Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Thanksgiving

Deze feestdag wordt door veel Canadezen beschouwd als belangrijkste feestdag van het jaar. Op deze dag wordt de dank uitgesproken, officieel aan god, voor de oogst en allerlei goede dingen die je zijn overkomen. Deze feestdag wordt gevierd op de tweede maandag in oktober. De meeste Canadezen gebruiken dit lange weekend om familie of vrienden die verder weg wonen te bezoeken. Canadezen vieren dit feest met de gehele familie en wordt dan ook wel gezien als een familiereünie. Eten is erg belangrijk tijdens Thanksgiving. Het is een traditie in Canada om met Thanksgiving kalkoen te eten.

CAMPER HUREN TIJDENS THANKSGIVING

Thanksgiving is een vrije dag in Canada. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om je camper op te halen of in te leveren bij de camperverhuur stations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze.

BEN JIJ OP CAMPERREIS TIJDENS THANKSGIVING?

Houd voorafgaand aan je camperreis rekening met eventuele feestdagen. Ben je op camperreis tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.