Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Martimes’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

Amsterdam - Halifax

Vandaag start je reis vanuit Amsterdam naar Halifax, Halifax is gelegen in het oosten van Canada.
Bij aankomst zal je een eerste overnachting hebben nabij de luchthaven van Halifax voordat je de volgende dag je camper gaat ophalen

 

Camper ophalen - Peggy's Cove area

Vandaag haal jij de camper op en, nadat je boodschappen hebt ingeslagen, is het moment aangebroken de stad achter je te laten en de natuur in te trekken! Je volgt de Lighthouse Route naar Peggy’s Cove waar de beroemde vuurtoren stevig op zijn rotspunt staat. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken van Canada. Maar het rustige dorpje - zo’n plaats waar inwoners hun was nog te drogen hangen aan waslijnen, en straten namen hebben als ‘Church Road’ en ‘Lobster Lane’ - heeft nog veel meer te bieden.
Afstand: 58 km

Peggy's Cove area - Lunenburg

Vandaag vervolg jij de weg op de Lighthouse Route. Je komt langs zandstranden, ruige kustlijnen, mooie baaien bestrooid met eilandjes, en authentieke vissersdorpjes zoals Mahone Bay, met helder gekleurde huizen en winkels in Victoriaanse stijl, fleurige historische tuinen, en de beroemde drie kerken. 

Het oude centrum van Lunenburg is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Het heeft een lange en trotse geschiedenis als zeevarende stad, en dit zie je nog steeds terug in de pittoreske bebouwing aan de waterkant. Langs de straten aan de haven vormen de winkels en restaurants een harmonieus geheel met de heldere gekleurde historische huizen, die prachtig onderhouden zijn. Het lijkt alsof je in een openluchtmuseum uit de 18e eeuw loopt.
Afstand: 127 km

Lunenburg - Caledonia / Kejimkujik National Park

De reis vervolgt zich door een gebied met glooiende heuvels, dennenbomen en langs de LaHave River naar Kejimkujik National Park. Dit beschermde gebied, met een bos en een stelsel van meren, ligt in het hart van Nova Scotia. Je kunt er de wandelpaden door de wildernis verkennen, meren, rivieren, te voet of met kano of kayak. Ontdek de historische rotstekeningen die de inheemse Mi’kmaq-bewoners duizenden jaren geleden hebben achtergelaten, toen ze dezelfde routes volgden.
Afstand: 92 km

Kejimkujik National Park - Annapolis Royal

Naar Annapolis Royal is het maar een korte rit. Onderweg kan je het gebied rond Digby verkennen en over de landtong Digby Neck rijden, of de tijd nemen de geschiedenis van de stad Annapolis Royal ontdekken. Deze mooie stad heeft een erfgoeddistrict met ruim 135 dicht bij elkaar gebouwde huizen en musea in Victoriaanse stijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Fort Anne, het oudste nationaal erfgoed van Canada. Hier kan je het Koninklijk Handvest uit 1621 zien, waarin de naam en vlag van Nova Scotia werden vastgelegd.
Afstand: 50 km

Annapolis Royal - Grand Pré

De reis voert je naar Grand Pré via Hall’s Harbour, een van de mooiste natuurlijke havens aan de noordkant van de Bay of Fundy met de hoogste waterstanden ter wereld bij hoogwater. De Acadiërs vestigden zich al in 1680 in Grand Pré, en daarom is de geschiedenis van deze plaats zo rijk als de vruchtbare oevergronden. Nu is Grand Pré is een Canadees nationaal erfgoed en een UNESCO Werelderfgoed waar je alles te weten komt over de Acadiërs en hun verbanning uit het gebied.
Afstand: 146 km

Grand Pré - Five Islands

Vandaag rijdt je langs Minas Basin in het noordoosten van de Bay of Fundy naar Five Island Provincial Park. Dit is een van Nova Scotia's belangrijkste bestemmingen voor buitenactiviteiten, zo genoemd vanwege de vijf eilandjes vlak voor de kust. Het park heeft kliffen van 90 meter hoog, zodat je kunt uitkijken over de grootste getijdeverschillen ter wereld. Een spectaculaire plek om te kamperen!
Afstand: 194 km

Five Island - Fundy National Park

Via Parrsboro rijd je naar Joggins Fossil Cliffs, waar je oeroude dieren kunt ontmoeten die hier miljoenen jaren geleden leefden, zoals de eerste reptielen die op aarde voorkwamen, vroege dinosaurussen en reuzelibellen. Daarna rijd je in noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick. 

Fundy National Park strekt zich uit langs de Bay of Fundy en heeft 28 wandelpaden, zowel langs de kust als door de bossen. Verschillende paden leiden naar mooie, verborgen watervallen. Het park ligt op de Atlantische trekroute voor vogels: meer dan 260 soorten zijn in dit gebied waargenomen.
Afstand: 252 km

Fundy National Park - Prince Edward Island

Vandaag vertrekt je uit New Brunswick, maar niet vóórdat je de majestueuze ‘bloempotrotsen’ van Hopewell Rocks’ hebt gezien, en in Shediac op de foto bent gezet met de grootste kreeft ter wereld! Steek daarna de 12,9 km lange Confederation Bridge over en je komt in Canada's kleinste en dunst bevolkte provincie, Prince Edward Island. 

Door de kleine oppervlakte van het eiland is het gemakkelijk met de camper te verkennen. De vruchtbare, okerkleurige grond van kust tot kust zorgt voor grazige weilanden, en aan de kust vindt je rood- en goudkleurige zandstranden. Je komt in kleine stadjes, her en der verspreid liggend, met hartelijke bewoners die eigenzinnig vasthouden aan hun ‘easy going’ leefstijl. Bezoek vooral de schilderachtige provinciehoofdstad Charlottetown, met kleurrijke huizen, mooie boomrijke straten en wandelpromenades aan het water. Bezoek Anne at Green Gables Heritage Place, de plek die Lucy Maud Montgomery’s inspireerde tot het schrijven van haar klassieke roman ‘Anne of Green Cables’.
Afstand: 250 km

Prince Edward Island - Pictou

In de ochtend kan je nog wat meer zien van Prince Edward Island. In de middag neem je de ferry naar Pictou, Nova Scotia. Slenter langs de historische waterkant van Pictou. Geniet van de historische Schotse architectuur, de stranden, wandelpaden, musea, restaurants, winkels en de vriendelijke mensen.
Afstand: 113 km

Pictou - Chéticamp

De reis vervolgt over de Ceilidh Trail, een pittoreske route van ongeveer 100 km, waarbij je uitzicht hebt op de Gulf of St. Lawrence aan de westkant van Cape Breton Island. Deze route eindigt in Margaree Harbour en komt samen met de Cabot Trail. Chéticamp, je eerste stop langs de schilderachtige Cabot Trail, is een traditioneel vissersdorp van Acadië. Je kunt een bezoek brengen aan St. Peter’s Church en aan Les Trois Pignons, een cultureel centrum en wandkleedmuseum. Of boek een excursie om walvissen te spotten.
Afstand: 263 km

Chéticamp - Ingonish

Het 115 km lange deel van de Cabot Trail dat klimt en daalt door het Cape Breton Highlands National Park is werkelijk indrukwekkend. Wegen vlak naast kliffen, winderige hoogvlaktes, bijzondere dorpjes en ontmoetingen met elanden vormen de aantrekkelijke hoogtepunten van deze populaire route. Je kunt kiezen uit meer dan 25 wandelpaden, maar een ‘must’ voor alle reizigers is de Sky Line Trail! Aan het eind van dit wandelpad op hoogte kijk je vanaf een indrukwekkend klif op een landtong uit over de ruige kustlijn. 

Ingonish is een van de meest ontwikkelde plaatsen langs de Cabot Trail en heeft voor iedereen iets te bieden. Warme zandstranden aan de verfrissende oceaan, een 18-holes golfbaan van wereldklasse, fantastische wandelpaden, tongstrelend seafood en vriendelijke mensen. Boek een walvisexcursie en misschien spot je blauwe vinvissen, fin, dwergvinvissen, bultruggen, grienden of Noordse vinvissen!
Afstand: 104 km

Ingonish – Baddeck

De tocht door Cape Breton Highlands National Park is bijna afgelopen, maar de Cabot Trail gaat gewoon verder! Je kunt de ferry nemen en een boottocht naar Bird Islands waar je papegaaiduikers en andere zeevogels kunt zien, aslmede zeehonden en Amerikaanse zeearenden. Verder op de route ligt Baddeck, een levendige en bruisende stad aan Bras d’Or Lake, met een pittoreske haven. En met historische attracties zoals de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar je een boeiend kijkje kunt nemen in leven en werk van de man die de telefoon uitvond. Bras d’Or Lake is de moeite van het ontdekken waard. Het is een grote binnenzee met deels zoet en zout water, waardoor er verschillende ecosystemen kunnen bestaan, zoals wilde dieren en een grote populatie Amerikaanse zeearenden.
Afstand: 105 km

Baddeck - Louisbourg

Overal kan je genieten van uitzicht op het meer! Onderweg naar Louisbourg kom je in het Highland Village Museum bij Iona alles te weten over het leven van de eerste Schotse kolonisten. In dit museum van 17 hectare komt de geschiedenis tot leven en wordt je begroet in het Keltisch. Louisbourg is een kleine stad, bekend om de Fortress of Louisbourg, een Canadees nationaal erfgoed. Dit ‘levende museum’ is de grootste historische reconstructie in Noord-Amerika van een 17e-eeuwse Franse garnizoensstad. Ongeveer 60 gebouwen zijn in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor dit een van de grootste en meest indrukwekkende voorbeelden is van Canadees nationaal erfgoed.
Afstand: 147 km

Louisbourg - Sherbrooke

Als je langs de zuidkant van het Bras d’Or Lake rijdt, kan je St. Peter’s Canal Historic Site bezoeken. Hier krijg je informatie over de aanleg en geschiedenis van het kanaal dat al meer dan 140 jaar de Atlantische Oceaan verbindt met het Bras d’Or Lake. Als je Sherbrooke Village bezoekt, ga je terug in de tijd, want daar wordt het cultureel erfgoed van het 19e-eeuwse Nova Scotia tot leven gebracht door gekostumeerde vertellers, zoals een hoefsmid, pottenbakker, wever en boekdrukker. Deze streek van Nova Scotia is oogstrelend ongerept en een paradijs voor natuurliefhebbers, met kilometers wandelpaden en eindeloze mogelijkheden om wilde dieren te spotten.
Afstand: 269 km

Sherbrooke - Halifax area

De grilligheid van de kustlijn, authentieke vissersdorpjes, stranden die zich uitstrekken zo ver als het oog reikt, dát zijn de kenmerken van de Eastern Shore van Nova Scotia. We zorgen ervoor dat je niks mist! Je kunt de Liscomb River Trail lopen of een wandelroute kiezen in Taylor Head Provincial Park. Geniet van een picknick in Marie Joseph Provincial Park, of van de hartelijke ontvangst aan de Eastern Shore in het authentieke huis van een vissersgezin. Relax op het 5 km lange witte zandstrand van Martinique Beach Provincial Park of leer surfen bij Lawrencetown Beach Provincial Park.
Afstand: 200 km

Camper inleveren - terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag eindigt de reis als jij je camper terugbrengt naar de verhuurlocatie. Misschien heb je daarna nog tijd Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia, te verkennen. Halifax is een geweldige bestemming om te shoppen en te eten, en voor bezoek aan theater, concert en kunstgaleries. Het oude centrum is compact, waardoor je gemakkelijk te voet door de historische straten kunt wandelen. Wandel over de promenades langs het water, proef de legendarische ‘donair’, het officiële gerecht van Halifax en bezoek. 

In de avond zal de terugvlucht gaan naar Amsterdam waar je de volgende dag zult aankomen met een grote koffer vol met nieuwe herrineringen.

Aankomst Amsterdam

Vandaag kom je weer aan in Amsterdam, wij hopen dat jij een onvergetelijke reis hebt gehad in het oosten van Canada.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties