Mývatn

meer heeft een maximale diepte van 2,5 m. In deze ondiepe poel vindt je meer dan 50 eilandjes met de mooiste en unieke lavarotsformaties. 

Mývatn ligt in een zeer actief vulkanisch gebied. Het wordt daardoor omgeven door vele objecten van vulkanische oorsprong, zoals de explosiekrater Hverfell die een diameter heeft van één kilometer, de grillige lavaformaties van Dimmuborgir, de tafelberg Búrfell en de pseudokraters bij Skútustaðir. Een van de hoogtepunten van het Mývatn meer is toch echt wel Grjótagjá. Dit is een ondergrondse poel met natuurlijk verwarmd water. Je kunt er niet in zwemmen, maar als je door de ingang naar binnen klimt, biedt het je een prachtig uitzicht op de grot met het fel blauwe water. Hier ben je heel even in en andere wereld. Wist je dat in Mývatn ook heel veel scenes zijn opgenomen van de populaire tv serie Game Of Thrones?

Tip: koop onderweg bij een winkeltje bij het meer een muggennetje voor over je hoofd. Het krioelt er van de kleine mugjes en vliegjes.

HVERIR

Als je met je camper door IJsland trekt, en je bent het Mývatn meer net voorbij, kom je bij een mooi staaltje kunst van de natuur; Hverir. Dit gebied heeft erg veel te bieden, zoals prachtige uitzichten op borrelende modderpoeltjes, stomende bergen en kleurrijke velden. Ook hier is de vulkanische activiteit nog steeds heel erg aanwezig en dit gebied nodigt je uit om het eens van dichtbij te bewonderen. Je kunt je camper gemakkelijk parkeren bij de parkeerplaats en in een korte wandeling deze plek bezichtigen. Het stinkt er wel een beetje met al die zwavelgeuren, maar tegen de tijd dat je hier bent aangekomen, ben je dat waarschijnlijk wel gewend!
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties