Drie weken naar West-Canada

Op pad door het land van duizend meren

€ 1.809 p.p.
DRIE WEKEN NAAR WEST-CANADA
Op pad door het land van duizend meren

 

Canada wordt ook wel het land van duizend meren genoemd. De bekendste - en volgens velen de mooiste - liggen in de Rocky Mountains. Wil jij het azuurblauwe water van Lake Louise en Lake Moraine met eigen ogen zien? Boek dan deze 'Drie weken naar West-Canada'-reis en laat je betoveren!

 

Deze 22-daagse reis begint op Schiphol. Stap aan boord van je Air Canada toestel en ontspan: deze airline werd de afgelopen vier jaar door de lezers van Global Traveler uitgeroepen tot beste vliegtuigmaatschappij van Noord-Amerika. Na een nacht in een hotel nabij de luchthaven van Vancouver haal je je huis op wielen op bij camperverhuurder CanaDream. Jouw camperavontuur langs de natuurpracht van West-Canada kan beginnen!  


Op jouw route liggen de meest spectaculaire nationale parken van West-Canada. Breng een bezoek aan Banff National Park en wandel langs Lake Louise, waarna je over de adembenemende Icefields Parkway door de Canadese Rocky Mountains naar Jasper National Park rijdt. Onderweg vergaap je je aan prachtige valleien, meren en gletsjers. In het grootste nationale park van Canada vind je bulderende watervallen en een ijsveld van wel 325 vierkante meter. Stap in de Ice Explorer en zet voet op de Athabasca gletsjer. Jasper National Park is tevens het beste park in de West-Canadese Rockies om wild te spotten: je kunt in de uitgestrekte bossen de 'Big 5 van Canada' zien: wolven, wapiti, herten, elanden en beren. 

 

Een ander park dat de moeite waard is, is Wells Gray Provincial Park. Dit natuurgebied bevat diepe riviervalleien, bossen, bergen, gletsjers en watervallen. Ook kun je je route uitbreiden met een bezoek aan Manning Provincial Park, Yoho National Park en Kootenay National Park. CanaDream stelt 3200 vrij te rijden kilometers beschikbaar, dus het westen van Canada ligt voor je open! 

 

Met wie kampeer jij in 2023 onder een fonkelende sterrenhemel?


Let op! Reis je buiten het seizoen, bijvoorbeeld begin mei of begin oktober, dan kan het zijn dat (nog) niet alle campings op je route geopend zijn. Controleer vooraf of de camping waar je wilt overnachten, daadwerkelijk geopend is in je reisperiode. Meer lezen over reizen in het vroege voor- en najaar? Check ons blog!

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen