Bezienswaardigheden - Australië

Ontdek je met

Moniek

Tabitha

Roxanne

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Gebied
Noord-AustraliëOost-AustraliëTasmaniëWest-AustraliëZuid-Australië
Filters toepassen
<
5 / 7
>
Ga je een camper huren in Australië? Wanneer je de noordkust gaat bezoeken met een huurcamper breng dan een bezoekje aan Litchfield National Park. Dit park is 117 kilometer ten zuiden van Darwin gelegen. CAMPER HUREN LITCHFIELD NATIONAL PARK Een zandsteenplateau omringd door afgronden. Midden in het regenwoud kan hier gezwommen worden in de meren waarin vier watervallen uitkomen. Er kunnen in het park zoutwaterkrokodillen voorkomen maar de meren zijn afgezet en nagekeken om te voorkomen dat deze in het water terechtkomen waar mensen zich in bevinden. Op 17 kilometer na de entree van het park staan enorme termietenheuvels tot 3 á 4 meter hoog. Schaduwrijke plekjes om te picknicken tijdens je camperreis zijn te vinden bij Florence Falls, Tabletop Swamp, Greenant Creek, Wangi Falls en Walker Creek. De Wangi Falls Cafe ligt aan de Wangi Falls Centre. ATTRACTIE CAMPERREIS LITCHFIELD NATIONAL PARK De grote attractie van het park is het zwemmen onder de diverse watervallen, wat goed gecombineerd kan worden met het bekijken van de termietenheuvels. en een jumping crocodile cruise. De jumping crocodile cruise is vrij commercieel, omdat de krokodillen gevoerd worden. Toch is dit de beste manier deze dieren goed te kunnen bekijken. Het vlees wordt uit de boot gehouden en de krokodillen springen meerdere keren uit het water voordat ze het vlees kunnen pakken, een adembenemend gezicht. De grootste nog levende krokodil is de Hannibal en die is wel 5 meter. Bij deze cruise is het tevens de mogelijkheid een keer een slang vast te houden, bijvoorbeeld een paar meter lange wurgslang, een zwartkoppython. Deze tours zijn met eigen vervoer in een dag te doen vanuit Darwin en vanuit deze plaats worden diverse tours aangeboden. Ben je van plan dit prachtige nationale park te gaan bezoeken en wil je graag nog meer tips voor plaatsen in deze omgeving? Bezoek dan onze website en lees meer ! Heb je nog geen reis geboekt maar wel interesse gekregen? Vraag dan een offerte aan .
Lees verder…
Camper huren en reizen in  Oost-Australië . Wanneer je in de buurt van Townsville komt kun je het prachtige eiland Magnetic Island bezoeken. Het eiland ligt net buiten de kust en is gemakkelijk te bereiken per ferry. Dit werelderfgoed bied je alles om heerlijk te ontspannen en te genieten van de mooie natuur en witte stranden. MAGNETIC ISLAND MET DE HUURCAMPER Magnetic Island bestaat voor 2/3 uit nationaal park en je vindt er vele inheemse diersoorten zoals koala's, rock wallabies en 100 verschillende vogelsoorten. Verder kun je genieten van de prachtige kustlijn van granietsteen en mooie stranden en baaien. De stranden zijn veelal erg rustig en op sommige plaatsen kun je het geluk hebben het hele strand voor je alleen te hebben. Naast de mooie natuur op het land kun je ook onder water genieten. Vanaf vele stranden zijn er snorkelmogelijkheden en je kunt er snorkel- en duiktochten maken naar het Great Barrier Reef. Vanuit Townsville kom je aan in Nelly Bay en de meest populaire plaatsen om te overnachten tijdens jouw camperreis zijn Nelly Bay, Picnic Bay en Horseshoe Bay. Het eiland is ideaal als afsluiter van een camperreis door Australië. Wij kunnen voor je een vlucht boeken (vanuit verschillende plaatsen verspreid over Australië) naar Townsville en tevens regelen wij de ferry en accommodatie graag voor jou. Heb je interesse? Neem hier een kijkje. ATTRACTIES CAMPERREIS OVER MAGNETIC ISLAND Hieronder staan een aantal attracties genoemd die je kunt doen op Magnetic Island tijdens je camperreis. Wandelen, enkele populaire wandelingen zijn die van Nelly Bay naar Arcadia (5 km), Picnic Bay naar West Point (16 km. retour, geen bus) en Horseshoe Bay naar Florence Bay. Je kunt een bus van en naar deze plaatsen pakken. Kajakken, op veel plaatsen is het mogelijk om voor een halve of hele dag kano’s te huren en een stuk langs het eiland te kajakken. Zeiltrips Duiken Snorkelen Watersporten Huur een cabrio waarmee je een tour over het eiland kunt maken.
Lees verder…
Huur een camper in Melbourne en ontdek Phillip Island en de Great Ocean Road. Melbourne is de op een na grootste stad van Australië, na  Sydney . Het is een must see stad tijdens jouw camperreis in Australië . Melbourne is gelegen aan de Yarra River en heeft de reiziger veel te bieden. ATTRACTIES IN MELBOURNE Wanneer je tijdens jouw camperreis met je huurcamper Melbourne bezoekt is hier genoeg te doen. Je vindt hier bijvoorbeeld het hoogste kantoorgebouw op het zuidelijk halfrond, de Rialto Towers, hier heb je vanaf het observatiedek een prachtig uitzicht over de stad. Winkelliefhebbers kunnen in Melbourne overal terecht, van grote warenhuizen en de beste internationale merken tot kleine winkels met lokale producten. Op de beroemde Queen Victoria Markets kun je onder andere terecht voor al jouw souvenirs. Er wordt veel kleding verkocht maar ook de bekende cowboyhoeden en ontelbare andere Australische souvenirs. Met jouw huurcamper het centrum door is natuurlijk niet erg handig. Melbourne is veel makkelijker te bezichtigen met behulp van de City Circle tram, een gratis tram voor toeristen.  BEZIENSWAARDIGHEDEN TIJDENS CAMPERREIS VANUIT MELBOURNE Ben je naast dol op camperreizen ook dol op sport? Dan ben je hier op de juiste plek, de inwoners van Melbourne zijn namelijk gek op sport. Deze stad is dan ook het thuis van het 'Aussie Rules' football, een ideale plaats om eens een wedstrijd te bekijken is in het enorme MCG (Melbourne Cricket Ground). Verder vind je tijdens je camperreis Melbourne historische gebouwen, botanische tuinen, een dierentuin en de Old Melbourne Gaol, een historische gevangenis waar onder andere Ned Kelly opgehangen is. Zowel gehaat als geliefd is Federation Square, dit glazen gebouw heeft veel kritiek gekregen maar is toch een plaats geworden waar veel mensen zich verzamelen. In het Ian Potter Centre vind je een grote kunstgalerie. Er zijn verschillende cafés en er is een visitor centre. St Kilda is een van de meest levendige plaatsen in Melbourne en is direct aan het strand gelegen. Hier vind je veel restaurants en winkels en zelfs een Luna Park. Er is enorm veel te doen en zien in deze prachtige, grote, bruisende stad Melbourne. Ben je enthousiast geworden en wil je een camper huren en door Australië reizen? Vraag hier een offerte aan.
Lees verder…
Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je een camperreis gaat maken in het oosten van Australië, breng dan een bezoek aan de Millaa Millaa Falls. Deze zijn gelegen onder de stad Cairns . CAMPERREIS MILLAA MILLAA FALLS De Millaa Millaa Falls zijn een populaire bestemming voor vele tour operators en reisorganisaties. Omgeven door de mooie tablelands, liggen deze prachtige watervallen, vernoemd naar het stadje Millaa Millaa. Millaa Millaa is een uitdrukking van de Aboriginals voor veel water of een waterval. De watervallen zijn goed te bereiken met de huurcamper via een verharde weg. De hoge waterval geeft een tropische aanblik en mondt uit in een heerlijk zwembaar poeltje. Tijdens een bezoek aan de waterval kun je mooie vlinders en vogels spotten. Daarnaast is er door sommigen de schuwe platypus, ofwel het vogelbekdier, gezien. OVERIGE WATERVALLEN MET DE HUURCAMPER Naast de Millaa Millaa Falls zijn hier ook nog andere prachtige watervallen te bewonderen. Zoals de Zillie Falls, deze zijn gelegen op 7.5 kilometer afstand van de Millaa Milla Falls en heeft een uitkijkplatform vanwaar je mooie foto's kunt maken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt gelegen en je kunt hier ook lekker barbecuën. Op drie kilometer afstand van de Zillie Falls vind je de Ellinjaa Falls. Een aantal watervallen over lavarotsen. Wandel hier over het zig zag track naar de stroming en wandel weer terug door de vines. Op tien kilometer van de Millaa Millaa Falls vind je de Pepina Falls. Je kunt de route langs de oude mooie Palmerston Highway richting Ravenshoe nemen. Een korte wandeling vanaf hier brengt je naar de waterval. Of rij nog drie kilometer verder en vindt de hoogste waterval van de Tablelands de Mungalli Falls. Ben je van plan te overnachten na of voor een prachige dag vol watervallen? Dat kan in het nabijgelegen stadje Millaa Millaa of rij verder naar Cairns. Ook kun je contact opnemen met een van de medewerksters van Travelhome voor meer informatie. 
Lees verder…
Wil je een camper huren en in Australië een camperreis maken? Wanneer je het oosten van Australië bezoekt kun je een bezoekje brengen aan de stadjes Nelson Bay en Port Stephens. Gelegen boven de stad  Sydney in de buurt van de plaats Newcastle. Het gebied bij Nelson Bay en Port Stephens is ideaal voor waterliefhebbers. Het zijn beide kleine plaatsen gelegen aan het water waar je heerlijk wat kan eten met uitzicht op het water en er is een ruime keuze aan activiteiten. CAMPERREIS PORT STEPHENS Met de huurcamper tijdens jecamperreis langs Port Stephens. Met 26 gouden stranden, een uitgestrekte blauwe baai en de vele mooie baaien, is Port Stephens is een idyllisch strand uitje. Vers gevangen vis, lokale wijnkelders en aan het water dineren. Dit vind je allemaal in Port Stephens, vele café's, restaurants en Tea Gardens. Het gebied is het thuis van de tuimelaar en in het seizoen kun je er migrerende bultrugwalvissen zien. Er worden hier tijdens jouw camperreis diverse excursies georganiseerd waarbij je de walvissen of dolfijnen kan bekijken. Walvissen spotten is erg populair tijdens de jaarlijkse migratie naar het noorden in juni en juli, en het zuiden van september tot november. Bekijk ze op een walvissafari of vanaf Tomaree National Park. Ook worden er vistochten georganiseerd en je kunt er op vele plaatsen mooie duiken maken, waaronder met de bedreigde zandtijgerhaai. Maar ook op het land zijn er voldoende activiteiten, variërend van wijn proeven of paardrijden tot een tocht per 4WD door de duinen. Andere dingen om te doen zijn onder andere quad-biking en zand-boarding bij Stockton Sand Dunes en paardrijden door de bossen. CAMPER HUREN NELSON BAY Wil je een camper huren en Nelson Bay bezoeken? Nelson Bay is de belangrijkste stad van Port Stephens. Je moet goed zoeken wil je een andere plaats vinden die zo geschikt is voor watersporten en hiernaast een ruim aanbod heeft aan accomodatie en eetgelegenheden. Binnen een steenworp afstand zit je op een van de prachtie rustige stranden ideaal voor kinderen. Terwijl je op de andere stranden, op slechts 5 minuten rijden met de huurcamper, enorme golven vindt. Snorkelen en duiken is hier erg bijzonder tijdens jouw camperreis in Australië. Ten oosten van Nelson Bay vind je een kleine kaap waar je veel moois kunt zien. Hiernaast vinden duikers nog een prachtige plek net buiten de kust bij Broughton eiland.    
Lees verder…
Will je een camper huren Australië? En bezoek je de oostkust van dit prachtige land? Dan is het een aanrader om de stad Newcastle te bezoeken. Het is gelegen boven de grote stad Sydney . CAMPER HUREN NEWCASTLE Een mooie havenstad omgeven door prachtige surfstranden en een werkende haven. Het is een levendige kosmopolische stad met een rijke geschiedenis, levendige kunst cultuur, hippe barretjes, goede restaurants en een overvloed aan overnachtingsmogelijkheden. Merewether Beach is een van Australië's Nationale Surfing Reserves en de plaats waar de internationale surfwedstrijden worden gehouden elke februari. Er komen steeds meer barretjes en restaurantjes en terrasjes in deze stad. Geniet van een cocktail in een van de restaurantjes in de haven of ga naar Beaumont Street in Hamilton om te dineren in de openlucht in mediterrane cafés. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte locatie voor een laat ontbijt bezoek dan Darby Street in Cooks Hill. ACTIVITEITEN NEWCASTLE Je kunt hier ook prachtige wandelingen maken langs de kust, genaamd de Bathers Way. Het is een wandeling van ongeveer drie uur en loopt van Nobbys Beacht naar Merewether Beach. Een leuke manier om de stad te verkennen.   Andere activiteiten die je kunt uitvoeren tijdens jouw camperreis in Newcastle: Rust uit en relax op Merewether Beach Bezoek het Newcastle Museum Verken de Newcastle Ocean Baths Ontdek de Fort Scratchley Historic Site Zwem of surf bij Nobbys Beach Je zal jezelf hier niet snel vervelen met vele mogelijkheden om hier te uit te voeren. Heb je interesse gekregen in een reis naar Oost-Australië ? Neem dan een kijkje op de website , of neem contact op met een van onze medewerksters! Ook kun je natuurlijk zelf jouw camperreis opstellen, vraag een offerte aan!
Lees verder…
Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je jouw camperreis gaat maken in het noorden van Australië , breng dan een bezoek aan de Nitmiluk National Park. Deze stad is gelegen onder de stad Darwin en onder Kakadu National Park .  KATHERINE GORGE TIJDENS JE CAMPERREIS Katherine bezoeken met de huurcamper. Afgezien van Tennant Creek is dit de enige stad van betekenis tussen Alice Springs en Darwin. Dit is een goede plaats om een eigen didgeridoo te kopen aangezien er een grote aboriginal communitie is en de didgeridoo’s er met een certificaat verkocht worden met daarop de naam van de artiest. Verder is Katherine het uitgangspunt voor het nabijgelegen Katherine Gorge National Park. NITMILUK (KATHERINE GORGE) NATIONAL PARK MET DE HUURCAMPER Tijdens je camperreis het Nitmiluk NP bezoeken is een absolute must do. Het park bestaat uit 13 gorges in de Katherine River, de wanden zijn niet enorm hoog maar wel erg steil en spectaculair. In het park komen de ongevaarlijke zoetwater krokodillen voor, deze kunnen alleen gevaarlijk worden als het nest benaderd wordt maar dit wordt op de stranden zelf aangegeven. Het park is het beste te bezoeken in het droge seizoen (tussen april en oktober) omdat in 'The Wet' de rivier vaak een grote stroomversnelling wordt. ATTRACTIES CAMPERREIS Hieronder worden een aantal attracties benoemd die je kunt uitvoeren tijdens jouw camperreis in dit gebied: Kanotochten door de ravijnen, hierbij gaat men door maximaal 3 ravijnen. Tussen het kanoën door kan men zwemmen in de rivier en kan je, de eigen meegebrachte, lunch eten. Diverse wandelroutes Leliyn (Edith Falls), ook onderdeel van het nationale park maar hiervoor moet men de afslag nemen 43 kilometer ten noorden van Katherine. Een mooie plaats om te zwemmen, kamperen en wandelen. Mataranka De belangrijkste attractie van deze plaats, 105 kilometer ten zuidoosten van Katherine is de thermal pool. De thermal pool is een ideale plaats om even te relaxen maar het kan er wel ontzettend druk worden omdat het ook een geliefde plaats is onder de Australiërs. Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heb je interesse gekregen in een reis naar Noord-Australië ? Neem dan contact op met een van onze medeweksters!
Lees verder…
Wil je een camper huren en in Australië een camperreis maken? Wanneer je het oosten van Australië bezoekt kun je een bezoek brengen aan het stadje Noosa. Gelegen boven de stad  Brisbane  in de buurt van de plaats Sunshine Coast. CAMPER HUREN NOOSA Een camper huren en Noosa bezoeken. Noosa is een chique badplaats met een prachtige natuurlijke landschap van kristallijne stranden en tropische regenwouden. Designerboetiekjes en goede restaurants trekken vele mensen, maar het strand en bush zijn nog vrij, hier lopen vele gebronsde dames en heren in badkleding. Tijdens schoolvakanties en lange weekenden is het hier erg druk, maar de rest van de tijd is het hier heerlijk rustig en geschikt voor een stop tijdens jouw camperreis. Noosa omvat drie zones: Noosa Heads (rond Laguna Bay en Hastings St), Noosaville (langs de rivier de Noosa) en Noosa Junction (het administratief centrum). Het is een trendy plaats met een mix van de rijke mensen met grote auto’s en surfers. Er is voor ieder budget wat wils, er zijn hostels maar ook grote vakantiehuizen met uizicht op de zee hiernaast zijn er natuurlijk ook campings waar je jouw huurcamper kunt plaatsen. De stad heeft veel goede restaurants, een winkelcentrum, een mooi strand en een goede sfeer. De populairste activiteit hier is surfen en er zitten enkele goede surfscholen. ATTRACTIES CAMPERREIS NOOSA - Noosa National Park, Noosa's bekendste park, een klein nationaal park met erg leuke wandelingen waar je een geweldig uitzicht hebt over de kustlijn, het strand en Noosa. Ook kom je onderweg enkele goede plaatsen tegen om te surfen. De mooiste manier om toegang te krijgen tot het park is om de weg langs de kust van de stad te volgen. Koala's worden vaak gespot in de bomen in de buurt van Tea Tree Bay, en dolfijnen worden vaak gezien rond Alexandria Bay, een informeel naaktstrand vind je aan aan de oostelijke kant. Pick-up een wandelroute kaart van het Noosa National Park kun je krijgen bij het informatiecentrum bij de ingang van het park. - Surfen, kite surfen en kayakken
Lees verder…
<
5 / 7
>