Bezienswaardigheden - Oost-Canada

Ontdek je met

Helmi

Susanne

Chantal

Manon

Travelhome | Campervakanties Oost-Canada

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
2 / 3
>
Dit grote zoetwater eiland bevindt zich in de provincie Ontario in het oosten van Canada. Het eiland is gelegen in het gigantisch meer Lake Huron. Ook het schiereiland Bruce Peninsula is gelegen in dit meer. Op dit veelzijdige eiland kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de waterrijke natuur. BEZIENSWAARDIGHEDEN MANITOULIN ISLAND  Manitoulin Island staat bekend om de mooie natuur én het grote indianenreservaat op het eiland. In Kagawong, in het noorden van Manitoulin Island vind je de prachtige wandeling naar Bridal Veil Falls. Ze zijn te bereiken via een wandelpad en een trap. Deze watervallen hebben hun naam te danken aan de sluiervormige afdaling die zij maken. Je kunt er ook lekker zwemmen! Ben je op zoek naar een avontuurlijke wandeling? Neem dan de Cup and Saucer Trail, deze prachtige route leidt je door grotten, tunnels en uiteindelijk op een klif met uitzicht over het eiland en de Georgian Bay; prachtig! Trek goede wandelschoenen aan want het terrein varieert behoorlijk. In het oosten vind je Wikwemikong Unceded Indian Reserve. In dit indianenreservaat kun je begeleide wandeltochten en kanotochten maken. Het is een van de grootste indianengemeenschappen van Canada.   Een bezoekje aan Misery Bay Provincial Park mag je tijdens jouw camperreis niet overslaan. Het park staat bekend om de platte rotsen langs de kust van Lake Huron. Je kunt er wandelen én bijzondere vogels spotten. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Wil je Manitoulin Island bezoeken? Start jouw reis dan in Toronto en reis via andere leuke bezienswaardigheden zoals Blue Mountains , Sauble Falls en Bruce Peninsula . Vervolgens kun je verder reizen via Killarney naar Algonquin .
Lees verder…
Montreal heeft ontzettend veel te bieden. Pik een heerlijk terrasje in het historische deel van de stad, bewonder de moderne architectuur in het nieuwe gedeelte van de stad of bezoek tal van bezienswaardigheden voor zowel jong als oud. Montreal is een multiculturele stad, die tevens bekend staat om haar heerlijke keuken. Verder kun je gezellig winkelen en jezelf tegoed doen aan tal van andere (buiten)activiteiten. BEZIENSWAARDIGHEDEN MONTREAL  Montreal staat ook wel bekend als het Parijs van Canada, Montreal is namelijk de tweede grootste Franstalige stad van de wereld, op Parijs na dus. Daarnaast staat Montreal, net zoals Parijs, bekend om zijn entertainment. In Montreal kun je genieten van de vele comedieshows, muziek- & theatervoorstellingen en meer. In de achtertuin van Montreal ligt de prachtige Mont Royal, waar je absoluut wat tijd aan moet besteden. De natuur in de omgeving van Montreal zal je verwonderen. Als je geluk hebt kun je er zelfs wasbeertjes in het wild tegenkomen. Aan de top van Mont Royal heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Montreal. Naast mooie wandelingen door het park kun je in Montreal ook mooie historische gebouwen bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de van binnen bijzonder mooie Basiliek Notre-Dame of Cathedral Of Marie-Reine-Du-Monde. Deze laatste kathedraal heeft erg veel weg van de St. Pietersbasiliek in Rome. Ga je liever wat cultuur snuiven? Bezoek dan een van de musea. Montreal heeft musea met voor ieder wat wils, zo is er een kunstmuseum genaamd Musée des Beaux-arts de Montreal. Ben je niet zo'n kunstliefhebber? Bezoek dan het Centre d'Histoire de Montreal, een museum over de geschiedenis van Canada. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Haal jouw camper op in Montreal en begin vanaf hier je camperavontuur door Oost-Canada. Reis bijvoorbeeld richting Toronto en bezoek de Niagara Falls of reis de andere kant op en ontdek New Brunswick en  Nova Scotia .
Lees verder…
Een ruige kustlijn met rotsen en diepe kliffen en eindeloze bossen in het binnenland. Je vindt het in New Brunswick. De provincie New Brunswick is gelegen nabij  Nova Scotia  en Quebec . BEZIENSWAARDIGHEDEN NEW BRUNSWICK  De hoofdstad van de provincie New Brunswick is Fredericton , maar dit is niet de grootste stad van New Brunswick, dat is namelijk Saint John. Andere bekende steden en regio's in New Brunswick zijn Edmundston, Woodstock, Moncton, Bathurst, Campbellton, Dieppe en Miramichi. De provincie New Brunswick telt vele stranden aan de warmste stukken zeewater, maar ook eindeloze bossen en uitgestrekte valleien. Bezoek bijvoorbeeld Moncton, deze regio is bekend vanwege zijn natuurparken en bijzondere landschap. Bezoek een van de parken zoals het Irish Nature Park of Centennial Park, hier kun je prachtige vogels spotten en mooie wandelingen maken door de bossen. Of bezoek Saint John, de grootste stad van de provincie. Hier kun je een van de verschillende musea bezoeken of wandelingen maken door een van de parken. Ook biedt Saint John vele oude historische gebouwen zoals de Carleton Martello Tower en Trinity Church. Kortom; er is genoeg te doen! JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANDA  Wanneer je New Brunswick wilt bezoeken kunt je jouw camperreis bijvoorbeeld starten in Halifax . Deze stad ligt op het schiereiland Nova Scotia , waar veel prachtige bezienswaardigheden zijn om te ontdekken. Bezoek onderweg naar New Brunswick ook Prince Edward Island .  
Lees verder…
Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de spectaculaire en wereldberoemde Niagara watervallen. De Niagara Falls bestaan uit drie verschillende watervallen: de kleinere Bridal Veil Falls, de Horseshoe Falls en de American Falls. De watervallen staan niet zozeer bekend om de hoogte als wel om de breedte. Er gaat tijdens piekuren maar liefst 16800 kubieke meter water per minuut over de rand, dit maakt ze de meest krachtige watervallen in Noord Amerika. Tevens levert het veel elektriciteit voor de staten New York (VS) en Ontario (Canada). BEZIENSWAARDIGHEDEN NIAGARA FALLS  Een populaire manier om de watervallen te bekijken is met de Hornblower. In deze boot zie je de watervallen van onderaf en kom je erg dichtbij. Ook kun je bij Cave of the Winds met een lift naar de basis van de Bridal Veil Falls. Verder heb je een spectaculair uitzicht vanaf de observatietoren bij Prospect Point. Er is ook de mogelijkheid om áchter de watervallen te komen, met de tour "Journey behind the Falls", erg apart om te ervaren! Bekijk je liever de watervallen van bovenaf? Neem dan het Niagara SkyWheel of bezoek de Skylon Tower. De Canadese stad die het dichtstbij de watervallen ligt is Toronto , gelegen op 72 mijl. Je kunt in de plaats Niagara Falls of in Niagara On The Lake overnachten, er zijn een camping en uiteraard verschillende hotels aanwezig. 's Avonds kun je een hapje eten in de Skylon Tower, een lift brengt u naar de top van deze draaiende toren. Je hebt vanaf hier een adembenemend uitzicht op de Niagara Falls. Ga eten bij het buffet of A La Carte en geniet van de prachtig verlichte Niagara Falls. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Wil je jouw camperreis beginnen bij de Niagara Falls? Haal je camper dan op in het nabij gelegen Toronto . Hierna kun je jouw reis door Oost-Canada vervolgen en bijvoorbeeld de bekende steden  Ottawa en Montreal bezoeken. Je kunt een bezoek aan Niagara Falls ook combineren met een camperreis door Noordoost Amerika. Je start dan bijvoorbeeld in New York , Boston of Chicago .
Lees verder…
Vuurtorens ruige kustijnenen, vissersdorpjes met gekleurde houten huisjes, havens met vissersbootjes en weinig toeristen. Dat is Nova Scotia! Het is een provincie in Oost-Canada met als hoofdstad  Halifax . Het wordt voor het grootste deel omringd door de Atlantische Oceaan, waardoor men vaak meent dat Nova Scotia een eiland is. BEZIENSWAARDIGHEDEN NOVA SCOTIA Bezoek tijdens jouw reis naar Nova Scotia de hoofdstad Halifax . Ga mee met een historische tour, maak een boottocht door de haven of wandel door het immense stadspark Public Gardens. Wil je echt de ongerepte natuur van Nova Scotia ontdekken? Bezoek dan Truro! De omgeving biedt verschillende prachtige parken waar je eindeloos kunt wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Victoria Park, met zijn prachtige trails, watervallen, landschappen en overschot aan wildlife kun je hier ongetwijfeld prachtige wandelingen maken en fantastische foto's maken! Burnt Coat Lighthouse biedt een zeer divers landschap met bijzondere rotsformaties, trek waterdichte schoenen aan want het kan hier drassig, glad en zanderig zijn. Bezoek in dit park de vuurtoren, wandel langs de kust of ga picknicken in de natuur. Kortom, genoeg te ondernemen! In de historische vissersplaats Lunenburg zie je de prachtige gekleurde houten huizen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.  Nova Scotia is de perfecte plek om walvissen te spotten. Er gaan vanuit verschillende plaatsen tours waaraan je deel kunt nemen om deze bijzondere dieren te spotten. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Uiteraard zijn er nog veel meer plaatsen te bezoeken in Nova Scotia, bezoek bijvoorbeeld ook Dartmouth, Peggy's Cove of de Bay of Fundy. Nova Scotia is zeer divers en biedt leuke reismogelijkheden. Vanuit hier kun je ook doorreizen naar New Brunswick , Quebec en Montreal en geniet je onderweg van al het moois wat Oost-Canada te bieden heeft.
Lees verder…
Ottawa is de officiële hoofdstad van Canada en bevindt zich nét over de grens van de provincie Ontario. Deze stad biedt veel cultuur. Het Rideau Canal wordt in de winter gebruikt als schaatsbaan en in de zomer kun je hier varen met een bootje. Naast deze leuke activiteiten kun je uiteraard ook van alles bekijken in de stad. BEZIENSWAARDIGHEDEN OTTAWA  In Ottawa is de Britse invloed vooral duidelijk te zien op Parliament Hill. Hier kun je in de zomer genieten van een mooie videoshow die op de gebouwen wordt geprojecteerd. Deze gaat over de geschiedenis van het land. Een van de beste musea in Canada is hier te vinden, het Museum of Civilization. In vier verdiepingen leer je hier over de First People in Canada, de geschiedenis met de Vikings en bekende Canadezen uit de geschiedenis. Ga ook bijvoorbeeld naar het Canadian War Museum of bezoek de National Gallery of Canada als je geinteresseerd bent in kunst. Het Canada Aviation and Space Museum biedt alles op het gebied van vliegtuigen. Wilt je in een korte tijd veel van de stad zien? Neem dan een van de vele stadstours. Zo zijn er boottochten, sightseeing tours, fietstochten of gewoon een wandeltour. Met een stadstour gaat er een gids met je mee, zij kunnen veel leuke feitjes en weetjes vertellen over de stad, de geschiedenis en de omgeving. Erg leuk wanneer je de tijd hebt om een gehele dag in Ottawa te besteden. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Haal jouw camper op in Montreal en reis via Ottawa richting vele bezienswaardigheden en leuke steden. Bezoek bijvoorbeeld Algonquin Provincial Park , Killarney of Manitoulin Island . Lever de camper in  Toronto weer in, nadat je nog een bezoek heeft gebracht aan de prachtige Niagara Falls .  
Lees verder…
Prince Edward Island is een eiland in het oosten van Canada en hoort bij de Maritime provincies. Deze provincies bestaan uit drie verschillende (schier)eilanden, namelijk Nova Scotia , Prince Edward Island en New Brunswick . Het eiland staat bekend om zijn bijzondere en aparte natuurgebieden. Je kunt hier prachtige wandelingen en foto's maken. BEZIENSWAARDIGHEDEN PRINCE EDWARD ISLAND Tijdens je camperreis kun je veel prachtige nationale parken bezoeken op Prince Edward Island. Bezoek bijvoorbeeld Cavendish Beach, een prachtig strand met een aparte rood/oranje gloed. Bekijk de rode rotsformaties en ga op zoek naar zeesterren. Het is een aanrader om dit strand te bewandelen in de namiddag richting de avond, de zonsondergang laat de rode gloed van de rotsen en het strand prachtig uitkomen. Ook het Prince Edward Island National Park is de moeite waard, bewandel hier de eindeloze duinen, diepe bossen, uitgestrekte graslandschappen en prachtige kustlijnen. Het park bezet een deel van het noorden van het eiland, met name de kustlijn. Zin in een dagje strand? Bezoek dan Basin Head Provincial Park. Bij mooi weer komen veel lokale vakantiegangers en toeristen hier een dagje vertoeven aan zee. Geniet van het zeebriesje en ga lekker in de zon liggen. Eet 's middags een ijsje of ga lunchen bij een van de strandtentjes.   Je kunt ook de hoofdstad van Prince Edward Island, Charlottetown, bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Confederation Centre of the Arts en bezoek een voorstelling. Jaarlijks worden hier verschillende voorstellingen gegeven door de lokale acteurs en actrices. Je kunt hier ook de kunstgalerij bezoeken. Bezoek ook de St. Dunstan's Basilica, deze oude basiliek is zowel van buiten als van binnen prachtig. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Begin je reis in Halifax en ontdek de prachtige plekjes van Nova Scotia . Hierna kun je via Prince Edward Island naar New Brunswick reizen. Een prachtige omgeving met veel bezienswaardigheden!
Lees verder…
Het oudste gedeelte van het gezellige Quebec City, Le Vieux Québec staat sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt er heerlijk struinen door sfeervolle kronkelende straatjes met gezellige winkeltjes, barretjes en restaurants. BEZIENSWAARDIGHEDEN QUEBEC Quebec City heeft ontzettend veel te bieden, alleen de sfeervolle straatjes zullen je al de adem benemen. De oude stadsmuur die Quebec omringt geeft je het gevoel alsof je in de tijd terug bent gekeerd. Het gedeelte binnen de stadsmuren staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als één van de 'best bewaarde koloniale steden ter wereld'. Dit gedeelte zal je het gevoel geven alsof je door eeuwenoude Europeese straatjes wandelt. Ga hier gezellig winkelen of een hapje eten. Het hotel Château Frontenac is een bekend beeld op veel foto's van de stad. Het is een gigantisch historisch gebouw en valt dus ook erg op in de skyline. Onderaan dit hotel start de brede boulevard die langs de St Lawrence River loopt. Een ander bouwwerk waar je niet omheen kunt is het fort La Citadelle de Quebec. Je kunt er meegaan met een één uur durende begeleide tour. Op die manier kom je op veel interessante plekjes en leer je over de historie. De wisseling van de wacht ceremonie in de zomermaanden is erg leuk om mee te maken. 's Avonds kun je gezellig eten aan Old Port, de haven van oud Quebec. Het is hier erg sfeervol en bij mooi weer kun je op een van de terrasjes genieten van het zonnetje. Naast het proeven van de sfeer kun je ook de markt bij Old Port bezoeken, hier kun je allerlei lekkernijen kopen, zoals kruiden, kazen, wijnen, zeepjes en meer! JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Je kunt jouw reis beginnen in Montreal en steden Quebec en Ottawa bezoeken. Ook kun je ervoor kiezen jouw reis in Toronto te starten.  
Lees verder…
<
2 / 3
>