Montreux

Aan de voet van de Alpen, tussen het Meer van Génève en de wijngaarden kun je tijdens de camperreis een bezoek brengen aan het stijlvolle en elegante Montreux. Het chique stadje ligt in het Franstalige deel van Zwitserland, in het kanton Vaud en staat garant voor veel zon. 

MONTREUX, POPULAIR BIJ VELEN

Montreux ademt de sfeer van een grote stad, maar is tegelijkertijd heel toegankelijk en een authentiek stukje Zwitserland. De afgelopen eeuwen vonden al veel artiesten, geleerden en toeristen het stadje dat vooral staat voor de ideale ligging, rust en inspiratie. Denk bijvoorbeeld aan de band Queen die hier meerdere albums opnam, of de zanger Prince die een lied schreef over het gebied, maar ook de bekende Charlie Chaplon vestigde zich in de stad.  

In 1996 werd een standbeeld ter nagedachtenis van Freddie Mercury geplaatst en nog altijd kun je deze populaire trekpleister bezoeken. Dagelijks maken vele toeristen hier foto’s en leggen bloemen bij het standbeeld.

Maar niet alleen bij bekende bezoekers is Montreux populair, ook veel toeristen bezoeken de stad ieder jaar. Er zijn veel goede restaurants, het oudste casino van Zwitserland en veel bruisende nachtclubs. 

Het milde klimaat en de sfeer die Montreux uitademt zorgt er samen voor dat de regio ook wel eens aangeduid wordt als ‘de Swiss Montreux Riviera’. 

CHATEAU DE CHILLON

Ten oosten van Montreux kun je een van de mooiste kastelen van Europa bezoeken, het Chateau de Chillon. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en door de prachtige ligging aan het Meer van Génève ademt het echt de sfeer van een sprookje uit. Met zijn rode puntdaken, de torentjes en eeuwenoude kerkers is het een bezichtiging meer dan waard.

Vanaf Montreux kun je langs de promenade een mooie wandeling maken en af en toe eens stoppen om te genieten van het geweldige uitzicht. Het meer aan de ene zijde, de majestueuze bergen aan de andere zijde en het kasteel in de verte. Bij een wandeling langs de waterkant bewonder je de bloemen en diverse standbeelden. De wandeling neemt ongeveer 40 minuten en is een echte aanrader!

MONTREUX JAZZ FESTIVAL

Ben je met de camper in de zomer in de omgeving van Montreux? Check dan zeker even de evenementenagenda, want al sinds 1967 vindt het Montreux Jazz Festival plaats. Het is een van de langstlopende en grootste jazzfestivals ter wereld en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. De afgelopen 50 jaar hebben vele grote artiesten het festival bezocht, zoals Nina Simone en Ella Fitzgerald. Maar sinds de jaren ’70 zijn ook regelmatig ‘niet-jazz muzikanten’ aanwezig geweest op het festival zoals bijvoorbeeld Pink Floyd en Deep Purple.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties