Amsterdam - Atlanta

Eindelijk is het dan zover, onze eerste camperreis naar de Verenigde staten met onze 2 kleine kinderen van 2 en 5 jaar. In 2009 was onze laatste camperreis naar de West kust van de Verenigde staten. De reis dit jaar gaat naar de Oost kust waar wij in 3 weken 10 staten zullen bezoeken. Wij hebben gekozen voor de Oost kust omdat het ‘minder’ ver vliegen is, wel prettig met kleine kinderen. En het heeft een ‘minder’ groot tijdverschil met Nederland. De staat Florida is de ‘fun and sun State’ met o.a. de Disney parken, hele mooie stranden en mooie (kust)wegen. Daar verblijven voorafgaande aan de camperreis een aantal dagen in een villa. Alles erg leuk met en voor kinderen. De camperreis zal gaan vanuit Orlando naar New York City. Vanuit Sunshine State Florida rijden wij Noord waarts door 9 andere Staten: Georgia, South Carolina, North Carolina, West Virginia, Virginia, Maryland, Washington DC, Delaware en New Jersey. Hier in New York City zullen wij onze reis afsluiten met een bezoek en verblijf bij mijn broer. Hij woont en werkt in Manhattan.


We hebben heel bewust gekozen voor een non-stop vliegreis met de KLM. Zij hebben hele fijne reistijden op zowel de heenreis naar Atlanta als de terugreis vanuit New York JFK. Tevens heeft de KLM een goed en uitgebreid entertainment systeem in de stoel voor je voor jong en oud met recente films en tv programma’s. En heel belangrijk, Nederlandstalige  kinderzenders en spelletjes zodat zij zich de gehele vliegreis goed kunnen vermaken. Tijdens de reis was dit dus ook zo het geval en dan ben je als ouder blij met deze keuze. Daarbij is de Nederlandse bemanning ook prettig in  de communicatie met de kinderen.


Vele weken voorbereiding voorafgaande aan deze reis. Met kleine kinderen is het extra belangrijk om een goede tijdsindeling op de route te maken. Een aantal (kindvriendelijke) campings uit te zoeken en een aantal rustdagen of dagen waarbij we gaan rijden tijdens de middag zodat de kinderen kunnen slapen. Allebei de kinderen hebben een eigen paspoort nodig. En natuurlijk voor iedereen een ESTA formulier regelen. We nemen ook onze eigen autostoel mee en een zitverhoger voor onze 5 jarige zoon. Alles samen ingepakt  kunnen we dit als extra bagage inchecken bij ‘odd size bagage’. Tevens nemen we een buggy mee en deze kan mee tot aan de vertrek gate vanwaar deze het bagage ruim in gaat. Daarnaast voor iedereen een koffer met daarin bij de kinderen wat speelgoed.

 

Het vliegtuig vertrekt om 17:00 vanaf Schiphol. Zoals bij andere reizen vanaf Schiphol laten wij de auto staan bij familie in Vijfhuizen. Zij brengen ons naar de luchthaven waar wij ruim op tijd zijn, dat is fijn. 24 uur voor vertrek had ik ons al ingecheckt dus nu hoeven wij alleen onze bagage af te geven en door de diversen controles te lopen. Door naar de gate waar het KLM toestel al klaar voor vertrek staat. We hebben hier nog genoeg tijd om wat te eten en te drinken. De kinderen kunnen nog wat rennen en spelen voor de lange zit. Dat is prettig dat je al 3 uur van te voren kunt inchecken, dan heb je ruim te tijd. Voor de kinderen is Schiphol al een hele beleving op zich. De vliegreis verliep prima. De kinderen hebben zich goed vermaakt en kregen de nodige aandacht en lekkers van de crew. De aankomst in Atlanta was rond 20:00 plaatselijke tijd. Atlanta is een hele grote internationale luchthaven waar gedurende de gehele dag vele internationale vliegtuigen aankomen. De passagiers komen allen te samen in de grote douane hal waar iedereen in rijen één voor één langs ‘the Homeland of security’ moet voor een korte screening, paspoort/ESTA controle, vingerafdrukken en een foto. Ook voor en van de kinderen. Dit duurt een behoorlijke tijd. Het was fijn dat Atlanta onze eindbestemming is. Anderen moesten nog een doorvlucht halen en werden behoorlijk ongeduldig. Je mocht er geen beambte op aanspreken, dit kon je volgens de bordjes een boete kosten. Nooit een heel erg warm welkoms gevoel tijdens deze procedures. Gelukkig wel een warm welkom bij de autoverhuurder Alamo. Met een big smile werden wij hier prima ontvangen en geholpen. Vrij snel konden wij ons complete bagage pakket in onze prachtige Amerikaanse auto laden. Op naar het hotel nabij de luchthaven voor een heerlijke douche en nachtrust. Het is inmiddels nabij 22:00 en met het tijdsverschil erbij voor ons midden in de nacht. We zijn weer terug!


Weer: bewolkt weer in Nederland
Accommodatie: Hilton Garden Inn op Atlanta International Airport. Let op: meerdere Hilton hotels nabij de luchthaven. Het was even zoeken.
Faciliteiten: prettig modern hotel, ontbijt buffet niet inbegrepen in onze nachtprijs, koffiezet apparaat op de kamer. Restaurant in het hotel en op loopafstand van andere restaurants. Gratis shuttle bus van en naar de luchthaven.
Kosten: geboekt vanuit Nederland

Atlanta - Orlando

Vandaag rijden wij vanuit Atlanta naar Orlando. De stad Atlanta hebben wij in een eerdere reis bezocht en laten wij dit keer achter ons. De bestemming nu is onze vooraf geboekte villa in Glenbrook nabij Orlando. We zijn vroeg wakker en rijden dan ook op een fijne tijd weg. De route is simpel de I-75 south volgen tot aan Orlando. Een mooie weg die start door een glooiend landschap en eindigt in de een subtropische setting van Florida. Als snel komen we langs de welkomstborden van de staat Florida en reclameborden rondom Orlando. Met een aantal korte stops onderweg komen we in de middag aan in de villa. Deze villa is gelegen in een woongemeenschap Glenbrook met meerdere huurvilla’s en residentenvilla’s van Glenbrook. Er is ook een gemeenschapshuis met fitness ruimte en een gemeenschappelijk buiten zwembad. De villa ‘Disney Palms Villa’ is prachtig. Groot met 3 slaapkamers, 2 badkamers en een privé zwembad op een klein half uur van de Disney parken gelegen. Na de boodschappen besluiten we om lekker ‘thuis’ te blijven en te zwemmen in de namiddag zon, wennen aan het tijdsverschil. Heerlijk.

 

Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Getankt: US$50

Afstand: 725 km

Orlando

Deze dag blijven we bij de villa. Eerst een heerlijke rustdag na 2 reisdagen en de directe omgeving wat verkennen. In de namiddag rijden wij naar Disney DownTown. In dit gedeelte van het Disney park kun je zonder entree kaartje naar binnen. Hier bevinden zich een aantal winkels, restaurants en entertainment souvenirwinkels. Leuk voor een avondje uit. Een aantal jaar geleden zijn wij hier naar de indrukwekkende show  ‘La Nouba’ van Cirque du Soleil geweest. Een absolute aanrader, de showkaarten zijn vooraf via internet te reserveren om zeker te zijn van een plaats.


Deze avond bezoeken we met de kinderen een aantal themawinkels waaronder natuurlijk de Disney Store en de grote Lego store met een enorme hulk van Lego. In het restaurant vol Dinosaurs met live effecten kijken we onze ogen uit. In een ander restaurant gaan we eten en op de boulevard halen we nog een heerlijk ‘american size’ ijsje. We varen na de vuurwerkshow terug naar de parkeerplaats met het bootje.

 

Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Getankt: US$0

Afstand: 48 km

Orlando - Disney World

Vandaag gaan we naar een van de thema parken van Disney World. Er zijn verschillende parken om te bezoeken. Wij gaan naar het Disney park Magic Kingdom. Voor een eerste bezoek is dit het leukste park voor de kinderen. Een heerlijke dag vol vermaak met de verschillende attracties. Sommige hebben erg lange wachttijden, toch was het volgens de medewerkers geen drukke dag. Dat is relatief anders als bij ons natuurlijk. Het lukt om voor een paar attracties zogenaamde fast passes te bemachtigen. Dat scheelt wachttijd en dat is fijn met kleine kinderen. Natuurlijk een bezoek aan het kasteel en schudden we Mickey Mouse z’n hand. Na het indrukwekkende vuurwerk en de mooie parade met de lichtjes gaan we terug naar de villa. Just a perfect magical day!


Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Entree Disney: $99 per persoon. Kinderen t/m 2 jaar gratis.
Getankt: US$0

Afstand: 48 km

Orlando - Sarasota en Siesta Key

Vandaag gaan we een dagje naar het strand aan de Golf van Mexico. Dit is gelegen aan de west kant van Florida en van noord naar zuid een heel mooi kust gebied met op verschillende plekken haast ongerepte stukjes kust. Met een aan een schakeling van (schier)eilandjes verbonden door bruggen waardoor er inlandse wateren ontstaan waar vele mooie boten liggen en varen. Een gevoel van jetset met kleinere hotels, mooie huizen aan het water en klassieke restaurantjes. De uitgestrekte stranden zijn met fijn wit zand en de zee is hier rustiger en van heel mooi blauw water. Sommige stranden hebben een park vanwaar je het strand op loopt. Vanuit ons verblijf is het toch nog wel ruim 3 uur rijden via Tampa naar Siesta Key. Op sommige State parks langs de kust zijn kampeer mogelijkheden voor campers. Helaas waait het vandaag flink en kun je bijna niet op het strand zitten vanwege het opwaaien van het fijne zand. Het is een erg mooi stuk van Florida.


Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Getankt: US$60

Afstand: 225 km

Orlando

Deze dag blijven we in Orlando en rijden naar een paar sightseeing punten van deze stad. Waaronder Downtown Orlando. Natuurlijk gaan we vandaag ook weer eens winkelen. Wat fijn om weer eens in een Amerikaanse Premium outlet mall te zijn. Bekende winkels zoals o.a. The GAP , GUESS en Thommy.  Een frappuccino bij Starbucks coffee maakt de middag compleet. Er zijn een aantal shopping malls rondom Orlando. De door Disney opgezette wijk Celebration town center is leuk om te bezoeken. Vooral op de dagen als er een openbare farmers market is. We eten bij Appelbee’s in Downtown Orlando. We rijden op de terugweg naar Glenbrook langs een aantal highlights van Orlando. Een duik in ons zwembad op de vroege avond als afsluiting van een leuke dag.


Weer: tussen de 25 en 28 graden met regenbuien.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Getankt: US$0

Afstand: 80 km

Orlando – Tampa Bush Gardens

Vandaag rijden we vroeg weg naar de stad Tampa voor een bezoek aan het pretpark Bush Gardens. Wat een mooi park! Voor heel jong  en zeker ook voor ouder. Sesamstraat figuren, een klimpark rondom boomhutten en kleine attracties spannend genoeg voor jonge kinderen. Elmo en Cookie monster handjes geven. Super leuk. Maar ook enorm spannende hoge achtbanen waar het kijken naar al genoeg was voor ons. Er was ook een safari gedeelte en mooie aangelegde tuinen met vogelpark of andere tropische dieren zoals Florida’s alligators. Het was een rustige dag in het park dus hadden we overal makkelijk toegang. Een fijne dag in dit mooie pretpark. Zeker de moeite waard voor een bezoek, ook te doen vanuit Orlando.


Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Entree Bush Gardens: $99 per persoon. Kinderen t/m 2 jaar gratis.
Getankt: US$60

Afstand: 145 km

Orlando camper ophalen

Vandaag de camper ophalen! Zin in!


In de ochtend bellen we met de verhuurder en maken een afspraak voor het ophalen in het begin van de middag. Aansluitend doen we wat boodschappen ter voorbereiding op onze camperreis. Rond het middaguur rijden we naar het verhuurstation in Orlando. Het is een mooi en groot verhuurstation met een parkeer plaats rondom het gebouw vol Cruise America campers. Na de entree is een ruime hal waar een campertype C19 ter promotie staat. Ook een banner met touroperators wereldwijd en ook de naam ‘Travelhome’.


De kinderen vermaken zich in de C 19 terwijl wij het kantoor inlopen om de verhuurovereenkomst aan te gaan. We gaan met een C25 deze reis maken. Ideaal voor ons jonge gezin. Met een vast bed achterin ook het type camper dat wij met ons 2-en huurde in al onze vorige camperreizen. Na het inleveren van ons campervoucher, het doornemen van het huurcontract, enige extra uitleg en toelichting tekenen wij de huurovereenkomst met Cruise America. De creditcard wordt gebruikt voor de borg en wij krijgen de sleutels van onze huurcamper.


Op naar de parkeerplaats om deze camper te gaan bekijken. Ons oog viel meteen op enkele flinke gebruikerssporen binnenin en op sommige plekken was de camper niet schoongemaakt. Ook aan de buiten kant was behoorlijke beschadiging te zien waaronder een flinke ster in de voorruit. Na de hoge km tellerstand af gelezen te hebben, hebben wij deze camper geweigerd. Hier gaan wij geen fijne reis in beleven. De medewerkster moest in overleg met de manager en ging hiervoor terug naar binnen. In de tussentijd lopen wij de parkeerplaats rond en gingen een volgende C25 camper binnen. Deze ziet er meteen frisser, schoner en nieuwer uit. De kilometerstand is ook een heel stuk lager. Aan de buitenkant is haast geen krasje te zien. Ja, deze willen wij meenemen naar New York City! Na overleg met de manager was dit akkoord. Een nieuw huurcontract opgemaakt en wij konden op pad. Eventjes wennen om hierin te rijden maar dat duurt maar even. Met camper én huurauto terug naar de villa.


In de middag de camper verder geïnstalleerd zodat we de volgende dag op tijd kunnen vertrekken. We verblijven een laatste nacht in de villa met de camper klaar voor vertrek voor de deur!


Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: Villa Disney Palms Villa in Glenbrook
Faciliteiten: 3 slaapkamers, 2 badkamers en privé zwembad. Keuken compleet, speelkamer, wasgelegenheid en speelgoed/spellen van eigenaar.
Kosten: US$100 per nacht. Geboekt via Home Away direct bij eigenaar.
Getankt: US$60

Afstand: 145 km

Orlando - Daytona Beach

Vandaag de eerste camperreis dag! De auto leveren wij vroeg in de ochtend af bij het Holiday Inn hotel in Orlando op de International drive. Dat is wel zo handig zodat wij niet naar de luchthaven hoeven en zo direct de snelweg op kunnen. We rijden de interstate-4 east op richting Daytona Beach en Ormond Beach. Dit is ongeveer een 2 uur rijden vanaf Orlando. Wat opvalt is dat er geen drukke schreeuwende reclame borden meer langs de weg staan. In Orlando is hier een overvloed aan. Nu zie je de bomen en de huizen tenminste.


Daytona beach is zichtbaar bekend van het autoracen en de ‘bikeweek’ met het grote circuit en de vele motorzaken en sportbars. Veel mensen met mooie motoren op straat. Wij rijden door verder op weg naar het noorden via de A1A tot aan Flagler Beach. Een prachtige weg vlak langs de kustlijn. Met een aantal State parks zoals Gamble Rogers waar wij de camper parkeren om even het strand op te lopen en daar voor de lunch gaan picknicken. Hierna tijdens de slaaptijd van de kinderen willen we even wat kilometers maken zodat we optimaal van de route via de Blue Ridge Parkway kunnen profiteren. We hebben zin om de natuur in te gaan, even weg van de drukte van de steden.


We passeren St. Augustine en Jacksonville en rijden tot aan Yemassee in South Carolina tussen Savannah en Charleston. Daar zoeken wij de KOA Pointe South op. Een hele mooie camping in bebost gebied. Even een potje voetballen en een kampvuur maken. Heerlijk, we zijn weer aan het ‘kamperen’! Als de avond verder valt, eten we buiten onze eerste avondmaal tijdens deze camperreis.


Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: camping  KOA Pointe South in Yemassee. Kosten: $39 per camper per nacht
Faciliteiten: zwembad, mooi plaatsen tussen de bomen, afhaal pizza, locale producten. Centraal gelegen ten opzichte van Savannah en Charleston.
Getankt: US$95

Afstand: 600 km

Savannah + Charleston -> Blue Ridge Parkway

Deze dag is er een mogelijkheid voor een bezoek aan Savannah of Charleston. Voor een bezoek aan beide plaatsen moet je zeker een extra dag verblijf inplannen. Beide steden zijn een bezoek van minimaal een dag waard. Savannah is de oudste stad van de staat Georgia. Een stad met prachtige historische gebouwen en verhalen die hierbij horen uit de tijd van de Amerikaanse revolutie en de burgeroorlog tussen het noorden en zuiden. Charleston met de mooie lanen met overhangende bomen en victoriaanse huizen en gebouwen. Soutern style. Wij laten deze beide steden achter ons en rijden via de I-77 naar Charlotte in North Carolina. Vanuit daar rijden wij naar de Blue Ridge Parkway. Een prachtig gebied voortkomend uit Great Smokey Mountains NP. Na deze lange reisdag zoeken we de camping op. Wederom een mooi gelegen KOA camping. Tussen de bomen vinden we op een plateau een mooie plek. We kijken uit op een speeltuintje waar de kinderen even kunnen ravotten. Onze tweede avond in de camper en dat bevalt goed.

 

Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: camping KOA Fancy Gap aan de Blue Ridge Parkway. Kosten US$39 per camper per nacht
Faciliteiten: campingwinkel, speeltuin, in de zomermaanden een zwembad.
Getankt: US$105

Afstand: 645 km

Blue Ridge Parkway

Ons tweede doel is bereikt, met de camper de natuur in. Het is nog te zien dat het vroeg in het voorjaar is. De natuur is nog aan het ontwaken uit de wintertijd en zo in de ochtend is het nog een beetje fris. We bezoeken het National Park Visitor center om te informeren wat vanuit hier noordwaarts de hoogte punten van de Blue Ridge Parkway zijn. Met een goede gedetailleerde kaart vol aantekeningen en een heleboel boekjes gaan wij op pad. De kinderen zijn aangemeld als ‘junior park rangers’ en krijgen een soort van National Park paspoort met de eerste stempel van dit bezoek. We vervolgen de Parkway die al slingerend door het mooie langschap gaat, één van de meeste pittoreske wegen van Amerika. Komend vanuit de Great Smokey Mountains NP en loopt ruim 700 kilometer lang door naar Shenandoah National Park. Soms de hoogte in en dan weer door een groene vallei. Op verschillende punten zijn wandelingen, uitzichtpunten met parkeerplaats of een kleiner bezoekers centrum. Dit wordt duidelijk gemarkeerd per mijlpaal wat weer aangegeven staat op de kaart. Thuis had ik al een goede app geïnstalleerd en zo al deels de route uitgestippeld. We laten vooral de Parkway z’n gang gaan en stoppen op een paar mooie plekken. De camper op cruise control glijdt mee door het glooiende landschap.

 

Weer: tussen de 18 en 25 graden.
Accommodatie: camping Yogi Bear Jellystone Park. Kosten: US$40 per camper per nacht
Faciliteiten: grote camping op kinderen ingericht in een valley met bomen, zwembad, zwemvijver, campingwinkel, souvenirs en recreatie ruimte.
Getankt: US$100  

Afstand: 240 km

Blue Ridge Parkway

Vandaag vervolgen wij de Blue Ridge Parkway richting Shenandoah National Park. Wederom een aantal mooie stopplaatsen aangedaan met korte wandelingen met prachtige vergezichten. Uiteindelijk rijden van de Parkway af het park uit. In de middag komen wij aan in Luray en vinden daar een mooie KOA camping. De campingplaats is gelegen aan een mooi veld waar we wat gaan voetballen. Helaas krijgen we een flinke regenbui en eten we in de camper. Ook gezellig!

 

Weer: tussen de 18 en 25 graden en regenbuien.
Accommodatie: camping KOA Luray. Kosten: US$49 per camper per nacht
Faciliteiten: Kleine campingreceptie met winkeltje voor de kleine boodschappen. Een recreatieruimte waar in de weekenden pizza’s gebakken worden.
Getankt: US$80

Afstand: 240 km

Shenandoah NP -> Washington DC

Vandaag willen wij de 169 km lange Skyline Drive rijden door Shenandoah NP. Dit lange smalle National Park ligt deels in Virginia. Helaas door een rotsval is het park halverwege voor de tunnel afgesloten. We kunnen er maar deels in. We rijden over de Skyline Drive met unieke vergezichten over de Shenandoah-vallei waardoor de rivier Shenandoah stroomt. Het hoogste punt is de Hawksbill Moutain maar kunnen wij door de rotsval helaas niet bereiken en rijden halverwege het park uit.  Er zijn mogelijkheden te wandelen naar de vele watervallen. Door het park loopt de Appalachian Trail. Het park ligt op 75 mijl afstand van Washington DC. Onze eind bestemming van vandaag. Vanuit het park rijden wij door Maryland. Een hele mooie staat met en een glooiend landschap. Tegen het einde van de middag bereiken wij de KOA Capitol Hill nabij Washington DC. Een verrassend mooie camping gelegen in de bossen aan de rand van de stad. We parkeren onze camper onder de bomen en maken een gezellig kampvuur. Bij de receptie bespreken we de Citytour naar Washington DC voor de volgende dag. Super fijn zodat we de camper op de camping kunnen laten staan. Het personeel is zeer behulpzaam. Perfecte camping voor uitvalsbasis Washington DC.

