Bezienswaardigheden - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenRoad TripsSteden
Gebied
Oost-CanadaWest-CanadaYukon
Filters toepassen
<
5 / 8
>
Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de spectaculaire en wereldberoemde Niagara watervallen. De Niagara Falls bestaan uit drie verschillende watervallen: de kleinere Bridal Veil Falls, de Horseshoe Falls en de American Falls. De watervallen staan niet zozeer bekend om de hoogte als wel om de breedte. Er gaat tijdens piekuren maar liefst 16800 kubieke meter water per minuut over de rand, dit maakt ze de meest krachtige watervallen in Noord Amerika. Tevens levert het veel elektriciteit voor de staten New York (VS) en Ontario (Canada). BEZIENSWAARDIGHEDEN NIAGARA FALLS  Een populaire manier om de watervallen te bekijken is met de Hornblower. In deze boot zie je de watervallen van onderaf en kom je erg dichtbij. Ook kun je bij Cave of the Winds met een lift naar de basis van de Bridal Veil Falls. Verder heb je een spectaculair uitzicht vanaf de observatietoren bij Prospect Point. Er is ook de mogelijkheid om áchter de watervallen te komen, met de tour "Journey behind the Falls", erg apart om te ervaren! Bekijk je liever de watervallen van bovenaf? Neem dan het Niagara SkyWheel of bezoek de Skylon Tower. De Canadese stad die het dichtstbij de watervallen ligt is Toronto , gelegen op 72 mijl. Je kunt in de plaats Niagara Falls of in Niagara On The Lake overnachten, er zijn een camping en uiteraard verschillende hotels aanwezig. 's Avonds kun je een hapje eten in de Skylon Tower, een lift brengt u naar de top van deze draaiende toren. Je hebt vanaf hier een adembenemend uitzicht op de Niagara Falls. Ga eten bij het buffet of A La Carte en geniet van de prachtig verlichte Niagara Falls. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Wil je jouw camperreis beginnen bij de Niagara Falls? Haal je camper dan op in het nabij gelegen Toronto . Hierna kun je jouw reis door Oost-Canada vervolgen en bijvoorbeeld de bekende steden  Ottawa en Montreal bezoeken. Je kunt een bezoek aan Niagara Falls ook combineren met een camperreis door Noordoost Amerika. Je start dan bijvoorbeeld in New York , Boston of Chicago .
Lees verder…
Vuurtorens ruige kustijnenen, vissersdorpjes met gekleurde houten huisjes, havens met vissersbootjes en weinig toeristen. Dat is Nova Scotia! Het is een provincie in Oost-Canada met als hoofdstad  Halifax . Het wordt voor het grootste deel omringd door de Atlantische Oceaan, waardoor men vaak meent dat Nova Scotia een eiland is. BEZIENSWAARDIGHEDEN NOVA SCOTIA Bezoek tijdens jouw reis naar Nova Scotia de hoofdstad Halifax . Ga mee met een historische tour, maak een boottocht door de haven of wandel door het immense stadspark Public Gardens. Wil je echt de ongerepte natuur van Nova Scotia ontdekken? Bezoek dan Truro! De omgeving biedt verschillende prachtige parken waar je eindeloos kunt wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Victoria Park, met zijn prachtige trails, watervallen, landschappen en overschot aan wildlife kun je hier ongetwijfeld prachtige wandelingen maken en fantastische foto's maken! Burnt Coat Lighthouse biedt een zeer divers landschap met bijzondere rotsformaties, trek waterdichte schoenen aan want het kan hier drassig, glad en zanderig zijn. Bezoek in dit park de vuurtoren, wandel langs de kust of ga picknicken in de natuur. Kortom, genoeg te ondernemen! In de historische vissersplaats Lunenburg zie je de prachtige gekleurde houten huizen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.  Nova Scotia is de perfecte plek om walvissen te spotten. Er gaan vanuit verschillende plaatsen tours waaraan je deel kunt nemen om deze bijzondere dieren te spotten. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Uiteraard zijn er nog veel meer plaatsen te bezoeken in Nova Scotia, bezoek bijvoorbeeld ook Dartmouth, Peggy's Cove of de Bay of Fundy. Nova Scotia is zeer divers en biedt leuke reismogelijkheden. Vanuit hier kun je ook doorreizen naar New Brunswick , Quebec en Montreal en geniet je onderweg van al het moois wat Oost-Canada te bieden heeft.
Lees verder…
Okanagan, ook wel bekend als Okanagan Valley, is een regio in de provincie British Columbia in Canada. Deze plaats staat bekend vanwege zijn wijngebied en toerisme. In Okanagan ligt ook een groot meer genaamd Okanagan Lake, hier komen veel toeristen en lokale vakantiegangers in de zomer genieten van de natuur, recreatieve activiteiten en het klimaat! Je kunt hier talloze activiteiten ondernemen. Je kunt gaan wandelen, hiken, wijn proeven, zwemmen, kanoën, kajakken, winkelen of het centrum van de stad bezoeken. BEZIENSWAARDIGHEDEN OKANAGAN VALLEY Bezoek bijvoorbeeld het Myra Canyon Park, een nationaal park welke bekend staat om zijn oude spoorweg. Vanuit Kelowna  en Osoyoos wordt dit park ook bezocht vanwege zijn bijzondere trails en landschap. In het park kun je prachtig wandelen maar ook biedt het park goede fietspaden, fietsen is dan ook een activiteit die hier veel wordt gedaan. Huur een fiets bij een van de verhuurstations en verken het park door de canyons over te steken via de houten bruggen, bekijk de tunnels en de oude spoorweg die door dit park loopt. Reis je met kinderen? Dan is het leuk om het Kangaroo Creek Farm te bezoeken. Deze kinderboerderij is gelegen in Lake Country, een dorpje dichtbij Okanagan. Bij het Kangaroo Creek Farm kan men, zoals de naam al zegt, kangaroe's van dichtbij bekijken, voeren en knuffelen. Naast kangaroe's heeft de kinderboerderij ook walibi's, vogels, eekhoorns, konijntjes en meer! Is het mooi weer? Bezoek dan absoluut Okanagan Lake, dit gigantische meer biedt vele watersport mogelijkheden, zo kun je een kanoe huren of gaan waterfietsen. Maar uiteraard kun je ook heerlijk genieten van de natuur door een wandeling te maken langs de kustlijn, of lekker te gaan relaxen aan het water! Haal een ijsje bij een van de snackbarretjes of ga lekker lunchen. Ook wordt in de Okanagan regio veel gebruik gemaakt van de wijnproeverijen, dit gebied is vanwege zijn warme klimaat bijzonder goed voor de wijngaarden. Doe een van de wijnproeverijen of bewandel de wijngaarden. Er zijn ook verschillende wijntours mogelijk! Ben je een wijnliefhebber? Dan is dit zeker een aanrader! JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Wanneer je Okanagan Valley wilt bezoeken kun je jouw reis door West-Canada beginnen in Vancouver . Bezoek onderweg naar Okanagan Valley ook het leuke plaatsje Hope .
Lees verder…
In het zuidelijke gedeelte van Okanagan Valley ligt het dorpje Osoyoos. Het dorpje ligt in de provincie British Columbia en dichtbij de grens van Washington State in Amerika. In de zomer bezoeken veel toeristen Osoyoos vanwege de fijne sfeer en het mooie gebied. Het Okanagan meer is het warmste meer van heel Canada en hier wordt in de zomer dan ook vol op van gebruik gemaakt. BEZIENSWAARDIGHEDEN OSOOYOS Zoals hierboven al aangegeven is het Okanagan meer erg populair. Het meer biedt vele stranden, parken en picknick mogelijkheden zoals Hyro Beach, Lions Centennial Park, Kinsman Park, Legion Beach en Haynes Point Provincial Park. Huur een kano en ga het meer op, of ga lekker zwemmen op een warme dag! Reis je met kinderen? Dan is het Okanagan meer ook een bijzonder leuke plek om te bezoeken, kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Naast wateractiviteiten en wandelen kun je in Osoyoos ook genieten van één van de vele wijnproeverijen. Bezoek bijvoorbeeld La Stella Winery, een sfeervolle plek met uitstekende wijn. De villa van La Stella geeft je het gevoel alsof je in het binnenland van Spanje bent. Vraag een tour aan en wandel door de wijngaarden en proef de overheerlijke wijn in combinatie met hapjes zoals kazen, fruit, brood en noten! Een absolute aanrader voor iedere wijnliefhebber. Wilt je meer weten over de Indiaanse cultuur? Bezoek dan het NK'Mip Desert Cultural Centre. Hier leer je meer over de geschiedenis en leefstijl van de Indianen. Je vindt hier tipi's, voorwerpen en andere Indiaanse spullen. Je kunt het museum eigenhandig bezoeken of je kunt een tour reserveren met gids. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Begin je reis in Vancouver als je Osoyoos wilt bezoeken. Je kunt dan via het leuke plekje Hope reizen en erna doorreizen naar Okanagan Valley en Kelowna .
Lees verder…
Ottawa is de officiële hoofdstad van Canada en bevindt zich nét over de grens van de provincie Ontario. Deze stad biedt veel cultuur. Het Rideau Canal wordt in de winter gebruikt als schaatsbaan en in de zomer kun je hier varen met een bootje. Naast deze leuke activiteiten kun je uiteraard ook van alles bekijken in de stad. BEZIENSWAARDIGHEDEN OTTAWA  In Ottawa is de Britse invloed vooral duidelijk te zien op Parliament Hill. Hier kun je in de zomer genieten van een mooie videoshow die op de gebouwen wordt geprojecteerd. Deze gaat over de geschiedenis van het land. Een van de beste musea in Canada is hier te vinden, het Museum of Civilization. In vier verdiepingen leer je hier over de First People in Canada, de geschiedenis met de Vikings en bekende Canadezen uit de geschiedenis. Ga ook bijvoorbeeld naar het Canadian War Museum of bezoek de National Gallery of Canada als je geinteresseerd bent in kunst. Het Canada Aviation and Space Museum biedt alles op het gebied van vliegtuigen. Wilt je in een korte tijd veel van de stad zien? Neem dan een van de vele stadstours. Zo zijn er boottochten, sightseeing tours, fietstochten of gewoon een wandeltour. Met een stadstour gaat er een gids met je mee, zij kunnen veel leuke feitjes en weetjes vertellen over de stad, de geschiedenis en de omgeving. Erg leuk wanneer je de tijd hebt om een gehele dag in Ottawa te besteden. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Haal jouw camper op in Montreal en reis via Ottawa richting vele bezienswaardigheden en leuke steden. Bezoek bijvoorbeeld Algonquin Provincial Park , Killarney of Manitoulin Island . Lever de camper in  Toronto weer in, nadat je nog een bezoek heeft gebracht aan de prachtige Niagara Falls .  
Lees verder…
Op Vancouver Island ligt het nationale park Pacific Rim. Dit park biedt prachtige natuur voor eindeloze wandelingen. Het landschap van Vancouver Island is erg veelzijdig en biedt veel verschillende vergezichten. Kilometerslange stranden maar ook eindeloze regenwouden zorgen voor ongelofelijk veel mogelijkheden. Ook kinderen zullen zich hier goed vermaken; krabben en zeesterren vangen op het strand kan hier volop worden gedaan. BEZIENSWAARDIGHEDEN PACIFIC RIM NATIONAL PARK Maak prachtige wandelingen over het strand en neem je verrekijker mee; misschien zie je wel een walvis of verschillende bijzondere vogels! Pacific Rim heeft een verbluffend breed strand waar je bijvoorbeeld kunt gaan vliegeren, het kan hier namelijk hard waaien. Trek goede schoenen aan, het liefst hoge en waterbestendige, het kan namelijk vrij drassig zijn in Pacific Rim National Park. Als je hoge kaplaarzen aantrekt kun je een stuk de zee in lopen om daar op zoek te gaan naar zeesterren, krabjes en andere dieren. Bij goed weer gaan sommige lokale bewoners surfen in de Stille Oceaan. Ga je liever de bossen in? Wees dan niet getreurd want ook dat biedt het Pacific Rim National Park. Er zijn eindeloze regenwouden en prachtige landschappen die je onderweg tegen zult komen. Ga lekker picknicken in de natuur en geniet van de rust. Ga je graag met een begeleide tour met gids dit park bezoeken? Bezoek dan het Visitors Center en vraag naar de mogelijkheden, zij hebben goede tips over wat je kunt bekijken in de omgeving. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Pacific Rim National Park kun je in een paar dagen goed combineren met het stadje Victoria , dit pittoreske stadje is erg sfeervol en is zeker een bezoek waard bij een reis naar Vancouver Island. Wanneer je op het eiland bent kun je ook Nanaimo , Tofino en Port Hardy bezoeken.
