Bezienswaardigheid Yosemite National Park

Tijdens mijn rondreis door het zuidwesten van de USA geniet ik enorm van mijn verblijf in Yosemite National Park. Twee uitzichtpunten welke zeker niet mogen ontbreken tijdens mijn bezoek aan Yosemite National Park zijn Tunnel View en Glacier Point. Tunnel view is een schitterend uitzichpunt, aan je linkerzijde El Capitan, in de verte Half Dome en aan je rechterzijde de Bridalveilwaterval.

Wanneer je vanuit Yosemite Valley naar Glacier Point rijdt kom je vanzelf langs Tunnel View, super gemakkelijk dus. Wanneer je Glacier Point wilt bezoeken tijdens  je verblijf in Yosemite National Park, dan moet je er rekening mee houden dat dit ongeveer 1,5 uur rijden is vanuit Yosemite Valley, daarnaast is de weg er naartoe in het voor- en najaar gesloten. Ook is het laatste stuk van de route niet toegankelijk voor grote campers. Het bezoeken van Glacier Point is echter zeker de moeite waard, het uitzichtpunt is op ongeveer 1000 meter boven Yosemite Valley gelegen en je hebt een schitterend uitzicht op de vallei.

Wandelen in Yosemite National Park

Yosemite National Park beschikt over enorm veel wandel- en hiking trails. Een van de bekendste wandelingen is ‘The Mist Trail’. Via deze schitterende wandeling van 4,8 kilometer loop je naar de Vernal Fall. Voor de meer ervaren wandelaar is ‘The Mist Trail’ uit te breiden met een tocht naar de Nevada Fall, hierdoor komt het totaal van de wandeling op zo’n 11 kilometer.
Voor de minder ervaren wandelaars zijn er ook voldoende wandelingen in Yosemite National Park. Zo kun je de Lower Yosemite Falls bezoeken, deze wandeling is slechts 1,6 kilometer over een vrijwel volledig verhard pad. De rangers in het park, of de mensen in het Visitor Center zijn ook altijd bereid om een wandeling uit te zoeken die past bij je specifieke wensen.

Kamperen in Yosemite National Park

Ik had gelukkig een plekje kunnen bemachtigen op een van de campings in Yosemite Valley. Het voordeel van verblijven op een camping in Yosemite Valley is dat je eenvoudig gebruik kunt maken van de gratis shuttle bus in het park. Hierdoor ga je eenvoudig van A naar B en kun je de camper op de camping laten staan. In Yosemite Valley zijn 3 campings gelegen, de Lower Pines, Upper Pines en North Pines campground. Houd er echter rekening mee dat deze campings wel minder faciliteiten bieden dan campings die buiten het park gelegen zijn.

Wat maakte Yosemite National Park zo bijzonder voor mij?
• De schitterende uitzichten bij Tunnel View en Glacier Point
• The Mist Trail naar Vernal fall
• Het zien van een beer op de weg naar Glacier Point

Meer bezienswaardigheden in West-Amerika

  • Yosemite National Park | Travelhome, campervakanties van ANWB
    Yosemite National Park | Travelhome, campervakanties van ANWB