Bestemmingen waar je in het najaar perfect kunt reizen

Bestemmingen waar je in het najaar perfect kunt reizen

Door Travelhome op 2 maart 2021

Het najaar, je kent het wel. De zomerse dagen zijn nu echt voorbij en de winter is in optocht. Lastig blijft het wel om afscheid te nemen van de warme dagen. Dat hoeft ook niet! Wist je dat er veel bestemmingen zijn waar je in het najaar perfect kunt reizen? In deze blog lees je daar meer over. 

#1 FLORIDA MET DE CAMPER 

De koudere temperaturen van Nederland kun je prima ontvluchten in Florida. Hier is het in het najaar heerlijk warm. Je denkt vast meteen aan zon, zee en strand, maar er is nog zoveel meer! Wat dacht je van een wandeling in Everglades National Park? Loop de Anhinga Trail. De wandelroute is 1,2 kilometer lang en zorgt er gegarandeerd voor dat je alligators ziet. Wat een ervaring! Of ben je in voor een beetje actie in de pretparken in Orlando? Beleef een magisch avontuur tijdens je bezoek aan Disney. Walt Disney World is een stad op zich! Wist je dat Florida perfect te bereizen is per camper? Het campingaanbod is groot. Zet je de camper graag neer op een camping in een nationaal park, aan een tropisch strand of nabij de pretparken in Orlando? Alles is mogelijk! In twee tot drie weken maak je een prachtige camperreis door The Sunshine State! 

#2 ARIZONA EN CALIFORNIË MET DE CAMPER

Wat dacht je van een camperreis door Arizona en Californië? Deze bestemming is uitermate geschikt voor een rondreis met de camper in het najaar!  Het is er dan niet meer zo warm (maar nog steeds aangenaam!) en een stukje rustiger dan in de zomermaanden. Een combinatie van de steden Phoenix, San Diego en Los Angeles, het reusachtige Grand Canyon National Park, de rode rotsen van Sedona, de adembenemende lichtinval bij Antelope Canyon, de meest indrukwekkende fossielen in Petrified Forest National Park en het uitgestrekte woestijnlandschap in Joshua Tree National Park maken jouw camperreis tot een onvergetelijke reis! Overnacht je graag op een camping in een nationaal park met prachtig uitzicht of verblijf je liever op een camping met meer faciliteiten buiten het nationaal park? Er zijn tal van mogelijkheden! Ben je van plan een camperreis door deze staten te gaan maken? Houd dan minimaal drie weken aan.  

#3 DEEP SOUTH MET DE CAMPER 

In de zomer kan het behoorlijk heet zijn in de zuidelijke staten van Amerika en is er sprake van een hoge luchtvochtigheid. Maar in het najaar maakt dit plaats voor aangename temperaturen en een koel briesje. Heerlijk toch? De indrukwekkende natuur die de Deep South te bieden heeft is een camperreis meer dan waard. Wat dacht je van de mysterieuze Great Smoky Mountains met adembenemende uitzichtpunten? Of de prachtige moerassen met alligators en honderden vogelsoorten? Ook aan historie is hier geen gebrek. Een bezoek aan verschillende oude plantages en de bijzondere Antebellum Homes is natuurlijk een must. Maar de Deep South heeft niet alleen prachtige natuur en belangrijke historie te bieden. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het diepe zuiden. Ontdek de jazz, blues en country in de muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans! Met de camper kun je zelf een bezoekje brengen aan deze historische plaatsen. Stel je eens voor: na een flinke wandeling in Great Smoky Mountains National Park parkeer je je camper op de campingplaats. Er staat nog een heerlijk briesje. Je zet de campingstoeltjes buiten, laat de boel de boel en geniet na van al het moois dat je gezien hebt vandaag. Deze camperreis is alleen maar genieten! Zou je graag de Deep South bezoeken met de camper? Trek hier dan ongeveer drie weken voor uit. 

#4 WEST-CANADA MET DE CAMPER 

Altijd al eens met de camper door West-Canada willen toeren? Dat kan in het najaar heel goed! Het is dan een stuk rustiger dan in de populaire zomermaanden. De Rocky Mountains met de beroemde weg Icefields Parkway, de heldere meren, de ijshockeywedstrijden in Calgary, de watervallen in Wells Grey Provincial Park en de bruisende stad Vancouver zullen jou de adem benemen. Tijdens de ritten in de camper zul je je niet vervelen, je komt ogen tekort. Het is hier werkelijk prachtig. En alsof dat nog niet genoeg is steek je met camper, per boot over naar Vancouver Island. Laat je daar verrassen door de mooie botanische tuinen in Victoria, een whale watch tour in Tofino en het indrukwekkende Pacific Rim National Park Reserve! Er is zoveel natuurschoon, je kijkt je ogen uit. Zowel op het vaste land als op Vancouver Island zijn er veel prachtige campings te vinden. Wanneer je van plan bent een rondreis met de camper door Zuidwest-Canada te maken, inclusief een deel van Vancouver Island, is het goed om ruim drie weken aan te houden. 

#5 OOST-CANADA MET DE CAMPER 

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Oost-Canada. En dat is terecht, want er zijn prachtige natuurparken, maar ook veel gezellige steden. De bijzonder mooie natuur, het oude Montreal, het altijd gezellige Toronto dat op steenworpafstand ligt van de indrukwekkende Niagara Falls, het Algonquin Provincial Park en de mooie nationale parken maken jouw camperreis onvergetelijk. Van reusachtige watervallen en wildwaterkajakken tot prachtige historie. Cultuur en natuur in een campervakantie! Wat wil je nog meer? Het najaar geeft een extra dimensie aan je camperreis door Oost-Canada. Naast het feit dat het weer in de nazomer aangenaam is, staat deze reisperiode vooral bekend om de Indian Summer. Tijdens de Indian Summer verandert de natuur in een waar sprookje. Het kleurenpalet wat je ziet is adembenemend mooi. Stel je eens voor: je rijdt in je camper en je ziet het landschap veranderen van de kleur dieprood naar oranje, felgeel en groen. Overal om je heen is het mooi! Oost-Canada is erg geschikt voor campervakanties. Er zijn veel campings te vinden, in en nabij de nationale parken. Er is genoeg keus! Wil je het kleurenspektakel van de Indian Summer live meemaken? Boek dan een camperreis door Oost-Canada in het najaar! We adviseren je om een kleine drie weken aan te houden voor een rondreis met de camper. 

Ben je van plan om in het najaar op reis te gaan en ben je benieuwd naar de aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van aantrekkelijke aanbiedingen. Wil je graag weten wat jouw camperreis kost? Vraag dan een offerte aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken om te videobellen met een van onze reisexperts.