Bezienswaardigheden - Noordoost-Amerika

Ontdek je met

Chantal

Susanne

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNationaal monumentenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
2 / 4
>
Een elftal meren in Amerika (Otisco Lake, Skaneateles Lake, Owasco Lake, Cayuga Lake, Seneca Lake, Keuka Lake, Canandaigua Lake, Honeoye Lake, Canadice Lake, Hemlock Lake en Conesus Lake), worden ook wel de Finger Lakes genoemd. Vanwege hun langwerpige vorm die erg goed te zien is vanuit de lucht, deden de meren kaartmakers aan vingers denken. Zo ontstond de naam Finger Lakes. De meren stammen uit de ijstijd en hebben hun vorm te danken aan onder andere gletsjers. Een prachtig gebied die je tijdens jouw camperreis echt niet mag missen! BEZIENSWAARDIGHEDEN FINGER LAKES De Finger Lakes zijn een populaire (vakantie)bestemming voor zowel buitenlanders als Amerikanen. Afgezien van de meren, is dit gebied tevens geliefd vanwege de wijnstreek om de meren heen. Geniet van de mooie omgeving bij een van de wijngaarden, er zijn verschillende wine trails die er gevolgd kunnen worden in dit gebied, maar de regio biedt ook een glas museum wat erg leuk is voor het hele gezin. Naast wijn biedt de Finger Lakes regio ook prachtige natuur, de Finger Lakes staan bekend om zijn natuurschoon en mooie watervallen en beekjes. Bezoek het bekende Watkins Glen State Park dit gebied is erg populair om de fotogenieke omgeving. Vergeet jouw goede wandelschoenen niet want, hoewel dit gebied erg begaanbaar is, is het af en toe vereist om verschillende rotsen 'trapjes' te beklimmen en goede wandelschoenen komen hierbij goed van pas! Mocht je tijdens jouw camperreis met je kinderen zijn, dan is het leuk om met jouw huur camper naar het National Museum of Play at the Strong te gaan. Dit is een interactief speelgoed museum waar kinderen helemaal uit de voeten kunnen! De filosofie van het museum is dat spelen essentieel is voor leren en persoonlijke ontwikkeling, dit zie je in het museum ook erg goed terug. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA In de Finger Lakes Area liggen diverse staatsparken, de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park . Een andere erg bekende is Letchworth State Park , ook wel bekend als de "Grand Canyon van het Oosten".
Lees verder…
Ha Ha Tonka State Park is een openbaar recreatiegebied en omvat meer dan 1500 hectare. Het park is gelegen op ongeveer vijf mijl ten zuiden van Camdenton, Missouri in de Verenigde Staten en aan het meer de Ozarks. Het meest opvallende kenmerk van het state park zijn de ruïnes van een stenen landhuis, dat gemodelleerd was na de Europese kastelen van de 16e eeuw. Het park beschikt ook over grotten, sinkholes en bluffs met uitzicht op het meer.  Het park heeft meer dan 15 mijl aan paden door het park. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA In de omgeving van Ha Ha Tonka State Park vind je verschillende bossen. Breng een bezoek aan Shawnee National Forest  en Mark Twain National Forest .
Lees verder…
Indiana Dunes bestaat uit 883.02 hectaren primitief, mooie, historische en unieke Hoosier landschap. Het ligt aan de noordkant van State Road 49 in Porter County, en omvat meer dan drie mijl van het prachtige strand langs de zuidelijke oever van Lake Michigan's. In het begin van 1900 hebben wetenschappers, recreanten en natuurliefhebbers er voor gevochten om de regio te behouden. Als gevolg hiervan, in 1925, werd het State Park gevestigd. De grote zandduinen liggen langs de gehele kustlijn, en hebben duizenden jaren genomen om te vormen. Er is een grote diversiteit aan leefgebieden en plantensoorten te vinden in het park. Deze leefgebieden en het meer bieden een thuis voor vele soorten dieren. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA Op maar een uurtje rijden vanaf Indiana Dunes State Park ligt de grote stad Chicago . Chicago is een ideale stad om jouw camperreis te beginnen. In Chicago is genoeg te doen om je een dag of misschien wel een paar dagen te vermaken. Het is een bruisende stad met veel winkels, musea en architectuur.
Lees verder…
Indianapolis en een stad met een enorme geschiedenis. Dit betekent dat je veel oude, historische panden in de stad zult aantreffen. Er valt in deze stad natuurlijk ontzettend veel te zien. Een planning met daarop jouw favoriete bezienswaardigheden is dus een absolute aanrader. Daarom is het belangrijk te weten wat je van een stad kunt verwachten. Zo ook van Indianapolis. BEZIENSWAARDIGHEDEN INDIANAPOLIS Indianapolis is een stad met een mooie lijst interessante bezienswaardigheden. Zo is een poplaire bezienswaardigheid het Soldiers' and Sailors' monument. Dit is een monument van maar liefst 86.5 meter hoog. Dit monument is gebouwd in de neoklassiek stijl en hierbij is gebruik gemaakt van kalksteen en brons. Verder kun je ook een bezoek brengen aan Scottish Rite Cathedral. Scottish Rite Cathedral is gebouwd in de Gotische bouw stijl. Wil je even lekker tot rust komen? Dan kun je een bezoek brengen aan het White River State Park. Dit is een ideale locatie om even bij te komen, of om te genieten van een mooie wandeling. Ben je op reis met kinderen dan kun je een bezoek brengen aan de Indianapolis Zoo. Deze dierentuin staat in de top 10 van beste dierentuinen in Amerika. In Indianapolis Zoo vind je ongeveer 360 verschillende diersoorten. Ook is Conner Prairie Interactive History Park een leuke plek om met kinderen te bezoeken. Zij kunnen hier op een speelse, interactieve manier kennis maken met de belangrijkste onderdelen uit de geschiedenis. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA Het is mogelijk jouw camper aan de rand van de stad te parken, en door middel van het openbaar vervoer naar de stad te gaan. Indianapolis heeft een uitgebreid busnetwerk. Wil je meer informatie over de bustijden en/of welke bus je nodig hebt om op jouw bestemming te komen? Dan kun je voor meer informatie terecht bij een van de informatie centra's. Genoeg drukte in de stad gehad? Rijd dan verder naar Wayne National Forest of Hoosier National Forest. Beide parken beschikken over mooie flora en fauna en zijn plekken waar je lekker tot rust kunt komen.
Lees verder…
Letchworth State Park, bekend als de "Grand Canyon van het oosten," is een van de meest landschappelijk prachtige gebieden in het oosten van de VS. De Rivier Genesee brult door de kloof met meer dan drie grote watervallen tussen de rotsen door en wordt omringd door weelderige bossen. Letchworth State Park eindigde op de 1e plaats in de wedstrijd: De 10 mooiste Amerikaanse staat parken, gekozen door USA Today lezers. BEZIENSWAARDIGHEDEN LETCHWORTH STATE PARK Wandelaars kunnen kiezen uit 66 mijl aan wandelpaden. Paden zijn ook beschikbaar voor paardrijden, fietsen, sneeuwscooters en cross-country skiën. Letchworth biedt zowel de natuur maar ook geschiedenis en podiumkunsten programma's, begeleide wandelingen, excursies, een zomer lezingenreeks, raften, kajakken, een zwembad om te zwemmen en ballonvaren. Letchworth ervaren door een luchtvaart in een hete luchtballon is onvergetelijk. De historische, volledig gerestaureerde Glen Iris Inn biedt overnachtingsmogelijkheden en is open voor het publiek voor het ontbijt, lunch en diner. Banket en catering zijn beschikbaar voor speciale evenementen.  JE CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA In de provincie New York op de grens met Canada vind je de spectaculaire Niagara Falls . Deze watervallen zijn een absolute must see tijdens je camperreis.
Lees verder…
De rivier loopt vanaf de rug van lookout Mountain in noordoost Alabama. De rivier en rotssystemen bevatten spectaculaire landschappenvan het Appalachian Plateau in elk seizoen van het jaar. Zeer beboste hooggebieden, watervallen, zandstenen klippen, afgronden en stroomversnellingen zorgen voor een variëteit aan activiteiten. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA Rondom Little River Canyon National Preserve zijn er meer bezienswaardigheden te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Fall Creek State Park . Dit is Tennesee's grootste en meest bezochte park. Dit park eindigde op de 6e plaats in de wedstrijd: De mooiste Amerikaanse staat parken, gekozen door USA Today lezers. Ook kun je er voor kiezen om het stadsleven op te zoeken. Atlanta ligt namelijk niet al te ver weg van Little River. Het is de hoofdstad van Georgia en telt meer dan 5 miljoen inwoners.
Lees verder…
Jailhouse Rock, Lonely Man, Surrender en It's now or never. Wie kent ze niet? Deze hits zijn allemaal van The King. Oftewel van Elvis Presley. De man die de wereld veranderde met zijn muziek. Tevens de meest succes volle solo artiest ooit! Memphis, de stad waar het voor de wereld artiest Elvis Presley allemaal begon. In Memphis nam Elvis zijn eerste plaatjes op. Destijds speciaal voor zijn moeder haar verjaardag. Later begon hier ook het echte avontuur voor de zanger. Op 5 juli 1954 nam hij hier zijn eerste echte plaat op.   Helaas vond ook het einde van de carriere van Elvis plaats in Memphis. Dit is namelijk de plek waar hij op 16 augustus 1977 overleed. Dit gebeurde als gevolg van een hartstilstand. Later bleken er diverse sporen van pillen in zijn lichaam aanwezig te zijn. Het overlijden vond plaats op zijn landgoed genaamd ''Graceland''. Dit landgoed kun je nog  steeds bezoeken. CAMPER HUREN MEMPHIS In Memphis vind je ook diverse interessante musea rondom de muziekindustrie. Maak een tour door het bekende Sun Studio waar de grootste artiesten zoals Elvil Presley, Johnny Cash, Roy Orbison, B.B. King en Jerry Lee Lewis, in hun plaatjes hebben opgenomen. Ook is het label Stax Records hier gevestigd, welke bekend staat om o.a. de Jazz en Blues muziek. Wandel over de weliswaar kleine Walk of Fame en bezoek the Hall of Fame. De stad Memphis heeft meer te vertellen tijdens jouw rondreis camper dan alleen het verhaal van Elvis. Terwijl Elvis het helemaal maakte in Memphis, is dit de plek waar de strijder voor de mensenrechten, Martin Luther King ten onder ging. Terwijl hij op het balkon van het Lorraine motel in Memphis stond, werd hij doodgeschoten. Een zwarte dag in de roerige jaren 60. Tijdens jouw camperreis kun je een bezoek brengen aan het National Civil Rights Museum, hier kun je de plek bezichtigen waar Martin Luther King is neergeschoten. Even genoeg van alle geschiedenis? Duik een van de shopping malls in om even lekker te shoppen! Memphis heeft meerdere winkelcentra met diverse bekende merken. Vergeet ook Beale Street niet, het sfeervolle straatje met heerlijke eettentjes, swingende live muziek en gezellige souvenirwinkeltjes. 's Avonds wordt Beale Street afgezet voor het verkeer zodat je optimaal kunt genieten van de geweldige sfeer. Memphis zorgt voor een schitterende combi tussen cultuur geschiedenis en ontspanning tijdens je camperreis door Amerika! MET JE HUURCAMPER DOOR DE DEEP SOUTH Vanuit Memphis kun je ook een uitstap maken naar bijvoorbeeld, Natchez Trace National Parkway ,  Mark Twain National Forest ,  Shawnee National Forest  en  Martin Luther King Jr. National Historic Site .
Lees verder…
Minneapolis biedt vele mogelijkheden. Minneapolis ligt namelijk in het midden van het noordelijke gedeelte van de Verenigde Staten. De ideale plaats om jouw rondreis door Amerika te beginnen en naar jouw favoriete kant van de Verenigde Staten te rijden. Rijd richting het westen en ontdek bijvoorbeeld San Francisco met de omliggende nationale parken. Of kies ervoor naar het oosten te reizen via Chicago naar New York. BEZIENSWAARDIGHEDEN MINNEAPOLIS Begin rustig aan jouw campervakantie en bezoek eerst de stad Minneapolis. Deze stad is misschien voor jou niet zo bekend, maar ongetwijfeld ken je de beroemde rivier die door deze stad stroomt; de Mississippi. Mis daarom ook niet een van de boottochten over de Mississippi of over een van de andere meren. De staat Minnesota staat bekend om het land van de 10.000 meren. Zeker weten dat je tijdens het rijden in jouw camper prachtige meren zult zien. Ben je in het centrum van de stad, bezoek dan zeker een van de 17 boerenmarkten. Proef de lokale streekproducten en steun daarmee de lokale boeren. Naast eten, vind je daar ook kraampjes met bloemen, planten, handwerken en andere geschenken. Om Minneapolis te leren kennen, mag een bezoek aan de markt niet ontbreken. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA Vanuit Minneapolis kun je gemakkelijk Chicago bezoeken, deze stad is erg bekend om de vele mooie musea. In de omgeving vind je ook de Porcupine Mountains Wilderness State Park en Pipestone .
Lees verder…
<
2 / 4
>