Bezienswaardigheden - Polen

Ontdek je met

Loes

Filters

Soort bezienswaardigheid
NatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
3 / 4
>
Op de grens met Slowakije ligt het nationaal park Pieninski. Het is een bergketen waar veel flora en fauna te vinden is. Ga tijdens je camperreis door Polen op excursie en verken de mooiste plekjes in het Pieninksi nationaal park.  DUNAJEC KLOOF De enige rivierkloof in Europa is de Dunajec kloof. De 15 kilometer lange waterkloof kronkelt door de bergen heen. Bijzonder om te zien dus tijdens je camperreis, de enige waterkloof van Europa! Mocht je niet al te lang willen wandelen of de waterkloof van een andere kant aanschouwen, dan is het mogelijk om op een vlot plaats te nemen.  Tijdens de tocht op de houtvlotten kun je genieten van het uitzicht. Zo zie je de schilderachtige pieken, genaamd de Drie Kronen. De Drie Kronen kun je ook beklimmen. Dus mocht je van wat actie en wandelen houden dan kun deze uitdaging aangaan tijdens je camperreis.  RAFTEN Een van de grootste toeristische attracties van het nationaal park is het raften. Doordat de rivier kan snelle stroming kan hebben is het er ook geschikt voor. Ga tijdens je camperreis voor een actieve uitdaging!  KASTEEL IN CZORSZTYN Het wordt ook wel een schilderachtige ruïne genoemd. Vanaf het kasteel ben je een prachtig uitzicht over de omgeving! Kom in het kasteel alles te weten over de geschiedenis van het kasteel.  OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ PIENINKSI NATIONAAL PARK Om dichtbij het nationaal park te verblijven met je huurcamper zijn hier enkele campingsuggesties. Zo kun je samen met je huurcamper terecht op camping Polana Sosny. Geniet van de natuur en de enkele faciliteiten die de camping te bieden heeft om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ook op camping Laskowscy kun je samen met je huurcamper terecht. Ook hier zijn diverse faciliteiten aanwezig waaronder een klein winkeltje. 
Lees verder…
Een aantrekkelijk gebied om te bezoeken tijdens je camperreis door Polen , Nationaal Park Poleski. Een gebied dat bestaat uit bossen en verschillende meren. Ga als echte dierenliefhebber een uitstapje maken naar dit nationaal park. Het is een paradijs voor diverse vogels maar ook het paradijs voor elanden. Vergeet daarom ook niet je camera mee te nemen tijdens je camperreis!  ACTIVITEITEN Neem zeker je wandelschoenen mee want tijdens je camperreis kun je ontzettend veel wandelen in het Poleski Nationaal Park. Naast de prachtige wandelingen kun je in het park ook terecht als je van paardrijden, fietsen en kanoën houdt! In het nationaal park is ontzettend veel te zien, het is rijk aan vele flora en fauna. Door de verschillende leefgebieden, is het een plek waar ook diverse zeldzame diersoorten leven.  Als je een verrekijker hebt, neem die dan ook zeker mee. Ga op een van de uitkijktorens staan en spot de meest zeldzame vogels.  KANOËN Zoals eerder vermeld is het Nationaal Park Poleski ook een goede plek als je van kanoën houdt. Dit wordt eigenlijk als een activiteit gezien die je moet doen als je in het nationaal park bent. Er is toch geen leukere manier om tijdens je campervakantie een nationaal park te ontdekken dan vanaf het water!  OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ NATIONAAL PARK POLESKI Om zo veel mogelijk van het nationale park te zien, heb je de mogelijkheid om nabij het park te overnachten. Samen met je huurcamper kun je terecht bij camping Wyderka. Deze camping is prachtig gelegen aan het Tomasze-meer en biedt je enkele faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.   
Lees verder…
Tijdens je camperreis door Polen  kun je het zonnigste stukje land natuurlijk niet overslaan! Een heuvelrug bedekt met dennen- en beukenbossen en prachtige velden. Een stukje natuur dat je wederom kunt bezoeken tijdens je campervakantie. HEUVELRUG Het nationaal park is een plek waar vele Poolse inwoners naar toe trekken wanneer zij even tot rust willen komen. Ook voor vele toeristen is het een aangename plek om naar toe te gaan. Door de diversiteit van het landschap is het een goede plek voor mooie wandelingen en fietstochten.  ZWIERZYNIEC Het nationaal park is gelegen in de buurt van de stad Zwierzyniec. Het is een kleine stad waar enkele bezienswaardigheden zijn te bezichtigen. Nabij het nationaal park Roztoczanski ligt de bierbrouwerij van het zwierzyniec bier. Een leuke afwisselingen tijdens je campervakantie om naast het natuurpark ook de bierbrouwerij te bezoeken en een lekker Pools biertje te drinken. Kom alles te weten over het bier, hoe het gebrouwen wordt, hoe het smaakt en waarom wordt het hier gebrouwen! Voor echte bierliefhebbers of mensen die wel van een bourgondisch leven houden.  OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ ROZTOCZANSKI NATIONAAL PARK Om dichtbij het nationaal park te overnachten kun je op camping Rusalka terecht. Dit is een kleine camping met alle faciliteiten van dien. Je kunt er zelfs waterfietsen en kajakken als je daar zin in hebt tijdens je campervakantie! 
