Bezienswaardigheden - Zuid-Afrika

Ontdek je met

Karlijn

Loes

Moniek

Joyce

Travelhome | Camper huren Zuid-Afrika

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
<
4 / 4
De tafelberg is wereldberoemd door de zeer bijzondere diversiteit aan begroeiing, voornamelijk bestaande uit 'fynbos'. Op de Taflberg zijn meer dan 15000 verschillende soorten planten te onderscheiden, ongeveer hetzelfde aantal als Groot Brittannië rijk is. Naast de talrijke flora is eveneens de fauna goed vertegenwoordigd op deze plateau-achtige berg. Er zijn veel verschillende interessante vogelsoorten, waaronder de zwarte adelaar, zonnevogels en prachtige rood- en zwartgevleugelde spreeuwen. U kunt met een kabelbaan naar de top van de berg, wat ongeveer 10 minuten in beslag neemt. Deze tocht alleen al is schitterend, eenmaal boven gekomen zijn er verschillende paden die u leiden naar een adembenemend uitzicht over Kaapstad, Table Bay, Robben Island en het Kaap schiereiland. Eveneens kunt u deelnemen aan rondleidingen door deze mooie en interresante omgeving.
Lees verder…
Onze reisexpert Tabitha vond Tsitsikamma een van de mooiste plekken tijdens haar rondreis door Zuid-Afrika, hier lees je hoe zij dit beleefd heeft. TSITSIKAMMA, MET DE CAMPER AAN ZEE "We rijden met onze camper richting de camping van het park en kijken uit over de prachtige oceaan. De zon schijnt en we bemachtigen een plekje met uitzicht op het water. Het is al wat later op de dag dus wandelen een klein stukje over de camping, bekijken de 'rock pool' en genieten vervolgens met een wijntje in de hand van de zonsondergang over het water.  WALVISSEN SPOTTEN VANUIT DE CAMPER  De volgende dag is het tijd voor een lekkere wandeling. We gaan op pad, klimmen en klauteren over de stenen langs de kust en komen uiteindelijk aan bij een prachtige waterval. Hier eten we een broodje, drinken wat en natuurlijk dompelen we even met de voeten in het water voor we weer verder gaan. Langs de kust lopen we verder omhoog, met door de bomen heen steeds het uitzicht op het helderbaluwe water. Na enkele uren zijn we weer terug bij onze camper. Terwijl de anderen bij het restaurant gebruikmaken van de Wifi schenk ik mezelf een lekker glaasje Zuid-Afrikaanse wijn in en geniet van het uitzicht over het water. En dan, vlabij de kust, zie ik het goed? Ja, het is echt een walvis! Zomaar, vanaf de camping zien we een walvis. Mensen pakken camera's en proberen een goede foto te maken. Wat is het hier een ontzettend mooi en bijzonder plekje, heerlijk genieten."    
Lees verder…
De Tuinroute is een van de bekendste routes van Zuid-Afrika, loopt langs de zuidwestkust van Zuid-Afrika en is werkelijk een lust voor het oog. Wanneer je een camper huurt in Kaapstad of Port Elizabeth dan mag je de Tuinroute niet overslaan! De Tuinroute is een ontspannen rit vol prachtige uitzichten waar je even moet stoppen met de camper en de tijd moet nemen om te genieten van al het schoon waar je door omgeven bent. De route voert je langs de prachtige kuststreek tussen Mossel Bay en Plettenberg Bay, vol van diepe baaien, kabbelende rivieren en uitgestrekte zandstranden afgewisseld door woeste kliffen en rotsen die door de zee opgezwolgen lijken te worden. DE TUINROUTE PER HUURCAMPER Het uitzicht dat je aanschouwt wisselt van weelderige begroeiing van inheemse bossen, waar gigantische Yellowwood Trees groeien, naar semi-aride gebieden, naar bergen van de Outeniqua Range, naar vlakke uitgestrekte stranden. Met name juli tot december is een ideale tijd om deze route te rijden, door de vele bloemen die dan in bloei staan is de route dan op haar mooist. Enkele leuke plekken waar je kunt stoppen tijdens de route zijn Herolds Bay, Victoria Bay en Buffalo Bay.
Lees verder…
Het uKhahlamba Drakensberg Park, voorheen Royal Natal National Park, is van ongekende schoonheid, dit beeldschone natuurpark in het zuidoosten van Zuid-Afrika is dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst geplaatst. Het park staat bekend om de ruige natuurlijke schoonheid die zij uitstraalt, hoge dramatische pieken worden afgewisseld met uitgestrekte, diepe dalen van groen. Ook aan wildleven ontbreekt het hier niet, u treft hier een grote diversiteit aan vogels, zoogdieren en reptielen in het wild. In dit park kunt u genieten van avontuurlijke wandelingen, variërend van een paar uur tot een volle dag. Ook kunt u hier hiken, vissen, bergbeklimmen, mountain biken, vogelspotten en nog veel meer. Dit park kunt u niet aan uw neus voorbij laten gaan tijdens uw bezoek aan Zuid-Afrika!
Lees verder…
De Wild Coast is een ongerept stukje paradijs in Zuid-Afrika. De rotsachtige kustlijn en ruige zee heeft vele schepen tot zinken gebracht in het verleden, wat deze plaats nog een extra lading geeft. De ruige kust met haar prachtige natuur, waar watervallen de zee in stromen, is een waar juweeltje in de kroon van de Eastern Cape. Als u voldoende tijd heeft en van een uitdaging houdt, is met name een hiketocht langs deze kust een aanrader. Van idyllische vissersdorpjes, tot Xhosa nederzettingen, tot de geboorteplaats van Nelson Mandela, Quno. De Zuid-Afrikaanse Wild Coast is een prachtig deel van Zuid-Afrika, dat absoluut aan te bevelen is als onderdeel van uw rondreis.
Lees verder…
De 'Winelands' liggen ten oosten van Kaapstad , temidden van een groot aantal bergen, wat de meest prachtige uitzichten oplevert. Zoals de naam al doet vermoeden is dit het gebied waar de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse wijnen hun oorsprong vinden. De omgeving vloeit over van de cultuur en geschiedenis omtrent de wijnproductie. Je zal op menige Nederlanse invloeden stuiten in deze regio, daterend uit de 17e eeuw toen de Nederlandsers hier hun nederzettingen stichtten. De Winelands bestaan uit een aantal verschillende regio's, elk met hun eigen wijnproeverijen en tours. De meest bekende en grote steden van de regio zijn Stellenbosch , Franschhoek , Wellington en Paarl, elk meer dan de moeite waard om te bezoeken.
Lees verder…
Voor een authentiek stukje Afrika moet je zeker een bezoekje brengen aan Zululand, in het oosten van KwaZulu Natal. De Zulu’s zijn de grootste bevolkingsgroep in Zuid-Afrika en bij geen enkel ander volk is de traditionele cultuur zo goed bewaard gebeleven en zichtbaar als bij deze bevolkingsgroep. Door middel van een bezoekje aan Zululand kom je vel te weten over deze intrigrerende cultuur. De Zulu's zijn zeer gastvrij en laten je graag een kijkje werpen in hun geschiedenis en huidige leefstijl. Een zeer bijzondere ervaring!
Lees verder…
<
4 / 4