Bezienswaardigheden - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNationaal monumentenNatuurparkenPretparkenSteden
Gebied
AlaskaDeep SouthFloridaNoordoost-AmerikaNoordwest-AmerikaRocky MountainsWest-Amerika
Filters toepassen
1 / 5
>
Andersonville National Historic Site is gebouwd ongeveer 18 maanden voor het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. In het kamp hielden de Zuidelijke soldaten het Noordelijke leger gevangen. Deze gevangenis was ontworpen voor 10.000 gevangenen. Op het meest drukke moment werden er meer dan 32.000 mannen gevangen gehouden. Hiervan waren vele van hen gewond of waren verhongerd door de gruwelijke omstandigheden zoals verontreinigd water en minimale beschutting. In de 14 maanden dat de gevangenis bestond waren 45.000 gevangen aangekomen naar verwachting zijn hier ongeveer 13.000 gevangenen gestorven. Net buiten de gevangenis is een begraafplaats gemaakt. In het nabij gelegen museum wordt er meer verteld over de gevangenis en de geschiedenis hiervan.
Lees verder…
Beter bekend als ‘Jeruzalem in miniatuur’ is de Ave Maria Grotte een prachtig aangelegd park in Cullman. Het park is zo ontworpen om een natuurlijke omgeving voor de 125 miniatuur reproducties van enkele van de meest beroemde historische gebouwen en heiligdommen van de wereld te bieden. De meesterwerken van steen en beton en gerecycled materiaal zijn  het levenswerk van broeder Joseph Zoetti, een benedictijner monnik van St. Bernard Abbey. Zelf had hij misschien maar zes gebouwen gezien maar hij haalde zijn inspiratie van foto’s, dia’s en de bijbel. De bekendste miniaturen zijn de St. Pietsbasiliek in Rome, het Colosseum en Lourdes. jouw camperreis door deep south Wanneer je door Deep South zijn er meer leuke bezienswaardigheden om te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Tupelo , de geboorte plaats van Elvis Presley. Of Chattanooga , een van de meest adembenemende steden van Amerika.
Lees verder…
Cane River region is waar een unieke cultuur; de Creolen, leven. De bijna driehonderd jaar relatie tussen de Cane River Creole en hun vaderland werden gevormd door de rivier. Deze relatie kende vele testen, overstromingen, droogte, oorlog en tal van andere obstakels kwamen voorbij. Dankzij de veerkracht en vindingrijkheid doorstond de Creoolse cultuur en dijde deze uit. Hier kun je meedoen aan de diverse activiteiten rondom Oakland en de Magnolia plantages. Denk hierbij aan mobiele telefoontours en in de herfst ‘pecan picking’. JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je een reis maakt door Deep South heb je ook de mogelijkheid om Vicksburg National Military Park  en Port Hudson te bezoeken
Lees verder…
Vind je geschiedenis erg interessant dan sla je Charleston niet over tijdens een camperrondreis Amerika. Hier ontdek je namelijk religieuze en gemeente gebouwen. Charloston is gelegen op een smal schiereiland waar de Cooper rivieren en Ashley rivieren elkaar ontmoeten. De gemeente is genoemd naar koning Charles van Engeland die in 1670 werd opgericht in het centrum van de Carolina kolonie, dit was de achtste staat die meedeed aan de Unie. Charleston was de bestemming van verschillende soorten volken zoals; Europeanen, Afrikanen en vanuit het Caribisch gebied. Ga je op bezoek in Charleston dan zal je de 43 historische locaties met meer dan 300 jaar geschiedenis niet kunnen missen. Deze locaties in Charleston werden vroeger beschermd door ommuurde stad gemaakt door de Britse Kolonie. Later zorgde de Britse Locatie zorgde tevens voor een heropleving in de late 19de eeuw. Een bezoekje aan Charleston is dus zeker de moeite waard tijdens je camperrondreis door Amerika. CAMPER HUREN NABIJ CHARLESTON Wil je een camper huren in de buurt van Charleston? Dat is mogelijk! Helaas hebben we in Charleston zelf geen verhuurstations zitten. Je kunt de huurcamper ophalen in de stad Atlanta. Daarna heb je de keuze, ga je met de huurcamper richting Memphis, de muziekstad van de wereld, of reis je liever richting Washington om daar een bezoekje te brengen aan het witte huis. KAMPEREN MET DE HUURCAMPER NABIJ CHARLESTON? Wil je na een indrukwekkende dag heerlijk genieten van de totale stilte en rust? Of zoek je liever de gezelligheid op in een barretje? Amerika heeft een breedt aanbod qua campings. Zo kunnen de mensen die van de rust willen genieten met hun huurcamper overnachten op een National Park Campsite, dit zijn primitieve, goedkope, maar erg indrukwekkende campings. Voor de mensen die liever de gezelligheid opzoeken in een kroeg, heeft Amerika de particulieren campings. Bijv. de KOA campings, hier kun je met de huurcamper overnachten terwijl de camper voorzien wordt van een full hook-up aansluiting. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van het water, de stroom het riool.  
Lees verder…
Wanneer je in het zuiden gaat rondreizen met de camper kun je langs het stadje Chattanooga komen. Een aanrader volgens de New York Times, zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. De stad is gelegen in de buurt van de stad Tennessee en op ongeveer 190 km van Atlanta . BEZIENSWAARDIGHEDEN CHATTANOOGA Een van de meest adembenemende steden van Amerika. Gelegen tussen de bergen van Zuidoost-Tennessee en aan de rivier van Tennessee. Wat je hier kunt vinden is natuurschoon, 13-mijl verharde weg langs de rivier bezaaid met bezienswaardigheden, parken, restaurants en riviercruises; outdoor avonturen, rijke geschiedenis, talrijke accommodaties, restaurants voor elke smaak, bloeiende kunst, winkels en vele jaarlijkse evenementen die veel het hele jaar door plezier bieden. Zo is het Tenessee Aquarium niet te missen. Bent je een geschiedenis liefhebber? Bezoek dan het musea over de Amerikaanse burgeroorlog, de indianen en de 20e eeuw geschiedenis. De naam van deze stad komt uit de taal van de Creek-indianen. Het betekend 'de rots die in een punt bijeenkomt'. Dit staat voor de Lookout Mountain, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De stad staat ook wel bekend om het nummer Chattanooga Choo Choo wat in 1941 een goude plaat kreeg. De stad is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Verder kan je de stad verkennen te voet of met de fiets. JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je jouw camperreis rondom Chattanooga wilt gaan maken. Kun je het beste naar een grote omliggende stad vliegen zoals Atlanta en hier de camper ophalen. 
Lees verder…
In 1863 vochten de Unie- en de Zuidelijke troepen over de controle van Chattanooga, de poort naar het diepe zuiden. De Zuidelijke troepen overwonnen het nabijgelegen Chickamauga in september. Echter waren er nieuwe gevechten in Chattanooga en zorgden ervoor dat de Unie troepen overwonnen en kregen zo controle over de stad. Na de gevechten schreef een van de Zuidelijke soldaten: “This… is the death-knell of the Confederacy (dit… is de doodsklok van de confederatie)”. BEZIENSWAARDIGHEDEN CHICKAMAUGA & CHATTANOOGA NATIONAL MILITARY PARK Het park is te bezoeken met een 7-Mile lange autotour langs monumenten, historische tabletten en wandelpaden. Het Visitor Center op het Chickamauga slagveld bevat vele exposities en de Fuller pistolen collectie meer dan 300 voorbeelden. JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wil je een camper huren in de buurt van Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park? Dan kun je het beste starten in Atlanta , vanuit hier kun je namelijk eenvoudig doorrijden naar dit National Millitary Park. Ook kun je jouw weg vervolgen naar Nashville of Memphis, samen de grootste muzieksteden ter wereld. De muziekale sfeer, het heerlijke eten, de bijzondere cultuur voel je hier nog dagelijks, erg fantastisch om te zien en te beleven tijdens jouw rondreis door de Zuidelijke staten van Amerika per camper! 
Lees verder…
Daytona Beach heeft zoals vele plaatsen in Florida prachtige stranden maar is toch uniek, hier kun je namelijk met een normale auto op het strand rijden, je hebt hier niet eens een 4WD voor nodig! Het grote voordeel van deze bestemming is dat het hier heel het jaar door goed weer is. Het wordt hier 's nachts zelfs niet kouder dan gemiddeld 8 graden. Reizen in augustus, september en oktober lijkt minder populair te zijn, dit mede omdat er dan meer kans is op zeer hoge tempraturen en de kans op orkanen aanwezig is. De topmaand om te reizen is dus mei. Dit ook omdat het hier dan nog een stuk rustiger en goedkoper zal zijn. In de zomer vakantie komen er uiteraard veel meer toeristen met een huurcamper, en daar door zullen ook de prijzen stijgen.  BEZIENSWAARDIGHEDEN DAYTONA BEACH Een grote jaarlijkse attractie die ieder jaar begin februari plaatsvindt is de Speedweeks, hierbij is de Daytona 500, de opening van het NASCAR seizoen. Racefans kunnen terecht bij een van de vele raceparken in Daytona Beach en natuurlijk bij Daytona International Speedway. Verder kun je aan de Daytona Boardwalk area terecht voor amusement, souvenirs en restaurants.   JE CAMPERREIS DOOR FLORIDA Daytona Beach ligt ongeveer 50 mile verwijderd van Orlando , en in Orlando vind je de overweldigende parken van World Disney. Een echte must see! Ook vind je op ongeveer 240 mijl afstand de stad Miami . Wist je dat Miami niet de grootste stad is die je tijdens jouw rondreis in Florida tegen zal komen? Dit is namelijk Jacksonville ! Wel telt Miami jaarlijks meer toeristen dan Jacksonville.  
Lees verder…
In Clarksdale, Mississippi, de thuishaven van veel bekende bluesartiesten, vind je het Delta Blues Museum. Liefhebbers van blues wanen zich in vervlogen tijden tussen oude bladmuziek, teksten, platen, instrumenten, muziekstukken en een fotogalerij. Reis jij van of naar Memphis door Deep South ? Dan is een tussenstop in de geboortestad van Muddy Waters, Ike Turner en Sam Cooke een must! BEZIENSWAARDIGHEDEN CLARKSDALE Bezoek Clarksdale, thuishaven van de blues. De in Mississippi gelegen stad bracht veel bekende bluesartiesten voort. Daarnaast ging Clarksdale de geschiedenisboeken in als de stad die in 1944 als eerste de katoenteelt volledig mechaniseerde. Op de Hopson Plantage vind je nog steeds de hutjes uit de slaventijd. Rijd met je huurcamper door Clarksdale en proef de geschiedenis van begin tot medio 1900. HET DELTA BLUES MUSEUM Ben je een liefhebber van blues en rijd je vanuit of naar  Memphis   door Deep South ? Dan mag een bezoekje aan Clarksdale niet onbreken aan jouw camperreis. In het Delta Blues Museum vind je oude instrumenten, bladmuziek en muziekstukken. Bekijk muzikale collecties die in het teken staan van B.B. King, John Lee Hooker en Big Joe Williams en bewonder fotogalerijen over bekende bluesartiesten. JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Krijg je geen genoeg van deze rijke bluesgeschiedenis? Rijd dan met je huurcamper de Mississippi Blues Trail. Deze route voert je langs 120 hoogtepunten uit de historie van de blues, waaronder BB King's geboorteplaats en het huis van Muddy Waters. Het is erg leuk om deze route te rijden tijdens jouw camperreis. De route voert je van de Mississippi Delta naar de Gulf Coast. Die naam komt je misschien bekend voor: Bessie Smith bracht een muzikale ode aan deze kustlijn. Zij overleed overigens in het in Clarksdale gelegen  G.T. Thomas Afro American Hospital, aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Later werd dit ziekenhuis omgedoopt in het Riverside Hotel en bood het onderdak aan rondreizende muzikanten. Je vindt het hotel nog steeds aan  615 Sunflower Avenue.
Lees verder…
1 / 5
>