Bezienswaardigheden - Zuid-Afrika

Ontdek je met

Karlijn

Loes

Moniek

Joyce

Travelhome | Camper huren Zuid-Afrika

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
<
2 / 4
>
Het Greater St. Lucia Wetlands Park, een nationaal park dat opgenomen is op de lijst van werelderfgoederen.  Maar wat valt hier dan eigenlijk te beleven? En waarom is een bezoek aan Greater St. Lucia Wetlands Park echt de moeite waard? Deze plek is een echte vakantiebestemming voor de plaatselijke bevolking. Dit komt onder andere door de schitterende stranden die St. Lucia heeft. ST. LUCIA TIJDENS JE CAMPERREIS  Dé plek om reuzenzeeschildpadden, subtropische koralen, dolfijnen en zaagtandhaaien te spotten. Ik heb het over het Greater St. Lucia Wetland Park. Dit park ligt langs de noord kust van Zuid-Afrika. Het dorpje St. Lucia zelf is een zeer populaire bestemming. Het dorpje heeft een rijk aanbod aan campings, hotels, restaurantjes en barretjes. Vanuit deze plaats is het ook mogelijk een tour te maken naar het natuurpark. Waar je vele wilde dieren kunt spotten en kunt genieten van de schitterende uitzichten. LAKE ST. LUCIA In het midden van Afrika ligt St. Lucia Lake, dit is een van de grootste zoetwatermeren van Afrika. Op het meer vindt je enorm veel flamingo's, pelikanen, waadvogels en nog veel meer andere watervogels. Ook leven hier zo'n 1500 nijlkrokodillen en zo'n 900 nijlpaarden. Het is dus wel aan te raden in de boot te blijven zitten tijdens je bezoek aan dit meer. Even rustig zwemmen zit er helaas niet in. Het voordeel hiervan is dat je bijna zeker een van deze dieren zult tegen komen.
Lees verder…
Hermanus is van oorsprong een vissersdorp dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. En waarom? Vanwege de walvissen! Elk jaar komen in de periode vanaf mei veel walvissen naar de wateren nabij Hermanus om te paren en te kalven. De walvissen blijven hier dan tot ongeveer november. Wanneer je een camperreis maakt in deze periode dan heb je een goede kans om walvissen te spotten in Hermanus, de grootste kans om walvissen te spotten heb je in september en oktober, net voordat de walvissen weer vertrekken. ACTIVITEITEN HERMANUS Hermanus is prima te bezoeken met de camper, deze plaats ligt ten zuidoosten van Kaapstad , op ongeveer 1,5 uur rijden. Een bezoek aan Hermanus is goed te combineren met een camperreis via de Tuinroute . Naast het spotten van walvissen zijn er tal van mogelijke activiteiten die je kunt ondernemen in Hermanus, denk hierbij aan paragliden, mountainbiken, abseilen, golfen, ziplinen, kitesurfen, kajakken en shark cage diven. TIJDENS JE CAMPERREIS MARINE BIG 5 SPOTTEN Veel reizigers gaan tijdens hun camperreis door Zuid-Afrika op zoek naar de Big 5, olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel. Wanneer je met de camper een bezoek brengt aan Hermanus kom je deze niet tegen. Wat wel mogelijk is, het spotten van de Marine Big 5. De Marine Big 5 bestaat uit: walvissen, dolfijnen, haaien, pelsrobben en pinguïns.
Lees verder…
Reisexpert Karlijn bracht ook een bezoek aan Kaapstad, dit is haar ervaring van deze stad.  "De kabelbaan klimt langs de Tafelberg omhoog, meer en meer zie ik van de prachtig gelegen stad onder mij. Het opvallende voelbalstadium, de heuvel, het strand en in de verte ook Robbeiland, prachtig! BO-KAAP Bo-kaap is een kleurige wijk in Kaapstad, die eerst bekend stond als de Maleisische buurt. Deze buurt staat bekend om haar felgekleurde huisjes. De inwoners van deze buurt komen voornamelijk uit Indonesië en andere delen van Azië. Daarnaast wonen er ook mensen uit heel Afrika. Een wandeling door deze buurt is zeker een must-do wanneer je in Kaapstad verblijft. ROBBENEILAND Iedereen kent natuurlijk Nelson Mandela. Ik vind de geschiedenis van Zuid-Afrika persoonlijk heel interessant en daarom was het Robbeneiland dan ook echt een hoogtepunt voor mij. Op dit eiland bevindt zich een gevangenis. In deze gevangenis werd Nelson Mandela 18 jaar vast gehouden door het apartheidsregime. Vanuit de Clock Tower in Waterfront pak ik de boot naar het Robbeneiland. Deze boot vaart dagelijks meerdere malen tussen 9.00 en 13.00 uur. Die Afrikaanse taalmonument is een monument gewijd aan de Afrikaanse taal. Het monument is in 1975 gebouwd door het apartheidsregime en is daardoor een omstreden monument. Het monument zelf bestaat uit een aantal grijze pilaren, maar vooral de omgeving vond ik erg indrukwekkend. ik heb hier een uitzicht over prachtige groene wijnboerderijen en in de verte zie ik het Stellenbosch gebergte.  MET DE CAMPER NAAR KAAP DE GOEDE HOOP Kaap de goede hoop is een schiereiland en hier bevindt zich het meest zuidwestelijke puntje van het vasteland van het Afrikaanse continent. Kaap de goede hoop is bekend geworden doordat hier in de 17e eeuw veel vesting posten waren van de VOC.  De kaap dankt zijn naam dan ook aan deze tijd, hier werden de scheepslieden verzorgd en de schepen gerepareerd voordat zij verder gingen richting Azië. Tijdens mijn wandeling door het nationaal park Kaap de Goede Hoop, kom ik allerlei dieren tegen zoals struisvogels en bavianen. Vanuit het plaatsje Simons Town maak ik een wandeling naar Boulders Beach, waar ik een hele kolonie pinguïns kan bewonderen. Uiteraard blijf ik op afstand zodat de dieren geen last van mij hebben. "
Lees verder…
De Kalahari ligt in het noorden van Northern Cape in een vaak vergeten hoek van Afrika. De Kalahari maakt deel uit van een uitgestrekte steppe, die van de Orange River uitstrekt tot de evenaar halverwege Afrika. Wanneer u zich te midden van de immense zandvlaktes bevindt, kunt u het gevoel krijgen alsof u de laatste persoon op deze aarde bent. De Kalahari is goed bereikbaar per 4WD. De Kalahari is een veruitgestrekte droge woestijn met verschillende prachtige bezienswaardigheden. De schijnbaar eindeloze rode en witte zandbanken strekken zover u kijken kunt en bijzondere flora en fauna is nooit ver van u verwijderd. Enkele bijzondere plaatsen in deze woestijn zijn Kuruman, een enorme oase te midden van de woestijn, het mijnstadje Hotazel ('hot as hell') en Black Rock.
Lees verder…
Karoo National Park te midden van The Karoo, is het grootste eco-systeem van Zuid-Afrika. The Karoo beslaat eenderde van Zuid-Afrika, het gebied strekt zich van de Eastern Cape tot aan de Indische Oceaan. The Karoo, oftewel 'het land van grote dorst', is een droge uitgestrekte vlakte bestaande uit lange vlaktes en bergen. Het is een zeer interessant gebied om persoonlijk te ervaren. Karoo National Park is slechts een klein onderdeel van The Karoo, welke gedomineerd wordt door de Nuweveld Mountains. Karoo National Park biedt een thuis aan een fascinerende variatie aan wild leven, die allen aangepast zijn aan de barre leefomstandigheden in de zanderige vlaktes van The Great Karoo. U kunt hier onder andere vele interessante reptielen, zwarte neushoorns en buffalo's treffen.
Lees verder…
Het wereldwijd bekende Kruger National Park biedt een ervaring van wildleven dat tot de beste van Afrika behoort. Het park is in 1898 in het leven geroepen om het wildleven van het Zuid-Afrikaanse Lowveld te beschermen. In het totaal omvat het park ongeveer 2 miljoen hectare met de meest prachtige flora en fauna. Het park is een thuis voor een indrukwekkend aantal verschillende soorten leefvormen: 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. MET DE CAMPER DOOR KRUGER NATIONAL PARK Daarnaast heeft de mens door de jaren heen haar sporen achtergelaten in het park - van Bushman wandschilderingen tot majestueuze archeologische opgravingplaatsen zoals Masorini en Thumlamela. Al deze schatten tesamen representeren cultuur, mens en gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld in de rijke historie van het Kruger National Park. Samen met alle natuurlijke schatten die bewaard zijn gebleven maken zij het Kruger National Park tot wat zij vandaag de dag is. Absoluut een bezoek waar dus! CAMPINGS IN KRUGER NATIONAL PARK Kruger National Park beschikt over 12 hoofdkampen, hier zijn diverse accomodaties te vinden, zoals een campig, hutten, safaritenten, familiecottages, luxe guesthouses en bungalows. Er zit een verschil in de soorten campings. Zo tref je luxe campings, met zwembaden barretjes en wifi. Maar je treft hier ook zeer envoudige campings. Deze campings beschrikken vaak enkel over de basisfaciliteiten. Zo heb je hier geen full hook voorziening en ben je aangewezen op de faciliteiten in je huurcamper.  WEETJES CAMPERREIS ZUID-AFRIKA Het Kruger National Park beschikt over een subtropisch klimaat, dit houdt in dat de zomers zeer warm zijn met af en toe een tropische regen bui. Dit is vooral tussen oktober en maart. Tijdens de winter heerst er een aangename tempratuur en is het over het algemeen droog. Houd hier goed rekening mee bij het inpakken van je tassen.
Lees verder…
Lesotho is een onafhankelijk koninkrijk in Zuid-Afrika en wordt hierdoor volledig omsloten. Op 4 oktober 1966 werd het toenmalige Basutoland onafhankelijk van het Verenigd Konkrijk en vanaf dat moment Koninkrijk van Lesotho genoemd. Lesotho betekend simpelweg volk dat Sesotho spreekt. Zoals je uit dit korte stukje al op kunt maken heeft dit land een zeer rijke en interessante geschiedenis, het is dan ook absoluut de moeite waard om zelf eens een kijkje te gaan nemen in dit kleine koninkrijk en meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van dit land. Het Koninkrijk van Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die zich op boven 1 kilometer hoogte van de zeespiegel bevindt, het laagste punt ligt op 1,4 kilometer hoogte. Lesotho bestaat voornamelijk uit hoogland met bergen en plateaus, dit levert prachtige plaatjes op. Lesotho wordt dan ook regelmatig omschreven als de 'the Mountain Kingdom'.
Lees verder…
De Makgadikgadi Pans zijn een aantal enorme witte zoutvlaktes, het overblijfsel van wat ooit een enorm meer was. Voorheen lag op deze plaats een meer met een oppervlakte van wel 80 000 km². Toen 10 000 jaar geleden het klimaat veranderde, begon het meer langzaam maar zeker op te drogen. Dit resulteerde in de enorme witte vlaktes die u vandaag de dag hier kunt aanschouwen. Slechts een klein aantal van deze vlaktes valt daadwerkelijk onder het Makgadikgadi Pans National Park; de grootste zoutvlaktes ter wereld, zoals Ntwetwe Pan en Sowa Pan, zijn buiten het park gelegen. Als u gedurende het regenseizoen de Sowa Pan bezoekt heeft u de gelegenheid om een groot aantal flamingo's en andere bijzodnere watervogels te zien vanaf de Nata Bird Sanctuary in het noorden van de Sowa Pan. Desondanks is het winter seizoen van maart tot september de beste tijd voor een bezoekje aan de Makgadikgadi Pans, dit zijn qua hitte de betere dagen. Van april tot november beginnen de antilope, wildebeest en zebra met hun migratie van de Pans in het zuidoosten naar de Boteti Rivier in het westen, een interresant natuurfenomeen om waar te nemen.  
Lees verder…
<
2 / 4
>