Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Martimes’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

Amsterdam - Halifax

Vandaag is je eerst reisdag, nog niet met de camper maar eerst met het vliegtuig. Je start je reis vanuit Amsterdam naar Halifax, Halifax is gelegen in het oosten van Canada. Halifax is de op een na grootste stad van Canada, gelegen aan de prachtige kust van Nova Scotia.

 

Bij aankomst in Halifax heb je even de tijd om de stad te vergkennen of aan het uurverschil te wennen. Morgen haal je je camper op, dus deze avond verblijf je in een hotel nabij de luchthaven van Halifa.

 

Ontdek de hisotrische bezienswaardigheden zoals Halifax Citadel, bewonder de kleurrijke Victoriaanse architectuur en slenter over de seervolle waterfront boardwalk. Proef verse zeevruchten op de Halifax Seaport Farmers'Market en geniet van een prachtig uitzicht op de haven.

 

Maak een bottocht naar McNabs Island of Peggy's Cove voor adembenemende landschappen. Verken de bruisende kunst- en cultuurscene van de stad in galerijen en theaters.

Camper ophalen - Peggy's Cove area

Vandaag haal jij de camper op en, nadat je boodschappen hebt ingeslagen, is het moment aangebroken de stad achter je te laten en de natuur in te trekken! Je volgt de Lighthouse Route naar Peggy’s Cove waar de beroemde vuurtoren stevig op zijn rotspunt staat. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken van Canada en dus zeker een stop waard.

 

Slenter verder over de kronkelende paden langs de ruige kliffen. Maar het rustige dorpje - zo’n plaats waar inwoners hun was nog te drogen hangen aan waslijnen, en straten namen hebben als ‘Church Road’ en ‘Lobster Lane’ - heeft nog veel meer te bieden. Bezoek de lokale kunstgalerijen en ambachtelijke winkels om unieke souvenirs te kopen. 

 

Proef de lokale keuken van verse zeeevruchten in een van de gezellige restaurants. Boek een boottocht om de kust en wie weet spot je zelfs zeehonden en walvissn.

 

Cmapingsuggestie Pagge's Cove:

 • King Neptune Campground
Afstand: 58 km

Peggy's Cove area - Lunenburg

Vandaag vervolg jij de weg op de Lighthouse Route. Je komt langs zandstranden, ruige kustlijnen, mooie baaien bestrooid met eilandjes, en authentieke vissersdorpjes zoals Mahone Bay, met helder gekleurde huizen en winkels in Victoriaanse stijl, fleurige historische tuinen, en de beroemde drie kerken. 

Het oude centrum van Lunenburg is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Het heeft een lange en trotse geschiedenis als zeevarende stad, en dit zie je nog steeds terug in de pittoreske bebouwing aan de waterkant. Langs de straten aan de haven vormen de winkels en restaurants een harmonieus geheel met de heldere gekleurde historische huizen, die prachtig onderhouden zijn. Het lijkt alsof je in een openluchtmuseum uit de 18e eeuw loopt.

 

Cmapingsuggestie Lunenburg:

 •  The Ovens Park
Afstand: 127 km

Lunenburg - Caledonia / Kejimkujik National Park

De reis vervolgt zich door een gebied met glooiende heuvels, dennenbomen en langs de LaHave River naar Kejimkujik National Park. Dit beschermde gebied, gelegen in de ongerepte wildernis van Novia Scotia biedt je prachtige natuur. Met ongerepte bosens en een stelsel van blauwe meren, ligt kejimuijk National park in het hart van Nova Scotia. Je kunt er de wandelpaden door de wildernis verkennen, de zonsondergang over de meren bekijken of een tochtje maken met de kano of kayak. Ontdek de historische rotstekeningen die de inheemse Mi’kmaq-bewoners duizenden jaren geleden hebben achtergelaten, toen ze dezelfde routes volgden.

 

Maak een ontspannen pickinck aan de oevers en luister naar de prachtige natuur of slaap onder de sterrenhemel en geniet van dit adembenemende uitzicht. 

 

Campingsuggestie Kejimkuijk National Park:

 • Jeremys Bay Campground
Afstand: 92 km

Kejimkujik National Park - Annapolis Royal

Naar Annapolis Royal is het maar een korte rit. Onderweg kan je het gebied rond Digby verkennen en over de landtong Digby Neck rijden, of de tijd nemen de geschiedenis van de stad Annapolis Royal ontdekken. Deze mooie stad heeft een erfgoeddistrict met ruim 135 dicht bij elkaar gebouwde huizen en musea in Victoriaanse stijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Fort Anne, het oudste nationaal erfgoed van Canada en leer bij over de rijke geschiedenis van de regio. Hier kan je het Koninklijk Handvest uit 1621 zien, waarin de naam en vlag van Nova Scotia werden vastgelegd.

 

Verken de sfeervolle straten bezaaid met prachtige Victoriaanse gebouwen en historische bezienswaardigheden.Wandel door de bloemrijke tuinen van de Historic Gardens en geniet van uitgestrekte uitzichten op de omgeving. Maak een boottocht over de rivier en bewonder de idyllische landschappen en historische architectuur langs de kust.

 

Campingsuggestie Annapolis Royal:

 •  Dunromin Campground
Afstand: 50 km

Annapolis Royal - Grand Pré

De reis voert je naar Grand Pré via Hall’s Harbour, een van de mooiste natuurlijke havens aan de noordkant van de Bay of Fundy met de hoogste waterstanden ter wereld bij hoogwater. De Acadiërs vestigden zich al in 1680 in Grand Pré, en daarom is de geschiedenis van deze plaats zo rijk als de vruchtbare oevergronden. Nu is Grand Pré is een Canadees nationaal erfgoed en een UNESCO Werelderfgoed waar je alles te weten komt over de Acadiërs en hun verbanning uit het gebied.

 

Ontdek Grand Pré, gelegen in de prachtige reigo van de Annapolis Valley in Novia Scotia. Ontdek de charmante dorpjes in de omgeving, met zijn rollende heuvels en kronkelende rivieren. 

 

Campingsuggestie Grand Pré:

 • Land of Evangeline Camping Resort
Afstand: 146 km

Grand Pré - Five Islands

Vandaag rijdt je langs Minas Basin in het noordoosten van de Bay of Fundy naar Five Island Provincial Park. Dit is een van Nova Scotia's belangrijkste bestemmingen voor buitenactiviteiten, zo genoemd vanwege de vijf eilandjes vlak voor de kust. Het park heeft kliffen van 90 meter hoog, zodat je kunt uitkijken over de grootste getijdeverschillen ter wereld. Een spectaculaire plek om te kamperen!

 

Maak een wandeling langs de kustpaden en ontdek verborgen baaien en rotsachtige stranden. Verken de kleurrijke getijdepoelen die bij laagwater tevoorschijn komen en spot zeeleven zoals krabben, zeesterren en misschien zelfs zeehonden.

 

Campingsuggestie Five Islands:

 • Five Islands Ocean Resort & RV Campground
Afstand: 194 km

Five Island - Fundy National Park

Via Parrsboro rijd je naar Joggins Fossil Cliffs, waar je oeroude dieren kunt ontmoeten die hier miljoenen jaren geleden leefden, zoals de eerste reptielen die op aarde voorkwamen, vroege dinosaurussen en reuzelibellen. Daarna rijd je in noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick. 

 

Fundy National Park strekt zich uit langs de Bay of Fundy en heeft 28 wandelpaden, zowel langs de kust als door de bossen. Verschillende paden leiden naar mooie, verborgen watervallen. Het park ligt op de Atlantische trekroute voor vogels: meer dan 260 soorten zijn in dit gebied waargenomen.

 

Campingsuggestie Fundy National Park:

 • Chignecto Campground
Afstand: 252 km

Fundy National Park - Prince Edward Island

Vandaag vertrekt je uit New Brunswick, maar niet vóórdat je de majestueuze ‘bloempotrotsen’ van Hopewell Rocks’ hebt gezien, en in Shediac op de foto bent gezet met de grootste kreeft ter wereld! Steek daarna de 12,9 km lange Confederation Bridge over en je komt in Canada's kleinste en dunst bevolkte provincie, Prince Edward Island. 

Door de kleine oppervlakte van het eiland is het gemakkelijk met de camper te verkennen. De vruchtbare, okerkleurige grond van kust tot kust zorgt voor grazige weilanden, en aan de kust vindt je rood- en goudkleurige zandstranden. Je komt in kleine stadjes, her en der verspreid liggend, met hartelijke bewoners die eigenzinnig vasthouden aan hun ‘easy going’ leefstijl. Bezoek vooral de schilderachtige provinciehoofdstad Charlottetown, met kleurrijke huizen, mooie boomrijke straten en wandelpromenades aan het water. Bezoek Anne at Green Gables Heritage Place, de plek die Lucy Maud Montgomery’s inspireerde tot het schrijven van haar klassieke roman ‘Anne of Green Cables’.

 

Campingsuggestie Prince Edward Island:

 • Twin Shores Camping Area
Afstand: 250 km

Prince Edward Island - Pictou

In de ochtend kan je nog wat meer zien van Prince Edward Island. In de middag neem je de ferry naar Pictou, Nova Scotia. Slenter langs de historische waterkant van Pictou. Leer bij over de rijke maritieme geschiedenis van de stad in het Hector Heritage Quay. Maak een wandeling langs de pittoreske waterkant rn bewonder de historische architectuur van de Victoriaanse gebouwen. Ontspan op het strand en kijk uit naar de dobberende bootjes. Koop wat unieke ouvenirs in een van de lokale winkels en proef de lokale keuken.

 

Campingsuggestie Pictou:

 • Harbour Light Campground
Afstand: 113 km

Pictou - Chéticamp

De reis vervolgt over de Ceilidh Trail, een pittoreske route van ongeveer 100 km, waarbij je uitzicht hebt op de Gulf of St. Lawrence aan de westkant van Cape Breton Island. Deze route eindigt in Margaree Harbour en komt samen met de Cabot Trail. Chéticamp, je eerste stop langs de schilderachtige Cabot Trail, is een traditioneel vissersdorp van Acadië. Je kunt een bezoek brengen aan St. Peter’s Church en aan Les Trois Pignons, een cultureel centrum en wandkleedmuseum. Of boek een excursie om walvissen te spotten. Verken het nabijgelegen Cape Breton Highlands National Park.

 

Campingsuggestie Cheticamp

 • Point Cross Beach RV Park
 • Chéticamp Campground - National Park
Afstand: 263 km

Chéticamp - Ingonish

Het 115 km lange deel van de Cabot Trail dat klimt en daalt door het Cape Breton Highlands National Park is werkelijk indrukwekkend. Wegen vlak naast kliffen, winderige hoogvlaktes, bijzondere dorpjes en ontmoetingen met elanden vormen de aantrekkelijke hoogtepunten van deze populaire route. Je kunt kiezen uit meer dan 25 wandelpaden, maar een ‘must’ voor alle reizigers is de Sky Line Trail! Aan het eind van dit wandelpad op hoogte kijk je vanaf een indrukwekkend klif op een landtong uit over de ruige kustlijn. 

 

Ingonish is een van de meest ontwikkelde plaatsen langs de Cabot Trail en heeft voor iedereen iets te bieden. Warme zandstranden aan de verfrissende oceaan, een 18-holes golfbaan van wereldklasse, fantastische wandelpaden, tongstrelend seafood en vriendelijke mensen. Boek een walvisexcursie en misschien spot je blauwe vinvissen, fin, dwergvinvissen, bultruggen, grienden of Noordse vinvissen!

 

Campingsuggestie Ignonisch:

 • Cape Breton Highlands National Park - Ignonisch Beach Campground
Afstand: 104 km

Ingonish – Baddeck

De tocht door Cape Breton Highlands National Park is bijna afgelopen, maar de Cabot Trail gaat gewoon verder! Je kunt de ferry nemen en een boottocht naar Bird Islands waar je papegaaiduikers en andere zeevogels kunt zien, aslmede zeehonden en Amerikaanse zeearenden. Verder op de route ligt Baddeck, een levendige en bruisende stad aan Bras d’Or Lake, met een pittoreske haven. En met historische attracties zoals de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar je een boeiend kijkje kunt nemen in leven en werk van de man die de telefoon uitvond, Alexander Graham Bell.

 

Bras d’Or Lake is de moeite van het ontdekken waard. Het is een grote binnenzee met deels zoet en zout water, waardoor er verschillende ecosystemen kunnen bestaan, zoals wilde dieren en een grote populatie Amerikaanse zeearenden. Maak er een boottocht, een tochtje met de kajak of met de zeilboot en geniet van de prachtige landschappen.

 

Wandel langs baddeck Waterfront en kijk op de haven, de historische gebouwen en de levendige sfeer in de stad.Er zijn verschillende wandelpaden, wo heb je Uisage Ban Falls trail en de Humes River. Ben je een cultuurfan? Bezoek dan de Gaulic College en leer bij over de Schotse cultuur en tradities aan de hand van workshops, concerten en evenementen.

 

Campingsuggestie Baddeck:

 • Adventures East Campground & Cottages
 • Baddeck Cabot Trail Campground
Afstand: 105 km

Baddeck - Louisbourg

Overal kan je genieten van uitzicht op het meer! Onderweg naar Louisbourg kom je in het Highland Village Museum bij Iona alles te weten over het leven van de eerste Schotse kolonisten. In dit museum van 17 hectare komt de geschiedenis tot leven en word je begroet in het Keltisch. Louisbourg is een kleine stad, bekend om de Fortress of Louisbourg National Historic Site, een Canadees nationaal erfgoed. Dit ‘levende' museum’ is de grootste historische reconstructie in Noord-Amerika van een 17e-eeuwse Franse garnizoensstad. Ongeveer 60 gebouwen zijn in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor dit een van de grootste en meest indrukwekkende voorbeelden is van Canadees nationaal erfgoed.

 

Maak een wandeling langs de kust op de Louisbourg Lighthouse Trail en geniet van ongeloofelijke uitzichten op de oceaan en de iconische vuurtoren, die je ook kan bezoeken. Ontspan op het Kennington Cove Beach, gelegen in de buurt van de Fortress of Louisbourg. Een leuke avondactiviteit is naar een live theatervoorstelling gaan kijken in de Louisbourg Playhouse of proef de lokal gevangen vis in een van de gezellige restaurants rondom de Louisbourg Harbour.

 

Campingsuggestie Louisbourg:

 • Riverdale RV park
Afstand: 147 km

Louisbourg - Sherbrooke

Als je langs de zuidkant van het Bras d’Or Lake rijdt, kan je St. Peter’s Canal Historic Site bezoeken. Hier krijg je informatie over de aanleg en geschiedenis van het kanaal dat al meer dan 140 jaar de Atlantische Oceaan verbindt met het Bras d’Or Lake. Als je Sherbrooke Village bezoekt, ga je terug in de tijd, want daar wordt het cultureel erfgoed van het 19e-eeuwse Nova Scotia tot leven gebracht door gekostumeerde vertellers, zoals een hoefsmid, pottenbakker, wever en boekdrukker. Deze streek van Nova Scotia is oogstrelend ongerept en een paradijs voor natuurliefhebbers, met kilometers wandelpaden en eindeloze mogelijkheden om wilde dieren te spotten.

 

Verken de pitoreske St. Mary's River per kanom kajak of boot en ontspan op de rustige wateren en de prachtige opgeving rondom je heen. In Sherbrooke Provincial Park maak je zeer mooie wandelingen en picknick je tusen de bomen. Bezoek het prachtig gerestaureerde Historic Sherbrooke Courthouse en leer bi over de geschiedenis vna de regio en bewonder de gedetailleerde architectuur.

 

Campingsuggestie Sherbrooke:

 • Rivers Edge Campground
Afstand: 269 km

Sherbrooke - Halifax area

De grilligheid van de kustlijn, authentieke vissersdorpjes, stranden die zich uitstrekken zo ver als het oog reikt, dát zijn de kenmerken van de Eastern Shore van Nova Scotia. We zorgen ervoor dat je niets mist! Je kunt de Liscomb River Trail lopen of een wandelroute kiezen in Taylor Head Provincial Park. Geniet van een picknick in Marie Joseph Provincial Park, of van de hartelijke ontvangst aan de Eastern Shore in het authentieke huis van een vissersgezin. Relax op het 5 km lange witte zandstrand van Martinique Beach Provincial Park of leer surfen bij Lawrencetown Beach Provincial Park.

 

Deze oneindige kustlijn brengt je naar de bruisende stad Halifax. Geniet van de uitzichten, pauzeer bij de mooie plekjes en stap uit voor een mooie wandeling, lekker eten of een prachtig strand. Zo spendeer je je laatste dag met je camper, de perfecte afsluiter vna deze onvergetelijke reis.

 

Campingsuggestie Halifax Area:

 • Sunset Inlet Campground
 • Blueberry Run Trail RV Site
Afstand: 200 km

Camper inleveren - terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag eindigt de reis als jij je camper terugbrengt naar de verhuurlocatie. Misschien heb je daarna nog tijd Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia, te verkennen. Halifax is een geweldige bestemming om te shoppen en te eten, en voor bezoek aan theater, concert en kunstgaleries. Het oude centrum is compact, waardoor je gemakkelijk te voet door de historische straten kunt wandelen. Wandel over de promenades langs het water, proef de legendarische ‘donair’, het officiële gerecht van Halifax en bezoek. 

In de avond zal de terugvlucht gaan naar Amsterdam waar je de volgende dag zult aankomen met een grote koffer vol met nieuwe herrineringen.

Aankomst Amsterdam

Vandaag kom je weer aan in Amsterdam, wij hopen dat jij een onvergetelijke reis hebt gehad in het oosten van Canada.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties