Camper & Cruise - Noordwest-Amerika en Alaska

De Rockies per camper en Alaska per cruise

Travelhome Campervakanties Glacier Bay
  • Cruise naar Alaska

Deze camper & cruisereis brengt je van het vasteland van Noordwest-Amerika naar Alaska. Je begint je camperreis in Seattle en je bent vrij om je eigen route te bepalen. Reis door de prachtige droge vlaktes van The Craters of the Moon en bekijk de unieke geisers van Yellowstone. In Noordwest-Amerika kun je intens genieten van de veelzijdige natuur. Daarnaast biedt dit deel van Amerika ook sfeervolle steden zoals Portland en Seattle, waar je eindeloos kunt struinen door de gezellige straatjes met leuke barretjes en goede restaurantjes. Na je avontuur door het noordwesten van Amerika start de cruise naar Alaska, waar je oog in oog komt te staan met gigantische gletsjers, uitgestrekte toendra's en afgelegen dorpjes met een rijke cultuur.

Stap aan boord van de Eurodam en maak je klaar voor vertrek richting Alaska! Je verblijft tijdens de cruise in een binnenhut en je mag gebruikmaken van alle faciliteiten op het cruiseschip. Er zijn verschillende bars, lounges, winkels, een bibliotheek en casino aan boord. Je zal je dus geen enkel moment vervelen.

Je begint de cruise met een eerste dag op zee. Breng veel tijd op het dek door en kijk uit naar walvissen en orka's. De tweede dag kom je aan in de hoofdstad van Alaska: Juneau. Nabij Juneau vind je de Juneau Icefields. De massieve Mendenhall Glacier biedt een prachtig uitzicht. Ga hier een dag kajakken, whalewatchen, wandelen of raften. Vervolgens cruise je door Glacier Bay, vermeld op werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit Glacier Bay cruise je naar Sitka, een gezellig indrukwekkend stadje. Daarna vaar je door naar het zalmhoofdstad van de wereld: Ketchikan. De een na laatste dag kom je aan in het Canadese Victoria. In Victoria is het heerlijk om rond te slenteren, te winkelen en lekker te eten. Een goede afsluiter van de reis. Op dag 7 kom je weer aan in Seattle. Zorg ervoor dat je vroeg uitscheept, want je vliegt in de middag weer terug naar Amsterdam. 

Het cruiseschema ziet er als volgt uit:

Dag Bestemming Aankomst Vertrek
Donderdag Seattle   16.00
Vrijdag Cruisedag op zee    
Zaterdag Juneau 13.00 22.00
Zondag Glaciar Bay (cruisen)
Maandag Sitka 07.00 15.30
Dinsdag Ketchikan 07.00 13.00
Woensdag Victoria 18.00  
Donderdag Seattle 07.00  

Wil je meer inspiratie opdoen voor deze geweldige camper & cruisereis? Lees dan eens het reisverslag van Gonnie en Henk.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen