Hoe gaat het met ons in coronatijd?

Hoe gaat het met ons in coronatijd?

Door Manon de Laat op 16 maart 2021

De coronacrisis houdt Nederland al een jaar in zijn greep. Hoe gaat het met ons in coronatijd? Daar vertel ik jullie graag meer over in deze blog. 

Een terugblik op het afgelopen jaar

Reizigers adviseren en assisteren bij het plannen van hun droomreis is wat wij het liefst doen. Vol enthousiasme en overgave voerden we adviesgesprekken met reizigers op ons boekingskantoor en maakten we offertes die resulteerden in boekingen voor het seizoen 2020. Volop in de drukte, heerlijk! En toen kwam corona.. Grenzen gingen dicht, boekingen werden geannuleerd en de reizigers op plaats van bestemming moesten zo snel mogelijk terug naar Nederland. In één klap was alles anders. We zaten midden in de hectiek, allemaal vanaf thuis. Het dringende advies om thuis te werken volgt Travelhome natuurlijk op en dus staken we online ‘de koppen bij elkaar’ om een plan van aanpak te maken. Onze eerste prioriteit was om onze reizigers zo snel mogelijk terug in eigen land te krijgen. We hebben alles op alles gesteld om dat voor elkaar te krijgen. Ons team stond er! We werkten allemaal aan een gezamenlijk doel: het terugkrijgen van reizigers naar Nederland, maar ook het omboeken van geplande camperreizen naar een later moment. Doen wat je het liefst doet, camperreizen organiseren, zat er voorlopig even niet meer in. In plaats daarvan moesten we de geplande reizen annuleren of omboeken. De omgekeerde wereld. Als echte reisfanaten doet dit pijn te moeten doen. Het was een bizar jaar, maar terugkijkend op dat jaar geeft toch vooral een gevoel van trots. We hebben het samen gedaan! 

Hoe kijken we naar de toekomst?

We kijken er allemaal reikhalzend naar uit dat de grenzen weer open gaan zodat onze reizigers en ook wijzelf weer op camperreis kunnen gaan. Want wat is er mooier dan een camperreis? Vol vrijheid op avontuur en genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Helaas bestaat er geen glazen bol die ons vertelt wanneer het moment zich aandient dat reizen weer mogelijk gaat zijn, maar we houden vertrouwen dat dat moment komt! We hebben de hoop dat er in het najaar weer gereisd kan worden naar verschillende bestemmingen en voor het jaar 2022 wordt al volop geboekt. Het is mooi om te zien dat de coronacrisis de interesse in een camperreis niet verminderd heeft. Toeren in een camper door je droombestemming is en blijft een waar avontuur. De tijd waarin dit kan komt echt weer, daar zijn wij allemaal van overtuigd! 

Hoe houden we de moed erin?

Dat er momenteel niet gereisd kan worden betekent niet dat wij stil zitten. We halen er iets positiefs uit! Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering. We werken aan onze website, we plaatsen de tarieven van verhuurders voor 2022 online, maken routesuggesties, we stellen nieuwe aanbiedingen samen en gaan nieuwe samenwerkingen aan. En om niet te vergeten breiden we het aanbod in Europa uit! Daarnaast organiseren we webinars om informatie te geven over reisgebieden, hebben we online adviesgesprekken met reizigers en houden we intensief contact met verhuurders en luchtvaartmaatschappijen. Onze medewerkers van reserveringen zijn volop bezig met het samenstellen van offertes en het maken van boekingen voor 2022. Dat er zoveel belangstelling is voor camperreizen in 2022 geeft ontzettend veel moed! Naast het feit dat er genoeg werkzaamheden zijn besteedt Travelhome ook veel aandacht aan elkaar. Het teamgevoel behouden is ontzettend belangrijk. We maken daarom wandelingen met elkaar, delen een spotify lijst met onze favoriete liedjes en hebben een online ‘beachborrel’ gehad. Even samen zijn, weliswaar op afstand, maar dat maakt het niet minder leuk. Ons kerstpakket werd zelfs door onze leidinggevenden aan huis bezorgd in een heuse kerstoutfit. Dit zijn de kleine dingen die het doen!

Wat zijn de reisplannen van onze medewerkers? 

Maken we dit najaar een verre reis, gaan we op vakantie in Europa of wachten we nog een jaartje en gaan we in 2022 lekker op campervakantie? We kunnen ons voorstellen dat je jezelf deze vraag stelt. Onze medewerkers doen dat ook. Lees hieronder hoe zij dit zien: 

Tabitha van Kessel: 

Wij kiezen dit jaar voor Frankrijk. Het lekkere weer, de natuur, de authentieke dorpjes, heerlijk eten en fijne campings maken het een ideale bestemming. Waar precies? Waarschijnlijk een paar weken Ardèche en een week in de Dordogne. Hoge rotswanden met beneden de blauwe kronkelende rivieren met gekleurde kano’s is het typische beeld van de Ardèche. In de Dordogne gaan we voor de mooie dorpjes en kastelen. Zoek je een ideale camping? Les Valades in de Dordogne heeft de ideale mix van rust, ruimte en vertier op een mooi aangelegde camping. 

Marjolein Mulders: 

Ik hoop dat ik samen met mijn vriend in het najaar van 2021 kan afreizen naar West-Canada. In 2019 heb ik de Rocky Mountains mogen zien en hier heb ik intens van genoten. Dit najaar zou ik graag Vancouver willen bezoeken en een oversteek willen maken naar Vancouver Island. Als de grenzen weer open zijn, zijn wij van de partij! 

Perry van de Wiel: 

Ik ben al volop plannen aan het maken voor 2022. Camperreizen met mijn gezin is wat ik het liefst doe. De plannen zijn om een camperreis te gaan maken door West-Amerika waarbij we de camper ophalen en inleveren in Las Vegas. Als kers op de taart maken we op de terugreis een stopover van 4 dagen in Toronto. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Ben jij ook geïnteresseerd in een camperreis en ben je benieuwd wat dat kost? Vraag dan een offerte aan. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken om te videobellen met één van onze reisexperts. Graag tot ziens!