Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Remembrance Day

Remembrance Day is een Canadese gedenkdag. Remembrance Day wordt jaarlijks gehouden op 11 november, precies om 11 uur worden op deze dag herdenkingsdiensten gehouden. Op deze dag worden de stilgestaan bij oorlogen en de slachtoffers, het gaat om de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse oorlog en alle conflicten waarin Canadezen hebben meegevochten. Op deze dag zijn klaprozen het symbool van de oud-strijders. Deze bloemen worden dan ook door vele mensen bij gedenktekens gelegd. Op Remembrance Day worden nationale ceremonies en twee minuten stilte gehouden. Remembrance Day wordt ook wel Armistice Day of Poppy Day genoemd.

CAMPER HUREN TIJDENS REMEMBRANCE DAY

Remembrance Day is een vrije dag in Canada. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om je huurcamper op te halen of in te leveren bij de camperverhuur stations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze

BEN JIJ OP CAMPERREIS TIJDENS REMEBRANCE DAY?

Houd voorafgaand aan jouw camperreis rekening met eventuele feestdagen. Ben je op camperreis tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.