Indian Summer Special

Herfstkleuren in het Parijs van Canada

€ 1.369 p.p.

INDIAN SUMMER SPECIAL
Herfstkleuren in het Parijs van Canada

 

Ontdek de wonderen van het oosten in je eigen tempo tijdens een 21-daagse camperreis vanuit het 'Parijs van Canada': Montreal. Vanaf de 234 meter hoge Mont Royal vang je de eerste glimp op van de kleurenpracht die deze regio in de vroege herfst kenmerkt. Daarna is het genieten van highlights als de imposante Niagara Falls, politiek centrum Washington D.C. en culinair Quebec. Vanuit je huis op wielen beleef je de sprookjesachtige Indian Summer als nooit tevoren. 

 

INDIAN SUMMER

 

In september en oktober kleurt de natuur in Oost-Canadese provincies Ontario en Quebec en Amerikaanse staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont prachtig bont. Deze periode tussen de zomer en herfst wordt de 'Indian Summer' genoemd. Vroeger begonnen de Indianen in deze tijd van het jaar aan de oogst. Tijdens deze nazomer geniet je van een kleurenspektakel van gele, rode, oranje en zelfs paarse bladeren. 

 

Wanneer de Indian Summer zijn intrede doet, is afhankelijk van de nachtvorst. Na de eerste vorst beginnen de bladeren te verkleuren, terwijl de koude poollucht zich tijdelijk terugtrekt. Terwijl het landschap verandert, komt het zonnetje nog geregeld tevoorschijn. Het weer is tijdens deze reisperiode vaak nog aangenaam. Het najaar geeft een extra dimensie aan je camperreis. Stel je eens voor: je rijdt in je camper en je ziet het landschap veranderen van de kleur dieprood naar oranje, felgeel en groen. Een oneindig palet aan kleuren: alleen al Amerikaanse staten Vermont en Maine bestaan voor zo'n 80% uit bossen! 

 

Met een herfstzonnetje op het blonte bladerdek, is de Indian Summer op z'n mooist. Dit fenomeen móet je eens ervaren!

 

ROUTE EN REISTIJD

 

Tot wanneer je precies kunt genieten van de Indian Summer verschilt. Doorgaans houdt het kleurenspektakel aan tot eind oktober. Garanties op gekleurde bladeren kunnen we niet geven, wél beloven we je dat deze regio ook zonder herfsttaferelen de moeite van het bezoeken waard is. Bewonder historische steden, kusten en bossen, rijd door Vermonts Green Mountains en bezoek schilderachtige dorpjes in New Hampshire: in deze ansichtkaart van kleuren raak je niet uitgekeken!

 

Het najaar is dus een bijzondere periode om het oosten van Amerika en Canada te bezoeken. Wel kán het in september en oktober al koud kan zijn in deze streek. Ook kunnen campings al gesloten zijn voor het seizoen.

 

Kies je voor een Indian Summer reis? Controleer dan of de camping waar je wilt overnachten open is tijdens jouw reisperiode en wees je er bewust van dat je bij vorst niet alle faciliteiten van je voertuig kunt gebruiken. Lees ons blog ‘Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen’ om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten als je besluit dit avontuur aan te gaan. Want een avontuur is het, en wat ons betreft één dat je niet wilt missen!

 

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen