Bezienswaardigheden - Alaska

Ontdek je met

Chantal

Susanne

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
2 / 2
Kodiak Island is één van de grotere eilanden van de Verenigde Staten, gelegen in Alaska. Op het eiland zijn veel dorpjes te vinden, waaronder het gelijknamige stadje Kodiak. Andere leuke plaatsen zijn Akhiok, Karluk, Old Harbor, Port Lions, Larsen Bay en Ouzinki. Gelegen in een prachtig landschap en omringd door de lokale bewoners, zal je genieten van een bezoekje aan deze dorpen. BEZIENSWAARDIGHEDEN KODIAK ISLAND Het eiland is rijkelijk bebost en heeft een prachtige fauna. Dit natuurschoon neemt uiteraard een aantal mooie diersoorten met zich mee. Het eiland is één groot paradijs voor vogels en ook water- en zoogdieren zoals zeeleeuwen en otters, vossen en wezels, zijn bewoners van Kodiak Island. Op het eiland leeft tevens de beroemde Kodiakbeer, die alleen in deze omgeving voorkomt. Deze gigantische beren mogen de grootste ter wereld genoemd worden en zijn erg machtig om te zien.
Lees verder…
Seward, gelegen in Alaska, is een van de oudste gemeenschappen en wordt door velen beschouwd als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Seward is een schilderachtig dorpje dat gemakkelijk te bereiken is. De charmante haven en het historische centrum met zijn leuke winkels en kunstgaleries geven je meteen het gevoel thuis te zijn. Vergeet vooral niet te genieten van de lokale restaurants en gezellige cafés. Ook in Seward bruist het van de activiteiten. Of je nu wilt vissen, fietsen, wandelen, wilde dieren wilt spotten, een gletsjercruise wilt maken, paardrijden, zeilen, raften, hondensledetochten wilt ervaren, duiken of skiën, alles is mogelijk. Bovendien biedt Seward ook een rijke kunst- en cultuurscene. Breng een bezoek aan de prachtige musea of ontdek het werk van lokale kunstenaars. Je zult zeker onder de indruk zijn. SEWARD: DE POORT NAAR KENAI FJORDS NATIONAL PARK Vanuit Seward is het absoluut een aanrader om Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit gebied herbergt een van de grootste ijsgebieden van de Verenigde Staten. Een bootcruise is de ideale manier om dit prachtige gebied te verkennen. CAMPGROUNDS VOOR CAMPERVERBLIJF IN SEWARD Miller's Landing Campground : Deze camping ligt op een prachtige locatie aan de oever van Resurrection Bay. Het biedt ruime kampeerplaatsen voor campers van alle groottes. Voorzieningen zoals elektrische aansluitingen, douches en een wasserette zijn beschikbaar. Daarnaast biedt de camping ook verschillende activiteiten, zoals vissen en kajakken. Stoney Creek RV Park : Deze camping bevindt zich in een rustige omgeving, omringd door bomen. Het biedt ruime en goed onderhouden kampeerplaatsen met elektrische, water- en rioolaansluitingen. Voorzieningen zoals douches, een speeltuin en een wasserette zijn aanwezig. De camping ligt op korte afstand van het centrum van Seward. Waterfront Park RV Sites : Deze camping biedt prachtige uitzichten op de baai en de bergen. De kampeerplaatsen zijn uitgerust met elektrische en wateraansluitingen. Er zijn toiletten en douches beschikbaar, evenals een visreinigingsstation. De locatie is gunstig, op loopafstand van het centrum van Seward. Resurrection River Campground : Deze camping ligt langs de schilderachtige Resurrection River. Het biedt ruime kampeerplaatsen met elektrische aansluitingen. Voorzieningen zijn onder andere toiletten, douches en een picknickplaats. De camping is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van zowel Seward als het omliggende natuurschoon. Zorg ervoor dat je tijdig reserveert, vooral tijdens het hoogseizoen, om een plek op de gewenste camping te garanderen. Geniet van je camperavontuur in Seward!
Lees verder…
