Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Feestdagen Canada

Canada kent landelijke feestdagen, maar ook feestdagen die van regionaal karakter zijn. Veel van de feestdagen worden goed gevierd, met vrienden en familie, parades, lekker eten en vuurwerk.

KUN JE JE CAMPER OPHALEN EN INLEVEREN OP EEN FEESTDAG?

Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om je camper op te halen of in te leveren bij de camperverhuur stations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Kijk voor de openingstijden  tijdens feestdagen op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze óf vraag het onze reisexperts. Wanneer je zelf een camperprijs samenstelt in onze online offertemodule, en je kiest ervoor om op te halen of in te leveren op een feestdag, dan zullen enkel de camperverhuurbedrijven getoond worden die geopend zijn op deze data.

EEN FEESTDAG MEEMAKEN TIJDENS JOUW CAMPERREIS

Het is natuurlijk een unieke ervaring als je tijdens jouw camperreis een Canadese feestdag kunt meemaken. Op die manier maak je echt kennis met de cultuur van het land, de tradities, eetgewoonten en de achtergrond van de feestdag.

Houd voorafgaand aan jouw camperreis rekening met eventuele feestdagen. Ben je op camperreis tijdens een feestdag dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op en rondom feestdagen gaan ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn.
Overigens zijn winkels, postkantoren, banken, overheidsgebouwen ook vaak gesloten op feestdagen.