Bezienswaardigheden - Australië

Ontdek je met

Moniek

Tabitha

Roxanne

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Gebied
Noord-AustraliëOost-AustraliëTasmaniëWest-AustraliëZuid-Australië
Filters toepassen
<
4 / 7
>
Een camper huren vanuit Hobart, de hoofdstad van de staat Tasmanië , is zeker de moeite waard. Tasmanië is een van de minst bezochte staten, maar is buitengewoon mooi! Een bezoek met jouw huurcamper aan Hobart mag dan ook niet ontbreken. CAMPER HUREN HOBART Haal de huurcamper op in Hobart en parkeer de camper op een van de campings net buiten de stad. Begin zo rustig aan jouw camperreis en verken ook nog eens deze bijzondere stad. Bezoek de aan het water gelegen warenhuizen van Salamanca, het stukje koloniale historie van de stad. De oude architectuur is typerend voor de koloniale tijd in de negentiende eeuw. In de jaren zeventig hebben ze de gebouwen gerenoveerd en nu vind je er vele bars, restaurants en winkels. Bezoek daarnaast op zaterdag de Salamanca Markt. Het beste uitzicht over de stad en de haven is vanaf de top (1271m) van Mount Wellington. Rijd met jouw huurcamper over de geasfalteerde weg naar boven. Zie in de verte de bergen van het zuidwesten en de levendige stad beneden aan de berg. Ben je wat avontuurlijker? Maak een mountainbike- of wandeltocht en geniet van de prachtige natuur. WAT KUN JE VERDER BEZOEKEN IN HOBART MET JE HUURCAMPER Voor de echte chocolade liefhebbers, maak een tour door de Cadbury Chocolate Factory. In deze bekende chocolade fabriek zie je hoe alles in zijn werk gaat. Leer over de geschiedenis van de fabriek, koop de beste chocoladegeschenken en proef natuurlijk de lekkerste chocola! In het oudste gebouw van de stad vind je hét museum van Tasmanië, Tasmanian Museum & Art Gallery. Bezoek dit vernieuwde museum en bewonder de koloniale overblijfselen en vertoningen uit de tijd van de Aboriginals. In de galerij wordt een verzameling van de koloniale kunst tentoongesteld. Kortom, Hobart is een levendige stad en een camper huren vanuit Hobart is de ideale manier om jouw campervakantie op Tasmanië te beginnen.
Lees verder…
Ben je tijdens jouw camperreis in het oosten van Australië? Wijnliefhebber of niet Hunter Valley is een prachtige locatie om een stop te maken met jouw huurcamper. CAMPERREIS HUNTER VALLEY Een van de populairste wijngebieden van Australië is de Hunter Valley. Ook indien je geen wijn wil proeven is een bezoek aan het gebied de moeite waard. Het heeft mooie oude gebouwen en prachtige routes met mooie uitzichtpunten. Wanneer je wijn gaat proeven kun je ervoor kiezen om zelf langs verschillende wijngaarden te gaan. Omdat je dan zelf moet rijden is het wellicht verstandiger een van de georganiseerde tours te boeken. Deze brengen je aan het einde weer veilig naar huis. ACTIVITEITEN CAMPERREIS HUNTER VALLEY Wanneer je in dit prachtige gebied bent kun je: - Een ballonvlucht maken om het gebied van boven te zien. Geniet van de stilte en de mooie uitzichten. - De tuinen van de Hunter Valley bezoeken. - Golven in de Hunter Valley. - Neem een les in waardering van wijnen. - Bezoek een kleine wijnmakerij. - Boek een wijnproeverij tour. Je zal jezelf hier niet snel vervelen met vele mogelijkheden om hier uit te voeren. Heb je interesse gekregen in een reis naar Oost-Australië ? Neem dan een kijkje op de website , of neem contact op met een van onze medewerksters! Ook kun je natuurlijk zelf jouw reis opstellen, vraag een offerte aan!
Lees verder…
Kakadu volgens reisexpert Maike: "Krokodillen en Aboriginals, dat was globaal wat ik wist van Kakadu National Park. Nadat de camper geïnstalleerd is op de camping vertrekken we op een tour richting Burrungkuy (Nourlangie). Onze gids wandelt met ons lang prachtige rotstekeningen die tot wel 20.000 jaar oud zijn. Ze vertellen het verhaal van de Aboriginals, waar woonden ze en hoe leefden ze, verhalen uit de droomtijd worden verteld, een prachtig stuk geschiedenis. DIERENLEVEN IN KAKADU Die avond maken we een sunset cruise bij Yellow Water, een kundige gids vertelt ons alles over het Bininj volk en hoe zij hier leven. Nu zien we ook echt al het leven in Kakadu, honderden vogels fluiten en vliegen in het rond, er zijn enorm veel vissoorten en we zien ook onze eerste zoutwaterkrokodil. De zon zakt en kleurt de omgeving geel en rood, wat een prachtig park! OP PAD MET EEN ABORIGINAL Na een heerlijke avond bij ons kampvuur gaan we de volgende dag op pad met een Aborigal en het wordt een enorm leerzame dag. We trekken het park in en ervaren hoe de Aborignals hier overleven. Ik word belaagd door een aantal muggen maar dat is geen probleem, onze gids weet een goede plant, wrijft hiermee over de muggenbulten en ze verdwijnen bijna als sneeuw voor de zon. Ze vertelt welke waterplanten ze gebruiken en hoe ze probeert de krokodillen te ontwijken… Die avond sluiten we af met een heerlijke maaltijd die wordt bereid op het kampvuur. Zittend op de rode aarde leren we elkaar kennen en horen we meer verhalen over de droomtijd en het leven van de Aboriginals, een mooie afsluiting van onze tijd in dit indrukwekkende park. CAMPERREIS DOOR AUSTRALIË Het Kakadu National Park is gelegen in het noorden van het land en het beste bereiken vanuit Darwin . De regio kent een regenseizoen en is daardoor het beste te bezoeken in het droge seizoen, tussen april en oktober. Vanuit Kakadu kun je het binnenland verkennen door richting het zuiden te rijden naar Katherine Gorge, Alice Springs , Ayers Rock etc. Of rijdt naar het westen voor een avontuurlijke 4WD rit over de Gibb River Road."
Lees verder…
Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je jouw camperreis gaat maken in het  zuiden van Australië , breng dan een bezoek aan de Kangaroo Island. Dit eiland is gelegen onder de grote stad Adelaide . Het wordt ook wel Australië's grootste wildlife bestemming genoemd. CAMPER HUREN KANGAROO ISLAND Kangaroo Island is een prachtig eiland waar de wilde dieren nog in de ongerepte natuur leven. Overal zie je wilde dieren in hun natuurlijke omgeving en het eiland heeft vele stranden, bossen en weinig mensen. Het eiland is onder andere per boot bereikbaar en met een beetje geluk zie je tijdens deze overtocht zelfs een walvis. Nadat men enige tijd op het eiland heeft gereden realiseert men zich vaak pas hoe groot het eiland is, ter vergelijking, het is 7 keer zo groot als Singapore. Denk aan een eiland met 509 km kust en 155 km van de oostkust naar de westkust. Met inheemse bossen, veel wild en genoeg avontuur. Waar ongerepte stranden, lokale wijnen en zonsondergangen op een steenworp afstand te vinden zijn. Je zal hier langer nodig hebben dan je vooraf denkt! Wanneer je een bezoek brengt aan het visitor centre heb je grote kans de meest schattige wallabies te zien die hier om eten bedelen. Dit mag echter niet, eten wat door mensen gegeven wordt is vaak slecht voor de dieren en bovendien leren ze op deze manier niet hoe ze zichzelf in het wild moeten redden. Attracties Kangaroo Island camperreis Hieronder worden er een aantal attracties en activiteiten genoemd die je kunt uitvoeren tijdens jouw camperreis op Kangaroo Island. Enkele van de attracties op het eiland zijn de Remarkable Rocks (zo genoemd vanwege de uitzonderlijke vorm van de rotsen), Flinders Chase National Park (kangoeroes) en Admirals Arch (zeehonden). Hiernaast zijn er vele wildlife tours die je kunt boeken, je gaat mee met een lokale bewoner die je dieren laat zien die je anders niet had gevonden! Of ga op wijntour, neem paden naar verrassende plaatsen op het eiland en proef hier onverwachte wonderbaarlijk lekkere wijnen en hapjes. Houd je van veel avontuur? Ga dan mee op een van de quadtours en cross rond over het eiland! Een bijzonder eiland met veel verschillende kanten! Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heb je interesse gekregen in een reis naar Zuid-Australië ? Neem contact op met een van onze medewerksters!
Lees verder…
Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je jouw camperreis gaat maken in het westen van Australië, breng dan een bezoek aan de Karijini National Park. CAMPERREIS KARIJINI NATIONAL PARK Dit nationale park is een van de grootste van Western Australia en tevens een van spectaculairste. Het park is beroemd om zijn swimming holes tussen de bergen en de diepe ravijnen met meren (gorges). Het park is alleen bereikbaar met een goede 4WD. In het park heb je minimaal 2 à 3 dagen nodig om alles te bekijken. Enkele van de bezienswaardigheden zijn de Fortescue Falls en de nabij gelegen swimming hole Circular Pool, Knox Gorge met uitzicht op de Joffre Falls en Oxers Lookout. Het heeft een tropisch semi-woestijn klimaat. Zeer gevarieerd, in de zomer veel regen en onweer en een temeratuur van 40 graden. Het is dus verstandiger dit park te bezoeken in de late herfst, winter en vroege voorjaar. In de winter kan het wel erg koud zijn in de nacht. Het park is de traditionele thuisbasis van de Banqjima, Kurrama en Innawonga Aboriginal. Er is kans dat je verschillende vogels, rode kangoeroes, wallabies, gekko's, hagedissen, phytons andere slangen en verschillende vleermuissoorten hier tegen komt. Een ideaal uitje wanneer je tijdens je camperreis wil ontsnappen aan alle bekende hotspots in het land. Het park biedt prachtige uitkijkpunten, zwembaden, watervallen, rotsmeertjes en kloven. Genieten met uw huur camper! Je zal je hier niet snel vervelen met vele mogelijkheden om hier te uit te voeren. Heb je nteresse gekregen in een reis naar West-Australië ? Neem dan een kijkje op de website, of neem contact op met een van onze medeweksters! Ook kun je natuurlijk je eigen reis opstellen, vraag een offerte aan!
Lees verder…
Wil je een camper huren en West-Australië bezoeken? Wanneer jouw camperreis plaatsvindt in het noordwesten van het land dan kom je er gegarandeerd doorheen. Voor veel mensen die het bezocht hebben het favoriete gebied van Australië. Het is nog heel afgelegen en weinig ontwikkeld. De natuur is er fantastisch, diepe ravijnen, meren, boab tree en geweldig uitzichten. Het gebied grenst aan de Indische Oceaan, in het oosten de Timorzee, noorden het Noordelijk Territorium en in het zuiden de Tanami en Grote Zandwoestijn. Het is één van de dunst bevolkte deel van Australië met 41.000 inwoners op 424.517 km2. ACTIVITEITEN CAMPERREIS Gibb River Road Een dirt track tussen Derby en Kununurra die gedurende het hele wet season gesloten en ook in het dry season een hele uitdaging is en men dient voor meerdere dagen eten en drinken mee te nemen. In plaats van de gehele route te rijden kan je ook een gedeelte van 125 kilometer van Derby via Windjana Gorge naar Fitzroy Crossing doen. Devonian Reef National Parks In de westelijke Kimberley liggen drie nationale parken, Windjana Gorge, Tunnel Creek en Geikie Gorge. In deze parken vind je prachtige ravijnen met meren onder aan de steile wanden. Bij Windjana Gorge heb je grote kans zoetwaterkrokodillen te zien. Bij de diverse gorges kun je verschillende wandelingen doen. Je kunt vanuit Broome of Darwin tijdens jouw camperreis een bootexcursie boeken vanuit waar je een goed overzicht krijgt van dit gebied. Deze stopt op verschillende eilandjes maar ook bij ver inwaardse baaien. Je kunt hier aan wal en er worden excursies georganiseerd. Wanneer je het gebied snel wil bezichtigen. Boek dan een helikoptervlucht. Dit is mogelijk vanaf de plaatsen Broome, Derby, Halls Creek en Kunurra. Op deze manier krijg je snel een goed overzicht van de verschillende landschappen. En kun je daarna verder met jouw huurcamper.  
Lees verder…
Heb je interesse in een camper huren in Australië? Wanneer je de oostkust gaat bezoeken tijdens de camperreis kun je ook het Ku-Ring-Gai Chase National Park bezoeken. Het park is gelegen op 26 kilimeter ten noorden van de stad Sydney . Ondanks de nabijheid van deze wereldstad bevind je je meteen in de natuur en in een andere wereld. Er zijn wandelroutes, routes om paard te rijden, picknickplaatsen en mooie uitzichtpunten. Het is het op één na oudste park van Australië en heeft een rijk aanbod in Aboriginal geschiedenis. Hiernaast heeft het ook Europese geschiedenis. Het park is gelegen op de plaats waar de rivier Hawkesbury samenvloeid met de zee. Het park bevat uitgestrekte diepblauwe wateren, verborgen baaien en beschutte stranden. Wilde bloemen sieren dit park naast de dichte bossen. ATTRACTIES CAMPERREIS KU-RING-GAI CHASE NATIONAL PARK Er zijn verschillende dingen te doen wanneer je eenmaal in dit park aangekomen bent. Zo zijn er verschillende mooie wandelingen. Zoals de Aboriginal Heritage park wandeling. Deze is 4.5 kilometer lang, je bezoekt hiermee alle highligts in het park die te maken hebben met de aboriginals. Ook kun je wandelen naar het Barrenjoey Lighthouse. Dit is een belangrijk cultureel erfgoed van de stad Sydney. Deze vuurtoren is nog in originele staat. Wil je liever een zware wandeling? Kies dan voor de Great North Walk. Je wordt wel beloond met prachtige uitzichten. Er zijn ook veel verschillende leuke picknickplaatsen zoals de Bobbin Head picknickspot. Hier kun je met het hele gezin genieten van een barbeque of gaan vissen. De hoogtepunten van dit park zijn de aboriginal bezienswaardigheden langs de Resolute track, de historische Bobbin Head, de jachthaven, bezoekerscentra, het uitzicht op het water van West Head Lookout of een dag uitje op de veerboot naar het Basin. een picknick of een duik rond de lagune of zandstrand. Genoeg te zien en beleven in dit prachtige oude park. Heb je interesse gekregen in een camperreis? Kijk op onze website  voor de mogelijkheden. Of neem contact op met een van onze medewerkers.
Lees verder…
Wil je een camper huren en in Australië rondreizen? Dat is mogelijk! Wanneer je tijdens jouw camperreis het westen van Australië wil bezoeken? Bezoek dan Kununurra! Dit stadje is gelegen in het verre noorden van West-Australië . Het is de grootste stad van Broome, de stad Wyndam is gelegen op 100 kilometer afstand en is hiermee het dichtbijzijnst. Hiernaast kun je vanuit Perth via de Great Northern Highway met de huurcamper deze stad ook bereiken. CAMPERREIS KUNUNURRA De stad ligt tussen schilderachtige heuvels in de buurt van zoetwatermeren in het noordoosten van de Kimberley regio . Vroeger was de landbouw een van de hoofdinkomsten van de lokale economie maar tegenwoordig is Toerisme en mijnbouw ook erg belangrijk geworden. Een klein plaatsje met wat restaurants en winkels en een leuke plaats om een dagje te blijven vanwege het nabijgelegen Mirima National Park . Een klein park wat ook wel mini Bungle Bungle wordt genoemd omdat er enige gelijkenis zit in de stenen daar. Het park is in een paar uur te bekijken en wel de moeite waard. Tevens is het leuk om ’s avonds vanaf Kelly’s Knob zonsondergang te kijken. De stad is gelegen in het Ord Irrigation Area Importent Bird Area (IBA) er komen hier veel wilde vogels, vooral estrildid vinken, voor. Hiernaast vind je hier in de buurt de samenvloeiing van de Ord en de Dunham rivier. En Lake Argyle, het grootste kunstmatige meer van Australië . KLIMAAT CAMPERREIS De stad heeft net zoals alle andere steden in deze omgeving het steppe klimaat. Het heeft natte en droge perioden. April tot september zijn de aantrekkelijkste maanden hier. Dan is het minder heet en de wegen en parken bereikbaarheid zijn dan op zijn best. Dit zijn dan ook de beste maanden om deze plaats te bezoeken met je camperreis.
Lees verder…
<
4 / 7
>