Bezienswaardigheden - Noorwegen

Ontdek je met

Inge

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Noorwegen

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpEiland/SchiereilandNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
<
2 / 4
>
Wanneer je een camper gaat huren in Oslo en een reis maakt die je helemaal naar het noorden van Noorwegen leidt, bezoek dan ook zeker Harstad, een havenstad, omgeven door zee en heuvels. De stad is door middel van terrassen op de nabijgelegen bergen en heuvels gebouwd, wat een mooi aanzicht geeft. Bestaat er iets mooiers dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, aan de rand van een schitterende haven en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Noorwegen is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken en te bereiken. MET JE CAMPER TERUG NAAR HET BRONZEN TIJDPERK  Harstad heeft een bronzen tijdperk gekend door de vondst van bronzen voorwerpen in de omgeving. In de omgeving vind je een aantal musea die je hierop zullen wijzen. Ook de Vikingen hebben in deze stad geleefd, wat terug te vinden is in de geschiedenis van de stad. Wanneer je met je huurcamper net buiten de stad rijdt, bezoek dan de Trondenes Church. Deze kerk is al erg oud (13e eeuw), maar dat maakt het bezichtigen des te interessanter. In het centrum van Harstad kun je genieten van een heerlijke Noorse maaltijd, in combinatie met een rustgevende en gezellige omgeving. Wil je even genieten van heerlijk zwemwater, bezoek dan Grottebadet, een spectaculair zwemparadijs in een grot in de bergen. Je vindt er zwembaden, een jacuzzi, sauna en een gezellig strandcafé. Een perfecte afsluiting van een mooie dag tijdens je camperreis door Noorwegen.  KAMPEREN IN HARSTAD  In de omgeving van Harstad vind je een paar mooie campings waar je met een huurcamper terecht kunt. Vissen en duiken zijn geliefde bezigheden. Voor de kust van Harstad vind je een aantal eilandjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Neem de boot, gooi een hengel uit of ga heerlijk zonnebaden op één van de witte zandstranden voordat je weer naar het zuiden rijdt richting Trondheim .   
Lees verder…
Ga je een camper huren en rij je vanuit Oslo helemaal naar het westen? Duik dan terug in de tijd en ‘ontmoet’ de Vikingen in Haugesund. De stad heeft een rijke geschiedenis en af en toe worden er openluchtvoorstellingen gegeven waarbij het leven van de Vikingen wordt nagebootst. Het Vikingfestival is erg leuk om te bezoeken, mocht je in juni met de camper op pad zijn door Noorwegen . PROEF IN JE HUURCAMPER VAN HET NOORSE VISSERSLEVEN De haven van Haugesund is het bruisende deel van de stad en erg leuk om te bezoeken. Het ligt tevens vlakbij het centrum van de stad. Al van oudsher is Haugesund dé plek om te vissen en voor schepen. Het centrum van de stad is erg gezellig en een prima plek om van de Noorse cultuur te proeven. In het centrum staat een roze shopping mall, wat een mooi stukje neo-classicale architectuur weergeeft. Tijdens de zomermaanden kun je in Haugesund ook heerlijk wandelen langs de witte stranden of een tocht maken in de bergen langs de watervallen die CNN omschrijft als de mooiste van de wereld. Waar in de zomer de watersport erg in trek is, worden in de winter de ski’s onder gebonden. Het indrukwekkende besneeuwde landschap is een prachtig decor voor een cross country skitrip. Haugesund is een prima camperbestemming voor avonturen in de bergen of op en rond de fjord, voor skitochten in de winter en voor zwemmen in de zomer. Een uitstekende rustplaats voor je verder trekt naar Stavanger of bijvoorbeeld Bergen . Aan het einde van een heerlijk dag op pad te zijn geweest met de huurcamper is er bijna niets fijner dan een verse zelfbereide vismaaltijd uit Haugesund te nuttigen terwijl je voor de camper van een heerlijk drankje geniet. Dat is een camperreis in haar puurste vorm, optimaal genieten dus!  
Lees verder…
Een absolute aanrader tijdens je camperreis is het nationaal park Jostedalsbreen. Een natuurgebied in de provincie Sogn og Fjordane en herbergt de grootste gletsjer van het Europese continent, de Jostedalsbreen. Het beboste laagland wordt omringd door andere gletsjers en bergen. Het park bevat een uitgebreid scala aan flora en fauna. Parkeer je huurcamper en geniet van een prachtige wandeling door de wilde Noorse natuur. EEN CAMPER HUREN EN DE GROOTSTE GLETJSER VAN EUROPA BEKIJKEN Het landschap rond de Jostedalsbreen wordt gekenmerkt door grote contrasten. Binnen korte afstanden vind je een spectaculaire schilderachtige verscheidenheid, van fjorden en weelderige u-vormige dalen met boerderijen en bergtoppen tot 2000 m. Stromende beken, rivieren en watervallen en diepe dalen kenmerken het gebied, wanneer je het met de camper gaat bezoeken. Jostedalsbreen is dan ook één van de grootste natuurgebieden in het zuiden van Noorwegen. Sommige van de valleigletsjers behoren tot de meest bezochte toeristische attracties in Noorwegen. Jostedalsbreen is dan ook al jaren een populaire bestemming om toe te voegen aan een tour met de camper door Noorwegen . In het verleden werd Jostedalsbreen gebruikt als handelsroute. Runderen en paarden werden over de gletsjer gedreven en verkocht op een van de vele veemarkten in het oosten. Door het smelten van de ijskap is dit vandaag de dag niet meer mogelijk. Jostedalsbreen is lange tijd beschouwd als een aantrekkelijk gebied voor wandelaars. Over de afgelopen jaren is skiën over de lengte van de gletsjer een populaire activiteit geworden. Maar let op! Zonder de juiste apparatuur is wandelen of skiën op de gletsjer erg gevaarlijk geworden. Wanneer je op camperreis bent en een bezoek brengt aan Jostedalsbreen adviseren we je contact op te nemen met het lokale toeristenbureau. Zij kunnen je helpen met een aantal veilige excursies onder begeleiding van een lokale gids.  KAMPEREN IN JOSTEDALSBREEN Je kunt met de camper zeer goed kamperen in de omgeving van Jostedalsbreen. Bij de veelal prachtig gelegen campings in de omgeving, waar je dus heel goed met je huurcamper terecht kunt voor de overnachtingen, starten ook vele kanotochten. Hou je van meer snelheid en uitdaging tijdens de camperreis? Schrijf je dan in voor een spectaculaire raftingtocht. De tocht voert je over klasse III stroomversnellingen en over langzaam stromende delen van de Jostedøla rivier. Ben je na dit natuurgeweld toe aan een meer stedelijke cultuur op doorreis met de camper? Reis dan verder naar bijvoorbeeld Bergen of Trondheim .    
Lees verder…
De ruige en imposante bergstreek Jotunheimen, in het hart van de provincie Oppland is een prachtig natuurgebied wat je met je huurcamper kunt bezoeken. Dit is een deel van het Scandinavisch Hoogland en herbergt de hoogste toppen van Noorwegen . In 1980 werd het officieel een nationaal park. In sommige delen van het park kun je met de camper komen, maar te voet is het nog altijd de intiemste en mooiste manier om de natuur te verkennen. Voor de echte actieve camperreizigers adviseren we dus om de camper te parkeren en, eventueel onder begeleiding, de mooiste wandelingen te gaan maken door het gebied.  In het park liggen verscheidene kleine dorpjes die je kunt bezoeken voor een stukje typische Noorse cultuur. Ga een lekker hapje eten in deze dorpjes of bezoek enkele musea, die je meer vertellen over de omgeving. HET HUIS VAN DE REUZEN IN HET HART VAN NOORWEGEN Volgens de legende is dit deel van Noorwegen ontstaan in de tijd dat Reuzen en Trollen over de aarde zwierven. Wanneer de mens het vuur ontdekte bracht ze dit aan de rand van de aard totdat ze omlaag vielen in een wereld van sprookjes en legenden. De tranen die ze op hun weg naar het noorden lieten bevroren op de koude en rotsachtige bergen die nu het hart van Noorwegen vormen. Het was Vinje die in 1862 erkende de gletsjers en bergen voor wat ze werkelijk waren: Jotunheimen, het Huis van de Reuzen. Meer dan 150 jaar later vormen de gletsjers, valleien, bergtoppen, weiden, kliffen en meren samen het Nationaal Park Jotunheimen dat is uitgegroeid tot een populaire outdoor- en camperbestemming. ELK SEIZOEN EEN ANDERE CAMPERBELEVING In elk seizoen heeft Jotunheimen de camperreiziger iets anders te bieden. In de winter vind je hier besneeuwde bergen met vele skigelegenheden. In de zomer is Jotunheimen een park vol leven en gezellige toeristen. In de herfst kun je hier prachtig jagen en vissen en de lente is er om te genieten van de bloeiende natuur. Reden genoeg om een bezoekje aan dit nationale park waar te maken wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen. Raak je niet uitgekeken op de Noorse cultuur, rij dan zeker met je camper verder naar Jostedalsbreen .     
Lees verder…
Wanneer je een camper gaat huren in Oslo en vanuit daar naar het westen gaat rijden, bereik je al na 80 km gereden te hebben, het stadje Kongsberg. Kongsberg is een stadje aan de rivier Numedalslågen. Het stadje (met 25.000 inwoners) werd in 1624 gesticht door Christian IV, als ‘Konings berg’, nadat er zilvererts was gevonden in de omgeving. MET DE CAMPER OP EXCURSIE Een populaire excursie om te ondernemen, wanneer je met de camper in Kongsberg bent is de zilvermijn. Door de winning van zilver werd het stadje welvarend en speelde het lange tijd een grote rol in de Noorse economie. De laatste mijn sloot in 1957. Even buiten het centrum van Kongsberg kun je dus een leuke excursie maken. Parkeer de camper bij de oude mijn en een spoortrijntje leidt je door de oude zilvermijn.  Naast de zilvermijn zijn er vier belangrijke musea onder één dak in het stadje te vinden. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Mijnbouwmuseum, het Skimuseum (in Kongsberg werd de eerste skispringwedstrijd georganiseerd), het Koninklijke Muntmuseum en het Wapen- en Technologiemuseum.  Ook heeft de stad een mooie barokke kerk die je van zowel buiten als binnen kunt bezichtigen. In de Kongsberg Kirke worden regelmatig uitvoeringen gegeven met betrekking tot muziek en kunst. Het weelderige interieur, het orgel en de kroonluchters zijn erg geliefd bij toeristen en camperreizigers.  MET EEN CAMPER NAAR KONGSBERG Het is een ideale bestemming om vanuit Oslo te bezoeken met de huurcamper. De stad ligt in een prachtige natuurrijke omgeving waar je op en top van kunt genieten. Bossen, bergen, meren, rivieren en een prachtige diverse fauna. Kongsberg ligt op een hoogte van zo'n 160 meter boven de zeespiegel. Parkeer de camper op één van de vele uitzichtpunten en geniet optimaal van de omgeving.  Zomers wordt er in Kongsberg een van grootste Jazzfestivals van Noorwegen gegeven en kan het vrij druk zijn op een van de vele campings in de omgeving.      
Lees verder…
Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen kun je verschillende steden aandoen. Een erg leuke stad in het zuiden van Noorwegen is Kristiansand. De stad is momenteel de op vier na grootste stad van Noorwegen en staat bekend om haar aangename mengeling tussen oud en nieuw.  De geboorteplaats van de Noorse prinses Mette-Marit is een geliefde stad om te bezoeken tijdens een rondreis met de camper. In de zomer is dit ook een populaire stad die door de Noren zelf veel bezocht wordt. Dit komt onder andere door de vele festivals, de bruisende sfeer en het grote stadsstrand Bystanda met prachtig wit zand en zelfs palmbomen. Kristiansand is één van de plaatsen in Noorwegen met de meeste zonuren per jaar. Ook kan hier de zeewatertemperatuur redelijk warm worden. Bij het buitenzwembad van het Aquarama waterpark heb je gegarandeerd het hele jaar door een watertemperatuur van 25 graden. Wat is er nou fijner dan heerlijk buiten zwemmen tijdens je camperreis? In Kristiansand kan het dus het gehele jaar.  KUNST EN CULTUUR   Kunst en cultuur zijn in Kristiansand heel belangrijk. In het Kilden Performing Arts Centre is een theaterzaal en een concertzaal met een gevarieerd programma. Maar ook de stad zelf lijkt net een groot openluchtmuseum door het streetartproject “Coolart”. Je vindt er prachtige muurschilderingen op de traditionele witte huizen. Parkeer de camper en wandel door de straten van Kristiansand en ontdek ook de kleinere verrassingen op de hoeken. AVONTURENPARK  Voor gezinnen is een bezoek aan de Zoo en avonturenpark Dyreparken een aanrader en fijne tussenstop tijdens je camperreis! Je ontmoet hier zowel wilde dieren uit Noorwegen als de koningen van de Afrikaanse Savanne. Maar ook de glijbanen en verschillende thema-gebieden die zijn gebaseerd op beroemde kinderboeken, zijn een ware ontdekking. Het is dus een dierentuin en attractiepark ineen. En in de zomermaanden is het zelfs ook een groot waterpark!  ONTELBARE EILANDEN Maar ook de eilanden voor de kust zijn een must see wanneer je met de camper een bezoek brengt aan Kristiansand! Het zijn er zoveel, dat je zo onmogelijk allemaal kunt bezoeken tijdens de camperreis. Er zijn diverse ferryovertochten die de eilanden makkelijk bereikbaar maken. Kies er een uit, bijvoorbeeld Ny-Hellesund waar maar 12 vaste inwoners zijn. In de zomer komt deze plaats tot leven en kun je een heerlijke wandeling over het eiland maken langs de zandstranden en rotsen. KAMPEREN Er zijn verschillende campings in de omgeving van Kristiansand. Op bijna alle campings kun je met de camper goed terecht en zijn er veel mogelijkheden. Een goede camping om de omgeving van Kristiansand te bezoeken is de Sandnes camping in Mandal. De camping heeft overal houten hutjes en wanneer je de camper geparkeerd hebt kun je vanaf de camping verschillende wandelingen maken. Ook de camping Kristiansand Feriesenter kan een goede overweging zijn. De terrassencamping ligt aan het water en het uitzicht is er fabelachtig. Zeker wanneer de zon ondergaat in het glinsterende meer.     
Lees verder…
Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen denk je misschien vooral in eerste instantie aan de natuur en niet meteen aan cultuur en historie. Maar niets is minder waar. Tijdens een camperreis door Noorwegen kun je zeker ook veel historie en cultuur terugvinden. Zo dateert het dorpje Larvik uit de 17de eeuw, toen er een graaf benoemd werd en de provincie Laurvigen ontstond. Tegenwoordig kun je de residentie van de graaf, Herregården, nog altijd bezoeken. Veel camperreizigers benoemen het zelfs tot één van Noorwegens mooiste heidense bouwwerken in barokstijl.  Samen met het plaatsje Sandefjord is Larvik een prachtige bestemming langs de kust van zuidelijk Noorwegen om met je camper aan te doen. Hier liggen prachtige wandel- en fietspaden die je mooie routes aanbieden. Ook de cultuursnuiver kan zijn weg vinden in Larvik, er worden hier in de zomer namelijk ieder jaar veel shows, concerten en festivals gehouden. MET DE CAMPER NAAR ZEE Het kustgebied in deze omgeving is ook prachtig om te verkennen wanneer je met de camper naar Larvik reist. Er zijn ook diverse excursies per boot te maken. In zee liggen eilandjes die je kunt bezoeken. Parkeer de camper in de haven en geniet van de rondvaarttochten die aangeboden worden. Bij één van de eilanden kun je een wandeling rondom de oude vuurtoren maken. Een echte toplocatie voor het maken van prachtige foto’s, met een typisch Noors beeld, bij de vuurtoren. KAMPEREN IN LARVIK In Larvik zijn er een aantal mooie campings langs de kust. Naast een prachtige strandwandeling kun je er ook zwemmen, duiken, zeilen, waterskiën, fietsen, paardrijden, kanoën, vissen, tennissen, golven, bowlen en squashen. De Gon Camping is een favoriete plek voor camperreizigers, om te kamperen tijdens de rondreis door Noorwegen. Ben je in de omgeving van Larvik kun je een prachtige plek bemachtigen aan het water, met de huurcamper en genieten van de geweldige omgeving.     
Lees verder…
Wie tijdens de camperreis graag een bezoek wil brengen aan majestueuze hoge toppen moet absoluut met de huurcamper naar Loen! De plaats zelf ligt weliswaar in het dal, maar met de steilste kabelbaan ter wereld ga je tot maar liefst 1011 meter hoogte in slechts een paar minuten. Je komt dan bovenop de berg Hoven en vanuit daar krijg je eerst een prachtig weids uitzicht. Op heldere dagen kun je zelfs de Jostedalsbreen Gletsjer zien. Vanaf het terras bij het café kun je optimaal genieten van het uitzicht. Vind je het leuk om tijdens de camperreis mooie wandelingen te maken? Vanaf de top starten er ook verschillende wandelroutes, geschikt voor alle niveaus.  Uiteraard zijn er ook andere wegen die naar de top leiden. Maar die zijn iets vermoeiender. Een ervan is de klimroute, ook wel de Via Ferrata genoemd. De start is achter hotel Alexandra in Loen. Deze is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, want onderweg kom je de 120 meter lange Gjolmunnebrua-hangbrug tegen die je moet passeren. Deze brug hangt 750 meter boven de zeespiegel. Een heuze uitdaging tijdens de camperreis dus! KAMPEREN IN LOEN Als je liever beneden in het dal blijft is Loen ook zeker een plaats die je niet hoeft over te slaan. Parkeer je camper nabij de camping en huur een roeiboot of een kano. Zo kun je heerlijk genieten op het meer van Lovatnet. Wil je liever achterover leunen? Dat kan ook, er gaan namelijk ook rondvaarten over het meer met de MS Kjenndal. Aan boord is ruimte voor ongeveer 100 passagiers.   Je kunt de Lodalen vallei ook per fiets ontdekken. Bij Loen active www.loenactive.no verhuren ze fietsen en kun je een heerlijke tocht maken en genieten van de idyllische omgeving. Over het algemeen is het behoorlijk vlak in het dal en kan iedereen hier prima fietsen.  Een perfecte camping om bij Loen te kamperen is de Sande Camping. Een fraaie camping met veel faciliteiten. In de avond kun je bij de camper heerlijk genieten van de ondergaande zon en je eigen bereide maaltijd. Dat is toch echt genieten tijdens een camperreis? GLETSJERS Het Jostedalsbreen nationaal park is in Loen ook dichtbij, want het loopt tegen de nabijgelegen berghelling. De Kjenndalsbreen gletsjer ligt aan het eind van de Lodalen-vallei en in het nationaal park. De Bodalsbreen gletsjer ligt in de vallei ernaast. Loen is dus de aangewezen plaats om de Noorse gletsjers te ontdekken tijdens de rondreis met de huurcamper door Noorwegen. Er zijn speciale gletsjertochten te boeken waarmee je, onder begeleiding van een gids, een wandeling kunt maken op een gletsjer. Een fantastische ervaring wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen .  
Lees verder…
<
2 / 4
>