Bezienswaardigheden - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenEiland/SchiereilandNationaal monumentenNatuurparkenPretparkenSteden
Gebied
AlaskaDeep SouthFloridaNoordoost-AmerikaNoordwest-AmerikaRocky MountainsWest-Amerika
Filters toepassen
<
3 / 17
>
Wanneer je met de huurcamper over de Highway 1 tussen Los Angeles en San Francisco rijdt, kom je in de buurt van een onverwacht mooi nationaal park, het Channel Islands National Park. Het park ligt net voor de kust van Los Angeles. BEZIENSWAARDIGHEDEN CHANNEL ISLANDS NATIONAL PARK Dit park beslaat 5 eilanden waar de geïsoleerde ligging heeft gezorgd voor unieke diersoorten en planten die je nergens anders op aarde tegenkomt. Laat de huurcamper een dagje achter en vertrek met de boot richting een van de eilanden waar je de wereld even achter je laat. Je vindt er prachtige plaatsen om te wandelen, snorkelen, kajakken, vogels te spotten of gewoon heerlijk te ontspannen. Het uitzicht bij Inspiration Point op Anacape Island is prachtig en als je maar even de tijd heeft kun je hierheen gemakkelijk een tour van een dag of een halve dag maken.  Ook is het mogelijk om een tour te maken waarbij je op zoek gaat naar de diverse zeedieren die hier te vinden zijn zoals walvissen, zeehonden, dolfijnen en zeeleeuwen. Dus een camper huren Amerika? Sla Channel Islands National Park dan niet over! JE CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA Wil je een camper huren in de buurt van Channel Island National Park? Dat kan, je jouw camper ophalen in Los Angeles . Houd er wel rekening mee dat je je camper niet mee kunt nemen op het eiland. Je kunt vanuit de badplaatsen Ventura en Oxnard een bootpakken naar de eilanden. Ook is het mogelijk om met een vliegtuigje naar de eilanden te gaan, dit kan vanuit Santa Barbara . Op het eiland zelf bevinden zich geen winkels, restaurants of iets dergelijks. Wel is er op ieder eiland een rangersstation en een primitieve camping. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen aan het einde van de dag de boot terug te nemen en lekker met je huurcamper op een van de campings te overnachten nabij de prachtige stad Los Angeles.
Lees verder…
Vind je geschiedenis erg interessant dan sla je Charleston niet over tijdens een camperrondreis Amerika. Hier ontdek je namelijk religieuze en gemeente gebouwen. Charleston is gelegen op een smal schiereiland waar de Cooper rivieren en Ashley rivieren elkaar ontmoeten. De gemeente is genoemd naar koning Charles van Engeland die in 1670 werd opgericht in het centrum van de Carolina kolonie, dit was de achtste staat die meedeed aan de Unie. Charleston was de bestemming van verschillende soorten volken zoals; Europeanen, Afrikanen en vanuit het Caribisch gebied. Ga je op bezoek in Charleston dan zal je de 43 historische locaties met meer dan 300 jaar geschiedenis niet kunnen missen. Deze locaties in Charleston werden vroeger beschermd door ommuurde stad gemaakt door de Britse Kolonie. Later zorgde de Britse Locatie zorgde tevens voor een heropleving in de late 19de eeuw. Een bezoekje aan Charleston is dus zeker de moeite waard tijdens je camperrondreis door Amerika. CAMPER HUREN NABIJ CHARLESTON Wil je een camper huren in de buurt van Charleston? Dat is mogelijk! Helaas hebben we in Charleston zelf geen verhuurstations zitten. Je kunt de huurcamper ophalen in de stad Atlanta. Daarna heb je de keuze, ga je met de huurcamper richting Memphis, de muziekstad van de wereld, of reis je liever richting Washington om daar een bezoekje te brengen aan het witte huis. KAMPEREN MET DE HUURCAMPER NABIJ CHARLESTON? Wil je na een indrukwekkende dag heerlijk genieten van de totale stilte en rust? Of zoek je liever de gezelligheid op in een barretje? Amerika heeft een breed aanbod qua campings. Zo kunnen de mensen die van de rust willen genieten met hun huurcamper overnachten op een National Park Campsite, dit zijn primitieve, goedkope, maar erg indrukwekkende campings. Voor de mensen die liever de gezelligheid opzoeken in een kroeg, heeft Amerika de particulieren campings. Bijv. de KOA campings, hier kun je met de huurcamper overnachten terwijl de camper voorzien wordt van een full hook-up aansluiting. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van het water, de stroom het riool.  
Lees verder…
Wanneer je in het zuiden gaat rondreizen met de camper kun je langs het stadje Chattanooga komen. Een aanrader volgens de New York Times, zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. De stad is gelegen in de buurt van de stad Tennessee en op ongeveer 190 km van Atlanta . BEZIENSWAARDIGHEDEN CHATTANOOGA Een van de meest adembenemende steden van Amerika. Gelegen tussen de bergen van Zuidoost-Tennessee en aan de rivier van Tennessee. Wat je hier kunt vinden is natuurschoon, 13-mijl verharde weg langs de rivier bezaaid met bezienswaardigheden, parken, restaurants en riviercruises; outdoor avonturen, rijke geschiedenis, talrijke accommodaties, restaurants voor elke smaak, bloeiende kunst, winkels en vele jaarlijkse evenementen die veel het hele jaar door plezier bieden. Zo is het Tenessee Aquarium niet te missen. Bent je een geschiedenis liefhebber? Bezoek dan het musea over de Amerikaanse burgeroorlog, de indianen en de 20e eeuw geschiedenis. De naam van deze stad komt uit de taal van de Creek-indianen. Het betekend 'de rots die in een punt bijeenkomt'. Dit staat voor de Lookout Mountain, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De stad staat ook wel bekend om het nummer Chattanooga Choo Choo wat in 1941 een gouden plaat kreeg. De stad is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Verder kan je de stad verkennen te voet of met de fiets. OP CAMPERREIS DOOR DE DEEP SOUTH Wanneer je jouw camperreis rondom Chattanooga wilt gaan maken. Kun je het beste naar een grote omliggende stad vliegen zoals Atlanta en hier de camper ophalen. 
Lees verder…
Chicago is een grote bruisende stad met een goede economie, vele winkels, musea, sport en architectuur. Begin met een bezoek aan het John Hancock Observatory en loop over de openlucht Skywalk op 330 meter hoogte! Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook vanaf het Willis Tower Observatory (voormalige Sears Tower) heb je een prachtig uitzicht. Dit observatieplatform is met 412 meter het hoogste in Chicago. BEZIENSWAARDIGHEDEN CHICAGO De stad staat bekend om zijn vele mooie musea en een bezoek aan de stad is niet compleet zonder er minimaal een bezocht te hebben. Bezoek bijvoorbeeld het Chicago History Museum, het Museum of Science and Industry van The Art Institute of Chicago. Mis ook zeker niet het prachtige Shedd Aquarium. Hier vind je maar liefst 25.500 dieren: zeekoeien, haaien, pinguïns en vissen, het leeft allemaal in dit grote aquarium. Het Millenium Park staat in het teken van kunst, muziek en architectuur. Dit uit zich onder andere in de vele evenementen, de Crown Fountain en Lurie Garden. Op zondag is een bezoek aan de Maxwell Street Markets een aanrader tijdens jouw rondreis door noordoost-Amerika per camper. Dit is de oudste markt van Chicago waar je kleding, eten en antiek kunt kopen, er zijn straat optredens van muzikanten en je kunt jouw portret laten tekenen. Een camper huren in Chicago is dus zeker een aanrader! EEN CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA Een camper huren in Chicago is vooral in het voor seizoen erg voordelig, dit komt omdat in de buurt van Chicago de camper fabriek van Amerika ligt. Dat betekent dat er soms speciale wegbrengacties zijn met splinternieuwe huurcampers, die je tegen een zeer aantrekkelijke prijs naar diverse verhuurstations mag brengen in Amerika. Rondom Chicago heb je meerdere keuzes om andere bezienswaardigheden te zien. Denk bijvoorbeeld aan Indiana Dunes State Park .  
Lees verder…
De heldere bergen en wateren in het Custer State Park zijn erg uitnodigend. Custer State Park in de Black Hills omvat 287,326,805.99 m2 vol met spectaculaire flora en fauna. Binnen in het park zwerft een kudde met 1300 bizons vrij door het park. De kudde is een van de grootste kuddes van de publieke eigendom in de wereld. Naast bizon is het park ook een thuisbasis van wilde dieren zoals antilopen, berggeiten, schapen, herten, elanden, kalkoenen en ezels. WAT DOEN IN CUSTER STATE PARK Ook bezit Custer State Park over verschillende mooie drives die de diversiteit van de omgeving laten zien, waaronder de granieten spitsen, Needles Highway en de Wild Loop Road. Ook is vissen hier mogelijk. In het zomerseizoen is forel vissen misschien wel de meest populaire activiteit in Custer State Park. Dit komt door de vier bergachtige meren, waaronder Center Lake, Legion Lake, Stockade Lake, en Sylvan Lake. Samen omvatten de meren ongeveer 736,527.87 m2 aan kristalhelder water. Ook biedt Custer State Park campings, naast een stromende beek, in het midden van het bos of in de buurt van een bergmeer. Of je nu gaat wandelen, mountainbiken, paardrijden of bergbeklimmen, er is altijd avontuur langs de wegen en paden van het Custer State Park. Custer State Park eindigde op de 9e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken, gekozen door USA today lezers. JE CAMPERREIS DOOR DE ROCKY MOUNTAINS Vanuit Custer State Park heb je meerdere mogelijkheden om door te reizen. Zo kun je een bezoekje brengen aan Badlands National Park of Rapid City.