 

Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: camping KOA Capitol Hill Prijs: US$66 per camper per nacht.
Faciliteiten: grote receptie met camping winkel en mogelijkheid voor het bespreken van excursies waaronder de citytransfer naar Washington DC. Speeltuin, skelter verhuur.
Getankt: US$80

Afstand: 360 km

Washington DC

Om 08:00 in de ochtend vertrekt de transfer naar de stad Washington DC . Perfect geregeld vanuit de camping voor $12 pp en de kinderen gratis. De transfer gaat naar het Capitool, het regeringsgebouw midden in de stad gelegen. Hier wordt iedereen afgezet en zal het gele KOA busje weer om 18:00 staan om terug te keren naar de camping.


Vanuit het plein rondom het Capitool, dat geheel in de steigers staat, wandelen wij via de 3 km lange National Mall naar een aantal musea. We hebben vooraf bekeken wat wij willen zien. De National musea die gelegen zijn aan de National Mall zijn gratis toegankelijk. Perfect om met onze kinderen een paar te bezoeken en gericht op zoek te gaan naar ook wat zij leuk en interessant vinden. De grote dinosaurussen en de vlindertuin in het ‘National Museum of Natural History’. Het ‘National Air and Space museum’ met levensechte vliegtuigen, de interessante wereld rondom de ruimtevaart en allerlei natuurkundige proefjes. Heel interessant.


Vanuit de Mall wandelen wij door naar het ‘Washington Monument’ een 169 meter hoge obelisk met rondom een mooi park. Tijd voor een picknick en een ijsje, het is behoorlijk warm vandaag. Voor de lunch hebben wij afgesproken met mijn broer die voor zijn werk in de stad verblijft. In het zakendistrict verzamelen er rondom het park met lunchtijd zich een groot aantal ‘food trucks’ met ieder hun eigen specialiteit. Populair in de VS overgewaaid vanuit de stad Portland, ze worden ook hier druk bezocht. Wij gaan een koel restaurantje binnen en genieten van een gezonde lunch. Hierna een korte wandeling naar  ‘Hét Witte Huis’. Geweldig om het huis van de president (wederom) in het echt te zien. Veel bewaking rondom Het Witte Huis, protest groepjes en natuurlijk een rij met toeristen met camera’s aan het hek. Mijn zoontje vindt het allemaal zeer bijzonder om bij ‘het huis van de baas van de wereld’ te staan.


We wandelen terug over de National Mall naar het Capitool waar we net op tijd zijn voor de transfer terug naar de camping. Een hele leuke en interessante dag in de grote stad. Op deze manier verzorgt vanuit de camping helemaal prima te doen met kleine kinderen. We sluiten de dag af op de camping met een kampvuur en eten buiten.


Weer: ruim 28 graden.
Accommodatie: camping KOA Capitol Hill
Prijs: US$66 per camper per nacht.
Faciliteiten: grote receptie met camping winkel en mogelijkheid voor het bespreken van excursies waaronder de citytransfer naar Washington DC. Speeltuin, skelter verhuur.
Getankt: US$0

Atlantic Coast

Vandaag halen wij mijn broer op bij het treinstation. Hij reist de komende dagen met ons mee in de camper. Gezellig, fijn om hem weer te zien en deze tijd met elkaar door te brengen. We rijden met de camper de stad uit en passeren Baltimore en Philadelphia. We gaan de Atlantische kust opzoeken, de Jersey shore.


In de middag bereiken wij Atlantic City. Casino’s reizen op aan de kustlijn. Bekende hotel en casino ketens uit Las Vegas. We besluiten hier een kijkje te gaan nemen, parkeren de camper en lopen de boulevard op. Al snel krijgen wij het gevoel hier niet lang te willen blijven. Atlantic City is een foute gokstad,  bijna een spookstad en wat ons betreft geen bezoekje waard. Geen enkel vergelijk met Las Vegas. Een lelijke boulevard met allerlei foute souvenirs winkeltjes, gok tentjes en bars. Veel dronken mensen of geluk zoekers die zichtbaar te veel verloren hebben. We besluiten om het bezoek hier kort te houden.


Wij rijden de stad uit en vanuit daar is het nog een kleine 50 mijl naar de camping aan de kust. En hele andere wereld. Gelegen in een bos vinden wij de Atlantic City North Family campground. Deze camping hebben wij vooraf gereserveerd voor 2 nachten.  Het is een mooie camping. Het is er druk omdat het ‘Mothersday weekend’ is. Families uit de steden hebben hier een weekend verblijf en enkelen zijn druk met sport en spel activiteiten. Bij elke camper staat de BBQ aan. Wij installeren onze camper en gaan een partijtje mini golfen. De avond valt en zitten nog een tijdje naast de vuurkolf waar ons hout goed in vlammen opgaat.

 

Weer: tussen de 25 graden, enige mist aan de stranden van Atlantic City.

Accommodatie: camping Atlantic City North Family campground

Prijs: US$ 36 per camper per nacht

Faciliteiten: speeltuinen, zwembad, waterfun park, mini golf, camping receptie, camping winkel, restaurantje voor pannenkoeken en pizza. Mooi gelegen tussen de bomen nabij het strand, echter niet op loopafstand.
Getankt: US$96

Afstand: 170 km

Atlantic Coast

Vandaag is het Moederdag, altijd een knus en gezellig moment in de ochtend. Met meegenomen op school zelf gemaakte cadeautjes tijdens het ontbijt. Een heerlijke start van de dag. Vandaag gaan we naar het strand. Mijn broer heeft een auto gehuurd en neemt ons mee naar Long Beach Island. Helaas ook wel wat mist op het strand. Het is een mooi gebied met pittoreske kleinere stadjes en (schier)eilandjes verbonden door bruggen. Smalle stukjes land met aan beide zijde mooie zand stranden. Aan deze stranden staan mooie houten beach houses, wellicht voor vele een weekend buitenhuis als ‘escape’ voor de drukke stad. We besteden de middag goed aan het strand. Even uitrusten, boekje lezen en enkele potjes voetbal. We eten bij een van de beste visrestaurants op Long Beach Island, Mud City Crabhouse….heerlijke soorten verse vis! Voldaan keren wij terug naar de camping. Mijn broer rijdt nu nog door naar New York City. Daar zien wij elkaar morgenmiddag. Wij maken nog een gezellig kampvuur en verblijven een laatste nacht in onze geliefde camper.


Weer: tussen de 25 en 28 graden.
Accommodatie: camping Atlantic City North Family campground

Prijs: US$ 36 per camper per nacht
Faciliteiten: speeltuinen, zwembad, waterfun park, mini golf, camping receptie, camping winkel, restaurantje voor pannenkoeken en pizza. Mooi gelegen tussen de bomen nabij het strand, echter niet op loopafstand.
Getankt: US$0

Atlantic coast -> New York City JFK

Vandaag gaan wij de camper inleveren. Dit doen wij in New York nabij de luchthaven JFK op Long Island. Cruise America heeft ook een depot nabij Newark. Achteraf gezien een betere plaats om in te leveren en/of op te halen. De locatie Newark is makkelijker bereikbaar ook vanuit de stad en je hoeft er niet heel New York voor door met je camper. Dat moesten wij dus wel. Dit hebben wij ervaren als een zeer stressvolle onderneming. Mede omdat wij vergeten waren de navigatie in te stellen op Parkways en tunnels vermijden. De Parkways rondom New York mag en kun je niet over als je hoger bent dan 11 inch. De tunnels mag je niet door omdat je propaan bij hebt in de camper.


En daar stonden we dan voor de Lincoln Tunnel….Onder politie begeleiding werd 1 rijstrook tegengehouden zodat wij konden keren en om de Washington Bridge te nemen. Hier voor een stukje brug een flinke tol betaald van $38. Daarna om de Parkways te vermijden een hele tour moeten maken rondom de stad. Onderweg belde wij met de verhuurlocatie om te vragen op ons te wachten. Dat was niet mogelijk, men was totaal niet behulpzaam. Uiteindelijk hebben wij de reis gestaakt en zijn we opzoek gegaan naar een hotel. Er was naar ons idee geen veilige camping in deze omgeving, dat voelde niet goed. Het hotel personeel was uiterst behulpzaam. Na een fijn avondmaal hebben we er gezwommen en van een goede nachtrust genoten.


Weer: tussen de 25 en 28 graden met regenbuien.
Accommodatie: Hotel New Jesey
Faciliteiten: zwembad, restaurant, mooie ruime kamers, shuttle services naar JFK airport.
Getankt: US$98

Afstand: 210 km

New York City

Deze ochtend leveren we vroeg de camper in. Men had niet veel te zeggen over de gebeurtenissen van gisteren. Oprechte interesse of service was ver te zoeken. Een korte controle van de camper en het was klaar. Beetje jammer om zo de camperreis te eindigen. We lieten een taxi regelen en hij zei dat dit US$98 zou kosten. Wetende dat een transfer JFK naar de stad ca. US$50 kost vinden wij dit een belachelijk hoog bedrag. Maar goed, geen keus. Er kwam al snel een grote taxi voorrijden met een Engels gezin die hier een camper komen ophalen. We houden de taxichauffeur aan en regelen voor US$50 een rit naar Manhattan. Op dat moment komt de bestelde taxi aanrijden en die slaan we af. Goed geregeld, zo gaat dat.


Op naar the Big Apple! We zijn zeer benieuwd hoe het er ook al weer was, wat de kinderen ervan vinden en hoe mijn broer woont. Al gauw verschijnt daar de skyline van Manhattan. Wat een wereld stad. Als we de stad in rijden kijken de kinderen hun ogen uit en vooral omhoog naar alle hoge wolkenkrabber. Het drukke verkeer rijdt met ons stapvoets en toeterend de metropool in. Midtown worden wij in Thompsonsstreet afgezet, de straat waar mijn broer woont. Een typische New Yorkse straat met hoge huizen, trappen en grote entree deuren. Er zijn restaurantjes en kleine winkels in de straat die komt uit op Washington Square park aan de andere kant zicht op de toren One World Trade Center.


We installeren onszelf in het appartement van mijn broer. Klein maar met alle benodigde faciliteiten. We gaan naar het park waar meerdere New Yorkers met kleine kinderen bij elkaar komen. Het is behoorlijk warm dus heerlijk om daar in het groen te zitten en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin en bij de fontein. Het is veels te warm om (met de kinderen) de stad te gaan ontdekken. Tijdens onze eerdere bezoeken aan New York hebben wij alle sightseeing tours gedaan. We besluiten om het hier bij te houden en morgen een tour door SOHO en the Village te lopen. We gaan eten in Little Italy. Een gezellig gedeelte van de stad met veel restaurants.


Weer: ruim 28 graden.
Accommodatie: appartement Manhattan

New York - Amsterdam

Onze laatste dag in New York en daarmee ook in Amerika. Vanavond vliegen wij terug naar Nederland. Mijn broer vliegt rond dezelfde tijd vanaf JFK naar Seattle. Hij boekt voor ons alle aan het einde van de middag een transfer naar de luchthaven.


Nu met z’n 4-en de stad in. Met een NYC boekje en een kaart in de hand wandelen wij een leuke route door SOHO en The Village. Twee leuke wijken om op deze manier te ontdekken. Winkels, restaurantjes, af en toe een speeltuintje of park en natuurlijk Starbucks en een Italiaans ijs. Een prima tijd in de stad. Leuke opnames gemaakt van de kinderen lopend over straat kijkend naar de het drukke wereldstadse leven. Heel bijzonder.

 

Aan het einde van de middag zijn we terug in het appartement en gaan we met z’n 5-en per taxi naar de luchthaven. In eerste instantie werd onze bagage afgekeurd en moesten we een nieuwe verdeling maken in de koffers onderling…iets te veel gewinkeld. Ingecheckt en beide vluchten zijn op tijd. Wij moeten een beetje doorlopen en nemen afscheid van Caspar. Het KLM toestel staat klaar en kunnen met kleine kinderen al redelijk snel aan boord gaan. De vliegreis verloopt voorspoedig en is van relatief korte duur. Na ruim 6 uur vliegen gaan we de landing inzetten voor Amsterdam. Home sweet home met een hele fijne en mooie camperreis ervaring rijker. We hebben mooie herinneringen gemaakt en ik denk onze kinderen hiermee wel iets meegegeven.


Weer: ruim 28 graden.
Vliegreis door de nacht heen.


Dag 20 - Aankomst in Amsterdam

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties