Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Halloween

Ben je eind oktober in Canada dan zul je zien hoe de Canadezen Halloween vieren. Halloween wordt gevierd op 31 oktober. Het is een traditie dat kinderen zich verkleden en langs de deuren gaan. Dit staat bekent als trick or treat. De huizen worden versierd met pompoenen en lichtjes. Misschien merk je zelfs dat sommige mensen hun camper versieren. Niet alleen voor kinderen is Halloween een feestdag, ook voor de jong volwassenen is er genoeg te beleven op deze feestdag. Op veel plaatsen in het land worden Halloweenfeesten georganiseerd. Deze feesten zijn natuurlijk leuk om te bezoeken tijdens je camperreis. De naam ‘Halloween’ komt voort uit ‘All Hallows Eve’, wat in het Nederlands Allerheiligenavond betekent. De avond voor Allerheiligen wordt Halloween gevierd.

CAMPER HUREN TIJDENS HALLOWEEN

Halloween is een nationale feestdag in Canada. Het zal echter in de meeste gevallen gewoon mogelijk zijn om je huurcamper op te halen of in te leveren bij de camperverhuurstations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Wil je weten of jouw camperverhuurder is gesloten op feestdagen? Kijk dan op onze website op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze.

BEN JIJ OP CAMPERREIS TIJDENS HALLOWEEN?

Het meemaken van Halloween tijdens je camperreis is een hele beleving. Een bezoek brengen aan een van de vele Halloweenfeesten tijdens je camperreis is een aanrader. Houd voorafgaand aan je camperreis door Canada rekening met eventuele feestdagen. Als je op camperreis bent tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.