Amsterdam - San Francisco

Vandaag gaat onze reis dan eindelijk beginnen. Na onszelf afgelopen half jaar goed voorbereid te hebben op deze trip vertrekken we met vlucht KL605 van KLM naar San Francisco. Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco betreden we rond het middaguur de luchthaven van San Francisco. Op de luchthaven verloopt alles soepel en nadat we door de douane zijn en onze koffers hebben opgehaald, besluiten we om de BART naar ons hotel te nemen.

Na een rit van ongeveer 25 minuten met de BART van de luchthaven van San Francisco naar BART station Powell St vangen we meteen een glimp op van een van de dingen waar San Francisco om bekend staat, de Cable Car. Op ongeveer 5 minuten lopen van Powell St is ons hotel gelegen, we verblijven de eerste 3 nachten in het King George Hotel. We checken in in het hotel, en besluiten om kennis te gaan maken met onze eerste stop: San Francisco!

Aangezien het hotel op zo’n 5 minuten van Powell St ligt, besluiten we om terug te gaan naar Powell St vanuit hier nemen we de Cable Car naar Fisherman’s Wharf. Aangekomen bij Fisherman’s Wharf zien we in de verte zowel de Golden Gate Bridge als Alcatraz Island liggen. We besluiten om een stuk over Fisherman’s Wharf te lopen, vol met nieuwe indrukken belanden we bij het Hard Rock Cafe waar we besluiten onze eerste Amerikaanse hamburger te eten.

De eerste foto’s staan inmiddels op de camera, en de uren die we al wakker zijn beginnen zijn tol te eisen. We gaan terug naar ons hotel. Morgenvroeg moeten we namelijk al vroeg op om naar Alcatraz te gaan.

Hotel: King George Hotel
Kosten per nacht: €175-225 per nacht

San Francisco

Vanmorgen zijn we al vroeg wakker, in tegenstelling tot onze verwachting, hebben we de wekker niet nodig gehad. Voor vandaag hebben we enkel Alcatraz op het programma staan. We besluiten om in de buurt van het hotel te ontbijten om vervolgens de bus naar Pier 33 te nemen. Vanuit hier vertrek de boot naar Alcatraz.

De busrit vanuit Powell St naar Pier 33 neemt minder tijd in beslag dan verwacht en we zijn dan ook ruim optijd op de plek waar de boot naar Alcatraz vertrekt. Samen met de vele anderen wachten we tot het onze beurt is om de boot te nemen. Na een boottocht van ongeveer 20 minuten komen we aan op Alcatraz, de gevangenis waar o.a. Al Capone gevangen heeft gezeten.

Aangekomen op het eiland volgen we de bordjes ‘Cellhouse’ vanuit hier zal onze audio tour door de gevangenis beginnen. We krijgen een headset op waarop in het Nederlands de verhalen over de gevangenis, de gedetineerde en de gebeurtenissen op het eiland verteld worden. Na een indrukwekkende tour van ongeveer 2 uur nemen we de boot terug naar Pier 33.

Het is nu vroeg in de middag en we hebben de rest van de dag nog geen verdere plannen. Aangezien we morgen al een drukke dag hebben, en overmorgen onze camper op gaan halen, besluiten we om tijdens deze laatste ‘vrije’ uren in San Francisco zoveel mogelijk van de stad te bekijken. Zoals in elke metropool rijden in San Francisco ook hop on – hop off bussen rond. We kopen 2 tickets en we vermaken ons deze middag met een tocht door San Francisco.

Vroeg in de avond komen we met deze bus aan bij Union Square, een bekend plein in San Francisco op ongeveer 5 minuten afstand van ons hotel. Rondom Union Square zijn verschillende winkelstraten waarin winkels zijn gevestigd van de bekende merken en ketens. Ook komen we langs een fanshop van de San Francisco Giants, aangezien we morgen voor het eerst in ons leven naar een honkbal wedstrijd gaan, kopen we hier alvast onze eerste souvenir, een pet van de Giants.

We besluiten om in een sportsbar waar honkbal uitgezonden wordt te gaan eten, zodat we morgen tijdens de wedstrijd in ieder geval al iets van het spelletje begrijpen.

Activiteiten:
Alcatraz Island
Hop On – Hop off Bus

San Francisco

Oer-Hollands als we zijn hebben we voor vandaag een fietstocht over de Golden Gate Bridge geboekt, want zeg nou eerlijk, wat is een Nederlander op vakantie zonder zijn fiets? Juist, en zo worden we ook ontvangen bij het bedrijf waar we onze fietstocht hebben geboekt. ‘Where are you from? Oh you are dutch? You guys are born on bikes right?’.

Rond 10 uur melden we ons in de buurt van Fisherman’s Wharf voor onze fietstocht. Samen met zo’n 15 anderen maken we kennis met onze gids en krijgen we uitleg over het besturen van onze fiets. Nadat iedereen op zijn fiets zit vertrekken we in de richting van de Golden Gate Bridge, na een fietstocht van zo’n 5 kilometer komen we aan bij het begin van de Golden Gate Bridge. Vanaf hier kan iedereen op eigen tempo over de brug fietsen waardoor we de gelegenheid hebben om te stoppen om foto’s te maken, uiteraard maken wij gebruik van deze ruimte.

Na een fietstocht van ruim 2,7 kilometer met een fantastische uitzicht, én stevige tegenwind, komen we aan aan de andere kant van de Golden Gate Bridge. We beseffen het nog niet helemaal, maar zojuist hebben we over misschien wel dé bekendste brug ter wereld gefietst. We vervolgen onze fietstocht naar Sausalito, een toeristisch plaatsje zo’n 5 kilometer verderop. Hier nemen we een lekkere lunch en besluiten we de ferry terug te nemen naar de San Francisco Ferry Terminal. Vanuit hier fietsen we terug naar Fisherman’s Wharf om onze fiets weer in te leveren.

Wij als ervaren fietsers zitten na deze fietstocht van ongeveer 16 kilometer nog vol energie dus we besluiten om te voet naar het AT&T Park te lopen, dit is het stadion waar de wedstrijd van de San Francisco Giants tegen de Los Angeles Dodgers gespeeld zal worden vanavond.

Het is ongeveer een uurtje lopen vanuit Fisherman’s Wharf naar het AT&T Park, maar dat is het zeker waard. Onderweg genieten we van alles wat we voorbij zien komen, zo ontbreekt het niet aan entertainment op straat, mooie auto’s en merkwaardige verschijningen. Ook stoppen we onderweg bij Pier 39, waar tientallen zeeleeuwen op de houten vlonders liggen te zonnebaden.

Rond 17.00 uur komen we aan bij het AT&T Park waar over een uur de wedstrijd van de Giants tegen de LA Dodgers zal beginnen. Een ervaring die niet mag ontbreken tijdens een rondreis door het land waar honkballers nog beter betaald worden dan de best betaalde voetballers in Europa. Ruim drie uur na aanvang van de wedstrijd verlaten we het stadion, de San Francisco Giants hebben van de LA Dodgers gewonnen. We besluiten terug te gaan naar het hotel, aangezien we onze camper morgen al optijd op kunnen gaan halen bij Road Bear.

