Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Rijbewijs en verkeer in Canada

Wellicht ga je binnenkort een camper huren in Canada en maak jij een mooie rondreis met jouw huurcamper. In dat geval is het belangrijk te weten van welk rijbewijs je in bezit dient te zijn. In Nederland is het vaak verplicht om een groot rijbewijs te hebben voor het besturen van campers boven een bepaald gewicht.

EISEN RIJBEWIJS WANNEER JE EEN CAMPER GAAT HUREN IN CANADA

Voor het huren en besturen van een camper of auto heb je een geldig Nederlands B rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is aan te raden, maar niet verplicht. Voor de borg is de hoofdbestuurder van het voertuig verplicht een creditcard op zijn/haar naam bij zich te hebben. De minimum leeftijd bij de meeste camperverhuurders is 21 jaar. Bij enkele verhuurders staat de minimum leeftijd op 23 jaar (Traveland) en bij sommige verhuurders is deze leeftijd zelfs 25 jaar (Fraserway, Meridian RV en Motorhome Travel Canada). Sommige camperverhuurders stellen ook een maximale leeftijdseis om een camper te huren. 

 

INTERNATIONAAL RIJBEWIJS WEL OF NIET VERPLICHT TIJDENS JE CAMPERREIS

Wanneer je met een camper op rondreis door Canada gaat, is het aanvragen van een internationaal rijbewijs aan te raden, maar niet verplicht. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Wanneer je moeite hebt met de Engelse taal, kan een internationaal rijbewijs handig zijn om aan te vragen. Een internationaal rijbewijs kun je aanvragen bij de ANWB winkels, je dient je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee te nemen. 

 

VERKEERSREGELS IN CANADA TIJDENS JOUW CAMPERREIS

Rijd je met jouw huurcamper door het zuiden van Canada, dan zul je merken dat het wegennet hier van goede kwaliteit is. Het noorden heeft slechts één verharde weg, namelijk de Alaska Highway. De overige wegen in het noorden zijn onverhard en vaak aangetast door de vorst. Op de snelwegen geldt een maximumsnelheid van gemiddeld 100 kilometer per uur, op tweebaanswegen buiten de bebouwde kom 80 kilometer per uur en binnen de bebouwde kom 50 kilometer per uur.