Ontdek Alberta

ontdek alberta

Wilt u een reis maken door Alberta? Daar gaat u zeker geen spijt van krijgen. Alberta is een van de 10 provincies van Canada, gelegen in het westen van het land. Bent u op zoek naar bruisende steden, culturele juweeltjes, sportieve activiteiten of uitgestrekte natuurgebieden, Alberta heeft het allemaal.

Breng een bezoek aan Edmonton, de hoofdstad van Alberta. Een levendige stad waar altijd iets te doen is. Van kunst en cultuur op het Sir Winston Churchill square tot aan winkelen op boerenmarkten en in leuke boetieken in de historische binnenstad. Ga ook naar een van de vele festivals in de stad. Edmonton staat niet voor niets bekend als Canada's Festival City.

Naast Edmonton is Calgary een populaire en bovendien de grootste stad in Alberta. Ook hier is van alles te beleven. Ga lekker shoppen of bezoek een van de parken op George eiland, zoals Calgary Zoo of het Prehistoric Park. Daarnaast was Calgary in 1988 de thuisbasis van de Olympische Winterspelen. Daag jezelf uit en bekijk het park vanuit de lucht via de snelste zipline van Canada.

Tijdens uw reis door Alberta zult u genieten van de prachtige natuur. In het westen van de provincie bevinden zich namelijk de Rocky Mountains. Hierin vindt u onder meer de nationale parken Banff en Jasper met reusachtige bergtoppen en kraakheldere meren. Als u goed oplet ziet u misschien wel een stel elanden of een hongerige wilde beer.

Met de camper door alberta


Niets is mooier dan een camperreis door Alberta. Met de camper kunt u in korte tijd veel van Canada zien en heeft u de vrijheid om uw eigen route bepalen. Wissel de gezellige drukte in de steden af met de rust van de natuur. Wordt wakker midden in de Rocky Mountains en begin uw dag met een ontbijt in de buitenlucht. Verken de omgeving in uw eigen tempo en geniet van al het moois dat Alberta u te bieden heeft. Heeft u het naar uw zin, blijf dan iets langer alvorens u doorrijdt naar de volgende bestemming. Stop onderweg voor een heerlijke picknick met uitzicht op een paar grazende elanden en maak daarna een wandeling rondom een van de vele meren. Rijd door de wildernis en sluit de dag af met een gezellig kampvuur bij de camper. 

Bent u op zoek naar een campervakantie door Alberta? Wij hebben voor u twee pakketreizen samengesteld met vlucht, hotel en camper. Ontdek zelf de mooiste plekjes van Alberta in de zomer of in de winter.

Inspiratiedagen camperreizen


Laat u inspireren op een van onze inspiratiedagen voor camperreizen Canada. Op deze dagen vinden er diverse presetaties plaats, is er een echte Canadese camper te bezichtigen en zijn er cliënten van Travelhome aanwezig die u graag alles vertellen over de camperreizen die zij zelf gemaakt hebben. Natuurlijk staat koffie, thee en iets lekkers voor u klaar. Bekijk hier de inspiratiedagen die momenteel gepland staan.