Activiteiten:
Bike the Bridge
San Francisco Giants wedstrijd

San Francisco - Yosemite National Park

Terugkijkend op de fantastische eerste dagen in San Francisco, zitten we in de BART, op weg naar San Leandro. We hebben van Road Bear bericht gekregen dat we de camper deze morgen al op kunnen halen in plaats van de gebruikelijke middag pick up. Gezien ons ambitieuze reisplan voor vandaag is dit een mooie bonus.

Rond half 9 arriveren we bij het BART Station in San Leandro, we nemen contact op met Road Bear en ze sturen binnen afzienbare tijd een chauffeur om ons op te halen. Nadat we uitleg hebben gekregen over de huurovereenkomst en de procedures zetten we onze handtekening en nemen we ‘onze’ camper voor de komende 18 nachten in ontvangst. Voordat we vertrekken bij Road Bear krijgen we nog uitleg van een vriendelijke medewerkster van Road Bear, ze neemt ruim de tijd voor ons en legt alle functionaliteiten van de camper nog eens duidelijk uit.

Naast de uitgebreide uitleg over de camper krijgen we ook een plattegrond van de omgeving mee, hierop staan enkele bruikbare winkels aangegeven, waaronder de Walmart. We besluiten hier onze eerste aankopen te gaan doen voordat we de natuur ingaan.

Voorzien van een volle camper, beginnen we aan onze eerste echte kilometers van de reis. Vanuit San Francisco rijden we oostwaarts naar Yosemite National Park, dit is een afstand van zo’n 275 KM. Het verkeer in de buurt van San Francisco is even wennen, de wegen zijn evenals de rijstroken erg breed. Echter, in tegenstelling tot in Nederland halen de mensen hier zowel links als rechts in.

Na een rit van enkele uren komen we aan in Yosemite Valley. We hadden ruim vantevoren via de National Park Service een camping geboekt ín het park, wat de nodige voordelen met zich meebrengt, zo zullen we morgen gebruik maken van de shutlle bus van het park, zodat we onze camper op de campground kunnen laten staan.

Deze avond maken we voor het eerst gebruik van onze keuken in de camper, en we ruimen de camper verder in.

Camping: Lower Pines Campground, Yosemite Valley
Kosten per nacht: US$26 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 170 mijlen / 275 kilometer

Afstand: 275 km

Yosemite National Park

We hebben onze eerste nacht doorgebracht op de Lower Pines Campground in Yosemite Valley, en we besluiten om het park vandaag te voet en met de shuttle bus te verkennen.

Al vroeg in de morgen komen we een National Park Volunteer tegen, we leggen hem de situatie uit: We hebben 1 hele dag, en we willen zoveel mogelijk uit deze dag halen. Wat moeten we doen om zoveel mogelijk van het park te zien vandaag?

Op aanbeveling deze National Park Volunteer gaan we vandaag naar de Lower Yosemite Falls en naar de Vernal Fall. Allereerst nemen we de bus naar de Lower Yosemite Falls. Vanuit hier start een eenvoudige wandeling van ongeveer 1,5 kilometer. Hier zien we onze eerste Amerikaanse waterval, het is leuk om te zien, maar het overtuigd ons nog niet van de adembenemende schoonheid van Yosemite National Park waar iedereen over spreekt.

Na deze ‘warming-up’ nemen we de bus naar stop 16, vanuit hier begint de hike naar o.a. de Vernal Fall en de Nevada Fall. Vanuit hier beginnen we aan de 3,9 kilometer (round trip) lange hike naar Vernal Fall. Tijdens de hike is het hoogteverschil wat we moeten overbruggen ongeveer 300 meter.

Tijdens deze redelijk inspannende wandeling lopen we langs het water omhoog in de richting van de waterval. Onderweg stoppen we verschillende keren om te genieten van het fantastische uitzicht op de waterval. Op een gegeven moment lopen we door een constante stroom van opstuivend water. Door de combinatie van opstuivend water en zonneschijn zien we verschillende regenbogen in de waterval, het is een prachtig gezicht. Net voordat we bij de waterval aankomen moeten we nog enkele stijle rotsachtige traptreden nemen. Eenmaal boven aangekomen rusten we uit van de klim en genieten we nog even van het fantastische uitzicht.

Helaas hebben we niet voldoende water bij om op een verantwoorde manier naar de Nevada Fall te lopen en besluiten we om terug te gaan naar beneden. We nemen de bus naar het ‘centrum’ van Yosemite Valley en kopen daar nog wat hout, zodat we vanavond ons eerste kampvuur kunnen maken.

Wandelingen/Hikes:
Lower Yosemite Fall Trail  1,6 KM  Eenvoudig 30 min
The Mist Trail – Top of Vernal Fall 3,9 KM  Inspannend 3 uur

Yosemite National Park - Kings Canyon

We zijn inmiddels gewend aan de Amerikaanse tijdzone en besluiten vandaag vroeg op te staan. Vandaag rijden we van Yosemite National Park naar Kings Canyon toe. Met een tussenstop bij Glacier Viewpoint in Yosemite is het een afstand van zo’n 300 kilometer.

Na nauwlijks 20 minuten rijden stoppen we voor de eerste keer vandaag. We parkeren de camper bij Tunnel View, misschien wel hét beeld van Yosemite National Park. We hebben schitterend weer wat er voor zorgt dat we een fantastisch uitzicht hebben vanaf deze plek.

We vervolgen onze route op de Wawona Road en slaan linksaf naar de Glacier Point Road. Na verloop van tijd zien we in de verte, op een doorgaande weg van beide kanten enkele auto’s stilstaan. We minderen snelheid en vragen onszelf af wat er aan de hand zou zijn. Op het moment dat we dichterbij komen wordt het ons duidelijk, Op nog geen 10 meter afstand van onze camper staat een beer uit de vuilnisbak te eten! We vervolgen onze weg, en naarmate we dichterbij Glacier Point komen wordt de weg steeds smaller en kronkeliger. Gelukkig hebben we een kleine camper en kunnen we zelf met onze camper tot aan de parkeerplaats van Glacier Point komen. Een fenomenaal uitzicht staat ons te wachten.

Een uitzichtpunt vanwaaruit we niet alles op 1 foto vast kunnen leggen. Zo zien we uiterst links de Lower yosemite fall, waar we gisteren ons avontuur in Yosemite zijn begonnen. Aan de rechterkant zien we de Vernal Fall (waar we gisteren naartoe gelopen zijn) en de Nevada Fall. Met daar tussenin de fantastische vallei. Achteraf gezien een van de meest indrukwekkende uitzichten van onze reis.

Het is inmiddels al rond het middaguur en we moeten nog zo’n 230 kilometer afleggen dus we besluiten Yosemite nu definitief achter ons te laten. Onderweg naar Kings Canyon stoppen we voor een lekkere amerikaanse lunch bij Denny’s. Tegen het einde van de middag komen we aan bij de ingang van Kings Canyon, vanaf hier is het nog ongeveer 10 minuten rijden naar de Azalea campground.

In eerste instantie rijden we de Azalea campground voorbij, om te gaan kijken bij een van de grootste bomen ter wereld, de General Grant Tree met een hoogte van ruim 80 meter is het een impossante verschijning. We lopen het kleine rondje om de boom en besluiten naar de camping te gaan.

Aangekomen op de Azalea Campground blijkt er nog voldoende plek te zijn en we kiezen zelf een campside uit voor de komende 2 nachten. Gelukkig hebben we gisteren voldoende hout gekocht voor een kampvuur want zodra de zon weg is voelt het fris aan. We halen ons eigen ‘terras’ uit de camper, en genieten nog een paar uurtjes van ons eigen kampvuur.

Camping: Azalea Campground, Kings Canyon
Kosten per nacht: US$18 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 185 mijlen / 300 kilometers


Afstand: 300 km

Kings Canyon / Sequoia National Park

Na het ontbijt besluiten we naar het visitor center in Kings Canyon te rijden, dit om onze indeling voor vandaag te bepalen. Een vriendelijke mevrouw staat ons te woord en laat ons met behulp van kaarten zien hoe we het beste kunnen rijden die dag, om onze dag zo goed mogelijk te benutten. Het is duidelijk, we gaan in eerste instantie via de 180 in de richting van Cedar Grove om vervolgens via Hume Lake naar Sequoia National Park te rijden.

Als keerpunt stellen we de Grizzly Falls in in onze Tom Tom, en we vertrekken! Al snel is duidelijk waarom we deze route moeten nemen, het prachtige uitzicht over de vallei kan ons niet ontgaan en we besluiten bij verschillende uitzichtpunten te stoppen. Aangekomen bij de Grizzly Falls besluiten we even te stoppen om vervolgens naar Hume Lake te rijden. We rijden terug via de 180 en slaan linksaf in de richting van Hume Lake, we hebben op de kaart gezien dat we hier kunnen tanken, dat komt goed uit! Helaas! Wanneer we bij het tankstation aankomen blijkt dat we hier niet de juiste brandstof kunnen tanken. Al snel laten we het Oostenrijks ogende, Christelijke plaatstje, achter ons. We gaan naar de General Sherman Tree in Sequoia!

Na ruim 1 uur en 15 minuten rijden komen we aan bij de parkeerplaats nabij de General Sherman Tree, gemeten naar volume de grootste boom ter wereld. We parkeren onze camper op de speciale RV parking plekken en we lopen de General Sherman Tree Trail. Met een diameter van ruim 7,5 meter, is ook deze boom, een impossante verschijning. (ter vergelijking: onze camper heeft een lengte van zo’n 7 meter).

We gaan terug naar onze camper en we vervolgen onze weg naar het Giant Forest Museum, vanuit hier kunnen we namelijk met de shuttle bus naar Moro Rock. Aangekomen bij Moro Rock beginnen we aan deze 400 traptreden lange klim naar het uitzichtpunt. Vanuit hier hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving, en zien we zelfs in de verte besneeuwde bergtoppen.

Aangezien we alweer richting het einde van de middag gaan, en we nog ruim een uur terug moeten rijden naar onze camping, besluiten we slechts een kleine ronde te lopen. Na onze eerdere beren ervaring onderweg naar Glacier Point in Yosemite National Park, zouden we graag nog een keer beren zien. Volgens de vriendelijke vrouw die we vanmorgen gesproken hebben is de kans op het zien van beren in de zogenaamde ‘meadows’ het grootst. Zodoende besluiten we om The Big Trees Trail te lopen, een kleine tocht om een meadow heen. Maar helaas, we zien geen beren..

We gaan terug naar de Azalea campground waar we na ruim een uur rijden aankomen.

Wandelingen/Hikes:
Moro Rock: 0,8 KM, Eenvoudig-gemiddeld, 60 min.
General Sherman Tree Trail: 0,8 KM, Eenvoudig, 45 min.
The Big Trees Trail: 1 KM  Eenvoudig,30 min.

Kings Canyon - Barstow

Vandaag hebben we een ‘rustige’ dag voor de boeg en we besluiten iets later op te staan dan de voorgaande dagen. We hebben immers slechts een rit van ruim 450 kilometer, zo’n 5 uur voor de boeg.

Aan het einde van de middag komen we aan op de KOA Campground in Barstow, we hebben deze camping bewust uitgekozen aangezien deze op een acceptabele reisafstand van Las Vegas ligt (+/- 2 uur) en over een zwembad beschikt. Dat laatste is geen overbodige luxe met temperaturen van ruim 40 Graden.

Waar we vooraf nog het idee hadden om een kijkje te nemen in Calico Ghost Town, vlakbij de camping, besluiten we al snel om de resterende uren van deze dag aan het zwembad te besteden. ’s Avonds maken we gebruik van de wasfaciliteiten van de camping en pakken we onze handbagage in, we hebben er namelijk voor gekozen om in Las Vegas 2 nachten in het Aria Resort & Casino te verblijven.

Camping: KOA Campground, Barstow
Kosten per nacht: US$54 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 275 mijlen / 450 kilometers

 

Afstand: 450 km

Barstow - Las Vegas

Las Vegas, here we come! Eindelijk is het dan zo ver, vandaag rijden we naar Las Vegas. De stad die vooral bekend is vanwege de grote hotels, grote casino’s en de grote artiesten die er op komen treden. Na een rit van ruim 2 uur komen we aan in Las Vegas, waar we de komende 2 nachten in het Aria Resort en Casino zullen verblijven.

Door de enorme omvang van het hotel, hebben we bij het betreden van de lobby eerder het idee dat we op de luchthaven van Las Vegas zijn aangekomen, dan in een 5-sterren resort. Wat een enorm hotel! We nemen plaats in de rij om in the checken, alsof we op de luchthaven staan om onze bagage af te geven. Maar alles is goed georganiseerd, nadat we ingecheckt zijn brengen we onze handbagage naar onze kamer. Het zou echter geen Las Vegas zijn, als je niet éérst door het casino moet, voordat je met de lift naar je kamer kunt, toch?

In de middag nemen we de bus naar het bekende Las Vegas Sign. We zijn helaas niet de enige die ondanks de enorme hitte, zo’n 45 Graden, een foto willen maken van dit bord. Nadat we een foto met dit logo af hebben kunnen vinken op onze bucketlist, nemen we de bus terug naar ons Resort. Op de weg terug stoppen we ter hoogte van het New York New York hotel en nemen we een kijkje in de Coca Cola en de M&M winkel. De rest van de middag besteden we aan het zwembad, en kijken we terug op een indrukwekkende eerste week in de Verenigde Staten.

’s Avonds besluiten we naar Britney Spears te gaan, een van de vele shows die uitgevoerd wordt in de stad. De fantastische lichtshow maakt het concert extra bijzonder.

Na het concert gaan we terug te gaan naar ons hotel om ons geluk te beproeven in het casino. Na enkele uren met veel plezier, zonder milionair te zijn geworden, gaan we terug naar onze hotelkamer.

Activiteiten:
Show Britney Spears.

Hotel: Aria Resort & Casino.
Kosten per nacht: US$175-225 per nacht.

Gereden mijlen / kilometers: 155 mijlen / 250 kilometers.

 

Las Vegas

Vanmorgen staan we vroeg op om onszelf te verzekeren van een goede plek aan het zwembad. De verwachtte temperatuur voor vandaag is namelijk wederom 45 Graden. Rond half 10 zijn we bij het zwembad, en tot onze verbazing zijn er nog veel ligbedjes leeg. We kiezen een mooi plekje uit direct aan het zwembad, en we bestellen hier ons ontbijt.

Tot laat in de middag genieten we van de zon en het verkoelende zwembad bij het Aria Resort & Casino en aan het eind van de middag gaan we naar het winkelcentrum bij het Planet Hollywood Resort & Casino. Hierin zit namelijk het restaurant van Gordon Ramsay: Burgr. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier ontzettend lekkere hamburgers eten!

Sinds 2014 beschikt Las Vegas over een enorm reuzenrad, met een hoogte van ongeveer 165 meter is het ’s werelds hoogste reuzenrad. Hier hadden we voordat we vertrokken in Nederland al kaartjes voor besteld zodat we hier zeker in zouden kunnen. Nadat we heerlijk gegeten hebben bij Burgr lopen we naar het reuzenrad toe. Gelukkig is het niet erg druk bij het reuzenrad, en we hebben een capsule voor onszelf. Het duurt ongeveer een half uur om helemaal rond te zijn met het reuzenrad, en net op het moment dat we bovenaan zijn zien we dat de fonteinshow bij het Bellagio hotel aan de gang is. Vanuit het reuzenrad heb je een fantastische uitzicht over de stad Las Vegas, en zie je de vele grote hotels vanuit de lucht.

Het is inmiddels donker wanneer we beneden aankomen, en voordat we terug naar het hotel gaan lopen we naar de enorme vuurshow bij het Mirage hotel, om vanuit daar via de fonteinshow bij het Bellagio hotel terug te lopen naar ons hotel. Van een lekker zwembad bij het Aria Resort, tot een geweldige burger bij het restaurant van Gordon Ramsay, tot een imposant uitzicht over de stad Las Vegas, we beseffen ons dat we terug kunnen kijken op een mooie dag in Las Vegas!

Activiteiten:
High Roller Las Vegas

Las Vegas - Zion National Park

Helaas is het vandaag alweer tijd om Las Vegas achter ons te laten, maar we hebben een goed vooruitzicht, we gaan naar Zion National Park vandaag! Voor onszelf hebben we nogsteeds niet besloten of we Angel’s Landing nu wel of niet gaan lopen, we schuiven de beslissing nog even voor ons uit..

Aan het einde van de morgen halen we onze camper weer op bij Road Bear, om aan onze rit naar Zion te beginnen. Het is een rit van ruim 275 kilometer. Door de wegwerkzaamheden hebben we wat problemen om op de goede snelweg te komen, maar met behulp van onze goede navigatie blijven we op het juiste spoor. We vervolgen onze weg via de I-15 in de richting van Springdale en halverwege de middag komen we aan bij de ingang van Zion National Park. Op een kleine afstand van de ingang is onze camping voor de komende 2 nachten gelegen, de Watchman Campground. Ook deze camping hadden we vooraf al gerserveerd via de National Park Service. We parkeren en installeren onze camper, en gezien de temperatuur (37 Graden) besluiten we die dag het park niet meer te gaan verkennen.

Op loopafstand van de Watchman Campground bevindt zich het visitor center van Zion National Park. We hebben morgen een volle dag om het park te verkennen en we vragen een ranger in het visitor center om advies, we weten tenslotte nogsteeds niet of we Angels Landing willen gaan lopen.

De ranger geeft ons het volgende advies: wanneer we voor de experience gaan moeten we Angels Landing lopen, wanneer we voor de mooie uitzichten gaan moeten we Observation Point Trail lopen. Wij persoonlijk houden meer van mooie uitzichten dus we besluiten de raad van de ranger op te volgen, morgen pakken we de eerste bus vanuit het visitor center naar stop 7,  om vanuit daar te beginnen aan de 12,9 kilometer (retour) lange wandeling naar hét uitzichtpunt van Zion National Park.

Op onze weg terug naar de camper worden we verrast door verschillende herten die de Watchman Campground ook hebben weten te vinden. Die avond leggen we de koelkast en vriezer goed vol met water en gaan we optijd slapen.  De wekker gaat morgen namelijk al om 5.00 uur en we hebben een zware dag voor de boeg.

Camping: Watchman Campground, Zion NP
Kosten per nacht: US$30 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 170 mijlen / 275 kilometers

Afstand: 275 km

Zion National Park

Om 5.00 uur gaat de wekker en we staan meteen enthousiast naast ons bed, het is buiten nog frisjes en donker dus we nuttigen snel een onbijtje in de camper. We pakken onze rugzak met ruim 5 liter water, koekjes en fruit en rond 5.45 uur lopen we aan naar het visitor center waar om 06.00 uur de eerste bus zal vertrekken.

In tegenstelling tot wat we verwacht hadden zit de bus al helemaal vol op het moment dat we aankomen en moeten we samen met verschillende andere wandelaars in het gangpad van de bus blijven staan. Bij de eerste stops stappen nog relatief weinig mensen uit de bus, op het moment dat we bij stop 6 aangekomen zijn loopt bijna de complete bus leeg, dit is de stop waar Angels landing begint. Bij stop 7, stappen gelukkig maar 6 mensen uit (inclusief onszelf). Een teken dat de wandeling die wij gaan maken een stuk minder populair is, maar ook dat we de wandeling rustig op ons eigen tempo kunnen lopen.

Rond 6.30 uur beginnen we aan onze wandeling en niet wetende wat er nog allemaal komen gaat maken we na de eerste steile klim al de nodige foto’s van het uitzicht. We vervolgen onze route en op het moment dat we beginnen te twijfelen of we ergens een afslag gemist hebben zien we een bewegwijzeringsbordje dat ons bevestigd dat we nog op de goede route lopen. Na een inspannende wandeling van ruim 2 uur vol met fantastische uitzichten, enkele steile stukken en vooral een enorm gevoel van voldoening komen we als eerste deze morgen aan bij het eindpunt van deze wandeling. Het is niet in woorden uit te drukken watvoor fantastisch uitzicht over de vallei we hebben vanaf hier! Nadat we hier ruim een uur hebben genoten van het uitzicht (en uitgerust hebben), besluiten we om te beginnen aan de terugweg, we willen immers beneden zijn voor de temperaturen weer onaangenaam hoog worden voor een intensieve wandeling als deze. Na een terugweg van ruim 2 uur overheerst het gevoel van voldoening, en kunnen we geen genoeg krijgen van de fantastische ervaring die we zojuist beleefd hebben. We weten het zeker, we hebben zojuist een van de hoogtepunten van deze reis hebben beleefd.

Na deze inspannende wandeling nemen we de bus naar de Zion Lodge, hier nemen we wat te eten en rusten we uit in de schaduw op het grasveld voor de Lodge. Vanuit de Zion Lodge start de wandeling naar de Upper Emerald Pools, deze tocht is korter en beduidend minder intensief dan de tocht die we vanmorgen hebben gelopen, dus we besluiten deze er nog bij te nemen. Wat opvalt is dat deze tocht een stuk toeristischer is en we min of meer in de stroming meelopen. Het is een goed toegankelijke leuke wandeling, maar het uitzicht kan niet tippen aan het uitzicht waar we deze morgen van genoten hebben.

Na deze tweede wandeling hebben onze onervaren wandelbenen behoorlijk wat geleden en we nemen de bus naar de laatste stop: Temple of Sinawava. Vanuit hier start de riverside walk en the Narrows, wanneer we beginnen aan de (relatief korte) riverside walk zien we al snel bewegwijzeringsbordjes met de tekst ‘river access’, we twijfelen niet en besluiten om niet verder te lopen. We trekken onze wandelschoenen uit en we zitten voorlopig met onze voeten in het water.

Aan het einde van de middag, wanneer onze voeten enigszins zijn bijgekomen van het vele lopen die dag (naar schatting zo’n 25 kilometer) nemen we de bus terug naar het visitor center en gaan we terug naar onze camper. Wanneer we ’s avonds terugkijken naar de foto’s van deze dag kunnen we maar een ding concluderen: wat een fantastisch park is Zion!

Wandelingen/Hikes:
Observation Point Trail: 12,9 KM, Inspannend, 5 uur
Riverside Walk: 3 KM, Eenvoudig, 1,5 uur
Upper Emeral Pools Trail: 4,8 KM, Eenvoudig, 2 uur


Zion National Park- Bryce Canyon

Na de intensieve dag gisteren, zijn we blij dat we vandaag iets rustiger aan kunnen doen. We staan dan ook iets later op, en ontbijten op het gemak buiten voor de camper. We hebben vanaf ons eigen ‘terras’ een mooit uitzicht op de rode rotsen die kenmerkend zijn voor het landschap in Zion. We twijfelen nog even of we ook Angels Landing nog zullen lopen voor we Zion gaan verlaten, maar gezien de inspanningen van gisteren doen we dit toch maar niet. Rond 10 uur rijden we weg in noord-oostelijke richting: onze volgende bestemming is Bryce Canyon!

Gezien de korte afstand tussen Zion National Park en Bryce Canyon komen we vroeg op de middag al aan op onze volgende campground, Ruby’s Inn RV Park & Campground. Ook deze camping hadden we vooraf gereserveerd en we kunnen onze camper direct installeren.

Bij voorgaande parken is het ons goed bevallen om eerst informatie in te winnen bij het visitor center, voordat we het park ingaan. Zo weten we zeker dat we onze tijd zo optimaal mogelijk besteden. Ook hier gaan we dus in eerste instantie opzoek naar een visitor center. Tegenover de camping vertrekt een shuttle bus en is een informatie kiosk gesitueerd, we praten met de vrouw en tijdens het gesprek word onze planning voor vandaag en morgen duidelijk: vandaag nemen we een kijkje vanaf de uitzichtpunten bovenaan de canyon, en vervolgens maken we morgenvroeg de wandeling(en) in de canyon.

Na een korte busrit komen we aan bij een van de 3 viewpoints die we deze middag bekijken: Inspiration Point. Vanuit daar hebben we een goed uitzicht over de canyon, helaas is door de bewolking de schoonheid van de canyon niet direct duidelijk. Ondanks de mooie wandelafstand van Inspiration Point via Sunset Point naar Sunrise Point nemen we toch de shuttle bus naar deze vista points, we hebben voor morgen namelijk alweer de nodige wandelkilometers op de planning staan.

Nadat we alledrie de vista points bezocht hebben nemen we de bus terug naar de camping. Ondanks dat het weer bewolkt is, hebben we qua temperatuur niets te klagen dus pakken we onze handoeken en vertoeven we de rest van de middag aan het zwembad op de camping.

’s Avonds eten we een lekker stukje vlees van de barbeque en vertoeven we bij onze camper.

Camping: Ruby’s Inn RV Park & Campground, Bryce Canyon
Kosten per nacht: US$50 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 85 mijlen / 140 kilometers

Afstand: 140 km

Bryce Canyon

Vandaag gaan we Bryce Canyon te voet verkennen, we gaan met de bus naar Sunrise Point en van daaruit beginnen we aan de Queens Garden Trail. Een route waarbij we al lopend afdalen de canyon in. Hier lopen we over een kronkelend zandpad, langs torentjes en door tunneltjes waardoor we steeds weer een ander (verassend) uitzicht hebben. Door de felle zon, de zanderige ondergrond en de vele hoogteverschilletjes is de wandeling zwaarder dan we vooraf verwacht hadden en besluiten we om de Peekaboo loop links te laten liggen en via de Navajo Loop terug te lopen naar Sunset Point.

Rond de middag nemen we de shuttle bus terug naar Bryce en eten we iets bij Ruby’s Canyon Dinner. Hier zijn wij niet de enige en komen we voor het eerst deze reis ‘cowboys’ tegen. Na de lunch kijken we wat rond in de omgeving en zien we aan de overkant van de weg ATV’s staan, dit zijn all terrain vehicles. Deze zijn zowel beschikbaar voor een tour, als te huur. Aangezien we enkel nog deze middag te besteden hebben boeken we een ATV tour van een uur.

Tijdens deze ATV tour rijden we in eerste instantie naar een plek van waaruit we uitzicht hebben op Bryce Canyon, daarna rijden we een prive terrein op waar we een route rijden met meerdere ATV’s. Het is een leuke ervaring om met een ATV rond te rijden, maar puur voor het ontdekken van Bryce Canyon is deze tour niet echt van toegevoegde waarde.

Voor vanavond hebben we nog niets op het programma staan. Op de digitale reclameborden hebben we al verschillende keren een rodeo show voorbij zien komen, en in het kader van nu we er toch zijn gaan we vanavond naar de rodeo show. We weten niet zo goed wat we moeten verwachten dus we zorgen dat we optijd bij het ‘stadion’ zijn. Nog voor de show begint zit de hele tribune vol met mensen. Tijdens de show is het voornaamste doel dat de rijder 8 seconden op een op hol geslagen paard of stier moet blijven zitten. Sommige rijders lukt het, maar de meeste vallen er voortijdig af. Na ruim 2 uur is de show afgelopen en lopen we terug naar de camping.

Morgenvroeg moeten we van Bryce Canyon naar Page rijden aangezien we voor morgenmiddag een tour naar Antelope Canyon hebben gereserveerd. We zorgen er daarom vanavond al voor dat we morgen op tijd kunnen vertrekken naar Page.

Wandelingen/Hikes:
Navajo Trail: 2,2 KM, Gemiddeld, 2 uur.
Queens Garden Trail: 2,9 KM, Eenvoudig, 2 uur.

Activiteiten:
ATV Tour

Bryce Canyon - Lake Powell

Voor vanmiddag hebben we een Antelope Canyon tour gereserveerd staan, gezien de afstand die we vantevoren nog af moeten leggen rijden we op tijd weg vanaf de campground. We hebben tenslotte nog een weg van zo’n 2,5 a 3 uur voor de boeg.

De rit verloopt goed en we komen al eerder dan verwacht aan in de buurt van Lake Powell. We gaan alvast een kijkje nemen op de camping, en vanuit daar rijden we naar Page toe. Aangekomen in Page melden we ons ruim op tijd voor de Antelope Canyon Tour en we hebben nog parkeerplekken voor het uitzoeken.

Op het afgesproken tijdstip gaan we met een jeep met zo’n 10 anderen naar Antelope Canyon. Hier lopen we in ongeveer een uur tijd van voor naar achter in de canyon, en weer terug. Doordat het licht op verschillende manieren de canyon in valt heb je om elk hoekje weer een ander bijzonder uitzicht. Onze vriendelijke gids geeft ons aanwijzingen zodat we goed gebruik maken van de lichtinval om zo mooi mogelijke foto’s te maken. Met een camera vol met bijzondere foto’s keren we na ruim een uur terug naar Page.

Eenmaal aangekomen in Page stappen we weer in de camper en rijden we naar Horseshoe Bend, een fantastisch mooi uitzichtpunt op zo’n 10 minuten rijden van het centrum van Page. Vanaf de parkeerplaats naar het uitzichtpunt is het een veradelijk stukje lopen in de felle zon, zonder schaduw. We nemen voldoende water mee en lopen naar het uitzichtpunt. We zien meteen waar de naam ‘Horseshoe Bend’ vandaan komt, de rivier stroomt in de vorm van een hoefijzer om de rotswand tegenover ons heen. Vanaf de steile rotswand hebben we een fantastische uitzicht over Horseshoe Bend, ongetwijfeld een van de mooiste uitzichten van deze reis. Nadat we ons verzekerd hebben van een reeks mooie foto’s lopen we het stuk door de felle zon terug naar onze camper.

Rest ons voor vandaag nog de terugweg van Horseshoe Bend naar de Wahweap Campground bij Lake Powell, dit is een ritje van ruim een kwartier. Op de weg terug stoppen we nog bij een aantal uitzichtpunten om uit te kijken over Lake Powell.

Activiteiten:
Antelope Canyon Tour 

Wandelingen/Hikes:
Horseshoe Bend Trail: 2 KM, Eenvoudig, 1,5 uur.

Camping: Wahweap Campground, Lake Powell
Kosten per nacht: US$48 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 150 mijlen / 240 kilometers

Afstand: 240 km

Lake Powell - Monument Valley

Rond 10.00 uur vertrekken we vanaf de Wahweap campground. Vandaag rijden we naar Monument Valley, we hebben een plekje gereserveerd op de Goulding’s Campground. Onderweg stoppen we bij de ruim 200 meter hoge Glen Canyon Dam, deze dam is de scheiding tussen Lake Powell en de Colorado River. Na een tocht van ruim 2,5 uur door ‘niemandsland’ komen we rond het middag uur bij de campground. Voor vanmiddag hebben we de Deluxe Tour door Monument Valley gereserveerd.

Op het afgesproken tijdstip melden we ons bij de receptie en vanuit hier komt een Jeep ons ophalen voor de 3,5 uur durende tour door Monument Valley. Nadat we iedereen hebben opgehaald zitten we met 12 personen in de jeep en kan de tour beginnen! Vanaf de camping is het ongeveer 5 minuten rijden voordat we daadwerkelijk Monument Valley inrijden.

Monument Valley is een uitgestrekt gebied waar verschillende filmscenes zijn opgenomen. Nadat de tour al even aan de gang is komen we op een iets meer afgelegen plek in Monument Valley, waar op dat moment opnames worden gemaakt voor een volgende film. Tijdens de tour komen we op de bekende plekken in Monument Valley zoals Artist’s point, maar ook op onbekendere plekken waar je enkel met een tour kunt/mag komen. Vanuit de verschillende ‘viewpoints’ hebben we steeds weer een ander bijzonder uitzicht op de rotsformaties. Tijdens de tour geeft de gids uitleg over de verschillende rotsformaties en de betekenis ervan. Zo komen we tijdens de tour o.a. langs de ‘Three Sisters’, ‘Hidden Eagle’, ‘Ear of the wind’ en ‘Eye of the sun’.

Wanneer we aan het begin van de avond terugrijden naar de camping besluiten we bij de Goulding’s Lodge te gaan eten. Vanuit het restaurant hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving. In het restaurant kun je typische ‘Navajo’ gerechten bestellen welke over het algemeen geserveerd worden met ‘Navajo Frybread’. Na het avondeten belt een medewerker van het restaurant de shuttlebus en worden we van de Goulding’s Lodge naar de Goulding’s Campground gebracht.

Activiteiten:
Monument Valley Deluxe Tour

Camping: Goulding’s Campground, Oljato-Monument Valley
Kosten per nacht: US$62 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 135 mijlen / 220 kilometers

Afstand: 220 km

Monument Valley - Grand Canyon

Vandaag hebben we een rit van Monument Valley naar Grand Canyon Village voor de boeg. Dit is een rit van ongeveer 300 kilometer, waarvan we de laatste 40 kilometer meerdere uitzichtpunten over de Grand Canyon zullen passeren.

We rijden al vroeg weg deze morgen, aangezien we enkel vandaag hebben om de Grand Canyon te verkennen. Aan het einde van de ochtend komen we aan bij de ingang van de Grand Canyon en vanuit hier rijden we via verschillende viewpoints zoals: Desert view, Navajo Point, Lipan Point, Moran Point en Grandview Point naar Grand Canyon village. Vanuit elk van deze viewpoints heb je een ander uitzicht op de enorme Grand Canyon.

Wanneer we aankomen bij de Mather Campground, waar we vanacht zullen verblijven, is er op dat moment net een National Park volunteer onze campsite aan het onderhouden. Geen beter moment voor ons om na te vragen hoe we onze resterende uren bij de Grand Canyon kunnen besteden. Hij raad ons aan om vanmiddag met de bus in de richting van Hermits Rest te gaan en vanavond de zonsondergang vanaf Yavapai Point te bekijken, op deze plek staan regelmatig camera’s van National Geographic om de zonsondergang in de Grand Canyon vast te leggen geeft hij aan.

We volgen zijn advies op en nemen de bus in de richting van Hermits Rest. Op de heenweg stappen we uit bij Maricopa Point en vanuit daar lopen we langs de rand van de Grand Canyon naar Hopi Point, dit is een eenvoudige korte wandeling met mooie uitzichten over de Grand Canyon. Aangekomen bij Hopi Point stappen we weer op de bus in de richting van Hermits Rest.Onderweg stappen we nog uit bij The Abyss viewpoint om vervolgens via Hermits Rest de bus terug te nemen naar Grand Canyon Village.

Vandaag zal de zon rond 19.45 ondergaan dus we zorgen dat we op tijd gegeten hebben en rond 19.00 aan kunnen rijden naar het Yavapai Point zodat we zeker een goed plekje hebben om de zonsondergang te bekijken. Wanneer we aankomen bij de parkeerplek blijkt dat we niet de enige zijn die op de hoogte zijn van deze mooie plek om de zonsondergang te bekijken, we hebben geluk dat we een kleine camper hebben en kunnen deze nog net parkeren. Zodra we bij de rand van de canyon aankomen zoeken we een goede plek om de zonsondergang te bekijken. Wat een bijzonder mooie ervaring om de zon onder te zien gaan in de enorme Grand Canyon.

Wandelingen/Hikes:
Maricopa Point – Hopi Point: 1,3 KM, Eenvoudig, 45 min.

Camping: Mather Campground, Grand Canyon Village.
Kosten per nacht: US$18 per nacht.

Gereden mijlen / kilometers: 180 mijlen / 290 kilometers.

Afstand: 290 km

Grand Canyon - Lake Havasu

Terugkijkend op de vele mooie highlights die we al hebben gezien deze reis, rijden we vandaag met de camper van de Grand Canyon naar Lake Havasu. Een dag zonder écht noemenswaardige plannen.

Aangezien we toch nog zo’n 400 kilometer moeten rijden, vertrekken we voor de zekerheid weer vroeg vanaf de Mather Campground. We zijn nog maar net onderweg en we zien en horen al verschillende helicopters over vliegen. Iets later zien we op borden aangegeven staan: Grand Canyon Airport. We hebben nog niets op de planning staan voor vandaag dus geheel onverwachts hebben we misschien toch nog een leuke activiteit vandaag? We komen rond 8.30 uur aan bij Papillon Helicopters en we vragen naar informatie over helicoptervluchten. Er zijn nog twee plekjes vrij om 9.15 uur en anders is er pas voor het eerst ruimte om 11.30 uur. Gezien de reisafstand van vandaag willen we zowiezo niet wachten op 11.30, dus we besluiten om met de helicopter van 9.15 uur mee te gaan. Zo reden we om 8.15 uur weg op de camping, en zo zitten we om 9.15 uur in de helicopter!

Vanuit de helicopter hebben we een mooi uitzicht over de Grand Canyon en wordt ons eens te meer duidelijk dat de Grand Canyon ook echt ‘Grand’ is. Nadat we geland zijn met de helicopter vervolgen we onze weg in de richting van Lake Havasu. Na ongeveer 1,5 uur komen we aan bij afslag Seligman. Vanaf hier tot aan de stad Kingman laten we de Interstate 40 achter ons en rijden we verder via Route 66. Wanneer we een saloon tegenkomen besluiten we hier te stoppen om wat te gaan drinken. Hier raken we in contact met enkele locals, een goed moment om te vragen of het de moeite waard is om vanuit Kingman via Needles naar Lake Havasu te rijden, of dat ze adviseren om vanaf Kingman weer de insterstate 40 te pakken. Ze adviseren het laatste dus zodra we ons drinken op hebben rijden we verder in de richting van Kingman om onze weg via de interstate 40 in de richting van Lake Havasu te vervolgen.

Rond 15.00 uur komen we aan bij het Islander RV Resort in Lake Havasu. Gelukkig beschikt de camping over een mooi zwembad, het is namelijk ruim 45 Graden op het moment dat we aankomen. De rest van de middag verblijven we aan het zwembad, en rond 17.30 deze middag zien we voor het eerst tijdens onze reis regendruppels! De temperatuur wordt iets aangenamer en we blijven dan ook lekker bij het zwembad. Op het moment dat het donker begint te worden (en de temperatuur iets aangenamer) keren we terug naar onze camper.

Camping: Islander RV Resort, Lake Havasu City.
Kosten per nacht: US$75 per nacht.

Gereden mijlen / kilometers: 235 mijlen / 380 kilometers.

Afstand: 380 km

Lake Havasu - Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park is het laatste natuurpark waar we naartoe gaan tijdens deze reis. Na ongeveer 3 uur rijden komen we aan in Twentynine Palms, hier is een van de visitor centers van Joshua Tree National Park gevestigd. Ook hier vragen we om advies op welke manier we onze tijd het beste kunnen besteden in het park. Na overleg met de ranger in het visitor center hebben we ons plan concreet, we rijden eerst naar Cholla Cactus Garden, vervolgens naar Keys View om vervolgens in de buurt van Hidden Valley nog een wandeltocht te maken.

Na een half uur rijden tussen de joshua tree’s komen we aan bij Cholla Cactus Garden, de ranger had ons al geadviseerd om in de camper te blijven aangezien Joshua Tree NP op dit moment met een bijen plaag kampt. Dit wordt ons meteen duidelijk, al kijkend vanuit de camper naar de cactussen hebben we binnen een paar minuten minimaal 10 bijen rondom de bestuurders cabine zweven.

We vervolgen onze route in de richting van Keys View, dit is een hoger gelegen uitzichtpunt in Joshua Tree NP. Vanuit hier kijk je weg over de omgeving. Helaas is de lucht niet helemaal helder en is het een beetje bewolkt. Nadat we ons verzekerd hebben van een paar foto’s rijden we in de richting van Hidden Valley. Onderweg naar Hidden Valley begint het licht te regenen en te onweren dus in plaats van een wandeling te maken rijden we verder in de richting van de uitgang van het park.

Voor vanavond hebben we nog geen campground gereserveerd dus we gaan opzoek naar een camping welke full hook up campgrounds aanbiedt en niet te ver van de route Joshua Tree NP – Los Angeles afligt. Zo eindigen we de dag in Desert Hot Springs op zo’n 10 minuten rijden van de interstate 10, welke we morgen moeten nemen wanneer we naar Malibu rijden.

Aan het einde van de middag komen we aan op Sam’s Family Spa Resort. Dit is een campground met onder andere een zwembad en spa faciliteiten. Het is gelukkig al weer even geleden opgehouden met regenen dus we pakken onze handoeken en maken nog even gebruik van de faciliteiten van de camping.

Camping: Sam’s Family Spa Resort, Desert Hot Springs
Kosten per nacht: US$50 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 200 mijlen / 320 kilometers

Afstand: 320 km

Joshua Tree National Park - Malibu

Vandaag zullen we voor de laatste keer deze reis een behoorlijke afstand af moeten leggen, voor de laatste 2 nachten dat we de camper hebben, hebben we namelijk een campground nabij Malibu / Los Angeles gereserveerd.

Na een rit van ruim 3 uur op soms wel 6-baans snelwegen, komen we aan bij de Malibu Creek State Park campground. De camping is klein en ideaal voor mensen die een camper van Road Bear hebben gehuurd, de Los Angeles branch van Road Bear is namelijk gevestigd op nog geen 15 minuten rijden van deze camping.

Het weer op de camping is stralend, strak blauwe lucht en rond de 28 graden. Ideaal weer om naar het strand te gaan dus. We rijden met de camper door de bergen van Malibu naar het strand. Zodra we aan de andere kant van de bergen zijn, aan de kant van de zee, is de lucht grijs en staat er een stevige wind. Alles behalve strand weer dus! We rijden tot aan Will Rogers Beach (bijna in Santa Monica) maar het weer blijft onveranderd. Wat doen we? Vragen we onszelf af. Dit is natuurlijk niet de situatie waar we vooraf rekening mee gehouden hadden. We besluiten om een supermarkt te zoeken om alvast boodschappen te doen voor de laatste twee dagen.

Wanneer we door de bergen terugrijden naar de dichtsbijzijnde Walmart wordt het weer steeds beter, de lucht gaat van grijs naar blauw, en de wind neemt ook af. We doen snel onze boodschappen en rijden terug naar de camping.

We parkeren onze camper en zetten voor de laatste keer ons terras buiten. De rest van de middag genieten we van de stralende zon en het lekkere weer met een goed boek voor onze camper. Hopelijk is het weer morgen beter, en kunnen we nog één dagje genieten van Malibu Beach!

Camping: Malibu Creek State Park Campground, Malibu
Kosten per nacht: US$49 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 145 mijlen / 235 kilometers

Malibu

Onze laatste hele dag met de camper is jammer genoeg aangebroken. Het weer op de camping is onveranderd, wederom een strak blauwe lucht en een heerlijke temperatuur. We gaan het nog een keer proberen, een dagje naar Malibu Beach.

We nemen dezelfde route als gisteren, we rijden door de bergen naar Malibu toe. Helaas is ook hier het weer onveranderd, grijze lucht en een stevige wind. We rijden in de richting van Santa Barbara om te kijken of het weer daar beter is, na een uur rijden, en een onverandere situatie besluiten we terug te rijden naar Malibu.

Wanneer we aankomen bij Zuma Beach in Malibu lijkt het weer iets op te klaren en de grijze lucht lijkt steeds blauwer te worden. We parkeren onze camper en gaan naar het strand. Gelukkig wordt het weer steeds beter en we vertoeven dan ook de hele middag aan het strand van Zuma Beach. Zo eindigen we onze camperreis ontspannen en we blikken nog eens terug op alle fantastische dingen die we mee hebben mogen maken afgelopen 3 weken. We denken nog eens goed na en we maken een top 9 van meest mooie uitzichten van de reis:

1. Zion National Park (Observation Point Trail)
2. Yosemite National Park (Glacier Point)
3. Horseshoe Bend (View point)
4. Bryce Canyon (Queens Garden Trail / Navajo Loop)
5. Monument Valley (verschillende view points)
6. Grand Canyon (verschillende view points)
7. Antelope Canyon
8. Sequoia National Park / Kings Canyon (Moro Rock, General Grant Tree / General Sherman Tree)
9. Joshua Tree National Park (Keys View)

Daarnaast maken we een top 3 van hikes welke we gelopen hebben deze trip:
1. Observation Point Trail – Zion National Park
2. The Mist Trail naar de Vernal Fall – Yosemite Nationa Park
3. Queens Garden Trail / Navajo Loop – Bryce Canyon

Morgen zullen we Los Angeles voor het eerst écht gaan bekijken, dus daarna kunnen we ook onze top 3 qua steden vormgeven.

’s Avonds keren we terug op de campground en pakken we onze koffers in, morgen moeten we jammer genoeg onze camper weer inleveren..

Malibu - Los Angeles

Het is 07.00 uur in de morgen en de wekker gaat, vandaag moeten we de camper weer inleveren bij Road Bear in Agoura Hills / Los Angeles. We staan vroeg op zodat we de laatste spullen nog in kunnen pakken en onze camper schoon kunnen maken.

Rond 09.00 uur hebben we onze koffers ingepakt en de camper schoongemaakt, we rijden naar het dump station op de camper en maken de grijs en zwart water tank voor de laatste keer leeg. Ook vullen we de vers water tank. Daarna rijden we naar een tankstation in de buurt van de inleverlocatie en laten we onze propaantank bijvullen. Nu zijn we écht klaar om de camper in te gaan leveren.

Wanneer we om 9.40 uur aankomen bij Road Bear staat er al iemand op ons te wachten om ons te begeleiden bij de check out. We geven de camper sleutels af en we lopen samen met de medewerker een rondje om de camper, alles is in orde.

We rekenen binnen de ‘te veel gereden’ kilometers af en rond 10.30 zitten we in de shuttle bus naar Alamo. We hebben voor de laatste dag namelijk nog een auto gereserveerd. Wanneer we aankomen bij Alamo besluiten we om een upgarde te nemen naar een convertible. Zo kunnen we de laatste dag geheel in Amerikaanse stijl, met een Ford Mustang cabrio, Los Angeles verkennen. Nadat we ingecheckt zijn bij het Hilton Los Angeles Airport hotel rijden we met onze cabrio naar de bekende Walk of Fame op de Hollywood Boulevard. Hier hebben beroemdheden als Elton John, Michael Jackson, The Beatles, Elvis Presley, Bob Marley, Stevie Wonder en vele anderen een eigen ster.

Nadat we het gros van de sterren gezien hebben rijden we naar Griffith Observatory. Vanaf deze plek heb je een perfect zicht op het wereldberoemde Hollywood Sign. Daarnaast kijk je wanneer het helder is erg mooi weg over de stad Los Angeles.

Wanneer we ook het Hollywood Sign gezien hebben rijden we naar Santa Monica. We kijken rond op de pier, stoppen bij verschillende straat artiesten en vervolgens lopen we naar het winkelcentrum achter de Boulevard. Hier kopen we onze laatste souvenirs en eten we voor de laatste keer bij The Cheesecake Factory.

Nu we San Francisco, Las Vegas en een deel van Los Angeles hebben gezien maken we onze top 3 van Steden. Ondanks dat de 3 steden totaal verschillend zijn staat San Francisco voor ons op 1, met een redelijk compact centrum, enkele bijzondere bezienswaardigheden als Alcatraz en de Golden Gate bridge, en het gezellige Fisherman’s Wharf. Las Vegas en Los Angeles hebben beide iets bijzonders. Las Vegas viel ons vooral op door de enorme resorts, en de bijzondere mensen die er rondliepen. Los Angeles viel ons vooral op door de enorme omvang van de stad, het stedelijke gebied Los Angeles is met 18.000.000 inwoners namelijk groter dan Nederland.

Nadat we gegeten hebben bij The Cheesecake Factory rijden we terug naar het Hilton Los Angeles airport hotel.

Hotel: Hilton LAX Airport, Los Angeles
Kosten per nacht: €150-200 per nacht

Gereden mijlen / kilometers: 10 mijlen / 16 kilometers

Afstand: 16 km

Los Angeles - Amsterdam

Helaas moeten we vandaag weer terugvliegen naar Nederland. We checken uit bij het hotel en we rijden met onze auto terug naar Alamo. Hier leveren onze auto in en worden we met de shuttle van Alamo naar de luchthaven gebracht.

We leveren onze koffers in bij de balie en we gaan door alle controles. Om 13.45 uur lokale tijd vliegen we terug naar Nederland, waar we de volgende morgen om 09.05 uur Nederlandse tijd landen.

We kunnen terugkijken op een fantastische camperreis, vol met bijzondere en mooie ervaringen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties