Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Canada Day

Canada Day is een jaarlijks terugkerende feestdag in Canada. Op deze dag wordt de onafhankelijkheid gevierd. In 1867 is het land Canada officieel gesticht en onafhankelijk verklaard van de Britten. Deze feestdag wordt gevierd op 1 juli tenzij deze dag op een zondag valt, dan wordt de feestdag op 2 juli gevierd. Canada Day is vergelijkbaar met het Amerikaanse Independence Day en werd vroeger Dominion Day genoemd. Op Canada Day viert het hele land feest, dit uit zich in parades, vuurwerk, festivals en openlucht concerten. Daarnaast worden op deze dag vele sportactiviteiten, barbecues en uitstapjes georganiseerd door de Canadezen. Maak je een camperreis in deze periode dan kun je deze feestdag dus zelf gezellig meevieren.

CANADA DAY MEEMAKEN TIJDENS JOUW CAMPERREIS

Canada Day is een vrije dag voor het hele land. Voor de toerist is op deze dag genoeg te beleven. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan festivals, concerten en in de avond wordt op veel plaatsen vuurwerk afgestoken om de vrijheid te vieren. Dit is erg leuk om mee te maken als je op camperreis bent. Ervaar de tradities, eetgewoonten en de achtergrond van Canada Day tijdens jouw camperreis door Canada. Houd voorafgaand aan jouw reis rekening met eventuele feestdagen. Zorg dat je overnachtingen op een feestdag tijdens jouw camperreis vooraf reserveert. Op feestdagen gaan namelijk ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn.

CAMPER HUREN OP CANADA DAY

Het kan zijn dat het op feestdagen niet mogelijk is om jouw huur camper op te halen of in te leveren bij de camperverhuur stations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze.