Praktische Info - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Victoria Day

Deze nationale feestdag wordt de laatste maandag voor 25 mei gevierd. De reden van de feestdag is de verjaardag van koningin Victoria. Deze dag wordt door veel Canadezen ook wel beschouwd als begin van het zomerseizoen. Tijdens deze dag worden parades, optochten en vuurwerkshows georganiseerd. Daarnaast hangen vele mensen de vlag uit. Het is een leuke toevoeging aan jouw camperreis om deze nationale feestdag mee te maken.

CAMPER HUREN TIJDENS VICTORIA DAY

Victoria Day is in de meeste provincies van Canada een vrije dag. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om jouw huur camper op te halen of in te leveren bij de camperverhuur stations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de camper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze.

BEN JIJ OP CAMPERREIS TIJDENS VICTORIA DAY?

Houd voorafgaand aan jouw camperreis rekening met eventuele feestdagen. Ben je op camperreis tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Canadezen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.