Bezienswaardigheden - West-Canada

Ontdek je met

Chantal

Sophie

Joyce

Roxanne

Credit: HG Pfaff Germany | Camperreis West-Canada

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
3 / 4
>
Deze schilderachtige stad is gelegen op Vancouver Island . Op dit veelzijdige eiland is ontzettend veel te beleven. Je kunt hier volop genieten van heerlijke visrestaurants aan de haven. Neem een avondwandeling langs de boulevard en struin over de pier. Overdag kun je in en rondom Nanaimo prachtige wandelingen maken. BEZIENSWAARDIGHEDEN NANAIMO Bij een bezoek aan Nanaimo moet je absoluut gaan wandelen en de natuur gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Englishman River Falls Provincial Park, dit park heeft vele watervallen, rivieren, beekjes en prachtige uitzichten. Trek goede wandelschoenen aan want het kan hier drassig en glad zijn op sommige plaatsen. Een ander park waar je mooie wandelingen kan maken is Pipers Lagoon Park, dit park biedt minder watervallen en beekjes maar meer lagunes en strandjes. Maak je graag een wandeling langs de haven? Neem dan de Harbour Front Walkway, deze route komt langs leuke winkeltjes en restaurantjes, ook staan er in het hoogseizoen vaak muziekanten en kunstenaars. Vanaf Harbour Front Walkway heb je een prachtig uitzicht op zee. Wil je echt iets gaan ondernemen? Boek dan een kanoe- of kajaktocht. Bij Wildheart Adventures kun je met een kajak- of kanoetocht zelfs orca's tegen komen! Zij bieden veel verschillende tours, zowel dagtours als meerdaagse trips. Indien je cultuur wilt snuiven, bezoek dan het Nanaimo Museum, hier kun je veel leren over de omgeving en zijn geschiedenis. De medewerkers van het museum kunnen je altijd helpen indien je vragen hebt. Zij weten vaak veel leuke weetjes en feitjes te vertellen. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Wil je jouw camperreis beginnen in Nanaimo? Haal dan jouw camper op in Vancouver . Nadat je een bezoek hebt gebracht aan Vancouver Island, en naast Nanaimo ook Victoria en Pacific Rim National Park hebt bezocht, kunt je jouw reis vervolgen om de rest van West-Canada te ontdekken.
Lees verder…
Okanagan, ook wel bekend als Okanagan Valley, is een regio in de provincie British Columbia in Canada. Deze plaats staat bekend vanwege zijn wijngebied en toerisme. In Okanagan ligt ook een groot meer genaamd Okanagan Lake, hier komen veel toeristen en lokale vakantiegangers in de zomer genieten van de natuur, recreatieve activiteiten en het klimaat! Je kunt hier talloze activiteiten ondernemen. Je kunt gaan wandelen, hiken, wijn proeven, zwemmen, kanoën, kajakken, winkelen of het centrum van de stad bezoeken. BEZIENSWAARDIGHEDEN OKANAGAN VALLEY Bezoek bijvoorbeeld het Myra Canyon Park, een nationaal park welke bekend staat om zijn oude spoorweg. Vanuit Kelowna  en Osoyoos wordt dit park ook bezocht vanwege zijn bijzondere trails en landschap. In het park kun je prachtig wandelen maar ook biedt het park goede fietspaden, fietsen is dan ook een activiteit die hier veel wordt gedaan. Huur een fiets bij een van de verhuurstations en verken het park door de canyons over te steken via de houten bruggen, bekijk de tunnels en de oude spoorweg die door dit park loopt. Reis je met kinderen? Dan is het leuk om het Kangaroo Creek Farm te bezoeken. Deze kinderboerderij is gelegen in Lake Country, een dorpje dichtbij Okanagan. Bij het Kangaroo Creek Farm kan men, zoals de naam al zegt, kangaroe's van dichtbij bekijken, voeren en knuffelen. Naast kangaroe's heeft de kinderboerderij ook walibi's, vogels, eekhoorns, konijntjes en meer! Is het mooi weer? Bezoek dan absoluut Okanagan Lake, dit gigantische meer biedt vele watersport mogelijkheden, zo kun je een kanoe huren of gaan waterfietsen. Maar uiteraard kun je ook heerlijk genieten van de natuur door een wandeling te maken langs de kustlijn, of lekker te gaan relaxen aan het water! Haal een ijsje bij een van de snackbarretjes of ga lekker lunchen. Ook wordt in de Okanagan regio veel gebruik gemaakt van de wijnproeverijen, dit gebied is vanwege zijn warme klimaat bijzonder goed voor de wijngaarden. Doe een van de wijnproeverijen of bewandel de wijngaarden. Er zijn ook verschillende wijntours mogelijk! Ben je een wijnliefhebber? Dan is dit zeker een aanrader! JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Wanneer je Okanagan Valley wilt bezoeken kun je jouw reis door West-Canada beginnen in Vancouver . Bezoek onderweg naar Okanagan Valley ook het leuke plaatsje Hope .
Lees verder…
In het zuidelijke gedeelte van Okanagan Valley ligt het dorpje Osoyoos. Het dorpje ligt in de provincie British Columbia en dichtbij de grens van Washington State in Amerika. In de zomer bezoeken veel toeristen Osoyoos vanwege de fijne sfeer en het mooie gebied. Het Okanagan meer is het warmste meer van heel Canada en hier wordt in de zomer dan ook vol op van gebruik gemaakt. BEZIENSWAARDIGHEDEN OSOOYOS Zoals hierboven al aangegeven is het Okanagan meer erg populair. Het meer biedt vele stranden, parken en picknick mogelijkheden zoals Hyro Beach, Lions Centennial Park, Kinsman Park, Legion Beach en Haynes Point Provincial Park. Huur een kano en ga het meer op, of ga lekker zwemmen op een warme dag! Reis je met kinderen? Dan is het Okanagan meer ook een bijzonder leuke plek om te bezoeken, kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Naast wateractiviteiten en wandelen kun je in Osoyoos ook genieten van één van de vele wijnproeverijen. Bezoek bijvoorbeeld La Stella Winery, een sfeervolle plek met uitstekende wijn. De villa van La Stella geeft je het gevoel alsof je in het binnenland van Spanje bent. Vraag een tour aan en wandel door de wijngaarden en proef de overheerlijke wijn in combinatie met hapjes zoals kazen, fruit, brood en noten! Een absolute aanrader voor iedere wijnliefhebber. Wilt je meer weten over de Indiaanse cultuur? Bezoek dan het NK'Mip Desert Cultural Centre. Hier leer je meer over de geschiedenis en leefstijl van de Indianen. Je vindt hier tipi's, voorwerpen en andere Indiaanse spullen. Je kunt het museum eigenhandig bezoeken of je kunt een tour reserveren met gids. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Begin je reis in Vancouver als je Osoyoos wilt bezoeken. Je kunt dan via het leuke plekje Hope reizen en erna doorreizen naar Okanagan Valley en Kelowna .
Lees verder…
Op Vancouver Island ligt het nationale park Pacific Rim. Dit park biedt prachtige natuur voor eindeloze wandelingen. Het landschap van Vancouver Island is erg veelzijdig en biedt veel verschillende vergezichten. Kilometerslange stranden maar ook eindeloze regenwouden zorgen voor ongelofelijk veel mogelijkheden. Ook kinderen zullen zich hier goed vermaken; krabben en zeesterren vangen op het strand kan hier volop worden gedaan. BEZIENSWAARDIGHEDEN PACIFIC RIM NATIONAL PARK Maak prachtige wandelingen over het strand en neem je verrekijker mee; misschien zie je wel een walvis of verschillende bijzondere vogels! Pacific Rim heeft een verbluffend breed strand waar je bijvoorbeeld kunt gaan vliegeren, het kan hier namelijk hard waaien. Trek goede schoenen aan, het liefst hoge en waterbestendige, het kan namelijk vrij drassig zijn in Pacific Rim National Park. Als je hoge kaplaarzen aantrekt kun je een stuk de zee in lopen om daar op zoek te gaan naar zeesterren, krabjes en andere dieren. Bij goed weer gaan sommige lokale bewoners surfen in de Stille Oceaan. Ga je liever de bossen in? Wees dan niet getreurd want ook dat biedt het Pacific Rim National Park. Er zijn eindeloze regenwouden en prachtige landschappen die je onderweg tegen zult komen. Ga lekker picknicken in de natuur en geniet van de rust. Ga je graag met een begeleide tour met gids dit park bezoeken? Bezoek dan het Visitors Center en vraag naar de mogelijkheden, zij hebben goede tips over wat je kunt bekijken in de omgeving. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Pacific Rim National Park kun je in een paar dagen goed combineren met het stadje Victoria , dit pittoreske stadje is erg sfeervol en is zeker een bezoek waard bij een reis naar Vancouver Island. Wanneer je op het eiland bent kun je ook Nanaimo , Tofino en Port Hardy bezoeken.
Lees verder…
Gelegen in British Columbia ligt het kleine stadje Port Hardy. Port Hardy bevindt zich in het noorden van Vancouver Island . Vancouver Island staat bekend om zijn gevarieerde landschap, wandelaars en toeristen kunnen hier dan ook volledig uit de voeten. BEZIENSWAARDIGHEDEN PORT HARDY Port Hardy wordt met name bezocht door toeristen. Veel toeristen reizen vanuit Port Hardy met de ferry naar Prince Rupert , een stadje op het eiland Kaien. Onderweg vaart men over de Inside Passage, een populaire route voor reizigers naar Skagway, Alaska. Hier komt men veel bijzondere dieren tegen zoals walvissen, arenden, beren en meer! Een ferry naar Prince Rupert duurt ongeveer een gehele dag. Port Hardy is een echte havenstad en staat geheel in het teken van het marine leven. Je zult hier visrestaurants vinden waar je heerlijk kunt genieten van verse gerechten met een prachtig zicht op de haven. Naast de visrestaurants is er in Port Hardy ook het Quatse Salmon Stewardship Centre. Dit informatie centrum biedt alles wat je wilt weten over zalm, dit klinkt misschien niet erg interessant maar toch zijn er vele feiten die je echt zullen verbazen! Een interessante tussenstop en zeker een bezoekje waard. Bij Port Hardy kun je geweldige tours boeken. Ga bijvoorbeeld walvissen spotten met een Whale Watching tour, dit is een absolute aanrader indien je nog nooit oog in oog bent gekomen met deze bijzondere dieren! Een gids aan boord kan je meer vertellen over deze bijzondere dieren en het gebied. UW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Bij jouw bezoek aan Port Hardy kun je ook Nanaimo , Tofino , Pacific Rim National Park en Victoria op Vancouver Island bezoeken.
Lees verder…
Prince Rupert is een stad op het eiland Kaien. Prince Rupert is de plek waar alles van buitenaf naartoe wordt getransporteerd, zowel ter zee, ter land als in de lucht. Prince Rupert is gesitueerd nabij de Inside Passage, een route langs de kust van de Stille Oceaan welke van Vancouver naar Skagway, Alaska loopt. BEZIENSWAARDIGHEDEN PRINCE RUPERT Het ruige terrein van Kaien Island biedt wildlife liefhebbers vele mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om walvissen te gaan spotten aan de hand van verschillende boottrips. De deskundigen aan boord kunnen je meer vertellen over deze enorme dieren en het gebied. Zeker de moeite waard. Prince Rupert biedt ook de mogelijkheid om beren van dichtbij te bekijken, bezoek hiervoor de Khutzeymateen Grizzly Bear Sanctuary. Dit is een park waar beren in grote getalen voorkomen, een kans om er een te spotten is dus groot! Boek een van de begeleide tours met gids - vaak zijn deze in combinatie met een whalewatching tour - tijdens deze tour zul je veel wilde dieren tegen komen, vergeet dus je fotocamera niet! Naast beren en walvissen spotten kun je ook deelnemen aan de vistours. Ben je een visliefhebber? Dan is dit een erg leuke activiteit! Met een boot trek je erop uit en ga je vissen samen met gidsen die je onderweg tips en truc's laten zien. Ga je liever wandelen? Neem dan het Butze Rapids Park and Trail, het pad komt langs prachtige beekjes, valleien, meren en rivieren. Neem een picknick in de prachtige natuur en geniet van de omgeving. De kustlijn van de meren zijn leuk om te bekijken vanwege de grote getalen aan krabjes en zeesterren. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Wilt u Prince Rupert bezoeken tijdens uw camperreis? Begin uw reis dan in Vancouver . Bezoek dan eerst Vancouver Island waar je vanuit  Port Hardy met de Inside Passage ferry naar Prince Rupert vaart.
Lees verder…
Revelstoke is zowel bekend vanwege het plaatsje, de berg Mt. Revelstoke en het Mt. Revelstoke National Park. Al het bovenstaande is erg leuk om te bezoeken en ieder heeft weer zijn bijzondere attracties. Omdat Revelstoke zo divers is en verschillende mogelijkheden biedt kun je je hier gemakkelijk een paar dagen vermaken tijdens jouw camperreis Canada. Bekijk hieronder een aantal suggesties die je kunt ondernemen tijdens jouw bezoek aan Revelstoke! BEZIENSWAARDIGHEDEN REVELSTOKE Bezoek bijvoorbeeld de Giant Cedars Boardwalk. Deze prachtige aangelegde route leidt je door het gigantische bos. Vanwege het houtenpad dat is aangelegd kan men gemakkelijk dit ruige terrein bewandelen, zo kom je op prachtige plekken midden in de natuur! De wandeling die je hier kunt maken zal ongeveer 20 tot 30 minuten duren, niet heel erg lang dus, maar toch heb je tussendoor de gelegenheid om even te rusten op een van de bankjes en de natuur helemaal in je op te nemen. De Giant Cedars Boardwalk is om deze reden een begaanbare route voor wandelaars van ieder niveau. Verken ook het Mount Revelstoke National Park. Bewandel de prachtige Mount Revelstoke berg totdat je de top bereikt, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het plaatsje Revelstoke en de fel blauwe Columbia River die door dit plaatsje stroomt. Neem wel insectenspray mee, in de zomer zitten hier nog weleens wat 'bugs'. In de winter is Mount Revelstoke National Park ook zeer toeristisch vanwege de wintersport, er zijn hier prachtige pistes van blauw tot zwart voor ieder niveau skiër.   JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Bezoek tijdens jouw reis van Vancouver naar Revelstoke ook Hope , Okanagan Valley en Kelowna . Begint je reis in Calgary ? Dan kun je viia Banff National Park , Yoho National Park en Kootenay National Park reizen.
Lees verder…
Tofino is een klein stadje aan de grote oceaan op  Vancouver Island  en is geliefd bij reizigers van over de hele wereld. Deze reizigers komen voor de bijzondere kustlijn met de kilometers lange zandstranden, brandende golven waar surfers hun kunsten laten zien en voor de walvissen, die migreren vanuit het zuiden. De walvismigratie is misschien wel de belangrijkste reden om tijdens een camper reis een bezoek te brengen aan Tofino. Je bereikt Tofino via highway 4.  WAT KUN JE ALLEMAAL DOEN IN TOFINO? WALVISSEN Vanaf maart start de grote migratie van de walvissen. De eindbestemming van de walvissen is Alaska, maar tijdens de migratie komen ze langs de kust van Tofino. Het beste seizoen om de walvissen te spotten is vanaf mei t/m september. Hoe kun je deze walvissen het beste gaan spotten? Er worden door verschillende lokale organisaties tours aangeboden op verschillende boten. Voor de avonturiers is de zodiac een goede keuze. Een zodiac is een open (speed) boot waar je vaak een waterdicht pak aan krijgt om je tegen water en kou te beschermen. Deze boot is niet geschikt voor zwangere vrouwen, kleine kinderen en mensen met nek en of rug problemen. Wil je liever een rustigere tocht? Kies dan voor een overdekte boot waar je vaak ook een buiten dek hebt om prachtige foto’s te maken van deze bijzondere dieren. Heb je nog tijd over en wil je nog meer dieren spotten? Denk dan eens aan een bear watching, vanaf het water veilig spotten naar deze geweldige dieren. Er worden hiervoor verschillende tours aangeboden. SURFEN Tofino is een surf walhalla! Met meer dan 35 kilometer stranden zijn er voor alle niveaus goede mogelijkheden om te surfen. Als je nog geen ervaring hebt, neem dan les bij een van de vele surf scholen en waag zelf de sprong in het diepe. Blijf je liever op het droge? Maak dan een strand wandeling en bekijk de surfers vanaf de stranden. Goede stranden om te surfen zijn Chesterman Beach en Long Beach.  Voor een kleiner en minder bekend strand kan je Tonquin Beach bezoeken.  PACIFIC RIM NATIONAL PARK Op  Vancouver Island  is maar een nationaal park gelegen en dit park ligt in de directe omgeving van Tofino. Reizigers hebben dit park ook wel een stukje paradijs op aarde genoemd, dit is het  Pacific Rim National Park . Je vindt in het park een heus regenwoud, ruige rotskusten, prachtige kleine baaien, en zandstranden waar drijfhout op aangespoeld is. Het park bestaat uit drie gedeeltes, Long Beach, Broken Group Islands en West Coast Trail. Met een camper kan je zelf naar Long Beach rijden. De Broken Group Island en West Coast Trail zijn alleen per boot te bereiken. Als je een bezoek brengt aan het park, maak dan eerst een stop bij het Kwisitis Visitor Centre. Hier kan je informatie inwinnen over het park en tentoonstellingen bekijken over de geschiedenis van het park. Denk hierbij ook aan de First Nations, de eerste inwoners van Canada. Rijd daarna door naar Long Beach en maak hier een strandwandeling of wandel door het regenwoud via de Rain Forest Trails. Tijdens deze korte wandelingen loop je dwars door het regenwoud. Meer wandelen? Neem de Schooner Cove trail naar een klein bos of de Half Moon Bay trail naar een prachtige baai. Overnacht met je camper op een van de campings in het park, zoals de Greenpoint Campground. MET DE CAMPER NAAR TOFINO Tofino is een van de highlights van Vancouver Island. Je bereikt Tofino vanaf het vasteland per ferry. Kom je vanaf Whistler? Neem dan de ferry vanaf Noord  Vancouver , bij Horseshoe Bay naar Departure Bay, Nanaimo. In ongeveer 60-90 minuten vaar je naar het eiland. Kom je vanaf  Hope  of Zuid  Vancouver ? Neem dan de ferry vanaf Tsawwassen naar Duke Point, Nanaimo. Neem daarna de weg, highway 4, van Parksville naar Tofino. Op deze weg komt je langs het leuke dorpje Coombs, Cathedral Grove Provincial Park (een must see stop), Sprout Lake (waar de grootste vrachtwatervliegtuigen landen). De weg is goed te rijden met een camper, maar houd er wel rekening mee dat dit een weg is met meer bochten. Met een camper en de vele bijzondere plekken onderweg doe je er wel minimaal een halve dag over. Overnachten kan in Tofino op een van de strand campings, zoals de Bella Pacifica. Deze camping is zeer geliefd bij de camper reizigers en vooraf reserveren is echt aan te raden. 
Lees verder…
<
3 / 4
>