Bezienswaardigheden - Canada

Ontdek je met

Joyce

Sophie

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Canada | Credit: Mike Seehagel

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenRoad TripsSteden
Gebied
Oost-CanadaWest-CanadaYukon
Filters toepassen
<
4 / 8
>
Op een schitterende plek, op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway, ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje ligt vlakbij het indrukwekkende Kluane National Park, tegen een decor van immens hoge besneeuwde bergtoppen. Een uitzicht waar je stil van wordt.  BEZIENSWAARDIGHEDEN KLUANE NATIONAL PARK Kluane National Park is een park van extremen. In het park vindt je de hoogste bergtop van Canada (Mount Loga, 5959 meter), de meest diverse grizzlypopulatie in Noord Amerika en het grootste ijsveld van Canada. Fantastische wandelingen, adembenemende rondvluchten en avontuurlijk raften, het kan hier allemaal. Het bezoekerscentrum van Kluane National Park is een prima plek om je bezoek aan deze omgeving te beginnen. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes in het nationale park.    Het Kluane National Park kent veel verschillende landschappen. Je vindt er gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, blauwe meren, toendra.Ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vind je er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven. In het nationale park vind je verschillende campings. Een goede uitvalsbasis om een deel van het park wandelend te verkennen. Een mooie wandeling is de Kings Throne hike, die start bij het mooie Kathleen Lake. Parkeer hier je camper en geniet eerst even van de mooie weerspiegeling van de omliggende bergen in het meer. Wandel daarna naar boven en bewonder onderweg het uitzicht over de weidse omgeving en het meer.   Je kunt echter niet alles te voet bereiken (én het park is ook enorm groot). Een absolute aanrader (bij helder weer) is dan ook het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. De vluchten vertrekken via het kleine vliegveld in Haines Junction. Er zijn verschillende tours te boeken, ze duren minimaal een uur. Je vliegt over een gebied waar bijna niemand ooit komt. Je ziet er hoge bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers, ijsvelden en zelfs een gletsjermeer. Het is een onvergetelijke ervaring en het is het geld dubbel en dwars waard. Voordat je het dorpje weer verlaat is het de moeite waard om even te stoppen bij The Village Bakery. Dit is een gezellige bakkerij, waar ze allerlei lekkernijen maken van gebakjes tot wraps en broodjes. Ook voor een goede kop koffie zit je hier goed. Je kunt er bij goed weer lekker op het terras zitten, maar binnen zijn ook wat zitplaatsen.  CAMPING IN KLUANE NATIONAL PARK Een prachtig plekje om je camper neer te zetten is op de camping bij Kathleen Lake. Je staat hier vlakbij het prachtige bergmeer met kritsalhelder water. Een heerlijk idyllisch plekje om in de avond te genieten van een drankje bij het kampvuur.
Lees verder…
Kootenay National Park is een klein nationaal park gelegen in de Rocky Mountains en vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het park stroomt. Het park verdient zeker een bezoek tijdens je camperreis. Het park is niet voor niets in 1984, samen met nog een paar andere parken, uitgeroepen als werelderfgoed door UNESCO. BEZIENSWAARDIGHEDEN KOOTENAY NATIONAL PARK Het park wordt doorkruist door de Kootenay Parkway. Deze weg volgt de Vermillion River en de Kootenay River. Langs de weg kun je op verschillende plekken stoppen om wandelingen te maken. Alle attracties, zoals het Olive Meer, de okerkleurige bronnen langs de Paint Pots Trail en de Marble Canyon, zijn vanaf de weg goed te bereiken. Het park is zeer divers, zo rijd je het ene moment door een nauwe canyon en het andere moment breng je een bezoek aan warmwaterbronnen. Het park is het gehele jaar geopend, maar wordt het drukst bezocht van juni t/m september. Bij het bezoekerscentrum kun je meer informatie verzamelen over de diverse wandelingen die je kunt maken in het park.  JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Na je bezoek aan Kootenay National Park mag een bezoek aan Banff National Park en Jasper National Park niet missen. Kootenay National Park is perfect te combineren met  Yoho National Park .
Lees verder…
Aan de Fraser River ligt het dorpje Lillooet. Het dorpje bevindt zich in de provincie British Columbia, Canada. Lillooet is een van de warmste plaatsen van Canada, met record temperaturen van 40 graden in de zomer staat Lillooet samen met Oyosoos regelmatig aangeschreven als "Canadian's Hot Spot". Lillooet is een bekende plaats vanwege de Gold Rush die jaren geleden hier een flinke invloed heeft gehad. BEZIENSWAARDIGHEDEN LILLOOET In het Lillooet Museum & Visitor Centre kun je veel voorwerpen vinden uit de Gold Rush. Deze staan hier tentoongesteld en met verschillende informatieve borden wordt er een kort en bondige uitleg gegeven over dit tijdperk. Naast voorwerpen uit de Gold Rush kun je ook verschillende voorwerpen vinden van de indianen, zoals originele kledij, wapens en andere gebruiksvoorwerpen. Wil je meer weten over het museum? De medewerkers vinden het erg leuk om te vertellen over de geschiedenis van hun plaats. Naast de geschiedenis en natuur kun je in Lillooet ook gaan wijnproeven. Vanwege de warme zomerse temperaturen kunnen wijngaarden hier volop bloeien. Bezoek bijvoorbeeld Fort Berens Estate Winery en maak een wandeling door de wijngaard of ga wijnproeven! De medewerkers kunnen je veel vertellen over de wijnen en doen suggesties voor lekkere borrelhapjes.   Heb je meer zin om te gaan wandelen, klimmen of andere actieve activiteiten te ondernemen? Bewandel dan Red Rock, eenmaal aan de top heb je een prachtig uitzicht over het dorpje. Onderweg heb je ook nog kans om verschillende wilde dieren te spotten. Reis je in de zomer? Neem dan genoeg water mee! Je kunt ook een wandelingen maken langs de Fraser River. Of ga hier vissen! Er zijn prachtige spots waar je je hengel uit mag slaan. Houd je van golfen? Dan kun je ook een balletje gaan slaan op de Sheep Pasture Golf Course. Ga hier lunchen en geniet van de prachtige groene golf courses. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Een bezoek aan Lillooet is goed te combineren wanneer je jouw reis begint in Vancouver . Via Whistler rijdt je hierheen om vervolgens via Kamloops en Revelstoke bij de bekende parken Banff en Jasper uit te komen. Je kunt jouw reis dan eindigen in bijvoorbeeld Calgary .
Lees verder…
Dit grote zoetwater eiland bevindt zich in de provincie Ontario in het oosten van Canada. Het eiland is gelegen in het gigantisch meer Lake Huron. Ook het schiereiland Bruce Peninsula is gelegen in dit meer. Op dit veelzijdige eiland kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de waterrijke natuur. BEZIENSWAARDIGHEDEN MANITOULIN ISLAND  Manitoulin Island staat bekend om de mooie natuur én het grote indianenreservaat op het eiland. In Kagawong, in het noorden van Manitoulin Island vind je de prachtige wandeling naar Bridal Veil Falls. Ze zijn te bereiken via een wandelpad en een trap. Deze watervallen hebben hun naam te danken aan de sluiervormige afdaling die zij maken. Je kunt er ook lekker zwemmen! Ben je op zoek naar een avontuurlijke wandeling? Neem dan de Cup and Saucer Trail, deze prachtige route leidt je door grotten, tunnels en uiteindelijk op een klif met uitzicht over het eiland en de Georgian Bay; prachtig! Trek goede wandelschoenen aan want het terrein varieert behoorlijk. In het oosten vind je Wikwemikong Unceded Indian Reserve. In dit indianenreservaat kun je begeleide wandeltochten en kanotochten maken. Het is een van de grootste indianengemeenschappen van Canada.   Een bezoekje aan Misery Bay Provincial Park mag je tijdens jouw camperreis niet overslaan. Het park staat bekend om de platte rotsen langs de kust van Lake Huron. Je kunt er wandelen én bijzondere vogels spotten. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Wil je Manitoulin Island bezoeken? Start jouw reis dan in Toronto en reis via andere leuke bezienswaardigheden zoals Blue Mountains , Sauble Falls en Bruce Peninsula . Vervolgens kun je verder reizen via Killarney naar Algonquin .
Lees verder…
Montreal heeft ontzettend veel te bieden. Pik een heerlijk terrasje in het historische deel van de stad, bewonder de moderne architectuur in het nieuwe gedeelte van de stad of bezoek tal van bezienswaardigheden voor zowel jong als oud. Montreal is een multiculturele stad, die tevens bekend staat om haar heerlijke keuken. Verder kun je gezellig winkelen en jezelf tegoed doen aan tal van andere (buiten)activiteiten. BEZIENSWAARDIGHEDEN MONTREAL  Montreal staat ook wel bekend als het Parijs van Canada, Montreal is namelijk de tweede grootste Franstalige stad van de wereld, op Parijs na dus. Daarnaast staat Montreal, net zoals Parijs, bekend om zijn entertainment. In Montreal kun je genieten van de vele comedieshows, muziek- & theatervoorstellingen en meer. In de achtertuin van Montreal ligt de prachtige Mont Royal, waar je absoluut wat tijd aan moet besteden. De natuur in de omgeving van Montreal zal je verwonderen. Als je geluk hebt kun je er zelfs wasbeertjes in het wild tegenkomen. Aan de top van Mont Royal heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Montreal. Naast mooie wandelingen door het park kun je in Montreal ook mooie historische gebouwen bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de van binnen bijzonder mooie Basiliek Notre-Dame of Cathedral Of Marie-Reine-Du-Monde. Deze laatste kathedraal heeft erg veel weg van de St. Pietersbasiliek in Rome. Ga je liever wat cultuur snuiven? Bezoek dan een van de musea. Montreal heeft musea met voor ieder wat wils, zo is er een kunstmuseum genaamd Musée des Beaux-arts de Montreal. Ben je niet zo'n kunstliefhebber? Bezoek dan het Centre d'Histoire de Montreal, een museum over de geschiedenis van Canada. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Haal jouw camper op in Montreal en begin vanaf hier je camperavontuur door Oost-Canada. Reis bijvoorbeeld richting Toronto en bezoek de Niagara Falls of reis de andere kant op en ontdek New Brunswick en  Nova Scotia .
Lees verder…
Mount Robson Provincial Park is zo’n park waar bijna alle camperreizigers door heen rijden tijdens een camperreis in  West-Canada . Het park ligt in de provincie British Columbia, tegen de grens van Alberta. Het park is vernoemd naar de allerhoogste top (bijna 4000 meter) van de Rocky Mountains, Mount Robson. De top ligt bijna altijd in de wolken. Kom je voorbij en kan je de top zien? Dan ben je een bofkont, maak gauw een foto van het bewijs dat je de top van de berg gezien hebt! BEZIENSWAARDIGHEDEN MOUNT ROBSON De meeste camperreizigers rijden langs de bekende bergtop, maken gauw een foto en rijden dan snel door richting  Jasper National Park  of naar  Wells Gray Provincial Park . Heb je er al eens aan gedacht om een of meerdere nachten in deze omgeving te overnachten? Je kunt ontzettend veel activiteiten doen in het park of in de omgeving. Denk hierbij aan wandelen, wildlife spotten of raften. Daarnaast ontspringt in Mount Robson de beroemde Fraser rivier waar je in de herfst veel zalmen stroomopwaarts ziet zwemmen om terug te keren naar hun geboorterivier.  VISITOR CENTRE De béste plek om informatie te krijgen over het park is bij het Visitor Centre. Het informatiecentrum is gelegen aan highway 16 op de Yellowhead highway. Geniet van een lekkere kop koffie met een uitstekend eersterangs uitzicht op Mount Robson. Bij helder weer kan je hier ook prachtige foto's maken van deze hoge berg met zijn besneeuwde top. Informeer bij de rangers naar welke activiteiten er georganiseerd worden, vraag waar de dieren het laatst gezien zijn of bekijk de tentoonstelling over de geschiedenis van het park.  WANDELEN Met een camper kan je maar een klein deel van het park bezoeken. De beste manier om het park te gaan ontdekken is te voet. Er worden veel wandelingen aangeboden, van makkelijk tot meerdaagse wandeltochten. Een bucketlist wandeling is de bekende Berg Lake Trail, een wandeling van 22 km die je naar het bijzondere Berg Lake en Berg gletsjer brengt. Vele beschrijven de route als onvergetelijk, maar wel uitdagend vanwege de lange afstand. De Berg Lake Trail duurt 2 dagen. Laat je dan ook goed informeren door de rangers in het Visitor Centre. Vanaf dit jaar (2019) is deze wandeling alleen toegankelijk indien je vooraf een reservering gemaakt hebt via Parks Canada.  Wil je wel graag wandelen, maar is de Berg Lake Trail te pittig? Dat kunnen wij ons zeker voorstellen. Het park biedt nog vele andere trails aan. Een trail is de wandeling naar Kinney Lake (4 kilometer), je volgt hiervoor het begin van de Berg Lake Trail en je komt dan uit bij Kinney Lake, ook een prachtig meer om te zien.  OVERNACHTEN IN MOUNT ROBSON Heb je besloten dat je een nacht wilt overnachten en meer wilt zien van het park? Dan kan je overnachten op een van de 3 campings die je met een camper kunt bereiken. De 3 campings liggen verspreid in het park, maar zijn allemaal gelegen aan de Yellowhead highway. De drie campings zijn de Robson Meadows, Robson River en Lucerne camping en deze zijn vanaf half mei tot eind september geopend. Onze favoriete camping is de Meadows camping, prachtig gelegen in de bossen aan de voet van de berg.  MET DE CAMPER NAAR MOUNT ROBSON PROVINCIAL PARK Het park is gelegen op ca. 50 km vanaf  Jasper National Park  (Alberta) en op ca. 230 km vanaf   Wells Gray Provincial Park (British Columbia). Dwars door het park loopt de Yellowhead highway, nummer 16 en via deze weg is het park het makkelijkste te bereiken. Kom je vanaf Jasper National Park, dan rijd je via highway 93 naar Mount Robson. Kom je vanaf Wells Gray, dan rijd je via highway 5 naar het park. 
Lees verder…
Deze schilderachtige stad is gelegen op Vancouver Island . Op dit veelzijdige eiland is ontzettend veel te beleven. Je kunt hier volop genieten van heerlijke visrestaurants aan de haven. Neem een avondwandeling langs de boulevard en struin over de pier. Overdag kun je in en rondom Nanaimo prachtige wandelingen maken. BEZIENSWAARDIGHEDEN NANAIMO Bij een bezoek aan Nanaimo moet je absoluut gaan wandelen en de natuur gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Englishman River Falls Provincial Park, dit park heeft vele watervallen, rivieren, beekjes en prachtige uitzichten. Trek goede wandelschoenen aan want het kan hier drassig en glad zijn op sommige plaatsen. Een ander park waar je mooie wandelingen kan maken is Pipers Lagoon Park, dit park biedt minder watervallen en beekjes maar meer lagunes en strandjes. Maak je graag een wandeling langs de haven? Neem dan de Harbour Front Walkway, deze route komt langs leuke winkeltjes en restaurantjes, ook staan er in het hoogseizoen vaak muziekanten en kunstenaars. Vanaf Harbour Front Walkway heb je een prachtig uitzicht op zee. Wil je echt iets gaan ondernemen? Boek dan een kanoe- of kajaktocht. Bij Wildheart Adventures kun je met een kajak- of kanoetocht zelfs orca's tegen komen! Zij bieden veel verschillende tours, zowel dagtours als meerdaagse trips. Indien je cultuur wilt snuiven, bezoek dan het Nanaimo Museum, hier kun je veel leren over de omgeving en zijn geschiedenis. De medewerkers van het museum kunnen je altijd helpen indien je vragen hebt. Zij weten vaak veel leuke weetjes en feitjes te vertellen. JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA Wil je jouw camperreis beginnen in Nanaimo? Haal dan jouw camper op in Vancouver . Nadat je een bezoek hebt gebracht aan Vancouver Island, en naast Nanaimo ook Victoria en Pacific Rim National Park hebt bezocht, kunt je jouw reis vervolgen om de rest van West-Canada te ontdekken.
Lees verder…
Een ruige kustlijn met rotsen en diepe kliffen en eindeloze bossen in het binnenland. Je vindt het in New Brunswick. De provincie New Brunswick is gelegen nabij  Nova Scotia  en Quebec . BEZIENSWAARDIGHEDEN NEW BRUNSWICK  De hoofdstad van de provincie New Brunswick is Fredericton , maar dit is niet de grootste stad van New Brunswick, dat is namelijk Saint John. Andere bekende steden en regio's in New Brunswick zijn Edmundston, Woodstock, Moncton, Bathurst, Campbellton, Dieppe en Miramichi. De provincie New Brunswick telt vele stranden aan de warmste stukken zeewater, maar ook eindeloze bossen en uitgestrekte valleien. Bezoek bijvoorbeeld Moncton, deze regio is bekend vanwege zijn natuurparken en bijzondere landschap. Bezoek een van de parken zoals het Irish Nature Park of Centennial Park, hier kun je prachtige vogels spotten en mooie wandelingen maken door de bossen. Of bezoek Saint John, de grootste stad van de provincie. Hier kun je een van de verschillende musea bezoeken of wandelingen maken door een van de parken. Ook biedt Saint John vele oude historische gebouwen zoals de Carleton Martello Tower en Trinity Church. Kortom; er is genoeg te doen! JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANDA  Wanneer je New Brunswick wilt bezoeken kunt je jouw camperreis bijvoorbeeld starten in Halifax . Deze stad ligt op het schiereiland Nova Scotia , waar veel prachtige bezienswaardigheden zijn om te ontdekken. Bezoek onderweg naar New Brunswick ook Prince Edward Island .  
Lees verder…
<
4 / 8
>