Bezienswaardigheden - Zweden

Ontdek je met

Inge

Travelhome | Camper huren Zweden

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
<
2 / 4
>
Een leuke vakantieregio om te ontdekken in Midden- Zweden is Jämtland Härjedalen, vol met typische kenmerken waar je vanuit je huurcamper optimaal van kunt gaan genieten. Een ruig berglandschap, pittoreske dorpjes, wilde dieren, prachtig gekleurde houten huisjes, uitgestrekte bossen en glinsterende meren, van dit alles kun je zeker genieten tijdens de camperreis door deze regio.    Enkele bekende plaatsen in Jämtland Härjedalen zijn Lofsdalen, Vemdalen, Åre en Funäsfjällen. Het zijn sfeervolle gezellige plaatsjes waar het zelden écht druk zal worden. Ideaal dus voor een ontspannen tijd in Midden- Zweden .    De bergen gaan hier nergens echt naar grootte hoogte; de grootste top vinden we in de 1820 meter hoge Helags, waar tevens een gletsjer ligt.  Culinair genieten in Jämtland Härjedalen Tijdens een camperreis is het, ter afwisseling, soms ook wel eens leuk om lekker te gaan uit eten in een lokaal restaurant. In deze regio zit je dan gegarandeerd goed. Wist je bijvoorbeeld dat Jämtland Härjedalen diverse culinaire prijzen gewonnen heeft? De plaats Östersund is zelfs al eens uitgeroepen tot één van UNESCO’s Cities of Gastronomy.   In Zweden is al het eten puur, waarbij vooral lokale producten gebruikt worden. Verse vis, groenten of vis? Allemaal direct vanuit de natuur en dat is gegarandeerd een succes! De maaltijden zijn niet heel erg kostbaar. Zeker bij een vergelijking met buurland Noorwegen merk je al snel dat de prijzen ‘goed te doen’ zijn. Een hoofdmaaltijd ligt rond de 20 euro en een lekker glas wijn kost zo’n 8 euro per glas. Nationaal park Sonfjället Overal in deze regio kun je optimaal genieten van de overweldigende natuur, maar een echte aanrader is het nationaal park Sonfjället. Een natuurgebied met een grootte van ongeveer 103 km2 dat bekend staat vanwege het spotten van beren. Vele goede wandelpaden zijn er in het park te vinden. Van uitdagende langere hikes tot rustige korte en makkelijke wandelingen. Mountainbiken omgeving Åre Ben je een liefhebber van mountainbiken? In de omgeving van Åre kun je dan zeker je hart ophalen. Rondom de stad liggen vele verschillende mtb-routes, voor werkelijk alle niveaus. Downhill thrillseekers kunnen hier terecht, maar ook de beginnende mountainbikeliefhebber zal een fijne dag ervaren in deze regio. Er is tevens een gaaf bikepark te vinden, het grootste in Noord-Europa, Åre Bikepark. Je vind hier 4 liften en wel 40 trails. Je kunt de mountainbikes uiteraard huren en zelfs met een gids op pad gaan tijdens een excursie.    In de zomer wordt jaarlijks ook het Åre Bike Festival georganiseerd, waar veel bezoekers van over de gehele wereld op af komen. Valt dit festival ook in jouw camperreis? Ga dan zeker eens een kijkje nemen en geniet van de Zweedse gastvrijheid.  
Lees verder…
Wanneer je graag een paar dagen met de camper op dezelfde camping blijft staan is Jönköping een ideale locatie. Vanuit hier kun je de regio erg goed gaan verkennen.    De twee belangrijkste musea van de stad zijn het Husqvarna museum en het Lucifer museum.    Vanwege de goede ligging aan de zuidelijke rand van het Vättern meer is deze stad tevens erg populair.   Vättern meer Samen met het Vänern meer vormt het Vättern meer een belangrijke toeristische trekpleister van Zuid- Zweden . Rondom deze meren vind je gezellige havenplaatsjes, oude kastelen en mooie zandstranden. Ideaal voor een rondreis met de huurcamper. In het gebied tussen beide meren kun je een bezoek brengen aan het mooie Tiveden Nationaal Park. Hier vind je nog een oorspronkelijk oerbos terug. Werkelijk een unieke ervaring voor tijdens je afwisselende camperreis.   
Lees verder…
Deze stad is aan de zuidoostkust van Småland gelegen. De omgeving bestaat uit honderden kleine eilandjes en wordt scherenkust genoemd.  In de kuststad Kalmar kun je een prachtig 16e-eeuw kasteel met een mooie slotgracht bezoeken.  Niet alleen een stadsbezoek is de moeite waard, veel camperreizigers besluiten om vanaf hier een mooie rondvaarttocht te maken of een kano te huren om zo naar een eilandje te roeien. In het heldere water kun je, tijdens de warmere zomermaanden, ook zeker een frisse duik nemen.  Er zijn veel mooie campings te vinden in dit gebied. Veelal gelegen aan een mooi (wit) zandstrand en voorzien van leuke faciliteiten voor de kinderen. Eindeloze wandelpaden staan tot je beschikking, vanuit Kalmar.  Öland en Gotland Bij de Zweedse oostkust liggen de eilanden Öland en Gotland, waarbij Gotland het grootste eiland van Zweden is. Ondanks dat beiden eilanden vaak samen bezocht worden, zijn deze ontzettend verschillend van elkaar.  Beiden eilanden zijn ontzettend populair en mogen tijdens een camperreis door Zuid- Zweden  zeker niet ontbreken. Het eiland Öland is makkelijk te bereiken vanuit Kalmar, via een 6 km lange brug. Het eiland is zo’n 16 km breed en ca. 135 km lang en kenmerkt zich door afwisselende natuur. Niet alleen weilanden, meren en stranden, maar bijvoorbeeld ook de unieke zandduinen. ’s-Werelds grootste kalksteengebied, Öland Stora Alvar, staat sinds 2001 op Unesco’s lijst van werelderfgoederen.  Öland is een echte zomerbestemming en een waar vakantieparadijs, waar je mooie campings vind. Met de vele zonne-uren in de zomermaanden kun je hier heerlijk genieten van de omgeving.  Gotland is een erg populair vakantieoord; niet alleen voor camperreizigers maar zeker ook bij de Zweden zelf. Op een kleine 90 km van het vaste land kun je een bezoek brengen aan Visby, de enige stad van Gotland.    
Lees verder…
Wanneer je naar het noorden van Zweden gaat, kun je Lapland bezoeken. Een fantastisch, dramatisch landschap met een ruige en spectaculaire wildernis. Een zeer bijzondere plek in Europa die garant staat voor avontuur.   De Lappen hebben een bijzondere cultuur, leuk om eens kennis mee te maken. Kiruna is één van de grotere stadjes in deze omgeving. De mensen hier leven voornamelijk van de mijnindustrie. Daarnaast kent Lapland ook vele gebieden die onbewoond zijn, omdat de natuur te ongerept is en de sneeuw het ontoegankelijk maakt. Zeker is zeker; Lapland geeft een bijzondere kijk op een uniek stukje Europa.   Vanuit Lapland kun je tevens een oversteek maken naar het Lapland van buurlanden Noorwegen en Finland .
Lees verder…
Ten noorden van Göteborg ligt het stadje Lidköping aan het grootste meer van Zweden: het Vänernmeer . De omgeving is omgeven door natuurreservaten en is werkelijk prachtig. Maak met de camper bijvoorbeeld een stop in het natuurreservaat Kinnekulle. Er is een uitkijktoren vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt op de natuurrijke omgeving.   Een heerlijk vers visje kun je scoren bij één van de oude visrokerijen in Spiken, op zo’n 25 km van Lidköping.   Op een mooie zonnige zomerse dag kun je met de huurcamper een bezoek brengen aan het (water)pretpark Skara Sommerland. Het park werd in 1984 geopend en wordt jaarlijks door meer dan 340.000 bezoekers bezocht. Er zijn spannende achtbanen en vele attracties; het is een leuk uitje voor vrijwel alle camperreizigers.   Nabij het pretpark is een grote camping gelegen met veel voorzieningen. Zoek je een camping en kampeerplaats dichterbij het meer en Lidköping kun je bijvoorbeeld op de 5-sterren Kronocamping gaan staan met de camper.   Een mooie camping aan het Vänernmeer is de Läckö Slott camping bij het slot en kasteel Läckö, aan de top van het schiereiland. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op het kasteel en kampeer je op een prachtige locatie, vanaf waar je kunt wandelen naar de ingang van het kasteel.
Lees verder…
Tijdens een camperreis door Zweden mag een bezoek aan de historische stad Linköping zeker niet ontbreken. Een perfecte combinatie tussen gezelligheid en cultuur. Bovendien een ideale afwisseling tijdens een rondreis met de huurcamper, door Zweden; van natuur tot musea en van de kathedraal tot pub. In Linköping is vrijwel alles mogelijk. BEZIENSWAARDIGHEDEN LINKÖPING Linköping is een middelgrote stad waar de lokale bevolking bekend staat vanwege de hun vriendelijkheid en gastvrijheid.   Met slechts 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam is Linköping de kleinste bestemming van Europa. Doordat de stad nog niet ontdekt is door het grote publiek kun je zonder grote mensenmassa’s optimaal genieten van deze leuke bruisende stad. Er is veel te beleven en met de camper kun je de stad goed bezoeken, er is voldoende parkeergelegenheid aan de rand van de stad.   Linköping ligt te midden van het Zweedse natuurschoon en een ideale manier om de stad te bezoeken is bijvoorbeeld per (huur)fiets. Er zijn diverse mooie wandel- en fietspaden aangelegd en vanaf de camping fiets je binnen een kwartiertje naar het centrum van de stad.   MUSEUMS LINKÖPING Het Gamla Linköping openluchtmuseum geeft je een kijkje van de manier waarop de inwoners van Linköping vroeger leefden. Je waant je hier echt terug in de tijd tijdens een wandeling over de kleine oude boerenkasseien, tussen de traditionele rode houten huisjes. In dit openluchtmuseum kun je makkelijk een hele dag rondwandelen en genieten van de historie van Zweden. De toeging tot dit museum is, evenals tot de meeste andere musea in Zweden , gratis.   Een ander museum dat bezocht kan worden tijdens een bezoek aan Linköping is het vliegtuigmuseum, het Flygvapenmuseum. Hier kun je een uitgebreide collectie vliegtuigen van de Zweedse luchtmacht van dichtbij bewonderen.   DE KATHEDRAAL VAN LINKÖPING Een heus icoon in de regio van Linköping is de kathedraal en deze is in het hart van de stad te vinden. De kathedraal werd in 1230 gebouwd, maar de bouw is pas volledig afgerond in 1520. De ruim 100 meter hoge torenspits steekt prachtig boven het centrum van Linköping uit. Mocht je een rondleiding willen maken door de kathedraal terwijl je met de camper op pad bent door Linköping, kun je een reservering maken voor een wandeling met de (Engelstalige) lokale gids.   De binnenstad is een levendig en je vindt er naast leuke clubs, barretjes en restaurants ook veel winkels, waaronder de bekende populaire ketens. Maar ook de winkels met streekproducten zijn erg leuk om te bezoeken.
