Bezienswaardigheden - Oost-Australië

Ontdek je met

Moniek

Tabitha

Roxanne

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
2 / 4
>
Fraser Island volgens reisexpert Tabitha: "We rijden over Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Tijdens het rijden komt er een vliegtuigje aan, onze weg is tevens landingsbaan en er lopen ook mensen rond, opletten dus! STRANDEN EN HELDERE MEREN De camper hebben we een paar dagen laten staan en onze ervaren tourgids loodst ons over het strand de bossen in. Al dat groen, dat verwacht je niet op een zandeiland.   Bij Lake McKenzie stappen we uit en lopen naar het water, wat is dit prachtig! Het water is helderblauw met schitterend wit zand eromheen. Heerlijk zwemmen we in het aangename water en het zand hier is zo zacht dat je het kunt gebruiken om je sieraden te polijsten, wat een prachtig plekje.   Na een lunch genieten we vanaf Indian Head van het uitzicht op zee en vervolgen onze weg naar het Maheno scheepswrak en Eli Creek. De dag sluiten we af met een lekkere barbecue en we toasten op deze dag. Gelukkig hebben we morgen nog een dag om meer mooie plekjes van Fraser Island te ontdekken. HOE KOM JE OP FRASER ISLAND? Je kunt je camper achterlaten in een van de volgende plaatsen en vanaf hier Fraser Island bezoeken. Rainbow Beach Een rustig plaatsje omgeven door natuur en op slechts 15 minuten per ferry van Fraser Island. Wandel zeker even door de zandduinen en geniet van het uitzicht vanaf de Carlo Sand Blow. Hervey Bay Hordes toeristen, jong en oud gebruiken Hervey Bay als uitvalsbasis voor een trip naar Fraser Island. Hier kun je lekker uit eten of even winkelen. Vooral in het walvisseizoen is deze plaats de moeite waard door de verschillende whale watching tours die hier vertrekken. Ook zijn er veel campings te vinden dus ideaal voor jou als camperreiziger."
Lees verder…
Wil je met de camper langs de oostkust van Australië? Dan is het een aanrader om het stadje Gold Coast te bezoeken. Het is de op één na grootste stad van Queensland en  vlakbij gelegen de stad Brisbane . CAMPERREIS GOLD COAST Het stadje itrekt veel reizigers aan en heeft dan ook veel toeristische attracties. Het heeft een subtropisch klimaat, veel mooie stranden en het is er bijna altijd zonnig. Het is de populairste vakantiebestemming van heel  Australië.  Je vindt hier aan het strand van winkelcentra en pretparken tot boerenmarkten. Ook zijn er vele leuke eettentjes en barretjes in de omgeving. Je zal jezelf niet snel vervelen hier.   Een leuk weetje is dat je in deze stad het grootste flatgebouw van Australië vindt. De Q1 Tower genaamd, hij is 323 meter hoog. ATTRACTIES MET HUURCAMPER Van spannende attractieparken tot prachtige natuurlijke stranden, er is een overvloed aan bezienswaardigheden in de Gold Coast. In de omgeving van deze stad zijn drie natuurparken te vinden om de natuurlijke kant van deze stad te bezichtigen. Zo ben je in de buurt van Springbrook, Tamborine en Lamington.   Zin in een feestje of evenement tijdens je camperreis? Die worden hier genoeg georganiseerd. Van paarden races tot triathlons. Er zijn veel nationale en internationale sport en algemene evenementen te vinden.   Er zijn veel verschillende attractieparken te vinden in de omgeving. Het waterpark White Water World, wildlifeparken zoals Fleays en Currimbin en ook nog attractieparken zoals Warner Bros Movie World en Dreamworld. De tickets voor deze parken zijn vooraf online aanschafbaar.   Heb je interesse gekregen in een camperreis naar de oostkust van Australië? Bekijk ons pakketreizenaanbod van Australië of lees de reisverslagen van Australië!
Lees verder…
Ga je een camper huren in Australië, en kom je in de buurt van Queensland? Tijd voor een tussenstop! Hier ligt namelijk een van de bekendste natuurgebieden ter wereld en de plek voor snorkelliefhebbers en duikers. GREAT BARRIER REEF MET EEN HUURCAMPER Je gaat een camper huren via Travelhome in Australië? Iets wat je écht niet mag overslaan is het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is langer dan de Chinese muur en is vanuit de ruimte te zien. Het ligt niet dicht aan de kust, de afstand varieert tussen de 30 en 300 kilometer en daarom duurt een trip naar het Great Barrier Reef vaak minimaal een hele dag of meerdere dagen. Zorg daarom dat je je huurcamper op een veilige plek neerzet, zodat je met een gerust hart de zee op kunt gaan. WAT KUN JE AANTREFFEN IN HET GREAT BARRIER REEF? Je hebt je camper geparkeerd, en bent onderweg naar het Great Barrier Reef. Wat kun je daar eigenlijk aantreffen? In het Great Barrier Reef leven onder andere 1500 verschillende vissoorten, 400 typen koraal en 6 verschillende soorten schildpadden. Enkele van de populairste plaatsen om te duiken zijn Port Douglas, Cairns, Lizard Island, SS Yongala wrak vanuit Townsville, Lady Elliot Island, Whitsunday Islands. Een van de dieren om rekening mee te houden is de box jellyfish, ook wel sea wasp genoemd. Dit is een dodelijke kwallensoort die in de maanden november – april voorkomt. De meeste stranden zijn in deze periode afgesloten maar als je toch het water in wilt gaan om te duiken of te snorkelen wordt er geadviseerd altijd een 'full-body' wetsuit of stinger suit te dragen. KAMPEREN MET JE CAMPER BIJ HET GREAT BARRIER REEF Ben je op zoek naar campings in de buurt van het Great Barrier Reef? Gelukkig is deze regio goed ingericht op campers en heb je genoeg keuze om te overnachten. Ga je voor een eenvoudigere maar wel goedkopere camping of kies je voor luxe? Het kan allemaal! De basis campings zullen een stuk goedkoper zijn, maar zullen ook een stuk minder faciliteiten hebben. Zo is de kans groot dat op de basis campings geen wifi of zwembad aanwezig is. In tegenstelling tot de luxe campings waar je van alle faciliteiten kunt genieten!
Lees verder…
Ben je tijdens jouw camperreis in het oosten van Australië? Wijnliefhebber of niet Hunter Valley is een prachtige locatie om een stop te maken met jouw huurcamper. CAMPERREIS HUNTER VALLEY Een van de populairste wijngebieden van Australië is de Hunter Valley. Ook indien je geen wijn wilt proeven is een bezoek aan het gebied de moeite waard. Het heeft mooie oude gebouwen en prachtige routes met mooie uitzichtpunten. Wanneer je wijn gaat proeven kun je ervoor kiezen om zelf langs verschillende wijngaarden te gaan. Omdat je dan zelf moet rijden is het wellicht verstandiger een van de georganiseerde tours te boeken. Deze brengen je aan het einde weer veilig naar huis. ACTIVITEITEN CAMPERREIS HUNTER VALLEY Wanneer je in dit prachtige gebied bent kun je: - Een ballonvlucht maken om het gebied van boven te zien. Geniet van de stilte en de mooie uitzichten. - De tuinen van de Hunter Valley bezoeken. - Golven in de Hunter Valley. - Neem een les in waardering van wijnen. - Bezoek een kleine wijnmakerij. - Boek een wijnproeverij tour. Je zal jezelf hier niet snel vervelen met vele mogelijkheden om hier uit te voeren. Heb je interesse gekregen in een reis naar Oost-Australië ? Neem dan een kijkje op de website , of neem contact op met een van onze medewerksters! Ook kun je natuurlijk zelf jouw reis opstellen, vraag een offerte aan!
Lees verder…
Heb je interesse in een camper huren in Australië? Wanneer je de oostkust gaat bezoeken tijdens de camperreis kun je ook het Ku-Ring-Gai Chase National Park bezoeken. Het park is gelegen op 26 kilimeter ten noorden van de stad Sydney .   Ondanks de nabijheid van deze wereldstad bevind je je meteen in de natuur en in een andere wereld. Er zijn wandelroutes, routes om paard te rijden, picknickplaatsen en mooie uitzichtpunten. Het is het op één na oudste park van Australië en heeft een rijk aanbod in Aboriginal geschiedenis. Hiernaast heeft het ook Europese geschiedenis. Het park is gelegen op de plaats waar de rivier Hawkesbury samenvloeid met de zee. Het park bevat uitgestrekte diepblauwe wateren, verborgen baaien en beschutte stranden. Wilde bloemen sieren dit park naast de dichte bossen. ATTRACTIES CAMPERREIS KU-RING-GAI CHASE NATIONAL PARK Er zijn verschillende dingen te doen wanneer je eenmaal in dit park aangekomen bent. Zo zijn er verschillende mooie wandelingen. Zoals de Aboriginal Heritage park wandeling. Deze is 4.5 kilometer lang, je bezoekt hiermee alle highligts in het park die te maken hebben met de aboriginals. Ook kun je wandelen naar het Barrenjoey Lighthouse. Dit is een belangrijk cultureel erfgoed van de stad Sydney. Deze vuurtoren is nog in originele staat. Wil je liever een zware wandeling? Kies dan voor de Great North Walk. Je wordt wel beloond met prachtige uitzichten. Er zijn ook veel verschillende leuke picknickplaatsen zoals de Bobbin Head picknickspot. Hier kun je met het hele gezin genieten van een barbeque of gaan vissen.   De hoogtepunten van dit park zijn de aboriginal bezienswaardigheden langs de Resolute track, de historische Bobbin Head, de jachthaven, bezoekerscentra, het uitzicht op het water van West Head Lookout of ga een dagje uit op de veerboot naar het Basin, een picknick of een duik rond de lagune of zandstrand.   Genoeg te zien en beleven in dit prachtige oude park. Heb je interesse gekregen in een camperreis? Kijk op onze website  voor de mogelijkheden. Of neem contact op met een van onze medewerkers.
Lees verder…
Camper huren en reizen in  Oost-Australië . Wanneer je in de buurt van Townsville komt kun je het prachtige eiland Magnetic Island bezoeken. Het eiland ligt net buiten de kust en is gemakkelijk te bereiken per ferry. Dit werelderfgoed biedt je alles om heerlijk te ontspannen en te genieten van de mooie natuur en witte stranden. MAGNETIC ISLAND MET DE HUURCAMPER Magnetic Island bestaat voor 2/3 uit nationaal park en je vindt er vele inheemse diersoorten zoals koala's, rock wallabies en 100 verschillende vogelsoorten. Verder kun je genieten van de prachtige kustlijn van granietsteen en mooie stranden en baaien. De stranden zijn veelal erg rustig en op sommige plaatsen kun je het geluk hebben het hele strand voor je alleen te hebben. Naast de mooie natuur op het land kun je ook onder water genieten. Vanaf vele stranden zijn er snorkelmogelijkheden en je kunt er snorkel- en duiktochten maken naar het Great Barrier Reef. Vanuit Townsville kom je aan in Nelly Bay en de meest populaire plaatsen om te overnachten tijdens jouw camperreis zijn Nelly Bay, Picnic Bay en Horseshoe Bay. Het eiland is ideaal als afsluiter van een camperreis door Australië. Wij kunnen voor je een vlucht boeken (vanuit verschillende plaatsen verspreid over Australië) naar Townsville en tevens regelen wij de ferry en accommodatie graag voor jou. Heb je interesse? Neem hier een kijkje. ATTRACTIES CAMPERREIS OVER MAGNETIC ISLAND Hieronder staan een aantal attracties genoemd die je kunt doen op Magnetic Island tijdens je camperreis. Wandelen, enkele populaire wandelingen zijn die van Nelly Bay naar Arcadia (5 km), Picnic Bay naar West Point (16 km. retour, geen bus) en Horseshoe Bay naar Florence Bay. Je kunt een bus van en naar deze plaatsen pakken. Kajakken, op veel plaatsen is het mogelijk om voor een halve of hele dag kano’s te huren en een stuk langs het eiland te kajakken. Zeiltrips Duiken Snorkelen Watersporten Huur een cabrio waarmee je een tour over het eiland kunt maken.
Lees verder…
Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je een camperreis gaat maken in het oosten van Australië, breng dan een bezoek aan de Millaa Millaa Falls. Deze zijn gelegen onder de stad Cairns . CAMPERREIS MILLAA MILLAA FALLS De Millaa Millaa Falls zijn een populaire bestemming voor vele tour operators en reisorganisaties. Omgeven door de mooie tablelands, liggen deze prachtige watervallen, vernoemd naar het stadje Millaa Millaa. Millaa Millaa is een uitdrukking van de Aboriginals voor veel water of een waterval. De watervallen zijn goed te bereiken met de huurcamper via een verharde weg.   De hoge waterval geeft een tropische aanblik en mondt uit in een heerlijk zwembaar poeltje. Tijdens een bezoek aan de waterval kun je mooie vlinders en vogels spotten. Daarnaast is er door sommigen de schuwe platypus, ofwel het vogelbekdier, gezien. OVERIGE WATERVALLEN MET DE HUURCAMPER Naast de Millaa Millaa Falls zijn hier ook nog andere prachtige watervallen te bewonderen. Zoals de Zillie Falls, deze zijn gelegen op 7.5 kilometer afstand van de Millaa Milla Falls en heeft een uitkijkplatform vanwaar je mooie foto's kunt maken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt gelegen en je kunt hier ook lekker barbecuën. Op drie kilometer afstand van de Zillie Falls vind je de Ellinjaa Falls. Een aantal watervallen over lavarotsen. Wandel hier over het zig zag track naar de stroming en wandel weer terug door de vines.   Op tien kilometer van de Millaa Millaa Falls vind je de Pepina Falls. Je kunt de route langs de oude mooie Palmerston Highway richting Ravenshoe nemen. Een korte wandeling vanaf hier brengt je naar de waterval. Of rij nog drie kilometer verder en vindt de hoogste waterval van de Tablelands de Mungalli Falls.   Ben je van plan te overnachten na of voor een prachige dag vol watervallen? Dat kan in het nabijgelegen stadje Millaa Millaa of rij verder naar Cairns. Ook kun je contact opnemen met een van de medewerkers van Travelhome voor meer informatie. 
Lees verder…
Wil je een camper huren en een rondreis door  Australië  maken? Wanneer je het oosten van Australië bezoekt kun je een bezoekje brengen aan de stadjes Nelson Bay en Port Stephens. Gelegen boven de stad  Sydney in de buurt van de plaats Newcastle. Het gebied bij Nelson Bay en Port Stephens is ideaal voor waterliefhebbers. Het zijn beide kleine plaatsen gelegen aan het water waar je heerlijk wat kan eten met uitzicht op het water en er is een ruime keuze aan activiteiten. CAMPERREIS PORT STEPHENS Met de huurcamper tijdens je camperreis langs Port Stephens. Met 26 gouden stranden, een uitgestrekte blauwe baai en de vele mooie baaien, is Port Stephens is een idyllisch strand uitje. Vers gevangen vis, lokale wijnkelders en aan het water dineren. Dit vind je allemaal in Port Stephens, vele café's, restaurants en Tea Gardens.   Het gebied is het thuis van de tuimelaar en in het seizoen kun je er migrerende bultrugwalvissen zien. Er worden hier tijdens jouw camperreis diverse excursies georganiseerd waarbij je de walvissen of dolfijnen kan bekijken. Walvissen spotten is erg populair tijdens de jaarlijkse migratie naar het noorden in juni en juli, en het zuiden van september tot november. Bekijk ze op een walvissafari of vanaf Tomaree National Park. Ook worden er vistochten georganiseerd en je kunt er op vele plaatsen mooie duiken maken, waaronder met de bedreigde zandtijgerhaai. Maar ook op het land zijn er voldoende activiteiten, variërend van wijn proeven of paardrijden tot een tocht per 4WD door de duinen. Andere dingen om te doen zijn onder andere quad-biking en zand-boarding bij Stockton Sand Dunes en paardrijden door de bossen. CAMPER HUREN NELSON BAY Wil je een camper huren en Nelson Bay bezoeken? Nelson Bay is de belangrijkste stad van Port Stephens. Je moet goed zoeken wil je een andere plaats vinden die zo geschikt is voor watersporten en hiernaast een ruim aanbod heeft aan accomodatie en eetgelegenheden. Binnen een steenworp afstand zit je op een van de prachtie rustige stranden ideaal voor kinderen. Terwijl je op de andere stranden, op slechts 5 minuten rijden met de huurcamper, enorme golven vindt.   Snorkelen en duiken is hier erg bijzonder tijdens jouw camperreis in Australië. Ten oosten van Nelson Bay vind je een kleine kaap waar je veel moois kunt zien. Hiernaast vinden duikers nog een prachtige plek net buiten de kust bij Broughton eiland.  
Lees verder…
<
2 / 4
>