Bezienswaardigheid Yosemite National Park

Bekend om de granieten rotskliffen, prachtige watervallen en heldere riviertjes van helder water is Yosemite National Park.

Het park beslaat maar liefst 3100 vierkante kilometer en u kunt er makkelijk dagen doorbrengen met het verkennen van de vele wandelroutes, de duizenden meren en het prachtige berggebied.

Een populaire plek voor bergbeklimmers wereldwijd is de granieten monoliet El Capitan. Natuurlijk is er ook voor alle andere niveaus een mooie wandeling te vinden. U kunt bijvoorbeeld een kortere wandeling maken waar u een van de watervallen bezoekt. Ook kunt u ervoor kiezen een langere wandeling te maken waarbij u door de bergen loopt en halverwege lekker uit kunt rusten en verkoeling kunt zoeken aan een meer van helder, koud water rechtstreeks van de bergtoppen.

Heeft u geen tijd om een bezoek te brengen aan Sequoia National Park dan kunt u hier deze bomen ook bekijken bij bijvoorbeeld Mariposa Grove.

Er komen in het park beren voor maar gezien het feit dat ze erg mensenschuw zijn is de kans klein ze tijdens een wandeling tegen het lijf te lopen. Meer kans heeft u om rendieren van dichtbij te zien.

Meer bezienswaardigheden in West-Amerika

  • Yosemite National Park | Travelhome, campervakanties van ANWB
    Yosemite National Park | Travelhome, campervakanties van ANWB