Bezienswaardigheden - Noorwegen

Ontdek je met

Inge

Loes

Susanne

Travelhome | Camper huren Noorwegen

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpEiland/SchiereilandNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
<
3 / 4
>
Ga je een camper huren in Noorwegen en heb je de mogelijkheid om naar het noorden van Noorwegen te reizen dan mag een bezoek aan de Lofoten absoluut niet ontbreken. De Lofoten is een eilandengroep die in het noordelijke deel van Noorwegen gelegen is. Het staat bekend om de prachtige natuur, de goede viswateren en de karakteristieke vissersdorpjes. Het ligt ruim boven de poolcirkel. Je kunt hier kajakken tussen de eilanden, duiken, wandelen, vissen en zelfs raften op zee. Omdat het zo noordelijk gelegen is, kun je hier tussen eind mei en half juli genieten van de middernachtzon met de huurcamper. En van september tot half april heb je hier kans op het spotten van het noorderlicht. Voor vele camperreizigers echt een bucketlistitem.  Tijdens de camperreis op zoek naar een plek om te surfen? Je zou het wellicht niet verwachten, maar op de Lofoten zijn in Noorwegen ook de beste plekken om te surfen. Dat is werkelijk uniek! Want dit is bijna nergens ter wereld mogelijk op zo’n noordelijke plek.  Ook voor vogelspotters is dit gebied een waar feest! Parkeer de huurcamper en je kunt optimaal genieten. Je kunt hier zeearenden zien en er worden vanuit diverse dorpen boottochten naar zee georganiseerd om zeevogels te spotten. Ook papegaaiduikers zijn op de Lofoten te vinden. De beste plek hiervoor is Vaeroy.  Dierenspotters komen op de Lofoten sowieso aan hun trekken. Met een beetje geluk zijn er namelijk ook orka’s, diverse walvissoorten, rendieren en poolvossen te zien. Tijdens een camperreis zijn de excursies op de Lofoten ontzettend populair, om op zoek te gaan naar diverse wilde dieren. Vergeet ook een cruise door het Trollfjord niet. Het 2 kilometer lange fjord liggend tussen de Lofoten en de Vesteralen eilandengroep. Het fjord staat bekend om de smalle doorgang en de typische bergtoppen reikend tot wel 1100 meter hoogte.  De Lofoten zijn één van Noorwegen gecertificeerde duurzame bestemmingen. Dit keurmerk wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch inspanningen leveren om de negatieve impact van het toerisme te verminderen. Ze willen niet alleen de bezoekers een aangename ervaring bieden, maar ze streven er ook naar om de lokale natuur, cultuur en omgeving te behouden. De gemeente en reisindustrie werken hier nauw samen om te verzekeren dat deze bestemming een geweldige plek blijft om te wonen, maar dus ook zeker om met de camper te gaan bezoeken. Via de snelweg E10 kun je met de huurcamper de Lofoten bereiken. Een alternatief is de ferry vanuit Bodo naar Moskenes. Afhankelijk van het weer duurt deze overtocht zo’n 3 tot 4 uur. Met de camper kun je ook met deze ferry meereizen.   
Lees verder…
Tijdens een camperreis door Noorwegen kun je meerdere bezienswaardigheden bezoeken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen dan mag een bezoek aan het Naeroyfjord niet ontbreken. Het is het smalste fjord van Noorwegen en erg indrukwekkend. Het is een zijtak van de Aurlandsfjord die op zijn beurt ook weer een vertakking is van het grote Sognefjord .    Op dit fjord ervaar je de ultieme fjordcruise als je de ferry neemt tussen Kaupanger en Gudvangen. Omdat het op sommige plekken zo smal is, op het smalste punt slechts 250 meter, zijn de fjorden majestueus, het is 45 kilometer lang genieten!  Rijdend met de camper door het gebied in de omgeving van het Naeroyfjord beleef je de echte natuur van Noorwegen. Van hoge bergtoppen die het hele jaar door bedekt zijn met een laag sneeuw tot spectaculaire watervallen en hier en daar een afgelegen boerderij, maar de natuur is hier absoluut heer en meester. De Noren zeggen zelf dat je pas echt in Noorwegen bent geweest als je een fjordcruise hebt gemaakt. Maar pas op: als je deze cruise kiest, heb je meteen de mooiste cruise tijdens de camperreis gehad. De camper kan mee op de ferry dus na aankomst kun je meteen je route vervolgen, richting Flam bijvoorbeeld, om te genieten van de Flamsbana  en vergeet de prachtige treinverbinding tussen de plaatsen Myrdal en Flam niet.   
Lees verder…
Wanneer je met de camper naar het meest Noordelijke punt van het Europese vasteland wilt gaan reizen, kun je in Noorwegen heel goed naar de Noordkaap. Bij dit noordelijkste punt van het land ontmoeten de Atlantische oceaan en de Noordelijke ijszee elkaar. De meeste camperreizigers spreken vol lof over dit magnifieke landschap. De middernachtzon, de vele buitenactiviteiten en de walvissafari’s maken het een zeer aantrekkelijk gebied om met de camper te gaan ontdekken.  Vanaf een 307 meter hoge klif heb je een prachtig uitzicht. Hier ligt alleen Spitsbergen nog tussen jou en de Noordpool in. Je kunt hier zo’n 2,5 maand per jaar genieten van de middernachtzon. Er bevindt zich een bezoekerscentrum, de Noordkaaphal. Er zijn jaarlijks diverse tentoonstellingen en je kunt hier veel informatie vinden over de geschiedenis van de Noordkaap. Tijdens de rit naar de Noordkaap met de huurcamper ervaar je onmiskenbaar de arctische flora en fauna. Vrijwel overal kun je de camper op een uitzichtpunt parkeren en genieten van het geweldige uitzicht. Denk aan rivieren, zeehonden, vogels, grotten, berghutten, bruggen en bergen. Wat is er nou fijner dan optimaal te kunnen genieten van deze spectaculaire omgeving dan vanuit je eigen huurcamper?    Een bezoek aan het Noordkaapeiland Mageroya is een absolute must voor vogelliefhebbers! Op de Gjesvaerstappan vogelcliff zie je, met een beetje geluk, honderden papegaaiduikers, jan-van-genten en aalscholvers. Ook een wandeling naar de natuurlijke rotsboog Kirkeporten biedt indrukwekkende uitzichten over de Noordkaap.   In de omgeving van de Noordkaap rijd je met de camper ook langs verschillende lieflijke en kleurrijke vissersdorpjes. Skarsvag is het noordelijkste vissersdorpje ter wereld.   Met je camper kun je uiteraard kamperen bij de Noordkaap. De Nordkapp camping in Skipsfjorden www.nordkappcamping.no is een van de meest noordelijk gelegen campings en een absolute must als je de Noordkaap op een rustig tempo wilt ontdekken. Neem de tijd om via de E69 noordwaarts te rijden met de camper. De weg slingert er langs het fjord en tijdens de hele rit naar de Noordkaap geniet je van het uitzicht op de Lyngsalpen die aan de overkant van het water tot maar liefst bijna 1800 meter hoog oprijzen. Een panoramisch uitzicht dat zelfs in dit deel van Noorwegen erg uniek en zeldzaam is tijdens de camperreis, doordat het landschap steeds arctischer zal worden met vrijwel geen boom- of andere begroeiing.  Kies je voor de uitdaging om met de camper naar de Noordkaap te gaan rijden zul je absoluut niet teleurgesteld worden. Het is zeker een onvergetelijke ervaring voor de meeste camperreizigers.     
Lees verder…
Wanneer je in Noorwegen een camper gaat huren, kan de reis bijvoorbeeld starten in Oslo. Het is één van de locaties in Noorwegen waar je de huurcamper kunt ophalen.  Omgeven door fjorden en heuvels, vind je de hoofdstad van Noorwegen in het zuidoosten van het land. Volgens Noorse saga's werd Oslo rond het jaar 1048 opgericht door koning Harald Hardråde. Echter, archeologische vondsten wijzen erop dat Oslo al vóór 1000 bestond. Duidelijk mogen zijn dat Oslo en haar omgeving een rijke geschiedenis kent.  JE CAMPER OPHALEN IN OSLO Oslo is één van de groenste steden van Europa. Oslo mag dan wel de hoofdstad van Noorwegen zijn, qua inwonersaantal stelt de stad niet al teveel voor en je zal daarom niet het gevoel hebben alsof je je in een enorme metropool bevindt. Het voelt heel gezellig en vriendelijk aan, als een gemoedelijke stad. De meeste camperreizigers kiezen er voor om een dag of twee de stad te bezoeken, alvorens aan de camperreis te gaan beginnen.  De prachtige en gezellige stad heeft leuke winkels en heerlijke restaurantjes en daarnaast kent Oslo meer dan 50 musea en diverse galerieën. Verder zijn er mooie bezienswaardigheden die je niet mag missen. Het fort Akershus, stadhuis Rådhuset, de hoofdstraat in Oslo: Karl Johans Gate, het Slottet (koninklijk paleis), het Vigelandpark en tal van andere bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezichtigen. Reden genoeg voor een bezoekje met je huurcamper aan deze Noorse stad. Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen kun je vanuit Oslo op pad gaan en Noorwegen leren kennen. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige havensteden Larvik en Kristiansand in het zuiden of rijd met de huurcamper naar het westen voor indrukwekkende nationale parken als Jostedalsbreen en Jotunheimen tot je arriveert bij de uitgestrekte fjorden. De keuze is aan jou! Een camperreis door Noorwegen is een gegarandeerd succes voor de liefhebbers van natuurschoon, de vrijheid en het echte buitenleven.       
Lees verder…
Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen en vertrekt naar het noorden ligt de gemeente Ringsaker misschien wel op je route. Ringsaker ligt niet ver van Oslo vandaan op ongeveer 1,5 uur rijden met de camper en is daarom relatief gemakkelijk te bereiken. Het is een prachtige stop op weg naar Oslo, of juist om de hectiek van de stad achter je te laten en naar het binnenland van Noorwegen te trekken, met de huurcamper. De gemeente omvat onder andere de bekende wintersportplaatsen Lillehammer en Hamar. Ook de steden Moelv en Brummunddal zijn erg leuk om een tussenstop in te maken met de camper. De vele winkeltjes en cafés tekenen het gezellige straatbeeld.  MET JE CAMPER DOOR RINGSAKER De omgeving van Ringsaker kenmerkt zich door agrarische velden, heuvelachtig gebied, groene bergen, bossen en grote meren. Met name de meren zijn een veel bezochte ‘attractie’ voor toeristen en camperreizigers. Dit gebied staat tevens bekend aan zijn hoeveelheid prachtige wilde dieren. Plan zeker wat extra tijd in om tijdens de rit door de omgeving van Ringsaker te genieten van de omgeving en de lokale ‘bewoners’. Want zeg nou zelf: wat is er nou gaver dan vanuit je camper de rendieren en elanden te kunnen bewonderen?     
Lees verder…
Plan je een camperreis door het noorden van Noorwegen is het eeuwenoude stadje Røros een leuke plaats om een tussenstop te maken met de huurcamper op de weg van Lillehammer naar Trondheim .  Het mijnstadje is bekend door de ongeveer 100 goed bewaarde gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Het is een van de laatste ‘houten’ stadjes en wordt daarom veel gebruikt als filmdecor. Het unieke karakter van het stadje zorgde ervoor dat een aantal bezienswaardigheden van Røros zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De houten huisjes met de plaggendaken, de mijngebouwen en de kerk staan op de lijst. De belangrijkste bezienswaardigheid in het stadje is de barokke Zionskerk uit 1784. Plan dus zeker wat tijd in tijdens je camperreis om het stadje te bezoeken.  KAMPEREN TUSSEN RENDIEREN Røros wordt omgeven door een prachtig stukje natuur. In het nabijgelegen Forrolhogna Nationaal Park kun je rendieren observeren en genieten van de leefomgeving van deze machtige dieren. Naast wandelen door dit nationale park kun je tal van andere activiteiten ondernemen als paardrijden, vissen of kajakken. Ook voor een hondensledetocht ben je in de buurt van Røros aan het goede adres.  Er zijn verschillende campings in de omgeving van Røros te vinden, waar je met de huurcamper kunt parkeren. De meeste campings liggen in een bebost gebied en het is niet ongebruikelijk dat de rendieren op de camping langskomen. Heerlijk genieten van deze mooie dieren vanuit je eigen camper, terwijl je nageniet van weer een mooie dag tijdens de camperreis. Dat klinkt toch heerlijk?    
Lees verder…
Op je camperreis door Noorwegen kom je vast en zeker een aantal fjorden tegen. Het langste en diepste fjordenstelsel van Noorwegen is de Sognefjord. Met ruim 200 km aan fjorden is het een absoluut hoogtepunt van je camperreis. Deze fjord ligt in het midden van het fjordland in Noorwegen. Hier ontmoeten de groene fjord, de grootste gletsjer en de hoogste bergen van Noorwegen elkaar. Deze regio mag met recht één van de mooiste plekken van het land genoemd worden en is erg geliefd bij camperreizigers. Vooral de landinwaarts gelegen delen staan bekend vanwege hun ongekende schoonheid.  BEKIJK NOORS NATUURSCHOON MET JE CAMPER Majestueuze watervallen, kronkelende rivieren, mooie bergen én een levende en sprekende cultuur liggen te wachten om ontdekt te worden. Wandelen, fietsen, klimmen of skiën, alles kan in deze omgeving. Je kunt het gebied op allerlei manieren verkennen. Per camper, trein of zelfs per boot, er zijn mogelijkheden genoeg. Maar wat is er nou fijner dan het gebied op je eigen tempo en in alle vrijheid met de huurcamper te gaan ontdekken? Dorpen als Vik, Balestrand en Borgund zijn zeker ook een bezoek en stop waard. Parkeer de camper en wandel door het gebied. Je zult absoluut genieten van de omgeving, het lieflijke landschap, de watervallen, de stavkirke en schilderachtige dorpjes. Naast alle onbeschrijfelijke natuurschoon, heeft de omgeving van Sognefjord ook tal van musea, galerijen, kerken en andere bezienswaardigheden te bieden. Zo is er voor ieder wat wils. De Sognefjord is onder andere goed bereikbaar wanneer je vanuit Bergen verder rijdt naar het noorden van Noorwegen. Omdat er veel te beleven is in deze omgeving adviseren we je het liefste om hier toch zeker minimaal twee nachten door te brengen, tijdens de camperreis.  KAMPEREN BIJ DE SOGNEFJORD Er zijn verschillende campings rondom de Sognefjord te vinden. Een favoriete camping om met je camper te verblijven is de Kjørnes camping met goede faciliteiten en een geweldig uitzicht. Maar ook de Viki Fjordcamping is populair bij camperreizigers.  
Lees verder…
Stavanger groeit de laatste jaren behoorlijk, te danken aan onder andere de sardines en de olie-industrie. Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen en op pad gaat naar Stavanger breng dan zeker een bezoek aan de mooie kathedraal, die tevens de oudste stenen kerk in Noorwegen is. Samen met Liverpool, was Stavanger in 2008 culturele hoofdstad van Europa, wat mogelijk een goed beeld geeft van deze Noorse stad.  Stavanger is vandaag de dag een moderne stad in een prachtige omgeving die je goed met je huurcamper kunt bezoeken. Ook is het een aanleghaven voor schepen die u een cruise aanbieden door de fjord. Vlakbij de stad ligt het enige deel van Noorwegen dat vlak is. Toch zijn ook hier de fjorden niet ver weg. De Boknafjord en de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen, liggen namelijk op de loer. Hier is tevens de beroemde rots de Preikestolen te vinden. ATTRACTIES TIJDENS JE CAMPERREIS DOOR NOORWEGEN De Preikestolen bevindt zich op 600 meter boven zeeniveau. Het is één van de meest bezochte attracties in dit deel van Noorwegen. De Preikestolen is het meest indrukwekkend als je er bovenop staat. Na een spectaculaire wandeling van twee uur heb je vanaf de Preikestolen een fantastisch uitzicht over de fjord. Wanneer je tijdens de camperreis liever een wandeling in de bergen maakt, maar niet houdt van al te lange tochten, is een bezoekje aan de Månafossen, een prachtige waterval, zeker de moeite waard. Månafossen heeft een vrije val van 92 meter en is daarmee de grootste waterval van de regio en de negende grootste waterval van Noorwegen. Plan zeker wat extra tijd in voor de omgeving van Stavanger. Zo heb je voldoende mogelijkheden om met de camper af en toe een extra stop te maken en te genieten van de omgeving. Parkeer de camper bijvoorbeeld ook eens bij de vlakte van Jæren of iets noordelijker de Boknafjord, de meest zuidelijke fjord van alle fjorden aan de westkust van Noorwegen.  MET DE CAMPER NAAR HET STRAND In de regio Stavenger zijn naast de prachtige fjorden en het indrukwekkende gebergte ook verrassend mooie stranden te vinden. Het zijn de langste stranden van Noorwegen en volgens de Sunday Times nummer 6 op het lijstje met de mooiste stranden wereldwijd. Genieten kun je hier op vele verschillende manieren: zonnebaden, zwemmen, kiting of surfen. De kust wordt verder gekenmerkt door de vele vuurtorens. De meeste zijn geopend voor bezoekers. In sommige vuurtorens kun je heerlijk een hapje eten. Vanuit Stavanger kun je eenvoudig verder reizen met je camper naar bijvoorbeeld Haugesund . KAMPEREN STAVANGER Er zijn verschillende campings te vinden in de omgeving van Stavanger. De meeste campings zijn zeker geschikt voor campers en hebben goede faciliteiten. Een aantal favoriete campings om met de huurcamper te gaan kamperen zijn de Mosvangen Stavanger Camping, Preikestolen camping en de Sokn Camping.     
Lees verder…
<
3 / 4
>