Bezienswaardigheid Calgary

Als ik aan Calgary denk, denk ik aan de Calgary Tower. Deze 191 meter hoge toren is een kenmerkend onderdeel van de skyline van de stad. Je kunt de toren in en helemaal in de top heb je een prachtig uitzicht over Calgary en zie je de Rocky Mountains in de verte bij helder weer.
Maar Calgary is meer dan alleen de Calgary Tower, daar ben ik achter gekomen tijdens een bezoek aan deze stad. Calgary wordt veelal gebruikt als begin- of eindbestemming tijdens een camperreis door West-Canada. Ontdek deze veelzijdige stad met een bruisend centrum met verschillende winkelcentra, gezellige restaurants en barretjes. Meer een dierenliefhebber? Dan mag je een bezoek aan Calgary Zoo niet overslaan.

Bezienswaardigheden Calgary

Het nieuwe museum Studio Bell is de nieuwe thuisbasis van het National Music Centre. Verspreid over vijf verdiepingen zijn er allerlei tentoonstellingen van instrumenten, voorwerpen en andere muzieksouvenirs. Muziekliefhebbers van alle leeftijden kunnen hier spelen, zingen and rocken.
Je kunt in Calgary deelnemen aan een van de brewery tours. Deze tours brengen je langs verschillende bierbrouwerijen waar je een van de vele lokale bieren kunt proeven, erg leuk om te doen! Tevens zijn er diverse leuke foodtours en segwaytours. 
Daarnaast kun je goed winkelen voor zowel nieuwe mode als voor echte Western mode in een van de verschillende winkelcentra in Calgary. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Market Hall, Core Shopping of een van de boulevards zoals Stephen Avenue Walk.
Verder heeft Calgary een van de grootste Chinatown in Canada. In Chinatown kun je  een museum bezoeken over de geschiedenis van de Chinese migratie naar Canada, interessant om te zien!

Kamperen in Calgary

Een ideale camping om een eerste of laatste nacht te overnachten is Calgary West Campground. Deze camping ligt op ongeveer een kleine 20 minuten rijden van het centrum van Calgary waardoor je de gelegenheid hebt om de stad te bezoeken. Daarnaast zijn er nog enkele andere campings rondom Calgary waar je kunt overnachten zoals Mountain View Campground of Balzac Campground RV park.

Jouw camperreis door West-Canada

Calgary is de perfecte stad om uw reis door West-Canada te beginnen. Binnen no-time staat u vanuit de stad in één van de nationale parken zoals Kootenay National Park, Banff National Park en Yoho National Park. Fan van dinosauriërs en fossielen? Haal dan uw hart op in Dinosaur Provinical Park!

Meer bezienswaardigheden in West-Canada

  • Camper huren Calgary | Travelhome, campervakanties van ANWB
    Camper huren Calgary | Travelhome, campervakanties van ANWB