Lees verder…
Op slechts een half uurtje rijden  Malmö  ligt het sfeervolle plaatsje Lund. Cultuurliefhebbers kunnen in deze universiteitsstad hun hart ophalen, waaronder door een bezoek te brengen aan de imposante Dom van Lund. Ook zijn er bruisende markten, lekkere restaurants en mooie winkels te vinden.  Cultureel Lund Naast de dom is er veel meer te zien in Lund. In het Skissernas museum, slechts 10 minuten lopen van de kathedraal, is een hypermodern kunstmuseum. Een enorm contrast met de oude kathedraal.  De grootste bezienswaardigheid van de stad is het openluchtmuseum Kulturen, naast een prachtige tuin vind je hier veel historische gebouwen, een echte must see tijdens je bezoek aan Lund. Bezienswaardigheden Lund Na het opsnuiven van cultuur is het tijd voor ontspanning, en waar kan dat beter dan in een waterpark? Vooral kinderen zullen hier een topdag beleven. Er is een junglebad, stroomversnellingen en een glijbaan van maar liefst 213 meter! Zoek je het liever wat rustiger? Wandel dan door de botanische tuinen of trek de omliggende natuur van Lund in. In de omgeving zijn veel wandelpaden, pittoreske dorpjes en oude kerken te vinden.
Lees verder…
Malmö is onder andere bekend vanwege een bijzondere brug; de Öresundbrug. Deze heeft namelijk jaren geleden een verbinding tussen Kopenhagen en Malmö gelegd, wat inhoudt dat Zweden niet alleen meer per boot te bereiken is. In 2020 is deze brug ontzettend populair geworden dankzij de hitserie The Bridge. Het is een 8 km lange spoor- en snelwegbrug en is de langste brug op deze wijze, in Europa. Malmö is één van de jongste steden van Zweden . De gemiddelde leeftijd van de inwoners van deze stad is nog geen 40 jaar waardoor de stad een perfecte combinatie is tussen historie en innovatie. Het oude centrum Het oude centrum van Malmö is echt een bezoekje waard en wordt omringd door historische gebouwen, romantische pleintjes en straatjes, musea en parken. Ook de historische kerk en het bekende stadhuis mag je zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan het hartje van de stad, tijdens je camperreis. Het oude deel van de stad is een eiland en ligt in het hart van de stad. Moderne architectuur In Malmö vind je ook veel moderne kunst en er is veel aandacht voor innovatieve ontwikkelingen. Een absoluut hoogtepunt voor design is het Form/Design Center. Dit bijzondere gebouw is een oude huurkazerne en je kunt hier tentoonstellingen bekijken waarin design, architectuur en vooral moderne kunst centraal staan. Een prachtig gebouw waar je tijdens de camperreis eens een totaal andere activiteit kunt plannen.   Een geweldig subliem staaltje van moderne architectuur waar je zeker eens een foto van wilt maken is het Malmös Turning Torso gebouw. Momenteel nog het hoogste gebouw in Scandinavië (alhoewel er al verschillende hogere gebouwen in ontwikkeling zijn). Het gebouw is een geweldige wolkenkrabber met maar liefst 54 verdiepingen die ruim 190 meter de hoogte in steken. Het gebouw is gedraaid, waardoor het een unieke vorm heeft.  Västra Parkeer de camper in de hippe wijk Västra Hamnen en bezoek de indrukwekkende trendy gebouwen, waarvan het grootste gedeelte gebruik maakt van wind- en zonne-energie, maar ook biogas. Er zijn hier veel gezellige restaurantjes en galerieën te vinden.  De stad Malmö is niet alleen per voet prima te verkennen, je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een leuke rondvaart te maken of een fiets te huren.
Lees verder…
<
2 / 4
>