Lees verder…
Gelegen aan de Poolse Oostzeekust ligt het Slowinski Nationaal Park. Dit nationaal park kan ook niet op je lijstje ontbreken tijdens je campervakantie door Polen . Het nationaal park staat tevens op de UNESCO lijst van biosfeerreservaten.  GROOTSTE GEBIED MET LOOPDUINEN VAN EUROPA Het is een bijzonder natuurlijk verschijnsel wat je te zien krijgt in het nationale park. Daarom een absolute must see tijdens je camperreis! Door de vele zandduinen wordt het nationaal park ook wel de Poolse Sahara genoemd. Het gebied is voorzien van 140 kilometer aan wandelpaden, dus neem je goede wandelschoenen mee en ga lekkere wandelingen maken op je campervakantie. Een leuk feitje, doordat dit nationale park beschikt over de loopduinen hebben de Polen vroeger zelfs een hele stad herbouwd op een andere locatie!  ROWOKOL In het nationaal park liggen vier grote meren. Waaronder het Gardnomeer. Aan de oostkant van het Gardnomeer ligt Rowokol. Dit is een beschermd natuurgebied met oude dennen- en beukenbomen. Door de Kasjoeben, een west Slavisch volk, werd de Rowokol gezien als een heilige berg. In de middeleeuwen was het een belangrijke plaats van Mariaverering. Tegenwoordig wordt er nog ieder jaar met Pasen het passiespel opgevoerd.  OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ HET SLOWINSKI NATIONAAL PARK Om zo veel mogelijk van het nationale park te zien is het mogelijk om samen met je huurcamper nabij het park te overnachten. Zo kun je terecht op camping Morski waar ze voldoende faciliteiten bieden om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.  Ook op Camp-classic kun je terecht samen met je huurcamper. Het is een ideale plek voor als je met je gezin op camperreis bent! 
Lees verder…
Gelegen in het Zuiden van Polen  ligt het Nationaal Park Tatrzanski. Naast dat het gelegen is in Polen , ligt ook een groot gedeelte van het nationaal park in Slowakije. Een prachtig gebied waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Zet dit park op je lijstje tijdens je camperreis om al het moois van het park te ontdekken.  TATRA GEBERGTE Zoals gezegd bevind het gebergte zich in twee landen. Daarvan ligt er maar een kwart van in Polen . In dit nationale park kun je heerlijk genieten en prachtige wandelingen maken. Aan de voet van het gebergte ligt het plaatsje Zakapone. Voor toeristen is dit een goede uitvalbasis om het gebergte te verkennen. Het Tatra gebergte heeft hoge pieken en diepe afgronden. Het is onderdeel van een groter gebergte, de Karpatten. De hoogste top bedraagt meer dan 2500 meter! De beste tijd om de Tatras te bezoeken is van mei/ juni t/m september. Als je eerder of later gaat kan er nog sneeuw liggen, dan zijn niet alle wandelpaden open, of goed begaanbaar. FLORA EN FAUNA Het Tatra gebergte is het enige bergebied met een alpien karakter. Het heeft een zeer rijke flora en fauna. Dit is tevens de enige plek in Polen  waar berggeiten en marmotten wonen. Maar naast dat kun je hier ook adelaars en bruine beren spotten! Ook is het park rijk aan gletsjermeren die worden gekenmerkt door uitzonderlijke watertransparantie. Redenen genoeg om de mooie flora en fauna van het gebergte te verkennen tijdens je camperreis!  UNESCO ERFGOEDLIJST Het gebied staat veelal bekend om de mooie meren en eeuwenoude dorpjes. De meeste daarvan staan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet dus niet om je goede camera mee te nemen tijdens deze prachtige camperreis!  ZAKOPANE Een populaire bestemming in zowel de zomer als wintermaanden. Bekend is de Krupowki Street. Dit is een niet al te lange straat, maar wel het centrum van de stad. Alle winkels en restaurants van Zakopane zijn hier te vinden! Zakopane ligt aan de voet van de Giewont. Dat is een gebergte waar je vanuit Zakapone een prachtig uitzicht op hebt. Op de berg staat een kruis en is het beklimmen van de berg ook echt een must.  MET JE HUURCAMPER OVERNACHTEN NABIJ HET TATRA GEBERTE Gelegen aan een rivier met een prachtig uitzicht op de Tatra ligt camping Ustup. In een groene omgeving kun je genieten van het prachtige uitzicht en de rust. De camping biedt enkele faciliteiten om je verblijf met je huurcamper zo aangenaam mogelijk te maken. 
Lees verder…
Een waar paradijs voor natuurliefhebbers! Kenmerkend aan deze plek zijn de open weilanden begroeid met els. Deze weilanden worden doorgesneden met kanalen en oude rivierbeddingen. Dit is het jongste nationale park van het land. Een onderscheidend natuurpark en zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je camperreis! WATERVOGELS Door de unieke draslanden en uitgestrekte weilanden is het een perfecte leefomgeving voor vele watervogelsoorten. Zo hebben er zo'n 160 soorten watervogels het nationaal park gekozen als hun territorium met als doeleind om daar hun eieren te broeden. Zesentwintig van deze vogels zijn zeldzaam of beschermd. Naast dat het een belangrijke broedplaats is voor vele vogels is het ook een belangrijk overwinteringsgebied voor eenden, ganzen en zeearenden. Redenen genoeg om tijdens je camperreis dit mooie nationaal park te bezoeken. Neem ook zeker een verrekijker mee op je camperreis zo kun je de mooiste dieren spotten!  OVERNACHTEN NABIJ UJSCIE WARTY NATIONAAL PARK MET JE HUURCAMPER Om optimaal te genieten van het mooie Ujscie Warty kun je met je huurcamper staan op camping Fischereihof Schneider. Dit park ligt net over de grens in Duitsland maar binnen no-time ben je in het nationaal park. Het is een kleinschalige camping met niet al te veel faciliteiten maar daardoor kun je extra genieten van de natuur.   
Lees verder…
In de buurt van de stad Poznan ligt het Nationaal Park Wielkopolski. Ben je een echte actieveling en houd je van wandelen, fietsen of vind je het leuk om paard te rijden dan ben jij helemaal op je plek in dit nationaal park. Naast dat, is er heleboel te zien en te ontdekken in dit nationaal park. Een absolute aanrader om dit nationaal park te bezoeken tijdens je campervakantie door Polen .  WANDELEN EN FIETSEN Om een indruk te krijgen van het Nationaal Park Wielkoposlki kun je op een van de twee uitkijktorens uitkijken over het prachtige landschap. Op een heldere dag kun je zelfs een glimp opvangen van de stad Poznan ! Nadat je het park vanuit een van de uitkijktorens bezichtigd hebt kun je gaan voor een mooie wandeling of een actieve fietstocht. In het nationaal park bevinden zich twee verschillende wandelroutes. Bij beide wandelroutes zijn er diverse bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo passeer je bijvoorbeeld een van de mooiste meren in Wielkopolski Nationaal Park, Lake Góreckie.    Kies je ervoor om lekker te fietsen, dan ben je hier ook op de juiste plek. Het is een mooie manier om veel van het park te zien en alles ervan te ontdekken tijdens je camperreis.  OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ NATIONAAL PARK WIELKOPOLSKI Vlakbij het nationaal park bevindt zich camping Lipno. Deze camping biedt plaats voor jou en je camper. Ook bevinden zich op de camping verschillende faciliteiten. Zo zijn er facilitaire benodigdheden, is er een Beach bar, kinderspeelplaats en is er nog veel meer.     
Lees verder…
Een nationaal park dat bekend staat om zijn prachtige meren, die met elkaar in verbinding staan door rivieren. Uniek aan het nationaal park zijn de kleine woudmeren die tussen de moerassen liggen en door veengebied omringd zijn. Dit nationaal park is een absolute aanrader om te bezoeken tijdens je campervakantie.  VELE MEREN Zoals gezegd is het nationaal park kenmerkend om de vele prachtige meren die met elkaar in verbinding staan. Wanneer je in dit nationaal park bent zal je versteld staan van de schoonheid. Het is erg uniek, vergeet daarom ook niet op veel mooie foto's te maken tijdens je campervakantie! Het grootste en diepste meer in het nationaal park is,. In het meer liggen meerde eilandjes. Het is ook absoluut een populaire bestemming voor kajakkers, fietsers en wandelaars. CZARNA HANCZA RIVIER Dit is de langste rivier in het nationaal park. Het is ook een erg populaire kajakroute. Door middel van een kajak ervaar je Wigierski Nationaal Park op een andere maar ook actieve manier. De mooie natuur komt op deze manier ook echt tot z'n recht! Een leuke activiteit om te doen tijdens je camperreis.  MET JE HUURCAMPER OVERNACHTEN NABIJ WIGIERSKI NATIONAAL PARK  Om nabij het natuurschoon van het nationaal te overnachten zijn er enkele campings waar je samen met je huurcamper kunt overnachten.  Zo kun je terecht op camping Rozochacz. Deze camping is gelegen aan de oever van het Wigry meer, wat een perfecte ligging is! Het biedt enkele faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.  Camping Lukowy Kat is een andere camping waar je terecht zou kunnen met je huurcamper. Ook deze camping biedt enkele faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken! Op deze camping kun je ook een kajak huren om op de Czarna Hancza rivier te varen.   
Lees verder…
<
3 / 4
>