staan we op en nuttigen we ons laatste ontbijtje in de camper. Vervolgens pakken we de laatste dingen in en maken we de camper schoon. We doen de afwas, poetsen een keer door het toilet. We maken de koelkast leeg en vegen de camper. Nog een laatste bezoekje aan het dumpstation en we vullen het water bij. Na een rit van ongeveer 25 minuten komen we om 09.30 uur aan bij Cruise America. De afhandeling wordt vlot en snel gedaan door Chris.


De hele afhandeling zal zo’n 45 minuten duren. Cruise America regelt vervolgens een taxi voor ons om naar het Venetian Hotel te gaan.


We checken in bij het Venetion hotel en verblijven in the Venetian Tower. Wow! Wat een groot, mooi en indrukwekkend hotel. Het is net of we op vakantie zijn in Venetië. We ontvangen een Luxury King Suite. Wat fijn, weer even luxe!


We verkennen het hotel even snel en gaan dan gauw richting de Premium Outlet . We nemen de Deuce Bus op de strip voor US$ 7 per persoon, per retour. We stappen vervolgens over bij het Stratosphere hotel in een andere bus; 108 North. Wat een winkelcentrum, allerlei winkels tegen goedkope prijzen. Hier kunnen wij ons wel een middag vermaken. Na wat geshopt te hebben besluiten we aan het eind van de middag terug te gaan naar het hotel. Het hotel heeft zoveel te bieden dat we dit niet allemaal in 1 dag kunnen zien. 


We winkelen nog wat in het hotel en eten een overheerlijke maaltijd aan het water. Kosten: US$45 voor twee personen. Uiteraard kan een gondelvaart aan deze reis niet ontbreken. We boeken dan ook direct een gondeltocht met een eigen zingende gondelvaarder! Kosten US$16 per persoon.


Wat een ervaring, wat een lol en wat genieten we volop!

Amsterdam

Bye bye America.. Hello Holland. Nu is het echt voorbij.. Vandaag vliegen we terug naar Nederland.


Om 08.25 uur worden we opgehaald door een taxi die ons naar het vliegveld zal brengen. De rit duurt ongeveer 20 a 25 minuten. We rijden langs het beroemde bord; ‘’Welcome to fabulous Las Vegas!’’ De taxi chauffeur vraagt ons of we al een foto hebben van dit beroemde bord. Hij heeft al gauw in de gaten dat dit niet het geval is en zet zijn taxi stil. ‘ Come on ladies, let’s get you some pictures! We nemen plaats onder het bord en maken nog gauw wat laatste kiekjes.


Nu echt op naar het vliegveld!


Eenmaal ingechecked zien we dat alles op rolletjes loopt en dat we geen vertraging hebben.. Nog een laatste blik naar Las Vegas.. en dan boarden… Terug naar de realiteit.. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties