Franz Josef en Fox Glacier

Ben je met je huurcamper aan de westkust van het Zuidereiland? Hier vind je deze spectaculaire gletsjers gelegen aan een uniek landschap van regenwoud, strand en zee.

CAMPERREIS NAAR FOX GLACIER

Hier heb je de kans om deze gletsjers op verschillende manieren te bekijken, het is echter niet toegestaan de gletsjer zonder gids te beklimmen, door de voortdurende verschuivingen is dit te gevaarlijk.

Je kunt kiezen voor drie verschillende wandelmogelijkheden tijdens je camperreis bij de gletsjers. Een full day walk, half day walk en een helihike waarbij u door de helikopter op de gletsjer wordt afgezet en daarna een korte wandeling maakt. Bij de half day walk zie je wat minder van de gletsjer omdat je dan een kortere periode hebt om de gletsjer te beklimmen.

ACTIVITEITEN OP DE GLETSJER

Een andere optie is ice climbing. Je beklimt de gletsjer waarna je met speciale uitrusting enkele ijswanden beklimt voor je weer aan je weg terug begint, een unieke ervaring tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland!

Boven de gletsjers heb je tevens de locatie om de parachutesprong met, naar men zegt, het beste uitzicht van Nieuw-Zeeland te maken. In een klein vliegtuig vlieg je over de bossen, met uitzicht over zee en strand, over de gletsjer. Na en korte vlucht spring je uit het vliegtuig met uitzicht op deze adembenemende gletsjer.

Ook is het mogelijk om een rondvlucht te maken over de gletsjer. Ook hiervoor zijn er verschillende aanbieders en je kunt zelfs voor kiezen een vlucht te boeken in combinatie met een vlucht over Mount Cook. Er zijn voldoende mogelijkheden om dit prachtige gebied te bezichtigen wanneer je met je huurcamper deze gletsjers bezoekt.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties