Bezienswaardigheden - Oost-Canada

Ontdek je met

Helmi

Susanne

Chantal

Manon

Travelhome | Campervakanties Oost-Canada

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
3 / 3
Ongeveer een uur vanaf de hoofdstad Ottawa ligt de stad Renfrew. Gelegen in het hart van de Ottawa Valley, heeft Renfrew een toegangspoort tot de meest fantastische bosgebieden en meren vanwege zijn ideale ligging nabij Algonquin Provincial Park . Renfrew ligt in de provincie Ontario en heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige stad gelegen in Schotland. BEZIENSWAARDIGHEDEN RENFREW  Renfrew is een historisch stadje met een strategische ligging aan de Transcanada Highway. Renfrew is uitgegroeid tot een stad met veel succesvolle bedrijven en industrie en voor winkelen ben je hier hoe dan ook aan het goede adres. De stad, en haar omgeving, kent vele parken waar je heerlijk kunt wandelen. Ottawa Valley biedt tal van mogelijkheden om optimaal te genieten van al het natuurschoon. Ga bijvoorbeeld vissen met Irish Creek Outfitters, zij bieden verschillende vistours in de omgeving waarbij zij je tips geven voor een onvergetelijk visdag. Houd je niet van vissen? Ga dan een balletje slaan bij de Renfrew Golf Club. Rijd een stukje naar de grote Riviere des Outaouais, ook wel de Ottawa River, hier kun je prachtige foto's en mooie wandelingen maken. Deze 1271 kilometer lange rivier loopt door Ontario en Quebec en dient op sommige plaatsen als provinciegrens. JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Renfrew ligt zo'n 2 uur rijden van Algonquin   Provincial Park vandaan, wil je een dag prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur? Bezoek dan zeker dit onvergetelijke park! Je kunt hier gaan kanoën, wandelen, hiken, klimmen, kajakken, fietsen en meer! Trek goede wandelschoenen aan en geniet van de prachtige bossen, meren en valleien waar geen einde aan lijkt te komen.
Lees verder…
In Sauble Falls Provincial Park zijn de Sauble Falls en de Sauble River de grootste attractie. In allerlei kleine stroomversnellingen stroomt het water over de rotsen richting de Sauble River. Je kunt er zwemmen en heerlijk wandelen. BEZIENSWAARDIGHEDEN SAUBLE FALLS PROVINCIAL PARK  Rondom de Sauble Falls ligt een prachtig park, veel bezoekers komen hier om te ontspannen. Zo is er een speeltuin voor kinderen en er zijn mogelijkheden om te vissen. Bij de Sauble Falls kun je ook kamperen met de camper. Vanaf de camping wandel je zo naar de Falls. Huur bijvoorbeeld een kano en ga bij lekker weer heerlijk peddelen over de Sauble River. De rivier is goed te bevaren en elke beginner kan hier goed uit de voeten. Er zijn genoeg mogelijkheden om hier een kano of kajak te huren. Je kunt ook een fiets huren en rondom de Sauble Falls rond gaan fietsen. Het park zelf biedt leuke fietspaden en fijne route's. Je kunt er ook voor kiezen om 11 kilometer te fietsen naar Sauble Beach, vanaf hier kun je genieten van de heerlijke zeewind en de deinende golven. Het strand is gelegen aan een gigantisch meer, genaamd Lake Huron. In de zomer komen hier veel bezoekers zonnen, zwemmen of gewoon wandelen.  JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA Wil jij jouw camperreis beginnen bij Sauble Falls? Haal de camper dan op in Toronto en reis via Blue Mountains naar Sauble Falls. Hierna kun je door reizen naar Bruce Peninsula en Manitoulin Island . Geniet onderweg van al het moois wat Oost-Canada de bieden heeft.
Lees verder…
Tadoussac is een dorpje gelegen in de provincie Quebec bij de rivieren Saint Lawrence en Saguenay. Het dorpje is klein en heeft slechts 900 inwoners. In Tadoussac spreken ze voornamelijk Frans, maar vaak kunt u met Engels hier gewoon uit de voeten. Toeristen komen hier graag vanwege de mogelijkheden voor het spotten van walvissen en de diverse nationale parken die Tadoussac omringen. Bezienswaardigheden Tadoussac Wilt u een van de parken bezoeken om een heerlijke wandeling te maken? Neem dan het Sentier de la Pointe-de-l'Islet Trail. U loopt langs de kustlijn van de St. Lawrance River. Wanneer het droog en windstil is kunt u hier prachtige foto's maken van het spiegelende water. Bij warm weer komen hier toeristen en lokale bewoners genieten van het strand en het water. U kunt bijvoorbeeld ook de Petite Chapelle de Tadoussac bezoeken, dit typische kapelletje is erg lieflijk en de omgeving biedt u een prachtig uitzicht op de Baie de Tadoussac. Wanneer u van plan bent om walvissen te gaan spotten, dan is het zeker aan te raden om ook het Marine Mammal Interpretation Centre te bezoeken. Hier vindt u veel informatie over de walvissen en andere zeedieren. Het Marine Mammal Interpretation Centre biedt films, skeletten en andere artefacten van deze fascinerende dieren. Wilt u kennis maken met de walvissen neem dan de Croisieres 2001, deze boot brengt u naar populaire spots waar walvissen regelmatig komen. Naast walvissen kunt u hier ook dolfijnen, haaien en zeehonden tegen komen, vergeet dus absoluut niet uw fotocamera mee te nemen! Uw camperreis door Oost-Canada Wilt u Tadoussac bezoeken? Begin uw reis dan in  Halifax en reis via Nova Scotia, Prins Edward Island en New Brunswick naar Tadoussac om onder andere walvissen te spotten en van de prachtige natuur te genieten.
Lees verder…
Toronto wordt ook wel het New York van Canada genoemd. Deze bijnaam wordt vooral duidelijk in het bruisende stadshart op Dundas Square die veel weg heeft van Times Square. Grote shopping malls zoals het Eaton Centre liggen midden in de stad, hier kun je eindeloos winkelen en leuke souvenirs kopen. BEZIENSWAARDIGHEDEN TORONTO  Een bezoek aan de CN Tower is een must, dit was lange tijd de hoogste, vrijstaande toren ter wereld. Je kunt hier op verschillende niveaus genieten van prachtige uitzichten over Toronto en omgeving en op een glazen vloer genieten (of bij hoogtevrees juist niet!) van het uitzicht onder je voeten op 114 verdiepingen hoog! Het is een aanrader om deze toren te bezoeken vlak voor zonsondergang, hierdoor zie je de stad in (letterlijk) twee verschillende daglichten.  Het oude, industriële gedeelte van de stad, het Distillery District, geeft een goed beeld van Toronto jaren geleden. Overal in de stad is te genieten van de ligging aan het water. Een mooi uitzicht op de skyline vind je vanaf (de ferry naar) de Toronto Islands. Naast de spectaculaire uitzichten en het winkelen kun je in Toronto ook cultuur snuiven. Bezoek een van de vele musea of dierentuinen. Zo is er bijvoorbeeld het Royal Ontario Museum waar je ontzettend veel kunt bekijken, van mineralen tot Aziatische kunst, het museum is erg groot en met een bezoek aan dit museum ben je zeker een hele dag zoet.  In de avond is het leuk om, als er een wedstrijd is, naar het Rogers Center (naast de CN Tower) te gaan om een sportwedstrijd bij te wonen. Ook als je niets van de sport begrijpt is alleen de sfeer al ontzettend leuk! JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA  Toronto is een perfect startpunt voor uw camperreis door Oost-Canada. Vanaf hier kunt u alle kanten op. Bezoek de nabij gelegen Niagara Falls , reis richting Algonquin National Park of rijdt richting de steden Ottawa en Montreal .
Lees verder…
Camper huren Wasaga Beach Wasaga Beach is zeer populaire vanwege het feit dat het hét grootste zoetwater strand is ter wereld. Wasaga Beach is gelegen in de provincie Ontario in het oosten van Canada. Geniet van het kilometers lange strand en bekijk het wijde uitzicht op het gigantische meer genaamd Lake Huron. Rondom dit grote meer is ontzettend veel te doen en te zien. Bezoek bijvoorbeeld Bruce Peninsula , Manitoulin Island ,  Killarney of  Sauble Falls ! Lees hieronder meer over uw mogelijkheden bij een bezoekje aan Wasaga Beach. Bezienswaardigheden Wasaga Beach Bezoek absoluut Wasaga Beach Provincial Park, hier vindt u het eindeloze zoetwater strand. Struin langs de kustlijn en geniet van de zon. Stop tussendoor voor een picknick op het strand of een lunch bij een van de strandtentjes aan de boulevard. Ga lekker zwemmen bij warm weer of huur een kanoe of een bootje en dobber langzaam weg over het verfrissende water. 's Zomers komen veel lokale bewoners genieten van het water en de gezelligheid. Gaat u liever iets sportiefs ondernemen? Bezoek dan Skull Island Mini Golf, hier kunt u een balletje slaan op een van de leuke en creatieve courses. Voor kinderen is deze golfbaan ook erg leuk vanwege de attracties en het piraten thema! De mini golf baan is vlakbij het strand en biedt een leuk uitstapje tijdens een dagje strand, eet achteraf een lekker ijsje op het terras met uitzicht op zee! Gaat u liever écht golfen? Bezoek dan het Marlwood Golf & Country Club of Wasaga Sands Golf Club, deze prachtige banen bieden u uren lang speelplezier voor het hele gezin van beginners tot gevorderden. Wilt u meer weten over uw mogelijkheden voor een bezoek aan Wasage Beach tijdens uw camperreis? Bekijk dan hier ons huidige aanbod of neem contact met ons op . Wij kijken graag samen met u naar uw ideale camperreis Oost-Canada.
Lees verder…
<
3 / 3