Bezienswaardigheden - Nieuw-Zeeland

Ontdek je met

Tabitha

Moniek

Credit: Rob Suisted

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenBezienswaardigheidDorpEiland/SchiereilandNatuurparkenSteden
Gebied
NoordereilandZuidereiland
Filters toepassen
<
3 / 3
Rotorua, bekend om de vulkanische activiteit, borrelende modderpoelen en spuitende geisers. De penetrante zwavellucht komt je neus al binnen nog voordat je de stad inrijdt. Wanneer je door Rotorua en haar omgeving rijdt zie je op veel plaatsen stoom uit de grond komen. De vulkanische activiteit in dit gebied zorgt ook voor borrelende modderpoelen en warmwaterbronnen. Heerlijk om volledig tot rust te komen in een van de thermaal baden in Rotorua.  WAI-O-TAPU THERMAL WONDERLAND Op ongeveer 30 kilometer afstand van Rotorua ligt het geothermische gebied Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. De naam zegt het al, het is een wonderschoon park met overal geothermische baden. Een wandeling van ongeveer twee uur brengt je door het gehele park met om de paar stappen een andere kleur en soort thermisch bad. Favoriet is de Champagne Pool met haar vele verschillende kleuren. Daarnaast ligt in het park de Lady Knox geiser welke elke dag op een vaste tijd veel water en stoom uitblaast. MAORI CULTUUR NABIJ ROTORUA Maak vanuit Rotorua  een tour naar een authentiek Maori dorp, bijvoorbeeld het Tamaki Maori Village. Bij aankomst worden we verwelkomt met een ‘haka’ dans, dit is de traditionele dans van de Maori’s. Daarna leer je meer over de rituelen van de Maori’s en zie je hoe ze leven. Het bezoek sluit je af met een diner bereid in een ‘hangi’. De ‘hangi’ is een traditionele Maori methode om het eten te bereiden door middel van een kuil in de grond die wordt opgevuld met hete stenen. Een bezoek aan Tamaki Maori Village is een ontzettende leuke manier om meer van de Maori cultuur te leren. KAMPEREN IN ROTORUA Omdat Rotorua een populaire toeristische bestemming is in Nieuw-Zeeland biedt het ook voldoende mogelijkheden om te kamperen in de stad. Een tip die we je geven is om met je camper te overnachten op de Blue Lake Top 10 Holiday Parks. Deze camping is gelegen aan het schilderachtige Blue Lake en op een kleine tien minuten afstand van het centrum van Rotorua. Een andere camping in de buurt van Rotorua is All Seasons Holiday Park. Dit is een goed onderhouden camping met een spacomplex en zwembad.  
Lees verder…
Het avontuur begint al met de overtocht, je hebt namelijk kans om zeehonden, dolfijnen en zeearenden spotten. Je huurcamper laat je achter op een omheinde parkeerplaats van de ferrymaatschapij. Eenmaal op het eiland zul je versteld staan van de prachtige flora en fauna die het eiland biedt. Hierna begint voor velen de zoektocht naar het nationale symbool van Nieuw-Zeeland, de 'Kiwi'. Doordat het eiland geïsoleerd gelegen is zijn er geen buitenlandse dieren geïntroduceerd en heeft de Kiwi hier kunnen overleven. De Kiwi is een vogel die niet kan vliegen en komt voornamelijk voor op Stewart eiland, het is een schuwe vogel die zich overdag voornamelijk schuilhoudt en zich pas in de avond laat zien. Zelfs indien je de Kiwi niet tegen het lijf loopt is Stewart Island nog steeds erg de moeite waard met zijn vele vogelsoorten en ongerepte natuur. Na deze prachtige excursie haal je de camper weer op en vervolgt je camperreis.
Lees verder…
Prachtig gelegen in een vulkanisch gebied en aan het mooie Lake Taupo is de stad Taupo. Dit kleine plaatsje heeft veel te bieden tijdens je camperreis. Er zijn winkels en restaurants en uit vele daarvan kijkt u uit op het blauwe water van Lake Taupo met mooie bergtoppen op de achtergrond. CAMPERREIS TAUPO Wanneer je met je huurcamper Lake Taupo bezoekt zijn er vele activiteiten om te ondernemen en daarbuiten is er ook nog veel te bezichtigen. Er is bijvoorbeeld het park Craters of the Moon met zijn vulkanische activiteit en de schuimende watervallen van de  Huka Falls. De avonturier kan hier een geweldige  parachutesprong maken met zicht op het meer en het omliggende gebied. TONGARIRO NATIONAL PARK Buiten Taupo bevindt zich het Tongariro National Park dat genoteerd staat op de werelderfgoederen lijst van UNESCO. Het park heeft mooie bergen en een uniek landschap van actieve en dode vulkanen. De beroemde film Lord of the Rings is voor een deel hier opgenomen en de liefhebbers zullen onder andere Mount Doom herkennen. Het park biedt tijdens je bezoek met de huurcamper vele activiteiten waarvan mountainbiken en wandelen de meest populaire zijn. De wandelingen variëren in lengte van enkele uren tot meerdere dagen. De meest populaire wandeling is echter de Tongariro Crossing en deze wordt vaak de mooiste dagwandeling van Nieuw Zeeland genoemd. TONGARIRO CROSSING Een must tijdens uw camperreis in Tongariro National park is de Tongariro Crossing. De Tongariro Crossing is een uitdagende wandeling van 7 - 8 uur en beslaat 17 kilometer. De wandeling eindigt op een ander punt dan waar deze start dus kun je het beste transport regelen naar en van de wandeling. Omdat het weer op deze hoogte anders is dan in het dorp worden de wandelingen vaak door weersomstandigheden geannuleerd. Gaat het wel door zorg dan voor voldoende kleding, verschillende lagen en waterproof. Ook dien je voldoende water en eten mee te nemen. Begin je dan aan de wandeling dan merk je al snel dat deze zeker de moeite waard is. Je loopt door een gebied dat lijkt op een maandlandschap en komt langs verschillende kraters. Na de Red Crater (1886 m) zie je al snel het groene water van de Emerald Lakes. Het einde van de wandeling is wellicht het zwaarst, trapsgewijs naar beneden. Maar dat moet je niet tegenhouden tijdens je camperreis deze wandeling te maken!
Lees verder…
Prachtig gelegen aan het mooie Lake Wanaka en met geweldig uitzicht op de bergen van Mount Aspiring National Park ligt Wanaka, een must tijdens je camperreis door Nieuw-Zeeland. De plaats heeft voor ieder wat wils en biedt mogelijkheden voor vele watersporten zoals zwemmen, vissen en boottochten maar heeft ook beroemde wandeltochten in het nationale park. MET DE CAMPER NAAR MOUNT ASPIRING NATIONAL PARK Mount Aspiring National Park strekt zich uit van het regenwoud in Fiordland tot aan de gletsjers van de Zuidelijke Alpen en is het op 2 na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Het hoogste punt in het park met 3027 meter is Mt. Aspiring. Naast het mooie Lake Wanaka en Mount Aspiring National Park vindt je hier ook een leuke attractie voor het hele gezin die je met je huurcamper kunt aandoen, Puzzling World. Hier vindt je verschillende spelletjes, vreemde architectuur en een leuk doolhof.
Lees verder…
In het zuiden van het Noordereiland ligt Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, vernoemd naar de hertog van Wellington. Deze stad is tevens het vertrek- en aankomstpunt van ferry's van en naar het Zuidereiland. Hier kun je dan ook oversteken met je huurcamper rijdens jouw camperreis. MET DE CAMPER NAAR WELLINGTON  In het centrum van deze stad heb je de camper niet nodig. Het is namelijk maar een paar kilometer in de omtrek dus je kunt de stad prima te voet bekijken. In de stad vind je erg veel winkels, bars, cafés en restaurants met voor ieder wat wils. BEZIENAWAARDIGHEDEN WELLINGTON  Een grote attractie in Wellington is het Te Papa museum. Dit is een groot museum met veel informatie over Nieuw- Zeeland en het biedt leuke mogelijkheden voor kinderen. De toegang tot het museum is geheel gratis. Rij met je huurcamper naar de kabelbaan. Dit is een erg populaire attractie en tevens een van de oudste in Wellington. Ga in de kabelbaan naar de top van de berg en breng een bezoek aan de botanische tuinen van Wellington.
Lees verder…
<
3 / 3