Bezienswaardigheden - Zuidereiland

Ontdek je met

Moniek

Tabitha

Credit: Miles Holden

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpEiland/SchiereilandNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
2 / 2
De bekendste berg van Nieuw-Zeeland is ongetwijfeld Aoraki Mount Cook en deze is met 3764 meter tevens de hoogste in het land. Aan de voet van de berg ligt het dorpje Mount Cook als een comfortabele oase in een van de meest meedogenloze delen van Nieuw-Zeeland. De regio ligt slechts 44 kilometer van de kust en het weer is heel verradelijk. Zelfs in de zomer kan het zo maar omslaan. Er kunnen zomaar plotseling stormen ontstaan vanaf de Tasman Zee en gevaarlijke omstandigheden voor klimmers te creëren. Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, is Aoraki / Mount Cook National Park een uitzonderlijk mooie plek om te bezoeken. Je hoeft geen professionele bergbeklimmer te zijn om het prachtige landschap te bewonderen. Er starten diverse alpine wandelingen in de buurt van het dorp voor beginnelingen. HUUR EEN CAMPER EN REIS NAAR MOUNT COOK  Behalve Mount Cook zijn er in de omgeving nog vele andere hoge pieken waar je met je huurcamper langs kunt rijden. Dit gebied heeft een grote aantrekkingskracht op iedere bezoeker van Nieuw- Zeeland. Het is hier uitermate geschikt om te wandelen maar ook indien je graag andere activiteiten onderneemt tijdens je camperreis heeft het gebied voldoende te bieden. Je kunt hier bijvoorbeeld kajakken, fietstochten maken of vogels spotten maar ook het maken van een rondvlucht of een bezoek aan een spa behoren tot de opties tijdens jouw camperreis door Nieuw-Zeeland. Vanuit dit gebied kunt je bijvoordeeld doorreizen naar  Christchurch .
Lees verder…
Een mooie stop tijdens je camperreis is Punakaiki, gelegen tussen Greymouth en Westport op het Zuidereiland. Deze plaats staat voornamelijk bekend om de Punakaiki Pancake Rocks. Ze hebben hun unieke naam te danken aan de vorm, ze lijken namelijk op enorme stapels pannenkoeken. Ook de blowholes vormen een spectaculair gezicht, voornamelijk bij ruige zee kan het water hier tot meters hoog door de gaten omhoog spuiten. In Punakaiki vindt je verder verschillende wandelroutes en je kunt er kanoën, grottentochten maken of paardrijden.
Lees verder…
Queenstown volgens Travelhome reisexpert Merel:  "Mijn lievelingsstad in Nieuw-Zeeland is zonder enige twijfel Queenstown. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer, alles kan, niets moet. De stad is omgeven door prachtige natuur en ligt aan het blauwe Lake Wakatipu  met de Remarkables op de achtergrond. Omdat de belangrijkste bron van inkomsten in de stad het toerisme is zie je veel souvenirwinkels, hotels en restaurants. Er zijn vele terrasjes in het kleine stadje waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag. AVONTUURLIJK QUEENSTOWN Voor de echte daredevils is Queenstown de place to be! Je kunt er in deze stad niet echt om heen. Rondom de stad zijn er verschillende mogelijkheden om te raften of met een jetboat over het water te crossen. Is dit niet avontuurlijk genoeg voor je? Dan kun je ook nog eens gaan skydiven of de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland maken. Ik heb mij hier aan de Bungee Nevis Swing gewaagd, een vrije val van 70 meter en daarna een paar minuten schommelen tussen de bergen. Een once in a lifetime experience die ik zo weer over zou willen doen! Ook buiten de extreme sporten om is er genoeg te doen in Queenstown. Je kunt de Queenstown Hill-Time wandeling doen, deze start in het centrum van Queenstown en eindigt bij een prachtig uitzichtpunt. Je loopt de bergen op en dit zorgt ervoor dat je een panorama uitzicht op de stad en Lake Wakatipu hebt. Je kunt daarna weer terug naar beneden lopen of met de gondel mocht je geen zin meer hebben in de terugtocht. Bezoek je Queenstown in de winter dan is Queenstown de beste plek voor wintersport. Met de bergketens in de omgeving heb je genoeg keuze om te gaan skieen of snowboarden. Haal een hamburger bij het wereldberoemde Fergburger en daag jezelf uit om deze helemaal op te nemen. Deze populaire en heerlijke burger mag je niet overslaan als je in Queenstown bent! CAMPINGS IN QUEENSTOWN Omdat de stad altijd druk bezocht wordt door toeristen, zijn er ook voldoende kampeermogelijkheden. Queenstown heeft verschillende campings in en rondom de stad liggen. Ik heb tijdens mijn camperreis in Nieuw-Zeeland op camping Queenstown Lakeview Holiday Park. Deze camping ligt dichtbij het centrum van Queenstown met een mooi uitzicht op het meer."
Lees verder…
Het avontuur begint al met de overtocht, je hebt namelijk kans om zeehonden, dolfijnen en zeearenden spotten. Je huurcamper laat je achter op een omheinde parkeerplaats van de ferrymaatschapij. Eenmaal op het eiland zul je versteld staan van de prachtige flora en fauna die het eiland biedt. Hierna begint voor velen de zoektocht naar het nationale symbool van Nieuw-Zeeland, de 'Kiwi'. Doordat het eiland geïsoleerd gelegen is zijn er geen buitenlandse dieren geïntroduceerd en heeft de Kiwi hier kunnen overleven. De Kiwi is een vogel die niet kan vliegen en komt voornamelijk voor op Stewart eiland, het is een schuwe vogel die zich overdag voornamelijk schuilhoudt en zich pas in de avond laat zien. Zelfs indien je de Kiwi niet tegen het lijf loopt is Stewart Island nog steeds erg de moeite waard met zijn vele vogelsoorten en ongerepte natuur. Na deze prachtige excursie haal je de camper weer op en vervolgt je camperreis.
Lees verder…
Prachtig gelegen aan het mooie Lake Wanaka en met geweldig uitzicht op de bergen van Mount Aspiring National Park ligt Wanaka, een must tijdens je camperreis door Nieuw-Zeeland. De plaats heeft voor ieder wat wils en biedt mogelijkheden voor vele watersporten zoals zwemmen, vissen en boottochten maar heeft ook beroemde wandeltochten in het nationale park. MET DE CAMPER NAAR MOUNT ASPIRING NATIONAL PARK Mount Aspiring National Park strekt zich uit van het regenwoud in Fiordland tot aan de gletsjers van de Zuidelijke Alpen en is het op 2 na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Het hoogste punt in het park met 3027 meter is Mt. Aspiring. Naast het mooie Lake Wanaka en Mount Aspiring National Park vindt je hier ook een leuke attractie voor het hele gezin die je met je huurcamper kunt aandoen, Puzzling World. Hier vindt je verschillende spelletjes, vreemde architectuur en een leuk doolhof.
Lees verder…
<
2 / 2