Lees verder…
Gelegen in British Columbia ligt het kleine stadje Port Hardy. Port Hardy bevindt zich in het noorden van Vancouver Island . Vancouver Island staat bekend om zijn gevarieerde landschap, wandelaars en toeristen kunnen hier dan ook volledig uit de voeten. BEZIENSWAARDIGHEDEN PORT HARDY Port Hardy wordt met name bezocht door toeristen. Veel toeristen reizen vanuit Port Hardy met de ferry naar Prince Rupert , een stadje op het eiland Kaien. Onderweg vaart men over de Inside Passage, een populaire route voor reizigers naar Skagway, Alaska. Hier komt men veel bijzondere dieren tegen zoals walvissen, arenden, beren en meer! Een ferry naar Prince Rupert duurt ongeveer een gehele dag. Port Hardy is een echte havenstad en staat geheel in het teken van het marine leven. Je zult hier visrestaurants vinden waar je heerlijk kunt genieten van verse gerechten met een prachtig zicht op de haven. Naast de visrestaurants is er in Port Hardy ook het Quatse Salmon Stewardship Centre. Dit informatie centrum biedt alles wat je wilt weten over zalm, dit klinkt misschien niet erg interessant maar toch zijn er vele feiten die je echt zullen verbazen! Een interessante tussenstop en zeker een bezoekje waard. Bij Port Hardy kun je geweldige tours boeken. Ga bijvoorbeeld walvissen spotten met een Whale Watching tour, dit is een absolute aanrader indien je nog nooit oog in oog bent gekomen met deze bijzondere dieren! Een gids aan boord kan je meer vertellen over deze bijzondere dieren en het gebied. UW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Bij jouw bezoek aan Port Hardy kun je ook Nanaimo , Tofino , Pacific Rim National Park en Victoria op Vancouver Island bezoeken.
Lees verder…
Prince Edward Island is een eiland in het oosten van Canada en hoort bij de Maritime provincies. Deze provincies bestaan uit drie verschillende (schier)eilanden, namelijk Nova Scotia , Prince Edward Island en New Brunswick . Het eiland staat bekend om zijn bijzondere en aparte natuurgebieden. Je kunt hier prachtige wandelingen en foto's maken. BEZIENSWAARDIGHEDEN PRINCE EDWARD ISLAND Tijdens je camperreis kun je veel prachtige nationale parken bezoeken op Prince Edward Island. Bezoek bijvoorbeeld Cavendish Beach, een prachtig strand met een aparte rood/oranje gloed. Bekijk de rode rotsformaties en ga op zoek naar zeesterren. Het is een aanrader om dit strand te bewandelen in de namiddag richting de avond, de zonsondergang laat de rode gloed van de rotsen en het strand prachtig uitkomen. Ook het Prince Edward Island National Park is de moeite waard, bewandel hier de eindeloze duinen, diepe bossen, uitgestrekte graslandschappen en prachtige kustlijnen. Het park bezet een deel van het noorden van het eiland, met name de kustlijn. Zin in een dagje strand? Bezoek dan Basin Head Provincial Park. Bij mooi weer komen veel lokale vakantiegangers en toeristen hier een dagje vertoeven aan zee. Geniet van het zeebriesje en ga lekker in de zon liggen. Eet 's middags een ijsje of ga lunchen bij een van de strandtentjes.   Je kunt ook de hoofdstad van Prince Edward Island, Charlottetown, bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Confederation Centre of the Arts en bezoek een voorstelling. Jaarlijks worden hier verschillende voorstellingen gegeven door de lokale acteurs en actrices. Je kunt hier ook de kunstgalerij bezoeken. Bezoek ook de St. Dunstan's Basilica, deze oude basiliek is zowel van buiten als van binnen prachtig. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Begin je reis in Halifax en ontdek de prachtige plekjes van Nova Scotia . Hierna kun je via Prince Edward Island naar New Brunswick reizen. Een prachtige omgeving met veel bezienswaardigheden!
Lees verder…
<
5 / 8
>