De historische en spectaculaire natuur bij Skagway zorgt voor een prachtige ervaring en veel recreatieve opties. Aan expedities, excursies en trips in de natuur is geen gebrek. Ga bijvoorbeeld ook naar het museum in Skagway en bezoek de Gold Rush Cemetery. BEZIENSWAARDIGHEDEN SKAGWAY Vanaf de bergen heb je een mooi uitzicht over de omgeving en kijk je recht op Skagway. Verder kun je lekker relaxen bij Molly Walsh of het Pullen Creek Park. Tevens is er ook een erg leuke treinroute die je kunt nemen met de White Pass & Yukon Route Railway. Geregeld worden er in de omgeving van Skagway evenementen georganiseerd die wellicht leuk zijn om te bezoeken. Combineer dit met een gezellig dagje winkelen en/of genieten van de lokale cafeetjes en restaurants. JOUW CAMPERREIS DOOR ALASKA Dichtbij Skagway ligt het plaatsje Haines . Dit is voor veel mensen precies wat  ze verwachten van Alaska. Adembenemende natuur met de meest unieke diersoorten.
Lees verder…
Valdez is een stadje in het zuidoosten van Alaska. Vanuit Valdez kun je verschillende excursies ondernemen, rijd bijvoorbeeld naar de Prince William Sound.  Je zal hier ongetwijfeld vele dieren tegenkomen een plek die je niet kunt missen. Prince William Sound heeft een 5000 meter lange kustlijn en is gelegen tussen de Chugach Mountains. In het noorden van de Prince William Sound vind je de Columbia Glacier. De overweldigende gletsjers van de Columbia Glacier zullen jou verwonderen en ook de bergen van Chugach zijn een onmisbaar beeld in de omgeving van Valdez. Deze bergen zijn beschermd omdat ze binnen de parken Chugach State Park en Chugach National Forest vallen. Naast deze excursies, kun je er ook voor kiezen tijdens jouw camperreis Valdez Marine trips per boot maken die erg de moeite waard zijn.  BEZIENSWAARDIGHEDEN VALDEZ Afgezien van alle excursies, kun je zelf ook van alles ondernemen met of zonder huurcamper. Zo kun je wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer. Ook kun je in lokale musea leren over de geschiedenis van Alaska en meer te weten komen over de natuur en cultuur van het land. Je hoeft jezelf hoe dan ook niet te vervelen in Valdez. JE CAMPERREIS DOOR ALASKA Wil je een camper huren en in Valdez verblijven? Er zijn verschillende campings waar je terecht kunt. Wij zijn goed bekend met het Bear Raw RV Park en Bayside RV Park. Bear Raw RV park is schoon en onderhouden en ligt in het centrum van Valdez. Vanaf hier kun je alles makkelijk bereiken. Hiernaast heb je een fenomenaal uitzicht op het water. Bayside RV park is ook in het centrum gelegen. Vanaf hier kun je open naar de supermarkt of verschillende restaurantjes. Beide erg geschikt voor jouw huurcamper tijdens jouw camperreis in Alaska.
Lees verder…
Een enorme ingang (waarschijnlijk de grootste ter wereld) voert je naar de verschillende kamers, Hier vind je allerlei stalagmieten onder een gewelfd dat wel tot 39 meter hoog boven de vloer kan liggen. In de eerste kamer vind je het bewijs dat dit land toendertijd  volledig door zee was bedekt. Dit is te zien aan de enorme haaientand. In de daaropeen volgende kamers vind je een anderhalve kilometers lange wandelweg. Hier vind je de grootste stalagmiet-kolom ter wereld de Goliath, die is 13,70 km hoog en heeft een dikte van 74 meter omtrek. Je camperreis door alaska Vanuit Woodwille kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Seward of Kenai Fjords National Park.  
Lees verder…
Het Wrangell St. Elias National Park staat, samen met een aantal andere omliggende parken, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarom absoluut een bezoekje waard. In de twintigste eeuw werd in de omgeving van het Wrangell St. Elias National park veel koper en goud gevonden. Dit zorgden ervoor dat veel mensen hoopten hier hun geluk te beproeven met de vondst van deze waardevolle grondstoffen. BEZIENSWAARDIGHEDEN WRANGELL ST. ELIAS NATIONAL PARK De gevarieerde flora en fauna zorgt voor een spectaculaire natuurervaring die je niet wil missen. Ter land, te water en in de lucht barst het van de wilde dieren die hun thuis vinden in deze ongerepte natuurschoon. Het is ook niet voor niets dat Alaska zo bekend staat om haar natuur. Individueel of per georganiseerde tours kun je de wildernis bewonderen en leren over de Amerikaanse dieren. Zoals de meeste plaatsen in Alaska kun je je hier ook prima vermaken met de meest uiteenlopende buitenactiviteiten. Je zal je daarom niet snel vervelen.
Lees verder…
<
2 / 2