Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Labor Day

Sinds 1887 wordt iedre eerste maandag in september Labor Day gevierd. Van oorsprong is het doel van Labor Day om arbeiders te bedanken voor hun bijdrage aan de economie. Labor Day wordt verder door veel mensen beschouwd als de laatste dag van de zomer. Dit zorgt ervoor dat veel Canadezen dit weekend gebruiken om er op uit te gaan. Studenten organiseren nog een laatste feestje voordat school weer begint. In sommige delen van het land worden vuurwerkshows, sporttoernooien en barbecues georganiseerd. Dit zul je vast zien als je tijdens deze feestdag op camperreis bent in Canada. In het verleden werd Labor Day gestart met een optocht van arbeiders. Dit werd gedaan zodat de burgers hun waardering jegens de arbeiders konden laten blijken. Vervolgens werden er festivals georganiseerd om de mensen te vermaken. Deze activiteiten komen tegenwoordig nauwelijks voor.

CAMPER HUREN TIJDENS LABOR DAY?

Labor Day is een vrije dag in Canada. Scholen en bedrijven zijn op deze dag gesloten. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om je huur camper op te halen of in te leveren bij de camperverhuur stations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze.

BEN JE OP CAMPERREIS TIJDENS LABOR DAY?

Houd voorafgaand aan je camperreis rekening met eventuele feestdagen. Ben je op camperreis tijdens een feestdag, dan is het aan te raden jouw camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.