Bezienswaardigheid Stellenbosch

Stellenbosch, ook wel bekend als Eikestad is de tweede oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika. Het stadje is gelegen op zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad. Stellenbosch dankt haar bijnaam aan het grote aantal eikenbomen dat in de stad en de omgeving staan. Wanneer u uw camperreis in Kaapstad begint of eindigt mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken. Stellenbosch staat bekend om haar Kaaps-Hollandse bouwstijl, dit is een mix van Nederlandse invloeden en Afrikaanse ideeën hierdoor hebben veel gebouwen een herkenbare uitstraling voor ons. Naast internationale bekendheid vanwege de fantastische wijnen uit deze regio, staat Stellenbosch in Afrika ook bekend om haar universiteit. Mede door de vele studenten in dit stadje is het een erg levendige en gezellige plek.  

Camperhuur Kaapstad

Wanneer u uw huur camper heeft opgehaald in Kaapstad kunt u na enkele dagen in deze prachtige stad koers zetten naar het oosten, in de richting van Stellenbosch. Deze stad is gelegen in een gebied waar vroeger meerdere Europese wijnboeren zijn heen verhuisd, de Winelands. Een mogelijkheid is om een camping op te zoeken in de buurt van Stellenbosch om vervolgens deel te nemen aan een van de bijzondere wijntours die deze regio rijk is. Tijdens zo'n wijntour gaat u langs bij meerdere wijnboerderijen in dit gebied en kunt u de verschillende wijnen zelf proeven. Om zo'n wijntour een extra Nederlands tintje te geven zou u de wijntour per fiets kunnen uitvoeren.

Kampeer met uw camper in de omgeving van Stellenbosch

Wanneer u met uw huur camper Stellenbosch bezoekt dan mag een bezoek aan de dorpstraat niet ontbreken. De dorpstraat van Stellenbosch is een fantastisch aangezicht van monumentale panden welke nu in gebruik zijn als winkel, restaurant of hotel. Een van deze panden is al talloze jaren in gebruik als "Oom Samie se Winkel" waar vroeger veelal ruilhandel plaatsvond in deze winkel kunt u tegenwoordig gewoon met de Zuid-Afrikaanse rand afrekenen. In dit historische winkeltje komt u onder andere antiek en kruiden tegen.

Meer bezienswaardigheden in Zuid-Afrika