Bezienswaardigheid Harstad

Wanneer u een camper gaat huren in Oslo en een reis maakt die u helemaal naar het noorden van Noorwegen leidt, bezoek dan ook zeker Harstad, een havenstad, omgeven door zee en heuvels. De stad is door middel van terrassen op de nabijgelegen bergen en heuvels gebouwd, wat een mooi aanzicht geeft.

Met uw camper terug naar het bronzen tijdperk


Harstad heeft een bronzen tijdperk gekend door de vondst van bronzen voorwerpen in de omgeving. In de omgeving vindt u daarom een aantal musea die u hierop zullen wijzen. Ook de Vikingen hebben in deze stad geleefd, wat terug te vinden is in de geschiedenis van de stad. Wanneer u met uw huurcamper net buiten de stad rijdt, bezoek dan de Trondenes Church. Deze kerk is al erg oud (13e eeuw), maar dat maakt het bezichtigen des te interessanter.


In het centrum van Harstad kunt u genieten van een heerlijke Noorse maaltijd, in combinatie met een rustgevende en gezellige omgeving. Wilt u even genieten van heerlijk zwemwater, bezoek dan Grottebadet, een spectaculair zwemparadijs in een grot in de bergen. U vindt er zwembaden, een jacuzzi, sauna en een gezellig strandcafé.  

Kamperen in Harstad


In de omgeving van Harstad vindt u een paar mooie campings waar u met uw huur camper terecht kunt. Vissen en duiken zijn geliefde bezigheden. Voor de kust van Harstad vindt u een aantal eilandjes waar u heerlijk kunt vertoeven. Neem de boot, gooi een hengel uit of ga heerlijk zonnebaden op één van de witte zandstranden voordat u weer naar het zuiden rijdt richting Trondheim


Meer informatie over Harstad 

Meer bezienswaardigheden in Noorwegen