Nieuwe inreisvoorwaarden VS

Nieuwe inreisvoorwaarden VS

Door Manon Verstegen op 26 augustus 2022

Tijdens je camperreis door Canada een bezoek brengen aan Amerika? Binnenkort gaat dat niet meer zonder ESTA, kondigt de U.S. Customs and Border Protection aan. Voor inreizen per vliegtuig en cruiseschip was deze digitale reistoestemming al verplicht, vanaf 1 oktober 2022 wordt daar dus het inreizen over land aan toegevoegd.

 

Deze nieuwe regel geldt voor alle deelnemers van het VISA Waiver Program. Als Nederlander of Belg val je onder dit programma wanneer je voor vakantie minder dan 90 dagen in de VS verblijft. Is jouw ESTA goedgekeurd? Dan vervalt de verplichting om via een I-94 formulier toestemming te vragen om Amerika over land te betreden. Op die manier hopen de autoriteiten de drukte aan de landsgrenzen te verminderen.

 

Ga jij na 1 oktober 2022 op camperreis door Canada maar wil je óók een stukje door Amerika rijden? Vergeet dan niet om, naast je eTA, een ESTA aan te vragen. Doe dit altijd op de officiele website van de Amerikaanse overheid en níet via andere bureaus die je via Google vindt. Deze proberen jou te verleiden om jou tegen hoge kosten te mogen ‘helpen’ bij je ESTA-aanvraag.

 

Ga je vóór 1 oktober 2022 op camperreis door Canada en wil je Amerika bezoeken? Van andere reizigers begrepen wij dat grenswachters niet altijd even goed op de hoogte zijn van de veranderende situatie. Enkele reizigers werden namelijk al gevraagd om hun ESTA-formulier. Overweeg dus om voor de zekerheid alvast een ESTA aan te vragen: baat het niet, dan schaadt het niet. Die extra kosten zijn het zonder meer waard wanneer je daarmee een discussie aan de landsgrens kunt voorkomen.