Lees verder…
Dallas, ook wel bekend als de "Big D", is een dynamische stad in Texas die bekend staat om zijn mix van moderne architectuur, rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Voor je aan je camperreis door Texas begint is het leuk een dag uit te trekken om de stad te verkennen.   TOP 3 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DALLAS 1. Dealey Plaza en het Sixth Floor Museum. Breng een bezoek aan het historische Dealey Plaza, de plek waar president John F. Kennedy werd neergeschoten. Het aangrenzende Sixth Floor Museum, gevestigd in het voormalige Texas School Book Depository, geeft uitgebreide informatie in het leven en de dood van JFK. De audiotour is een echte aanrader.    2. Deep Ellum. Duik in de bruisende muziek- en kunstscene van Dallas in de wijk Deep Ellum. Hier vind je live muzieklocaties, straatkunst, boetieks en restaurants, waardoor het een populaire bestemming is voor jong en oud.   3. Reunion Tower. Vanaf de Reunion Tower geniet je van een panoramisch uitzicht over de stad. Met zijn observatiedek en draaiend restaurant is dit een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op Dallas en daarbuiten. En er is natuurlijk veel meer te doen. Maak eens een begeleide tour op een Segway, breng een bezoek aan de botanische tuinen, ga lekker winkelen en niet te vergeten, geniet in de avond van een heerlijke barbecuemaaltijd met livemuziek. CAMPINGS RONDOM DALLAS In de omgeving van Dallas zijn verschillende campings te vinden. Wil je ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is Cedar Hill State Park, gelegen op ongeveer 20 minute van het centrum, een goede keuze. De camping beschikt over ruime kampeerplekken, wandel- en fietspaden, picknickplaatsen en zelfs een strand aan Joe Pool Lake. Wanneer je naast Dallas ook een bezoek brengt aan Fort Worth dan is de Dallas/Arlington KOA is prettig gelegen. Deze camping ligt tussen beide plaatsen in  tussen Dallas en Fort Worth , ideaal wanneer je beide plaatsen wil bezoeken.   
Lees verder…
Daytona Beach heeft zoals vele plaatsen in Florida prachtige stranden maar is toch uniek, hier kun je namelijk met een normale auto op het strand rijden, je hebt hier niet eens een 4WD voor nodig! Het grote voordeel van deze bestemming is dat het hier heel het jaar door goed weer is. Het wordt hier 's nachts zelfs niet kouder dan gemiddeld 8 graden. Reizen in augustus, september en oktober lijkt minder populair te zijn, dit mede omdat er dan meer kans is op zeer hoge tempraturen en de kans op orkanen aanwezig is. De topmaand om te reizen is dus mei. Dit ook omdat het hier dan nog een stuk rustiger en goedkoper zal zijn. In de zomer vakantie komen er uiteraard veel meer toeristen met een huurcamper, en daar door zullen ook de prijzen stijgen.  BEZIENSWAARDIGHEDEN DAYTONA BEACH Een grote jaarlijkse attractie die ieder jaar begin februari plaatsvindt is de Speedweeks, hierbij is de Daytona 500, de opening van het NASCAR seizoen. Racefans kunnen terecht bij een van de vele raceparken in Daytona Beach en natuurlijk bij Daytona International Speedway. Verder kun je aan de Daytona Boardwalk area terecht voor amusement, souvenirs en restaurants.   JE CAMPERREIS DOOR FLORIDA Daytona Beach ligt ongeveer 50 mile verwijderd van Orlando , en in Orlando vind je de overweldigende parken van World Disney. Een echte must see! Ook vind je op ongeveer 240 mijl afstand de stad Miami . Wist je dat Miami niet de grootste stad is die je tijdens jouw rondreis in Florida tegen zal komen? Dit is namelijk Jacksonville ! Wel telt Miami jaarlijks meer toeristen dan Jacksonville.  
Lees verder…
Gelegen op het laagst gelegen punt van de Verenigde Saten vind je Death Valley met vele plaatsen van historisch en cultureel belang en vele zeldzame diersoorten. Death valley ligt voor het grootste gedeelte in Californië en voor een klein deel in de staat Nevada. BEZIENSWAARDIGHEDEN DEATH VALLEY Enkele attracties zijn Scotty's Castle, Zabriskie Point met een geweldig uitzicht over de woestijn en Devil's Golf Course. Het park ligt op ongeveer 130 mij van Las Vegas . Een droge woestijn met uitgestrekte zandvlaktes en temperaturen variërend van 54 graden boven nul tot temperaturen onder het vriespunt, dat is Death Valley. JE CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA Je wil een camper huren in Amerika, maar in welke periode kun je dat het beste doen? Death Valley behoort tot de meest hete plekken ter wereld, en is tevens ook een van de droogste plaatsen van Amerika. In de Death Valley is zelfs een keer een tempratuur van 58,3 graden celcius gemeten. De beste reisperiode naar Death Valley is dus in de maand mei. Dit ook omdat deze periode qua camper huren een stuk goedkoper is. Tevens is de tempratuur in deze periode een stuk aangenamer dan in bijv. juli en augustus. Houd je tijdens het bezoeken van Death Valley tijdens je rondreis Amerika camper goed rekening met deze hitte. Zorg dus dat je voldoende water bij je hebt. Ongeveer 4 liter per persoon per dag zal voldoen. In de Valley zelf is maar zeer beperkt water te krijgen.
Lees verder…
<
3 / 17
>